Gāzes apkure privātmājai

Piebaldzens Reģ.: 04.06.2006

Laikam jau sjeit ir bijusjas diskusijas, bet nu tomeer interesee - gaazes apkure privātmaajai - tipa lielais baltais rezervuaars pie maajas un tad pa vadu liidz gaazes apkures katlam...

Kaa tur ir ar gaazes piegaadi - piegaadaatjiem (piegaade pieRiigaa - 30 km no pilseetas), cik maksaa pati gaaze un aptuveni cik izmaksaatu apkure menesii 150 m2 maajai???

 
Nortel Reģ.: 16.03.2007
4 0 Atbildēt

Ja par topika tēmu, gāzes apkuri, tad atcerējos pazīstama cilvēka bēdu ar gāzes sprādzienu karkasniecē. Labi ka neviens tajā brīdī necieta, bet sprādziens būrtiski nocēla gala sienu 1.5 stāva koka karkasa mājai. Tāpēc domājiet, kur likt katlu un dariet kā katlu mājās - vienu sienu vai sienas daļu būvējiet atvieglinātu, lai "nekad man tā nebūs, tas nav iespējams" triecienvilnim ir kur "izskriet".

Agaga Reģ.: 25.07.2007
5 0 Atbildēt

Logs ir obligāts attiecīgai kvadratūrai kā sprādziena vārsts, pēc celtniecības normām, lieta cita, ka mūsdienu pakešu logu var pielīdzināt ķieģeļu sienai.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

ezis71 rakstīja: Es drīzāk teiktu ka nē jeb nav obligāti.

drīzāk IR obligāti. Īpaši ja veidojas elektroķīmiskie pāri: metāls + cinks vai metāls + alumīnijs. Šito tikai VW ignorē. un daži LV jumtu licēji

insekc Reģ.: 24.03.2003
0 0 Atbildēt

Logs un ventilācijas lūka ir obligāta lieta telpai, kurā novieto gāzes katlu, neatkarīgi no platības. Citādi neviens to nesaskaņos.

insekc Reģ.: 24.03.2003
5 0 Atbildēt

Nortel rakstīja: Ja par topika tēmu, gāzes apkuri, tad atcerējos pazīstama cilvēka bēdu ar gāzes sprādzienu karkasniecē. Labi ka neviens tajā brīdī necieta, bet sprādziens būrtiski nocēla gala sienu 1.5 stāva koka karkasa mājai. Tāpēc domājiet, kur likt katlu un dariet kā katlu mājās - vienu sienu vai sienas daļu būvējiet atvieglinātu, lai "nekad man tā nebūs, tas nav iespējams" triecienvilnim ir kur "izskriet".

Apkuri ar mūsdienu katlu ir jāmāk "uzspert". Katliem ir drošības pariktes (ja nav liesmas, izslēdz gāzi. Ja iet uguns skurstenī, izslēdz gāzi u.t.t.). Parasti jau sprāgst tur kur djadja Vasja cauru vešmašīnas šlangu piebalona pielicis, jeb mēģina skaitītāju apiet...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 1 Atbildēt

Esmu izlēmis par labu gāzes apkurei Komforts un paredzamas izmaksas - galvenie argumenti. Bez tam nevarēšu sev piedot, ka neIzmantoju pilsētas komunikācijas.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nu kariņš ar OIK savukārt saka, ka siltumsūkņa finansiālās priekšrocības tikai pieaugs

lietotajvards Reģ.: 09.11.2017
0 0 Atbildēt

karkasa mājas tehnoloģija bez plēvēm

www.forumhouse.ru/threads/209560/

lietotajvards Reģ.: 09.11.2017
0 0 Atbildēt
lietotajvards Reģ.: 09.11.2017
0 0 Atbildēt

šeit monolīto pārsegumu nevajag siltajai grīdai

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

eidis

Nu kariņš ar OIK savukārt saka, ka siltumsūkņa finansiālās priekšrocības tikai pieaugs

........

Lūdzu pāris teikumos kas briest .Vai tiks aizskarti lielie TEC . Vai tikai sīkie OIK ieguvēji ?

Piemēram ko es zinu ,koģenerācijas atbalsts samazinās 2,3 reizes

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka uz populisma viļņa arī TEC OIK varētu būtiski smazināt. Tas elektrības pašizmaksu var samazināt pat par 10%. Bet nu šīs ir spekulatīvas kalkulācijas.

Ņemot vērā OIK turētāju piederību, šis faktiski nozīmētu "elektrības nodokļa" samazinājumu un tas jau ir sāpīgi

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Vajag taisīt lokālo koģenerāciju kombinācijā ar siltumsūkni.

siltums 50%, elektrība 35%. 15% zudumi.

35% darbina siltumsūkni.

Pie COP=4 matemātika sanāk 4 x 35% + 50% = 190%

grs Reģ.: 02.04.2004
1 1 Atbildēt

lietotajvards rakstīja: gaiss-udens.lv/lv/reala-statistika

pēc šīs statistikas iznāk, ka nav jēgas uzstādīt ne gāzi, ne granulas - pat ne zemes siltumsūkni. Labākis ir gaiss-ūdens siltumsūknis. Dīvaina statistika.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Labs materiāls - info

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Prasu padomu, kuri ar to reiz jau saskārās. Iedomājamies, ka būs gatavs gāzes projekts jaunam pieslēgumam privātmājai. Tas (protams) būs saskaņots ar LG no būvnieka puses + ielikts lielajā mājas projekta ģenplānā no arhitekta puses arī. Vai būs iespējas pieslēgties centrālajam vadam (uz ielas) un ievilkt gāzes cauruli manā pagalmā (apm. 50m attālums) bez uzbūvētās mājas? Respektīvi, gribu būt gatavs jau tad, kad māja tiks būvēta, nevis rakņāt pagalmu pēc tam. Pld!

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

Rēķinies ar vismaz pusgadu, kamēr sakārtos visus papīrus un dabūs atļaujas. Topogrāfiju mājai pasūti ar rezervi, iekļaujot arī ielu ar maģistrālo gāzes vadu, savādāk dabūsi taisīt atsevišķi. Gāzi var pievilkt arī bez mājas. Vari kaut pats iespraust koku zemē, vietā kur gribi kasti ar krānu un skaitītāju.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

1) jāsaskaņo ar AS "Gaso" nevis AS "Latvijas Gāze". LG ir tikai tirgotājs.

2) Gaso izsniedz tikai tehniskos noteikumus. Pievada izbūve ir paša pasūtītāja ziņā. Izbūvē pievadu, kurā brīdī gribi. Bet eksplutācijā to varēsi nodot un dabasgāzes padevi uzsāks tikai pēc tam, kad sistēma būs pilnībā izbūvēta un pievienota, t.i. pēc mājas uzcelšanas.

3) domāju, ka pie centrālā vada pieslēgties (iegriezties) Gaso neļaus! Tā kā iekšpusē savā teritorijā vari izbūvēt, bet ārpus teritorijas pieslēgumu nedabūsi.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

Izbūvētā pieslēguma pieņemšana

Pēc gāzesvadu (pievada, iekšvadu) būvniecības beigām būvfirmas pārstāvis vai klients iesniedz akciju sabiedrībā "Gaso", turpmāk - GASO, objekta izpilddokumentāciju. GASO pārbauda dokumentāciju, kā arī gāzesvadu stiprību un hermētiskumu.

Pēc tam GASO, būvfirma un klients paraksta ārējo gāzesvadu atzinumu un iekšējo gāzesvadu pieņemšanas aktu. Pēc atzinuma un pieņemšanas akta parakstīšanas būvfirma vai klients piesaka dabasgāzes ielaišanu sistēmā.

Dabasgāzes ielaišana sistēmā

Pēc pieteikuma saņemšanas par dabasgāzes ielaišanu sistēmā GASO pārstāvis uzstāda skaitītāju, ielaiž dabasgāzi sistēmā līdz noslēgkrānam pirms uzstādītās aparatūras un instruē klientu.

Klients paraksta aktu par mēraparāta pievienošanu un dabasgāzes padevi, kā arī instruktāžas lapu par drošu dabasgāzes lietošanu.

Dabasgāzes pieslēgšana (izbūvētā pieslēguma pieņemšana un dabasgāzes ielaišana sistēmā) ir maksas pakalpojums.

Informāciju par pakalpojumu pieteikšanu var saņemt GASO Kontaktu centrā.

un

likumi.lv/doc.php?id=178609

Vari izbūvēt, bet pieslēgs tikai pēc mājas uzcelšanas. Kautgan čomam ir oficiāls gāzesvada pieslēgums pie pagaidu mājas (treilera).

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Super! Liels pld par vērtīgu padomu!

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Labs materiāls - info

Nu, lielajai mājai es gaiss/ūden ss arī projektā ieliku. Kad pabeigšu , redzēšu reālos ciparu. Gāze ar ir netālu (kādi 25m), bet pieslēgšanas izmaksas nograuj visu katla lētumu.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Labs kanāls par koka karkasu māju pareizu būvēšanu un kļūdām:

www.youtube.com/channel/UCzrhwwUGspcVbq8-xGu2sAw

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
0 0 Atbildēt

Guzis rakstīja:

kasinsh79 rakstīja: Labs materiāls - info

Nu, lielajai mājai es gaiss/ūden ss arī projektā ieliku. Kad pabeigšu , redzēšu reālos ciparu. Gāze ar ir netālu (kādi 25m), bet pieslēgšanas izmaksas nograuj visu katla lētumu.

O jā.. LG būdama monopolistu stāvoklī, nolaiza pirkstu, paceļ gaisā un saka, ievilšanas izmaksas būs TIK! Nepatīk? pats vainīgs!

Paziņa arī gribēja beigt 'čakarēties' ar malku un ievilkt gāzi(gāzes vads uz ielas bij, tik jāpievelk, kādi 50m moš kopā... Pagājušo vasar riktīgi tam noskaņojas jau visu sarunā, gandrīz jau katlu nopērk, noskatās jaunus svaigus radžiņus veco nokalpojušo čugunieku vietā... atbrauc LG meistari sastāda tāmi un pasaka 2000€ par ievilkšanu, 500€ par pieslēgšanu... Pats vilkt nevari, jo tas nebūs ''sertificēts'' darbs...

Vienk.... VĀKS!

Paziņa garīgi ar kāju viņus izspēra ārā un turpina dzīvot mierīgi uz malku, jo pa tādu naudu, malku varēs vēl 50 gadus sagādāt mājai...

Nortel Reģ.: 16.03.2007
5 0 Atbildēt

Tas nemaz tik dārgi nav, ja ņem vērā, ka tas ir paaugstinātas bīstamības pakalpojums. Es par elektrības pievilkšanu (arī apmēram kādi 50 metri bija) līdz īpašumam un kastes uzstādīšanu samaksāju gandrīz 2000 EUR ar visu Latvenergo atlaidi.

No kastes līdz ēkai izraku un pieslēdzu pats, kabelis + caurule izmaksāja kādi 300 EUR.

Par komfortu ir jāmaksā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Par ērtībām ir jāmaksā adekvāti, nevis kosmiski, jo monopolists var diktēt cenas. Tavs latvenergo piemērs jau kā reiz ir viena no "pilnīgs čau" situācijām - gāzei vēl aiz ausīm var pievilkt klāt bīstamību, un ko tur vēl ne, a kā tavā situācijā tās 2 štukas sadalījās - 200-300 eiras kabelis, 500 eiras sertificēts ekskavators ar sertificētu kausu, 500 eiras sertificētā ekskavatora transports un atlikums sertificētā ekskavatora operatoram un tam, kas pievienos to kabeli? Man patīk cita šitentāda latvenergo marazma situācija - pazīstamam cilvēkam purvciemā nākas garāžā pacēlāju darbināt no blakus esoša uzņēmuma elektrības [tur pazīstams priekšnieks], jo, lai arī mājā ir bijušas trīs fāzes, tās atslēgtas, un lai arī kabelis fiziski skapī ir, trīs fāzu ierīkošana - projekts, kur tālāk iestājas šitā "čau" tipa situācija, ko tu apraksti...

nomiks Reģ.: 30.10.2002
3 0 Atbildēt

Nevajag dezinformēt.

1) LG jau gadu nav monopolists. Vismaz de iure.

2) LG ar pieslēgumiem vairs nenodarbojas. To dara Gaso. LG tikai tirgo gāzi.

3) Gaso neveic iekšvadu izbūvi, tikai pieņem tos ekspluatācijā. Un tas ir tikai normāli, ka ir prasība, lai sertificēts speciālists to dara nevis katrs, kuram liekas, ka prot visu. Dabasgāze tomēr ir sprādzienbīstama un nepareiza izbūve var novest pie traģiskām sekām.

4) Ja būvē māju, tad par 2000 euro nebūtu jāsatraucas. Varbūt tad labāk dzīvot dzīvoklī?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

4) Iedomāsimies ka tev ir 50 štukas, un jānopērk dzīvoklis vai jāuzbūvē māja, pēc izvēles. Kurā situācijā var vaļīgāk tērēties ar 2 štukām, pērkot dzīvokli vai būvējot māju?

nomiks Reģ.: 30.10.2002
3 0 Atbildēt

Par 50 tūkstošiem euro LABU māju ar platību vismaz 100 m2 uzbūvēt un aprīkot NAV iespējams.

Celt SLIKTU vai MAZĀKU NAV īpaši gudri.

Es par 50 000 euro par māju pat nedomātu. Tur pat dzīvoklis Rīgā jēdzīgs nesanāk

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Tas bija tāds piemērs speciāli priekš tevis, cilvēka kam liekas savādi kaut ko būvēt, ja kontā nav pilna būvniecības summiņa. Piemēra mērķis - atgādināt ka māja ir dārgāka par dzīvokli, un līdz ar to pāris štukas mājas būvniecībā ir svarīgākas nekā dzīvokļa iegādē/remontā.

Un par 50 štukām noteikti var uzbūvēt normālu - protams, ne krutu - māju, vienkārši tai būvniecībai no īpašnieka puses ir jānotiek nevis kā juristam, ar pildspalvu, bet gan pašam ar savām rokām būvējot un darot pēc iespējas vairāk.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 1 Atbildēt

Par ko cepiens? Par dārgajām ievilkšanas izmaksām? Man ir tā, biju Gaso iesniegt pieteikumu pieslēgumam (saņemt TN). Uzreiz pateica, ka pieslēguma cipars būs 1300 eur. Kas pat būtu nekas, jo sertificēta gāzes trases uzstādītāja tāme ir vēl 5500 eur. Plus gāzes katls, iekšvadi, projekts - vēl ap 1700 eur. Dzīve vispār ir neizdevīgi dārga

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nu es alternatīvi pamēģinātu lielo pieslēgumu LE izcenot un uz zemes siltumsūkni aprēķināt. Zinot, ka siltumsūknis ir +/- -20% gāzes rēķins, principā var gadīties, ka pat ar dārgi kasti tas diezgan ātri atmaksājas. Lielākai telpai gan tas notiek ātrāk

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 0 Atbildēt

Cipari iespaidīgi.

Švāģeris pagājušajā gadā pabeidz māju un arī ilgi domāja par apkures veidu . Tā kā mājā iekšā vietas granulu katlam nebija, tad bija doma likt katlu saimniecības ēkā un rakt siltumtrasi. Beigās sarēķināja, ka lētāk un arī ērtāk ir elektriskais apkures katls plus boileris siltajam ūdeni. Teicās, ka par siltumtrases cenu plus katla izmaksām ar uzstādīšanu un vietas izbūvi, ar elektrību varot gandrīz desmit gadus kurināt pie rēķina, ka katru gadu elektrība paliek par 10% dārgāka.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Man arī, lai gan gar māju iet gāzes vads, dabasgāzes nav. Kaut kā nelīmējas cipari, par sūda grāvīti ar trubu iekšā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 1 Atbildēt

Manā gadījumā neko vairs nemainīšu, viss saskaņots gan nākotnes vērtējumam, gan bankas tāmēs utt. Tik vien kā pārdomas, ka dārgi. Toties būs labi.

insekc Reģ.: 24.03.2003
0 0 Atbildēt

Būvējot māju jārēķinās, ka visas darbības ar monopolistiem būs neadekvāti dārgas. Tas attiecas gan uz elektrību, gan gāzi, gan ūdeni. Tā kā to nevar diži mainīt, atliek samierināties. Iespēju robežās var optimizēt. Laukos 7m ar īpašo sadales tīklu pieslēgumu izmaksāja tik pat, cik 200m ar 4x32 mm2 kabeli, ko dīķa racējs ieraka. To varēju izveikt, jo Trafo atradās uz manas zemes un skaitītāju lieku, kur gribu. Un pēc skaitītāja jau pats varu ar savu kabeli manipulēt. BET, rezultātā ir komforts un adekvātas ekspluatācijas izmaksas.

Patisons Reģ.: 24.04.2017
3 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Esmu izlēmis par labu gāzes apkurei Komforts un paredzamas izmaksas - galvenie argumenti. Bez tam nevarēšu sev piedot, ka neIzmantoju pilsētas komunikācijas.

Kā iet ar gāzi? Rindā uz katla nomaiņu?

Tekuila Reģ.: 07.01.2022
0 0 Atbildēt

Granulas palikušas divas reizes dārgāk,kolēģis pagāšogad par maisu maksāja 1.85 eur tad šogad lētāko atrada par 4 eur.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

Panikas cenas. Tiem, kam vajag tūlīt, tāpat jāpērk. Skatīsimies, kāda cena būs tad, kad beigs kurināt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Lēti ticis cauri, man nevienu gadu ar visu varēšanu gaidīt cik vajag, tik lēti nav sanācis ...

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti