KRĪZE: Vācijas valdība un ražotāji ārkārtas sanāksmē pārrunā situāciju autobūves nozarē 13

 

Foto: Volkswagen

Nozare.lv | 24.septembris 2024 13:22

Vācijas valdība pirmdien rīkoja ārkārtas sanāksmi ar valsts autobūves nozares pārstāvjiem, lai pārrunātu pašreizējo krīzes situāciju autoražošanas sektorā.

Vācijas autobūves nozare šobrīd saskaras ar vairākiem izaicinājumiem, tostarp augstām ražošanas izmaksām, problemātisku pāreju uz elektrisko automobiļu ražošanu un pieprasījuma samazināšanos Ķīnā.

Šī krīze smagi skārusi Vācijas autobūves koncernu "Volkswagen", kas septembra sākumā pavēstīja, ka uzņēmumam nepieciešama ievērojama restrukturizācija konkurētspējas saglabāšanai, un tas apsver iespēju pirmo reizi savā 87 gadus ilgušajā vēsturē valstī slēgt ražotnes.

Pirms šīs ārkārtas sanāksmes "Volkswagen" vadītājs Olivers Blūme norādīja, ka šī ir iespēja nodrošināt steidzamu palīdzību nozarei.

"Mums ir lielas problēmas. Iespējams, ka šobrīd tās ir lielākās valstīs," viņš sacīja ziņu kanālam NTV. "Ir svarīgi apmainīties ar idejām, izpētīt, kādas sviras iespējams izmantot īstermiņā, vidējā termiņā un ilgtermiņā, un pēc tam pieņemt drosmīgus lēmumus."

Virtuālajā sanāksmē, ko rīkoja ekonomikas ministrs Roberts Hābeks, piedalījās pārstāvji no vadošajiem autoražotājiem, Vācijas Autoražotāju asociācijas (VDA), lielākajiem piegādātājiem un arodbiedrībām.

Tiek ziņots, ka starp ierosinājumiem bija aicinājums atjaunot subsīdiju piešķiršanu elektrisko automobiļu iegādēm, kas pagājušajā gadā tika pakāpeniski atceltas, kā rezultātā ievērojami samazinājās šo videi draudzīgo spēkratu pārdošanas apjoms.

Izdevums "Spiegel" raksta, ka "Volkswagen" aicina valdību piedāvāt 4000 eiro subsīdiju pilnībā elektriska automobiļa iegādei, ja ražotājs arī piedāvās atlaidi 2000 eiro apmērā.

Runājot ar žurnālistiem pēc sanāksmes, Hābeks atteicās komentēt konkrētu subsīdiju iespējamību, uzsverot, ka nozarei nepieciešama spēja plānot ilgtermiņā. Viņaprāt, šādi ātri risinājumi tirgu atbalstītu tikai īstermiņā, bet pēc atbalsta pasākumu atcelšanas tirdzniecības apjoms atkal samazinātos.

Vēl viens aktuāls jautājums nozarei bija "CO2 noteikumi Eiropā," laikrakstam "Handelsblatt" sacīja "Mercedes-Benz" vadītājs Ola Kelleniuss.

Hābeks sacīja, ka viņš ir apspriedis ar dalībniekiem iespēju paātrināt plānoto Eiropas Savienības emisiju standartu pārskatīšanu, taču nevarot solīt nekādas izmaiņas.

Vācijas autoražotāji, kas veikuši ievērojamas investīcijas pārējā uz elektroauto ražošanu, saskārušies ar savas tirgus daļas kritumu, ņemot vērā Ķīnas uzņēmumu sīvo konkureci, tiem spējot ātrāk pārorientēties uz elektroauto ražošanu.

Turklāt šo situāciju saasina arī lielākas izmaksas Vācijā, jo īpaši pieaugošo enerģijas cenu dēļ.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Tak 24.septembris 2024 23:45
14 2 Atbildēt

EU ierēdņu arvien augošās prasības nokāva. 

Jo uzskata pilsoņus par idiotiem.  Arvien lielākas prasības automašīnām.  Sāka ar riepu spiediena obligātu kontroli,  tagad jau drīz katram auto būs pašam ceļa zīmes jānolasa.  Kas mūs uzskata par idiotiem.  Protams, tas viss varbūt ir ērti, ekoloģiski un drošāk.  Bet patiesība ir tāda,  ka pat bagātais Vācijas vidusmēra pilsonis,  par to vairs nespēj samaksāt un labprātāk seko pats,  vai viņa auto ievēro joslas un brauc ar atļauto ātrumu  !!!

Pļurkt 24.septembris 2024 14:56
10 1 Atbildēt

Rei jau Vācija risināja autobūves krīzi! Opeļa rūpnīcai piešķīra cik tur miljardus vai miljonus uzņēmuma pabalstīšanai krīzes pārvarēšanai.

Izrādījās PILNĪGI VISA piešķirtā nauda aizgāja resnā gala prēmēšanai ("par labu darbu")!!!

++++

Vēsture atkārtojas?

ak 24.septembris 2024 14:38
8 0 Atbildēt

Krīze ir tāpēc, ka auto ir par dāŗgu, un cilvēki, pat vecajā Eiropā, izvēlas nepirkt jaunus auto. Un vispār, auto ražotāji ir preču tirgus dalībnieki, lai viņu preci pirktu, ir jāspēj konkurēt. Ja nespēj, lai bankrotē. Acīmredzot, viņu jaunos, sliktos, izstrādājumus, neviens negrib pirkt 👌😐

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 2

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 

Kad beidzot sāks labot Vanšu tiltu? (+ VIDEO) 4

Arvien pieaugošais bedru apjoms uz Vanšu tilta ietvēm pēdējā laikā atkal uzjundījis iedzīvotāju neapmierinātību. Viņuprāt, tilts ir kritiskā stāvoklī. Rīgas domē gan mierina, ka tilts ir drošs – gan autobraucējiem, gan kājāmgājējiem. Lasīt vairāk

 

6000 eiro – un Mercedes brauks pats ar ātrumu līdz 95 km/h (+ VIDEO) 22

Mercedes – Benz uzlabojis savu Level 3 pakāpes Drive Pilot, kas pēc visu atļauju saņemšanas un sertifikāta iegūšanas 2025. gada sākumā varētu kļūt pieejams Mercedes automobiļos. Lasīt vairāk

 

Nepilni 28 000 eiro - MG uzsāk krosovera HS pārdošanu Vācijas tirgū (+ FOTO)

Vācu pircējiem no pagājušās nedēļas ir pieejams Ķīnas SAIC paspārnē strādājošā MG Motors krosovers MG HS – viens no diviem saimes modeļiem, kas vēl pieejams ar iekšdedzes motoriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti