Ceļošana Camper`ī ...

KurBads Reģ.: 24.07.2001

Vai kāds varētu padalīties ar pieredzi ceļojot Camper`ī, t.i., motorhome (businjs ar mājinju - guļvietām, dušu, gāzes plītiņu ...).

Cik ērti šādā variantā ir pavadīt nedēļu?

Vai nakti iespējams arī pārlaist ceļmalā, atpūtas vietā pie autobāņa, ja kempings nepagadās?

Vai uz maksas ceļiem ir paaugstināts tarifs?

Kā ar viņu ir pilsētās?

Paldies jau iepriekš!

 
Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Ceļojis neesmu, tāpec par nedēļas pavadīšanu nemācēšu teikt, tika vienreiz iznomāts citiem mērķiem.

Tam subjektam bija gāzes apkure, tāpēc par nosalšanu nebūtu jāuztraucas.

Par braukšanu pilsetā - braucu piektienas vakarā pa Rīgas centru, nekāda vaina. Mazliet platāks kā vieglais vai parasts buss, bet braukā arī smagie

Mazliet nepierasti bija, ka spoguļos praktiski nevar redzet tieši aizmugurē braucošo, jo tas "paslēpjās" aiz būdas. Pa šoseju īpašus ātruma rekordus neuzstādīsi. Man gadījās vējainas dienas, pie 70-80km/h sāka diezgan šūpināt.

Arvs Reģ.: 03.08.2007
0 0 Atbildēt

Ir īrēts kemperis gan Latvijā (BT1), gan Vācijā (McRent). Ceļot ir ērti, tikai nevajag braukt max cilvēku skaitam, tad ir par biezu. Par gulēšanu ceļmalās ir atkarīgs no katras valsts likumiem - McRent busā bija līdzi grāmata, kur tas viss bija uzrakstīts. Ir gulēts stāvlaukumā (vienmēr jau var atrast kādas iestādes tukšo laukumu, pie veikala utt.). Bāņa stāvlaukumos jau arī var vienmēr pateikt, ka tā ir īslaicīga atpūta, bet īpaši ērti tas nav - labāk kempingos, jo ūdens dušai visiem pat 1 reizei var nepietikt, nav iespējas (pārsvarā) izvilkt nojumi, grillu, galdiņu utt., ir dzirdēts par drošības problēmām atsevišķās valstīs. Uz atsevišķiem maksas ceļiem ir paaugstināts tarifs (ir gadījies Austrijā). Pilsētā ir problēmas ar parkošanos, vēl ir jāuzmanās, izbraucot no maksas stāvvietām, nevajag braukt pie kases automāta, kas ir augstāks, lai gan tas ir ērtāk, ir pēc tam gadījies kartes atskaitē ieraudzīt cenu kā lielajam autobusam (labāk braukt pie vieglajiem un pie kases automāta izkāpt ārā)

Atvars Reģ.: 05.07.2001
0 0 Atbildēt

Tikko nobraucu ar kemperi 5oookm. Biju Čehijā, Vācijā, Polijā. Ņēmu auto no www.note.lv un esmu ļoti apmierināts ar Fiat piedāvāto aprīkojumu un konfortu. Kas attiecas uz degvielas patēri;nu tad vidējās bija 12l uz 100km. Uudeni uzpildīt gan ir problēma, jo reti kurā tankā ir krāns ar garo trubu. Jāņem līdi ir klasiskā leijkanna lai papildinātu ūdens krājumus. Galvenā uzmanība ir jāpievērš a/m augstumam lai niebraugtu tunelī un nenonestu sev jumtu.

protams Reģ.: 29.10.2004
0 0 Atbildēt

Pensionāru izpriecas.

protams Reģ.: 29.10.2004
0 0 Atbildēt
KurBads Reģ.: 24.07.2001
0 0 Atbildēt

Atvars rakstīja: Tikko nobraucu ar kemperi 5oookm. Biju Čehijā, Vācijā, Polijā. Ņēmu auto no www.note.lv un esmu ļoti apmierināts ar Fiat piedāvāto aprīkojumu un konfortu. Kas attiecas uz degvielas patēri;nu tad vidējās bija 12l uz 100km. Uudeni uzpildīt gan ir problēma, jo reti kurā tankā ir krāns ar garo trubu. Jāņem līdi ir klasiskā leijkanna lai papildinātu ūdens krājumus. Galvenā uzmanība ir jāpievērš a/m augstumam lai niebraugtu tunelī un nenonestu sev jumtu.

nu un Tavi secinājumi par vidējo ātrumu, vai uz bānja es varēšu savus 110 kmh vismaz noturēt?

batka Reģ.: 17.01.2007
0 0 Atbildēt

Tas atkarigs no busa.ir kas iet 80 un ir kas iet 130

edza1970 Reģ.: 02.11.2006
1 0 Atbildēt

Bijām 2 nedēļas Norvēģijā. 4 cilvēki- ar sadzīvi viss ir Ok. Vienīgi ja taisāties braukt ilgāk par pāris dienām- būtu vēlams iepriekš izbraukt ar kemperi kādu mazu līkumu pa Latviju- lai saprastu kas ir kas. Ja ne - sadzīves problēmas sabojās visu paredzēto ceļojumu. Stāvvietas Norvēģijā bez problēmām- vairākas reizes stāvējām uz ceļa stāvvietās. Tur ir normālas tualetes ar siltu ūdeni. Arī ceļā centāmies izmantot tualetes stāvvietās, lai necūkotu savējo- pašiem pēc tam jātīra. Elektrības ziņā kemperis iztur vismaz 2-3 dienas autonomā režīmā. Apkure un plīts parasti ir ar gāzi. Tā ka ekonomijas nolūkos var plānot kempingu ik pa 2 dienām.

edza1970 Reģ.: 02.11.2006
0 0 Atbildēt

par to ātrumu- vidējais nobraukums ne vairāk kā 50 km pa stundu. Uz autobāņa var arī 120 izspiest - bet labāk rēķināties ar tiem kas sēž aizmugurā- komforts tur atpaliek no vieglā auto un pa mzim ceļiem krata ne pa jokam. Bet labāk nekādus kempingus neplānot- vietas atrast var vienmēr.

Cullmann Reģ.: 11.12.2004
0 0 Atbildēt

Biju panemis ziema (februarii) no www.elmo.lv Ford Transit bija ap 2006 vai 2005 gada razojumu. Par atrumui zinu tiesi , ka atrak negaja par 110km/h paterins man liekas pie ta bija ap 9litri varbut 10. Kemperii bija 6 vietas un visas 6 bija izmantotas protams. Varu pateikt tiesi , ka ar 6 vietam sakuma bija pa maz , bet visa visuma pieradaam. Sakara ar to , ka bija ziema netika busa lietots ne udens , ne tualete, bet sistema ir loti jutiga sala laika, jo ielejot izlietne udeni (nedaudz) uzreiz aizsala truba Par apkuri tur bija gazes autonoma apsilde, kura pildija savu uzdevumu loti labi -5° un -25°(vienigi pie -25° netika slapets buss kurs visu nakti darbojaas. Dusu izmantojam viesnicas - parsvara lielakais dalam viesnicam ir pirtis un dusas , kuru par atsevisku samaksu vareja noireet Par maaksas celiem celojuma laika nesaskaramies , bet Polija pa bani braucot ir jamaksa , ka par kemperi, un Italija kur vieglie auto brauc maksaat jaskatas , lai nav kaut kada barjera , kas karajas augsaa ar specialu augstuma ierobezosanu.

Reto Reģ.: 09.12.2001
0 0 Atbildēt

Hmm, es te tagad tā lasu... dārgi, lēni, neērti, to nevar, no šitā jāuzmanās, tas aizliegts, vēl kaut ko nav ieteicams, mazgāties jāiet viesnīcās, čurāt uz bāņa, ūdeni dabūt problēmas utt,utjpr...

Ir arī kāda pozitīva lieta tajos kemperos?

juhaN Reģ.: 17.11.2006
0 0 Atbildēt

Ziema nāk - Kādi Camperi ?

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
0 0 Atbildēt

Cik tie Camperi sver - pietiek ar B kategoriju vai vajag C1 vai C?

edza1970 Reģ.: 02.11.2006
1 0 Atbildēt

parasti pietiek ar b kategoriju. Pilna masa ap 3400-3500 kg. Bet ir arī lielāki. Un neviens jau nesaka, ka nevar- var visu. Vienkārši pašu ērtumam vieglāk ir apstāties, nekā katru dienu nest to sūdu trauku izliet. Un lielākais ērtums ir tas, ka nevajag viesnīcu un restorānus vai kafejnīcas lai paēstu. Piemēram Norvēģijā normāla kafija maksā ap 5 Ls, mazā sagriztas gaļas paciņa veikalā- tikpat. Tad nu rēķiniet paši, ko var vinnēt piekraujot kemperi ar pārtiku no Latvijas.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

B kat kemperī kā reiz neko iekraut nevar, jo viņi ir ar lielu pašmasu. Eiropā var trāpīt uz svariem, sods ne pa jokam

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Es nevarētu ar viņu ceļot, nevarētu izturēt braukt uz 100km/h tūkstošiem kilometrus.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Dzīvojamā mašīna nav tava beha, kur ar atļauto ātrumu aizmigtu ja vien nebūtu modināšanas sistēmas, un kur pie 150 kmph izdodas noturēties nomodā tikai aiz apziņas par to kāds sods par to ātrumu pienākas - dzīvojamajā mašīnā tu noteikti būtu nomodā arī braucot ar atļauto ātrumu un uzmanīgi sekotu tam ko dari, ja sēdētu pie stūres - ja nesēdētu pie stūres, tā ir dzīvojamā mašīna, laiku var pavadīt labāk kā behā - spēlējot spēles vai, ja alkohols sirdij tuvs, kost...

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

Automāju nepērk, lai baudītu vadāmību šauros kalnu ceļos

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Loģiski, ka nevarētu. Braukt 500 km un ne reizi pa ceļam, neiebraukt servisā..

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Mudaks argriezies!!! Priecīgus svētkus, nepārdzeries!

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Ir uzskats, ka automāja ir liels, kantains, rijīgs autobuss, kurā var šā tā pārgulēt.

Un tā tas ir (gandrīz) visos īres gadījumos. Īres firmām interesē, lai viņi sludinājumos var norādīt max lielu guļvietu skaitu. Max masu kemperim tas nepalielina.

Ja ceļot divatā, vai 1-2 bērniem līdz pusaudža izmēriem tad var izvēlēties mazāku busiņu, kas iebāzts standarta izmēros. Ērtāk braukt. Tie parasti ir ar pārdomātāku ergonomiku, bet nereti bez dušas.

PN - manu vecāku īpašumā jau 12 gadus ir viens kemperis, un otrs - pašbūvēts 4x4, un ar vienu citu īres behemotu reiz šķērsojām Ziemeļameriku.

polinaiost Reģ.: 24.06.2020
0 0 Atbildēt

Скукотища...

Познакомлюсь с молодым человеком! Я Полина, мне 23 года, блондинка, веселая и стройная! Только по-латышски плохо говорю..

Давайте пообщемся, а то скучно! Может встретимся, погуляем, искупаемся))

Пишите мне ---->> 18pop.tk моя анкета - polinkakis

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti