Liels, kantains un gaidīts. Pirmais brauciens ar jauno Hyundai Santa Fe (+VIDEO) 5

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 24.septembris 2024 8:46

Jaunajam Hyundai Santa Fe ir septiņas sēdvietas, divu veidu hibrīddzinēji un visu riteņu piedziņa. Baterijas dēļ šādos auto nereti iztrūkst vai nu trešā sēdekļu rinda vai pilnpiedziņa, tomēr Hyundai Santa Fe vienmēr ir abi.

Stūrainā krosovera dizains ir gandrīz sensacionāls, un atgādina visas premium markas reizē. Tā kā Santa Fe ir tikpat liela riteņu bāze kā Kia Sorento, aizmugurējo daļu nācies izstiept kā XXI gadsimta omnibusam. Bagāžnieks pilnā sēdekļu versijā ir mazs, bet zem apakšējā pārsega iekārtojies akumulators un riepu remonta komplekts. Otrā rinda ir ārkārtīgi plaša un komfortabla. Atsevišķas klimata iekārtas vietā gan ir parasta atvilknīte, bet telefona lādētāji ierīkoti priekšējās atzveltnēs. Toties Hyundai Santa Fe var dabūt sešvietīgu, ar atsevišķiem kapteiņa krēsliem otrajā rindā gluži kā jaunajā Volvo EX90.

Turpmāk bez dīzeļmotora
Dīzeļdzinēja Santa Fe vairs nav, taču hibrīdiekārtas spēj piedāvāt līdzvērtīgu jaudu un degvielas ekonomiju. Pieejams kā pašuzlādes, tā ārēji lādējamais hibrīds. Benzīna dzinējs abos gadījumos ir viens un tas pats - 1,6 litru turbo. Pašuzlādes hibrīda reālais patēriņš gandrīz atbilst ražotāja norādītājam - 7,8 litri uz 100 km. Pilsētā Santa Fe laikam ir taupīgāks nekā uz autobāņa, jo SUV maksimālais ātrums ir 180 km/h - gluži kā elektromobilim.

Ar pārdomātu funkcionalitāti
Salons ir ne tikai izskatīgs, bet arī funkcionāli ierasts ar glītu koka un alumīnija imitāciju durvīs un uz paneļa. Pārnesumi slēdzami ar sviru zem stūres, tāpēc vidū paliek daudz brīvas vietas. Hyundai saglabājis daudz tiešās piekļuves pogu un fizisku taustiņu. Tas ir patiešām apsveicami, jo visu ikdienas funkciju pārnešana uz ekrāniem, kā tautā saka, “nerullē”. Komforta līmeni Santa Fe apliecina elektriski regulējams stūres rats.
Jaunajam Santa Fe hibrīdam ir trīs iespējamās komplektācijas par cenu no 54 līdz 64 tūkstošiem eiro. Greznākais izpildījums ir Calligraphy, taču to piedāvā tikai ar melnas krāsas salonu. Premium komplektācija piedāvā izvēli starp četriem dažādiem interjera noformējumiem. Braukšanas režīmu un citu “rotaļlietu” Santa Fe ir samērā maz. Braucot ir sajūta, ka lielais “kuģis” neko necenšas uztiept. Arī troksni, jo sānstikli ir dubultie. Jāpatur prātā, ka Santa Fe lādējamā hibrīda pircēji var pretendēt uz valsts līdzmaksājumu. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wons 24.septembris 2024 8:51
3 2 Atbildēt

Sensacionāls Chevrolet Tahoe 90 gadu dizains carsandbids.com/auctions/9QxY...rbo-diesel-4x4

James Bong 25.septembris 2024 10:16
2 0 Atbildēt

Izskatās ļoti labi👍

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 2

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 

Kad beidzot sāks labot Vanšu tiltu? (+ VIDEO) 4

Arvien pieaugošais bedru apjoms uz Vanšu tilta ietvēm pēdējā laikā atkal uzjundījis iedzīvotāju neapmierinātību. Viņuprāt, tilts ir kritiskā stāvoklī. Rīgas domē gan mierina, ka tilts ir drošs – gan autobraucējiem, gan kājāmgājējiem. Lasīt vairāk

 

6000 eiro – un Mercedes brauks pats ar ātrumu līdz 95 km/h (+ VIDEO) 22

Mercedes – Benz uzlabojis savu Level 3 pakāpes Drive Pilot, kas pēc visu atļauju saņemšanas un sertifikāta iegūšanas 2025. gada sākumā varētu kļūt pieejams Mercedes automobiļos. Lasīt vairāk

 

Nepilni 28 000 eiro - MG uzsāk krosovera HS pārdošanu Vācijas tirgū (+ FOTO)

Vācu pircējiem no pagājušās nedēļas ir pieejams Ķīnas SAIC paspārnē strādājošā MG Motors krosovers MG HS – viens no diviem saimes modeļiem, kas vēl pieejams ar iekšdedzes motoriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti