Ziemas riepas

aluslacejs Reģ.: 01.08.2003

vai kāds var pateikt cik labas ir šis ziemas riepas? G-FORCE WINTER www.rvt-riepas.lv/... - cik vinas ir ekonomiskas, klusas un cik mikstas vai cietas?

 
1 2 3 4 5 6
k442 Reģ.: 22.02.2014
0 1 Atbildēt

Paldies tiem, kas atsaucās uz manu aizvakardienas jautājumu par Fuldas riepām, it īpaši 650-jam par ievietotajiem linkiem. Izvēle, ņemot vērā cenas, piegādes izmaksas utt. blakus faktorus, beigās krita uz Kleber Krisalp HP3 no 220.lv, nu tik jāsagaida piegādi, tad varēšu vest meistaram montēt.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Man domāt, ka tas ir tāds tipa "uzlabots" un mums cilvēkiem/parastajiem domāts Michelina Alpin5 paveids.Iespējams labāks par pašu A5, jo Michelinam mēdz būt arī meesli pa dārgu naudu.Visādā ziņā, lai Labi rippo;)

-tas links, to es bez kādas tur pers. ieinteresētības, vnk ir bijusi vairākkārt darīšana un tā bode rīgā strādā ilgus gadus un tie džeki nav lohi- cenas tur vienmēr konstanti ir teju labākās un citureiz pat pārspēj visādus tur "draugu" piedāvājumus.Jo, tikko cilvēks kko pajautā, tā daudziem uzreiz rodas ideja- reku lohs, fiksi vajg no viņa pēc iespējas nodīrāt..

Ja nu kādam rodas pētnieciski jautājumi, vnk vajag paskatīt to uk tirereviewu un papildus arī kādu krievu saitu, tipa jandeksa atsauksmes vai tur mosautoshina vai tml.Kaut kam taču ir jātic un tas tire-uk manuprāt ir visobjektīvākais no visa esošā.Tur piem viena vredestein vasaras ultrariepa jau gadus 5 karājas lietotāju pašā topā- kas ir pilnīga taisnība, bet reku pie "mums" neviens par tādu nezin un pat i negrib zināt.Tikko viņa parādījās, testu žurnāli to visādi piekasīgi kritizēja un ietiepīgi lika 5-6 vietā, toties "tagad" parasti ieliek jau trijniekā- bet izstrādājums nav "jauns".Kā var tā būt, ka viņš gadu gaitā "ceļas", neskatoties uz citu marku jaunumiem??

Patisons Reģ.: 24.04.2017
0 1 Atbildēt

Kleber ir Michelin grupas uzņēmums, ja kas ???? - tur arī atbilde par protektora ārkārtīgo līdzību. Lai nu ko, bet cik lietots Michelin, tie vismaz netaisa brīnumus ar gumijas sastāvu un daudz naudas investē RD, bet katram sava izvēle. Mana BFGoodrich gForce Winter 2.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Nee, plet, tas ir huindai grupas uzņēmums;))

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
2 0 Atbildēt

Kad saņemsi, paskaties ražošanas gadu.

k442 Reģ.: 22.02.2014
0 1 Atbildēt

Domāju arī es par to, centīšos neaizmirst un uzrakstīt. Jāatzīst, ka necaurspīdīgā "maisā" var būt iepakots jebkurš internetveikalā nopērkams "kaķis".

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
1 0 Atbildēt

Tas viss nāk no leišu bāzēm,kaut kā nav viņiem ticības,kamēr pats neesi pataustījis.

citrys Reģ.: 06.06.2018
0 1 Atbildēt

Laba riepu izvēle. Bet 220.lv nav labākā vieta kur sutīt riepas...

Sutītu specializētajā riepu e-veikalā: jaunasriepas.lv/lv/ziemas-riepas/

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

ur piem viena vredestein vasaras ultrariepa jau gadus 5 karājas lietotāju pašā topā- kas ir pilnīga taisnība, bet reku pie "mums" neviens par tādu nezin un pat i negrib zināt.

=========================

KIAi ir uzliktas vissezonas Vredestein Quatrac

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tā vasaras reipa ir Ultrac Vorti.Vienīgais viņas trūkums ir pa pārsimt ml augstāks degvielas patērīņš.Pārējais ir tiešām ideāli, ārējo izskatu ieskaitot.Pat pa pirmā slapjā sniega šļūdoni brauc ok,protams ja pamats nav paspējis apsalt.

LTK123 Reģ.: 03.10.2019
0 0 Atbildēt

Tā ka neesmu riepu eksperts, interesanti likās, ka ir riepas kuras ar ES indeksu abās kategorijās marķētas ar E, E vai E, D utt, bet maksā milzu naudu. Kas tur par fīču? Saprotu dažām runflat, bet kas vēl?

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Starp citu, pirms kāda gada mūsu gādīgā VARAM pētīja trokšņa jautājumu un konstatēja, ka vajagot kaut ko darīt lietas labā. Viens no ierosinājumiem bija atļaut te tirgot vien t.s. klusās riepas - respektīvi tās, kam trokšņa līmenis zem 70 dB vai tamlīdzīgi. Nezinu gan, vai tas viss ir apstājies vai tiek turpināts, bet baigi izbrīnīts nebūtu, ja pieņemtu arī ko tādu.

Cilvēks, kas to man stāstīja, bija papētījis riepu tirgu un secinājis, ka vidusmērā tās riepas ir par dažiem Eur dārgākas kā analogas, bet skaļākas. It kā varbūt nav baisa lieta (lai gan - kā kuram), taču no otras puses - man jau pārāk nepatīk šādas spiestas lietas. Te nav runa par protektora mm, kam tiek piedēvētas drošības lietas, bet gan par kaut ko gauži netveramu.

Pie tam uzskatu, ka ĻOTI liela daļa ļaužu, kam tas ceļu troksnis sagādā problēmas, paši vien vainīgi. Nu nevari piebūvēt māju ceļa malā un sagaidīt, ka tev būs brīnišķīga piekļuva, ko izmantosi tu viens pats.

Lai liek 3kāršos logus un pērk ausu aizbāžņus.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Troksnis ? Jebkurš huligāniska "cilvēka faktors" trokšņošanā ir daudz kaitīgāks, nekā jebkurš industriāls troksnis.Ielās tie ir dullie motoristi, kuri pulcējas veikalu stāvlaukumos un nēsājas pa pieguļošajām ielām pēc pusnakts, daudzdzīvokļu namos tie ir psihopāti, kuriem 24/7 vajag bum-bum-bum-bum-ļer-ļer-ļer-ļer t.s. "mūziku". p.s. Ausu aizbāžņi ir kaitīgi, jo ar tiem sastumj ausu sēru dziļāk ausīs, pēc kam jāiet pie LOR to atkal skalot laukā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Man īpaši beidzamajā laikā nav dižas ticības žurnālu testiem.Jāklausās ir noteikti arī reālos lietotājus.Kuru nav- ja modelis ir nupat kā jauns vai relatīvi rets. Pareizāk, saredzu žurnālistu demagoģiju un tādu kā apslēpti apzinātu testa dalībnieku izvēli,savstarpēji ar nodomu neiekļaujot vienā testā visus sezonas galvenos konkurentus.

Lūk viens tāds tipa pradažnaja škura tests.Jau laikam gadus sešdezmit principā reti bijis kāds tāds avtorevju tests, kuru nevinnētu kontinentāls. Žurnāls ir cienījams, bet ar savām īpatnībām.Kā piem (nu kaaa ??) var būt kāds "labāko" saiets, kurā nepiedalās gudjārs? Pašu AR bez samaksas drošvien redzēt nevarēs, bet te reku pārstāstījums,ideja skaidra: shina.guide/press/20978/

Šonedēļ kāreiz dzirdēju no vieniem vietējiem kontinentāla pārstāvjiem (nelohiem), ka šis sezonas reāls furors būšot tas jaunais aiskontakt3.Acīgākie uzreiz pamanīs protektora zīmējuma pārsteidzošo līdzību ar nupat neseno zebesthītu michelina izpildījumā...Tam ic3 izmēros 15/16 ir kantainie nezkuroreiz/atkal uzlabotie metāla šipi,beet,sākot ar 17zoll diametru ir jauna tipa gumijotas radzes (ievulkanizētas!) 16 rindās, novietotas speciālā leņķī katrai riepas daļai un uz asfalta esot "gandrīz" klusums.Ja kādam patīk radzes un ja ir zeķē kādi lieki rubļi, protams,šis ir reāls dīls.Bet- ja palasīt "testu" caur puķēm, tad skaidrs, ka arī šīm tomēr kādi trūkumi būs.Ja katrus pāris gadus tur kko tā uzlabot par tiem 7%, tad teorētiski jau sen visam bij jābūt divreiz un piecreiz labākam.Lūk ko saka autoritatīvais tas norvēģu ViBilagāre: shina.guide/press/20932/

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Pa lielam izvēle vienalga ir bezradžu/radžu riepas viss pārējais ir mārketinga triki. Ko dod jaunu riepu testi ja nobrauktai riepai un uz balkona gadi nostāvējušām ir pilnīgi citi rādījumi. Arī lietotāju pieredze ir anekdotiska pieredze, jo tas ir dikti subjektīvi, ne zini ar kādu spiedienu riepās vizinās ne vai savirze kārtībā. Pa lielam labāk viduvēja riepa kas ir vienādi slikta visos apstākļos.

No saviem novērojumiem varu gan teikt, ka neiekrītiet uz reklāmu un nekādā gadījumā neņemiet Sailun (suņ fuņ čaiņ) riepas, tām borti atslāņojās tā it kā ar nazi sagraizītas.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 2 Atbildēt

Nekas Sailun neatslāņojas. Nevajag pie bortiem spiesties, vai braukt ar tukšām! Uz mazā a-klases Merša (kas ir svarā kā Golfs), Sailun jau 3o sezonu iet OK. Šī gan būs pēdējā, domāju ka laiks mainīt.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Šī arī lielākā novērotā ķīniešu riepu problēma - viena partija lieliska, otra kā sanāca. Ir novērots arī ar citiem ķīniešu ražotām riepām

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Tieši tā, tā ir laimes spēle. Plaisas ir arī riepu bortu iekšpusē un visām bija vienādi tā kā tas nav no apmalēm. Klibo kvalitāte.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Kāds diez ir redzējis paša pirktu GY vai Michelin riepu ar plaisu? Sailunu tak te reklamēja vispārzināmi Lv izcelsmes personāži- brīnumi, ka neviens no viņiem vairs nekomentēja šīs un citas atsauksmes.Viena tenkulapa kliedza, ka TuV-s iedots, cita pec nedēļas ka jau atņemts.Drusku piespiestam jābūt, lai to kāds liktu uz normāla auto vai brauktu kkur ārpusē- kur pa ceļam mīnusi un pļura, bet galā pat janvārī +18 un atpakaļceļā otrādi.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Esmu redzējis dīvaini iznīkušus Michelinus (uz Corollas). Tiesa - toreiz nepārbaudīju to vecumu.

650 Reģ.: 25.01.2017
4 0 Atbildēt

Es Neesmu "redzējis".Es ar viņiem kāreiz pašlaik braucu.Paša nopirktai un paša lietotai zināma brenda labai riepai sagaidīt kādus šādus brīnumus ir 0,000x% iespējamība.Galvenais būtu cienīt sarunbiedrus un nedeklamēt fufeli, kā te viens otrs to atļaujas.Tāpēc jau tie ķīniešu "brendi" ar katru gadu maina nosaukumus, lai lohi mazāk ko saprastu un lai pirktu "atkal".

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Vācijā staigā ar vaļēju vējjaku ziemā bet Latvijā vēl džempers zem vējjakas,tur tā atšķirība.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Vakar pārgāju uz ziemenēm.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 0 Atbildēt

Es braucu ar rudenenēm.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Var jau apgalvot, ka ziema vēl tālu, bet šorīt agri braucu uz Tallinu - bija totāli slapjš un temperatūra ap 0, ārpus Rīgas - pat -2,5 ‘C (tiesa gan, ceļš bija sauss). Vienā momentā sāks slīdēt un ziema daudzus pārsteigs nesagatavotus.

P.S. Šodien vairākiem igauņiem manīju radžotās ziemenes jau uz auto.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Lai slīdētu zemei ir jāsasalst. Slīdēt šobrīd var tikai uz tiltiem un pārvadiem. Ja ir slapjš tātad nav piesalis, jo nekas jau nav kaisīts. Sasalstošs lietus vēl nav gaidāms.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

Igauņiem vispār tirgū dominē(uz aci 70%+) radžotās riepas, jo ceļus ārpus pilsētām nesāla. Ja man būtu katru rītu jābrauc, arī būtu jau uzlicis ziemas riepas

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Ar uzliku radžotas ziemas riepas. Vienīgi nākošmēnes uz Poliju jābrauc jādomā, ko darīt, pirkt vēl vienu komplektu ziemas riepas bez radzēm, vai amputēt radzes esošajām ziemas riepām.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Tieši šis ir iemesls, kāpēc daudzi agrākie radžu piekritēji ir pārgājuši uz bezradžu.Ka jābrauc ārpusē.Atceries, ka radžu riepām ir (parasti) cietāka gumija.Pa pļuru dēļ protektora tās ir ok, bet uz ledus vai piebraukta spīdīga sniega ar izrautām radzēm vairs nav ok, it sevišķi, ja riepa vairs nav jauna.Turklāt, lietotai riepai tad būs redzami neestētiski lieli bijušo radžu cohumi.Tie vēl būtu ok, ja radžojamai riepai radzes tajā nav bijušas jau sākotnēji nē.Ja ir bijušas, tie būs paļurkāti un vizuāli krietni lielāki.

Es beidzamreiz rāvu pirms pacmit g,tieši šadā situācijā.Tās bij conti ar (kā parasti) kkādām tolaik kārtējoreiz jauna veida duper-ielīmētām radzēm.Divas st darba un krietna tulzna uz plaukstas.Sev apsolīju tādu figņu vairs nekad nedarīt.Jādur gar malu ar tievu skrūvgriezi vai kādu piemērotu vēl tievāku suudu,vēlams ar ergonomisku rokturi un drusku ielocītu galu.Īsāk sakot, nekā laba.

Paņem kādas laba (laba!) modeļa maz-dilstošas (tādas IR) rudenenes (tipa eu ziemenes ar V burtu) un pec tam jāj ar viņām pa vasaru.Par vasaras ķīnietenēm viņas būs par kārtu labākas.Rezultātā varēsi nākamajā oktobrī neiespringt uz maiņu un īstās ziemenes pietaupīt janvārim.Es šogad 1moreiz tā izdarīju,bija (ir) diezgan ok.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

es izdarīju līdzīgi, lētas eiropas tipa ziemenes braukšanai visu gadu. Bet ne pārāk patika īstā ziemā, tagad domāju nopirkt īstas ziemenes tiem 1-2 mēnešiem, kad viņas tiešām vajag. Otrs disku komplekts un 30min fizkultūra, ar hidraulisko domkratu vēl ātrāk.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Lētas "eu tipa ziemenes" gan īsti nav priekš drošas braukšanas vasarā.Tas drīzāk ir iespēja nepiemērotā situācijā uzspēlēt loteriju,īpaši uz mitra asfalta (nejaukt ar braukšanu pa ūdeni).Vienam otram tam nenosakāmās izcelsmes draņķim bremzēšanas ceļš tieši uz mitra asfalta atšķiras ne to ka par mašīnas korpusu, bet pat par desmit un padsmit metriem no "normālām" riepām.

Te ir ne manis izdomāts piemērs,kur apakšā var saredzēt dažus populārus un Lv iecienītus "brendus"- aka laufenn, maxtrek, momo,taurus, pat nankang un tml.Godpilno 50to vietu ieņem tas slavenais rīgas spekulantu suudagabals antares, kurš papļūta tos 15(!!!) metrus pat uz sniega...

Pie kam,šis prastais bremžu tests tiek veikts nezkuro gadu uz mitra asfalta tieši ZIEMAS apstākļos- nevis jau padilušā stāvoklī jāņos pie +25, kad bremzēts tiks no pavisam cita ātruma un itin stipri iespējams, ka radikāli citu iemeslu dēļ. www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-51-Winter-Tyre-Shootout.htm

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Tā testētā Nankang riepa ir kaut kāda dīvaina, bez tam cietā sastāva, pieļauju, ka, piemēram, SV-7 modelim rezultāts būtu pavisam cits. Izbrīnījos, ka Debica tik augstu un Kenda tik zemu. Kas attiecas uz Antares, tad tur bez komentāriem.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Nu tas tā, vnk ilustratīvs piemērs angloeiropas ziemai domāts.Kaut gan, ja viņa būtu mīkstā sastāva,diez vai tas uzlabotu izredzes priekš vasaras lietotāja.

Mīkstā sastāva vasaras cienītājiem visticamākais variants, ka jūlijā pie +28 tur būs atlicis labi ja puse protektora.Oktobra lietus periodu sagaidīs jau ar nožēlojamiem pāris mm.Tas jo īpaši ieteicams pie platuma 225 vai vairāk.

Katrs lai apbruņojas ar informāciju un tad dara kā grib.Tupākais gadījums mēdz būt, ja uzskata, ka itin visa jebkura pat vaļsirdīgi un sirsnīgi ieteikta info ir domāta vienīgi priekš lohiem vai ierastajā savtīgās demagoģijas nolūkā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vēl te pats drusciņ palasīju, "kas jauns",runa gan par vasaras UHP ripām, bet nu šis ir vienkārši PetzDec...Ir tāda riepu "marka" Accelera.Un ir Michelin PS4.Bremzēšanas ceļš uz slapja asfalta tām atšķiras par.......27 (dvidešimt septyņiem)! METRIEM...un Tas ir apmēram tas, ko Rīgas LOHI liek uz saviem 600zs, un saka ka viss esot pilnīgi zaē-biss... www.tyrereviews.co.uk/Article/2019-Tyre-Reviews-UHP-Summer-Tyre-Test.htm

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

lētas = lielo grupu 2. vai 3. brends, testā no līderiem atpaliek pāris metrus, bet cenā 2x.

Bet šādi tupi testi notrulina riepas veiktspēju līdz bremzēšanai. Vēl ir paātrinājums, šķērseniskā noturība, akvaplanēšana taisnē un līkumā - tur visādus brīnumus var atrast, kā ražotāji optimizē tikai dažiem biežāk testētajiem lielumiem.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Šādi "tupi testi" nevis ko notrulina, bet dažādiem tiem LOHIEM un akvaplanētājiem atgādina viņu īsteno statusu.Pie 27 metru starpības bremzēšanā to tur "līkumu" tas viņu lietotājs var droši iebāzt sev kaut kādā stipri dziļākā vai līkākā vietā.

Lohiem taču var teikt vienalga ko, viņi vienmēr tupa dolbīs savu "tēmu" un aradīs dajebkādu pamatojumu un attaisnojumu.Kaut gan vajadzētu pakārt aiz olām šādu te suudu tirgotājus un reklamētājus.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 2 Atbildēt

šito vajadzēja ES līmenī noregulēt, ka var īslaicīgi uzturēties ar radžotām riepām Rietumos - nekādu ļaunumu tie daži tūkstoši radžoto nenodarīs

Damn Reģ.: 07.12.2003
0 0 Atbildēt

Tapat kā īslaicīgi letiņi dzīvo un strādā Anglijā un mašīnas ar LV numurzīmēm

k442 Reģ.: 22.02.2014
0 0 Atbildēt

Rr19 04.10.2019 rakstīja:

Kad saņemsi, paskaties ražošanas gadu.

Šodien saņēmu pasūtītās Kleber Krisalp HP3, apskatījos - 2018. gada 26. nedēļa. Izcili jaunas nav, bet gan jau kalpos normāli.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Tas vēl sīkums,DEPO ir redzētas 3 gadīgas,lai labi ripo.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

6 ierakstus zemāk bija tēma ar šādu nosaukumu. Cik tizlam jābūt, lai to neatrastu?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Riepas saņemtas, bet tur marķējums 2022. Lkm lai nečakarētu prātu ar ciparu virtenēm un to atšifrējumu.

Vredestein R19 priekš Tucson maksā brangi - 163euro štuka!

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

19 riteņi lētai lamatai ir rusland sindroms

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Domā, ka tas ir kāds lauku tūnings?

Nē, tie ir oriģinālie diski. Teorētiski uz ziemu būtu jānopērk R18, bet man ir aizliegums to darīt, jo smuki. Cilvēki negrib braukt ar nesmukiem

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Vājprātīgs cipars! Kāds tad izmērs tev ir tām riepām?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

235/55 R19

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-kuru tad modeli tu tos Federšteinus paņēmi?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tehniski 20 noteikti nozīmē 20. gada nedēļu 2022. gadā, tā gadās ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Intereses pēc paņēmu vienu vecu riepu

025201

Nu, ko šis nozīmē?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kas par ražotāju, jo tehniski pirms 2000 gada parsti lietoja 3 ciparus...

Tā ka šis tavs iedotais šķiet nemaz nav ražošanas datums.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ok

Tur vēl viens

1612 Sava

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

2012 g. 16.nedēļa?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Jā tas būtu ticamāk ;)

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jāskatās tas 4cipars,kurš ir tādā kā reljefi iespiestā lodziņā ar ovālām malām.Ne uzreiz to var atrast un varbūt ne abās riepas pusēs tas ir.Japona riepām mēdz būt vēl līdzīgs citādas nozīmes ciparu savārstījums,tapc rūpīgi jāizvērtē.Un kur tad tagad vairs 3cipari, ja nu vienīgi kāds rezerves rats no pagājušā gs kādam saglabājies.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

Pirmie divi nedēļa otri divi gads

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

Volx rakstīja: 235/55 R19

var jau arī 235/65 R17

bet golf svara vāģis ziemā baudāmāks būtu ar 205 vai 215 platumu

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

Ha, nu jums gan te platumi un diametri!

1.oktobrī R'clio uzliku ziemas riepas 175/70R14.

Ne jau tāpēc, ka var kļūt vēsi naktīs, bet vnk pie remontdarbiem piekarē, pie vienas reizes vasaras disku vietā jau saliku ziemas( starpsezonas īstenībā, jo ir 4 mm vietām sasniegti).

Jūtami skaļāk brauc, jo skaņas izolācija ta nenopietna. Saķere uz sausa asfalta, protams, sliktāka nekā vasarenēm. Bet sajūtams tik uzsākšanā no vietas.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Man arī ir bijis autiņam tāds izmērs. Diez ko nepatika tas 175/70 - baigais ļureklis, es liku 185/65.

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

Tas jau gan, līkumi vairs nav tik interesanti, pēc 175/65 vasaras riteņiem...

Par cik mazmotors, atšķirībā no Tava Leona, tad kreņķa gan maz, turklāt riepas kaut kā jānolieto pirms izmešanas, jo īstai ziemai vairs neder.

Kā tad īsti ir zaļāk - izmest vai vēl nobraukt daudzmaz piemērotos apstākļos?

insekc Reģ.: 24.03.2003
0 0 Atbildēt

Es gan paliktu pie ražotāja ieteiktā. 225/65R17. Nekādu ļurekli ne esmu novērojis. Ne vasaras, ne ziemas riepām. Es gan pensionārs, LV reti kad virs 130 km/h uzvelku.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Rets gadījums,ka ziemas riepas ir skaļākas par tikko noņemtajām vasaras.Iemesls gan varētu būt,ka tām ziemenēm ir normāla dziļuma protektors.Riepa var rūkt gan jauna dēļ sava 8mm dziļā rievojuma, gan arī dēļ pasūdīgas kvalitātes gumijas, kad tā nodilusi līdz 4mm. Starp 7 un 6 mm būs visklusāk.

Bet varbūt tās ziemenes ir sazin kādas vārdā nenosauktas rūcošas markas ar 74db skaļuma ciparu.Vai nu riteņi konkrētajam auto ir specifiski šķībi un vnk jāpagaida, kamēr piedils.Dabā nav tādu auto ar absolūta nulles etalona savirzi.

Kā arī, jautājums, uz cik ir piepūstas tikko uzliktās ziemenes.Ja diennakts temperatūra sāk grozīties ap 10 grādiem, jebkurai vasarenei der pārbaudīt spiedienu.Tas var pēkšņi izrādīties par krietnu 0,2-0,3 mazāks, nekā "bija" siltajā laikā.

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

Trāpīgi - riepas sailun wst1 pašas par sevi ir tādas, jo simetriskās, jo 13tā gada, sagāzums riteņiem neregulējams( bez čakara), ir gan pielabota nesen savirze, gultņu maiņa u.tml.

Ir praksē pārbaudīts - ēnas puse pret saules pusi - spiediena starpība 0,3-0,4 (pie nominālā 1,9).

Vasarā bij smieklīgi - strauji nokrītoties temperatūrai- skatos visiem auto riepās ap -0,5, vienam nez kāpēc pat par 1,0 mazāk. Vēlāk sapratu, ka nav vis sīkie gaisu nolaiduši, vnk. strauji zemāka gaisa t un vienai riepai supersīka nagla iedūrusies...

Tā ka nevar jau teikt, ka galīgi nevajadzīga fīča- spiediena monitorings jaunākos auto!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā,un vēl tas,ka vairumā gadījumu uz to spiediena mērvietu taču tiek braukts.Saulainā laikā pat pāris km pa sakarsušu asfaltu to spiedienu ietekmēs citādi,nekā tie paši km aukstā, mākoņainā vai kur nu vēl šļuraini slapjā rītā.Drīzāk jāvadā līdzi kāds savs individuāli/pārbaudītais manometrs.

Savirzes īpatnība ir normāla lieta.Tas ne vienmēr nozīmē kādu novirzi vai piekares defektu.Jo platāka riepa, jo vairāk no svara katrs tas individuālais milimetrs vai grāds.Kur nu vēl ja pilnpiedziņas auto.

Attiecīgā riepas modeļa rites pretestība arī ir svarīgs jēdziens.Mīksta gumija,kura labi "turās" uz ceļa,var izrādīties "lipīga" un slikti ripot.Cietāka gumija arī ir ar trūkumiem- tā lēnāk piedilst un mēdz būt skaļāka.Turklāt ar 8mm jebkurai jaunai riepai ir lielāks diametrs, nekā nupat noņemtajai ar 3mm un precīzi piedilušajai.Puslitrs lieka patēriņa pirmajās pāris nedēļās būtu viegli izskaidrojams.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

Kāds ir pircis riepas interneta veikalā, piem. jaunasriepas.lv vai citā ? tajos plašāka izvēle nekā riepu šķūņos. Tie jaunasriepas lepojas, ka "Lielākai daļai no pārdotajām riepām ir mazāk nekā divi gadi kopš to izgatavošanas datuma".

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Es riepas pērku reifen direkt, ļoti operatīvi strādā.

Tur arī tās Vredestein var dabūt. Pie mums kkādus vecus Vredestein modeļus tirgo. Maza izvēle.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Es, meklējot riepas, vienmēr esmu iemetis acis tajā izslavētajā reifenā. Tā arī neko nekad neesmu nopircis, jo vienmēr mani interesējošie produkti ir izrādījušies dārgāki, nekā pērkot tepat uz vietas. Vēl jāatcerās, ka, pērkot riepas servisos, bieži var dabūt bezmaksas montāžu, kas arī citādi kaut ko maksā.

A tā... Esmu pircis arī kaut kādā i-veikalā. Pasen. Viss bija ok. Vienreiz arī Depo navarku pāri nopirku. Arī tur viss bija labi.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 2 Atbildēt

Latvijā riepas nevar būt lētākas, jo atšķirībā no biezpiena, tās šeit neražo. LV uzņēmums var nopirkt tikai lētāku partiju pirms modeļa maiņas un tirgot šeit. Vācijā tirgos jauno modeli, bet LV vēl veco par +/- vienādu naudiņu.

Riepu maiņa par velti, protams, ir mārketings. Tikai tajos servisos tu varēsi izvēlēties 3-4 markas, kamēr interneta veikalā 34.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Pa lielam tās riepas neražo arī Vācijā, līdz ar to vest fūri vienmēr būs lētāk, nekā vest četras riepas konkrētam pircējam. Ok, ja tu runā konkrēti par Vredestein, tad, iespējams, ka tā konkrētā marka tiešām Vācijā ir lētāka, labāka, vairāk.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Pagājušajā rudenī arī meklēju ziemas riepas. Praktiski visi man interesējošie modeļi reifendirekt bija dārgāk nekā šeit uz vietas LV. Ja Latvijā netirgo modeli, tad cita lieta.

k442 Reģ.: 22.02.2014
0 0 Atbildēt

Es nupat pagādāju savam auto komplektu BF Goodrich riepu no jaunasriepas.lv, sūtījumu saņēmu pagājušā pirmdienā. Vienai riepai bija marķējums 3422,trijām 3522, tātad - augusta pēdējā dekāde, made in poland.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Es vienmēr pērku. Tiesa, vajag mazliet pameklēt. Lētākajos variantos nereti ir pieejama 1, varbūt 3, bet ne komplekts. Citos īpaši izdevīgos piedāvājumos atkal pavecas riepas. Tāpat arī jāskatās, kā tur ar piegādes jautājumu - vai tas ko maksā, vai par velti, vai pašam jābrauc (tad atkal - kur ir tas veicis, tas ir būtiski).

Vienmēr zvanu un jautāju, kad ražotas. Ja nezina vai izvairīgi atbild a la "riepas jau labas, kāda tur starpība?", var izvēlēties citur, bet lielākoties tajā noskatītajā veicī, kas liekas pieņemams, riepas ir bijušas gana jaunas.

Tā ka neredzu iemeslu nepirkt internetā, vien zvani un prasi - cik vecas?

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

Vācijā, ja riepa vecāka par diviem gadiem, to vai nu vairs netirgo, vai par to pieraksta ar milzu burtiem un apkarina atlaidēm. savukārt mūsu bodēs nav problēma nopirkt arī 10 gadus vecu mizu par pilu cenu ...

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Varbūt. Man nav nekad tā gadījies.

boliks Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

Jā tā ir gadījies redzēt gan. Nekautrējas pat 10 gadus vecu riepu tirgot, kā jaunu, bez nobraukuma.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Kolēģis nopirka īpaši izdevīgi ziemenes. Liela bija viņa vilšanās, kad lētās riepas izrādījas vecākas par viņa nobrauktajām

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Atkal - otro reizi - nopirku matador vissezonas riepas Matador MP62, izmērs 195/65 R15

Iepriekšējās tika pirktas 2020. gadā, ražotas 2020. gadā, par cenu 41 eiro gabalā. tagad pēc pameklēšanas izdevās atrast par 50 eiro/gab. Bet - arī ražotas 2020. gadā, hehe

Nobraukts ap 55 tūkst km. Šoruden jau parādījās akvaplanēšanas pazīmes, kaut mm vēl vasaras legālo izmēru robežās.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Cauru gadu ar viņām vālē?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Nu ja.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, re, jau pēc riepām ( marka, izmērs, vissezonas ) var redzēt, ka auto šajā gadījumā ir kārtīgs pārvietošanās līdzeklis, nevis lepnuma un adrenalīna avots ;)

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 3 Atbildēt

Pirmoreiz esmu izvēlējies ziemai ķīniešu riepas.

mmkserviss.lv/riepas/ziemas-riepas/205-55r16-lanvigator-icelandmax-91s/

Šoreiz uzticēšos MMK čaļiem, kuri raksturoja šo kā labu izvēli Latvijas ziemas ikdienai.

darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Jēziņ! Vēl trakāks noneims laikam vairs nekur nebija atrodams. Būtu tad ņēmis Sailun vai vismaz Triangle. Bet nu var jau būt, ka paveiksies, katrā ziņā - lai labi ripo!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Ahā Esmu pagājušo ziemu braucis pat ar atjaunotajām Norrsken. Nebija ne slikti, ne bīstami. Galvenais, lai mīksts gumijas sastāvs.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tev saka, ka expertiem nepieklājas braukt ar lētākajām riepām. Jābrauc ar dārgākajām

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Arī tā esmu uzskatījis. Šobrīd esmu domas mainījis. Varbūt nav vairs jātrako. Mierīgai braukšanai tieku galā arī ar lētākiem ražojumiem.

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

MMK pakalpojumus pats izmantoju, bet parasti viņu "labās izvēles Latvijas ziemas/vasaras ikdienai" principā ignorēju. Pēc piedāvājuma izskatās, ka viņi šitos visus noname iepērk konteineriem un tad tirgo uz atlaidēm ar komentāriem cik ahujenns piedāvājums. Nav nekas pret nebrendu riepām, pašam ziemas riepas ir bijušas gan Laufenn gan Lassa, bet nu šitie noname ķīnieši gan nevieš uzticību.

Praksē protams ziemā var braukt arī ar vasaras riepām, ziemas riepām zem 4mm, Maximā vai Depo pirktiem variantiem un 95% gadījumu viss būs kārtībā. Tas priekš kā parasti pērk ziemas riepas ir tieši tie 5% gadījumu kad kaut kas tomēr aiziet ne tā.

Pagājušā ziema bija diezgan labs paraugs, kad pat pie pietiekami sūdīgiem ceļa apstākļiem mans braukšanas laiks no Rīgas līdz laukiem praktiski nemainījas, pat ja pārējā publika uzskatīja, ka drošs pārvietošanās ātrums ir 50km/h tur kur atļauts 90. Ja ikdienā daudz nav jābraukā, vai pārvietošanās notiek pamatā pa kaisīto Rīgu, tad jau ir pofig kādas riepas, bet ja pietiekami daudz sanāk braukt ārpus pīķa stundām pa reģionālajiem ceļiem, tad jābūt diezgan drosmīgam lai pirktu noname ķīnieti.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
2 0 Atbildēt

Ķīnai parasti otrā problēma aiz slikta sastāva ir tas, ka lameles ir tikai pusei no protektora dziļuma. Rezultātā riepai nodilstot ap 30%, tā vairs nestrādā kā brendu riepas

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tā kā ziemā gandrīz tikai iznāk braukāt pa virspilsētu, izvēlējos vissezonenes Falken EUROALL SEASON AS210 un pasūtīju tās Reifen

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Ahā Esmu pagājušo ziemu braucis pat ar atjaunotajām Norrsken. Nebija ne slikti, ne bīstami. Galvenais, lai mīksts gumijas sastāvs.

Ar Norrsken neesmu braucis, bet nesen uz Leona bija viens pāris Profil - nebija itin nekādas vainas, tiesa gan nobraucu tikai vienu ziemu, jo drusku sabojāju sānu un nācās atdot drifteriem noplēšanai Dārgāku riepu droši vien būtu labojis. Tad Opelim ilgstoši bija pāris Amberway - arī nebija ne vainas. Pēdējo ziemu Opelis man nobrauca ar visām četrām Malatesta - par tām man vislabākās sajūtas no visām atjaunotajām. Uz ceļa turējās perfekti, pa sniegu rakās, pa ledu stājās... Vobšem viss, ko varētu vēlēties no ziemas riepas.

Mīnusi visām vienādi: paskaļas, smagākas par vidējo un pilnīgi nelietojamas vasarā dēļ mīkstā protektora. Ja man šoruden vajadzētu riepas, es droši vien paņemtu tos Norrskenus izmēģināt, bet sanāca vasarā pa lētu naudu gandrīz nelietotus Kormorānus paķert.

aigi Reģ.: 01.08.2005
0 0 Atbildēt

Oooo, ziemas riepas man arī aktuāli. Pēc 4 ziemām manas Yokohamas IceGuard tika atstātas pārstrādei. Godīgi sakot nepatika, labi, ka nāca komplektā par velti, otreiz noteikti nepirkšu.

Uz maniem 195/55 R20 baigi daudz lētas izvēles nav. Būs jāmeklē kāds izdevīgs piedavājums.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Uz maniem 195/55 R20 baigi daudz lētas izvēles nav. Būs jāmeklē kāds izdevīgs piedavājums.-- Tas gadījumā nav mocis ;)

aigi Reģ.: 01.08.2005
0 0 Atbildēt

Ha, ha, nop. Grand Scenic no 2016, šķiet, ir tikai viens izmērs piejams un tas ir 195/55 R20.

insekc Reģ.: 24.03.2003
0 0 Atbildēt

Vai tam tiešām tik milzīgi suporti, nevar uzlikt diskus ar mazāku R?

aigi Reģ.: 01.08.2005
0 0 Atbildēt

Ja godīgi pat neesmu domājis par to. Ņemot vērā, ka pērkot salons deva līdzi ziemas un vasaras riepas, šī problēma līdz šodienai maz uztrauca. Pirkt vēl vienu disku pāri + riepas neizklausās baigi lētāk kā jaunas riepas par +/- 100EUR/gab.

aigi Reģ.: 01.08.2005
0 0 Atbildēt

Bet vislabākās atmiņas palikušas no Goodride SW618 bija uz Kadjar 17'' diskiem. Izcilas ziemā, mīksts protektors, stabilas uz ledus un laba caurejamība sniegā.

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

Droši vien, ka lielākie nopelni tur bijuši pašam Kadjar un nevis sw618 modelim?

Ar tādiem auto, kur viss kārtībā, gan ir jāuzmanās tādējādi, ka tie neizrāda slīdēšanu, viļāšanu, kamēr noraujas saķere pavisam un negaidīti.

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
2 0 Atbildēt

Pagajušoziem tika iegādāti krievu cordiant snow cross 2 (hakka 8 pakaļdarinājums) ar šipiem 205/55r16 pa 42€/gab,

1021 ražojums. Braucu, kā kundziņš pa apledojušu lauku ceļu, ka arī saputinatie ceļi bija nieks, ko neizjutu.

Neviens šips nav izlidojis pēc ~6k km sezonas, kaut uz asfalta arī ir paris reizes uzspolēts.

Šogad ar visu situāciju protams kordiantus baigi vairs nedabūt, īpasi par saldu cenu.

Bet padalīšos ar 'lietuviešu' saiti www.egzotika.lv/ Visām riepām ir vismaz razošanas gads noradīts, ta vismaz zini ko dabūsi.

Agrāk bija pat lētak ne kā vietējos iveikalos + bezmaksas sūtīšana ja ņēmi četras, tagad vienīgi skatos cenas ar ir protams uzaugušas...

Bet varbūt kādam noder šajā sezonā.

Par riepu 'svaigumu' runājot un diskutējot, ja vēlies vislabāko, tad 'pagajušonedēļ' uzcepta riepa nebūs tā pati labakā, ko montēt virsū, jo sakarā ar vulkanizāciju, gumijai vēlams ir dažus mēnešus(pat pus gadu) pastāvēt tumšā noliktavā ar pareizu temperatūru, pirms to montē un lieto lai sasniegtu vislabākos rezultātus no gumijas sastāva.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Es pirms 4 gadiem biju iegādājies Cordiant radžotās 195/65 R15. Modeli neatceros, bet arī dizains bija zagts no Nokian (Nokian šos pat tiesā bija iesūdzējuši).

Kopumā ļoti briesmīgi. Pirmos 3000-4000 km troksnis bija tāds, ka salonā ausis sāpēja, pēc tam bišku mazāk vai arī kurlāks paliku. Pēc vienas ziemas sezonas puse no radzēm bija izkritušas, bet ziema ar tāda siltā ar minimālu sniegu trāpījās.

Ar tādiem var braukt pa sniegu, ledu kaut kur laukos, bet pilsētā pa asfaltu bija briesmīgi.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nē, nu kur tur pus gadu.Labāk lai pastāv veselu pilnu gadu.Tumsā.Jā.Uz reizi var lietot tikai navarkas.Man gadījās 1reiz,ka navāru uzvārīja uz jau esošās (iepriekš jau uzvārītās) vassarenes(3+mm).Nebij nemaz pat jāņem nost un/vai jā balansē.Vecie svariņi derēja perfekti.Jā.

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
0 1 Atbildēt

Piemēram ātri iegūglējot- www.sinotyregroup.com/new-tires.html

Riepa jau sen kā nesastāv no gumijas...Tapēc arī jau gadus 20 riepu plaisāsanu faktiski vairs neieraudzīt, pat 10 gadīgai riepai.... Tad speciāli ir jātur tiešos saules staros u.t.t.

Principā mūsdienā no gumijas tur ir tikai nosaukums un melnā krāsa, silikāti, fosfāti u.c. ķīmijas brīnumi sastāda modernu riepu. Kuras vulkanizacijas procesā savienojot kopā ir tā teikt jāiestāvas lai molekulu līmenī šīs sastavdaļas viena ar otru prasti runājot 'salīp kopā' veidojot cietāku sastāvu un 'optimālu' riepas veidolu.

Nē nu braukt jau vari un riepa ta teikt fiziski neatlīmēsies, bet tas viss spēlē uz sekundes simtdaļām(ko parastais tāpat nekad mūžā nesajutīs) kā arī riepas ilgmūžību, jo tikko izcepta, svaiga riepa būs mīkstāka, tātad saķerē ar ceļu tās protektora daļa vienkārši ātrāk nolietosies.

Šo nogaidīšanas periodu tapat parasti nosedz 'atransportešana' jo īpaši ķīnieši kamēr ar kuģi atpeld uz eiropas kontinentam, paiet savi 2 meneši tad kamēr distributē un tu nopērc, sī riepa jau būs nostavējusi.

Esmu bijis fiziski vienā riepu ražotnē pirms 10 gadi un tur pārstāvis uz jautajumu, kāpēc nevar nopirkt tepat pa taisno no razotnes durvīm tikko izceptu vēl 'siltu' riepu? Izteicās to pašu, ka pirmos mēnesus riepā visas tehnoloģijas nosežas, un šis super svaigais produkts pat nestrādātu, kā ražotājs ir paredzējis...

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

cik mēnešus prezim jānostāv aptiekā, lidz to būtu droši pirkt?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Par to (ne)plaisāšanu nebūtu tik pārliecināts. Man pašlaik te blakus kaktā stāv Altenzo vasarenes, 3 vai 4 gadus vecas, protektors vienās plaisās, laikam būs atkal drifteriem jāatdāvina.

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

Protektora daļa jau ne, bet tieši pie paša diska malas gan pat pēc tikai 1 gada(sezonas) Maxxis 13" motoriepa jau ir plaisās - domājams, tāpēc, ka nav pietiekami apaļa vai balansēta. Nelīdzēja nekādi pat dzeltenā punkta ievērošana. Stūri krata ne pa jokam, jau pat pie 50 km/h. Izmetama.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Jaunas riepas ir apšpricētas ar konZervācijass smērvielu. Tapc tās ir jātur mierā,kamēr izžūs.Braukt nedrīkst.Vissūdīgāk ira tad, ja ar jaunām riepām uzbrauc uz jauna assfalta.Tur, kur tā zīme 70 pus gadu jau karājas..Tad vispār ir pz daa.Ja baigi jāsteidzas,var notīt to jauno riepu ar izoleni, līdzīgi kā hokejisti tin savas Kļuškass.Jā.

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

Ak tad tāpēc ferrari tik regulāri pakāš redbull-am! Viņi vnk ņem svaigākās riepas pa tiešo pirmie no pirelli un nekādi joprojām nesaprot, kur tā sāls aprakta un kāpēc tas nepalīdz.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tapēc arī jau gadus 20 riepu plaisāsanu faktiski vairs neieraudzīt, pat 10 gadīgai riepai.... Tad speciāli ir jātur tiešos saules staros u.t.t.

10 gadīgai var, ja turēta atklātā stāvvietā, reāls piemērs Nokian ziemas riepas, plaisiņas protektora ārējā malā, nedaudz, bet ir

1 2 3 4 5 6
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti