MADE IN CHINA! Auto un tehnoloģijas

DALJNOBOJS Reģ.: 19.04.2017

Ierosinu jaunu tēmu diskusija - ķīniešu autiņi un tehnoloģijas.

To plusi, mīnusi, personīga pieredze lietošanā, interesanti raksti un video no YouTube.

 
1 2 3
650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Jaunākās ziņas no Pasaules:

www.theverge.com/2019/5/20/18632266/huawei-android-google-ban-phone-business-future

,,kā arī jāatkārto vakardienas jautājums- ar kāda diez brenda lāpstām krievi taisās rakt caurumus tiem saviem stabiem, pie kuriem plāno karināt tos kārotos 5G pārvades vadus.Tāpat nav īsti skaidrs, vai viņiem ir kāda personālā OS varbūtējajai (iespējamajai) windoWsa un iOsosa azstāšanai.Ja gadījumā nav- tad kur (visdrīzāk) varētu ieteikt viņiem to "sarunāt/dabūt".

ps- turpinājums; www.theverge.com/2019/5/20/18632265/seven-questions-we-still-have-about-huaweis-us-blacklisting

msh Reģ.: 16.04.2007
2 2 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

msh rakstīja: "Bībeles galvenais princips ir dari ko gribi, Dievs piedod." - žēl, bet tā gluži nav. Par budismu sasmējos - iespējams ka budismā ir kaut kādas līdzības ar kristietību; tā jau nu nevarētu būt ka budisma dibinātāji būtu pilnīgi visu nošāvuši garām galīgi greizi - bet tas arī viss - tur tas viens luterāņu mācītājs kurš sarakstījis grāmatu par "kristīgo meditāciju" to ir darījis uz savu galvu un tāpēc viņu diezgan ķengā, jo tas ir balstīts uz nebibliskiem principiem.

Kristietībā, tāpat kā jebkurā citā reliģijā, lielākais klupšanas akmens mūsdienu informācijas apmaiņas vidē ir "vienīgā pareizā Dieva" statuss - t.i. apgalvojums, ka mūsu domubiedru grupiņa ir vienīgā pret visu pārējo pasauli, kas dzīvo maldos. Un tieši dēļ nespējas tikt galā ar šo faktu, reliģijas vai nu zaudē ietekmi vai radkalizējas, pārstājot pildīt savu īsto uzdevumu, kuru negrib atzīt ne ticīgie, ne neticīgie.

Lielākais klupšanas akmens? Klupšanas akmens te ir tikai lielākās kristiešu daļas nespēja atbildēt uz šo jautājumu - bet kristietībai šāda atbilde ir. Ar pareizajiem atslēgas vārdiem to var arī atrast gūglē - es neatradu tieši to, ko gribēju, bet te pāris piemēri www.rzim.org/read/a-slice-of-infinity/isnt-christianity-arrogant carm.org/why-believe-in-christianity-over-all-other-religions

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 1 Atbildēt

ko tikai neizdomās lai naudiņu nokāst.

Tā bībele viņiem paliek tikai kā simbols. Visu pārējo maina atbilstoši situācijai. Vienalga, kas ir sarakstīts.

Kaut kāda dīvaina tā svētā grāmata, un vēl dīvaināki dieva vārdi, ka tos parasts mirstīgais var interpretēt kā pats grib.

Tikai bībeles rakstītāji nebija plānojuši, ka to mainīs. Jo tur nav minēti kā nostradamosa dzejoļi, kurus var saprast kā gribi. Bībelē viss ir precīzs. Precīzi cipari, vietas, laiks, vecums, utt. Pat noasa šķirstam ir precīzi izmēri.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 0 Atbildēt

To, ka katrai sektai ir savs pastāstiņš, kādēļ tieši viņi ir pareizi, es netaisos apstrīdēt - būtu dīvaini, ja būtu savādāk. Klupšanas akmens tas ir argumentēšanai tiem, kas nav savējie.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 0 Atbildēt

msh rakstīja: "Bībeles galvenais princips ir dari ko gribi, Dievs piedod." - žēl, bet tā gluži nav. Par budismu sasmējos - iespējams ka budismā ir kaut kādas līdzības ar kristietību; tā jau nu nevarētu būt ka budisma dibinātāji būtu pilnīgi visu nošāvuši garām galīgi greizi - bet tas arī viss - tur tas viens luterāņu mācītājs kurš sarakstījis grāmatu par "kristīgo meditāciju" to ir darījis uz savu galvu un tāpēc viņu diezgan ķengā, jo tas ir balstīts uz nebibliskiem principiem.

uz to ir balstīta visa bībele. Arī uz tā kunga slavināšanu. Kādi ir pirmie trīs baušļi? Tātad, paši svarīgākie?

Neslavināsi, neupurēsi ( vecajā derībā) dabūsi mūžīgi ciest.

Pat pats bauslis - "tev nebūs nokaut" attiecas tikai uz ticīgajiem. Visus neticīgos tev būs nokaut, noslaktēt, noslīcināt.

Kad iziet priesteris un nolasa kaut kādu citātu no bībeles, tad to sāk analizēt, izmainot tā būtību, pieminēt karmu ( bet nesakot to vārdu), kaut ko pļūtī par ētiku, iekšējo pasauli, kas ir pretrunā ar kristietību, bet ir izrauts no budisma, tad tas ir smieklīgi. Budisms ar to arī atšķiras no kristietības, jo pirmajā labi darbi jādara lai tu būtu "tīrs", bet otrajā - lai viens mantrausīgais maita tevi nespīdzinātu.

..

Kristietībā lielākais absurds ir tāds, ka bērns piedzimstot jau ir grēcinieks! Nu kas tas par marasmu. Es neesmu kristījis savus bērnus tieši šī iemesla dēļ. Viņi nav grēkojuši, jo piedzima. Viņi ir gaidīti un mīlēti.

..

Man patīk, ko runā gudri priesteri. Viņi runā gudras idejas, BET TĀS IR PRETRUNĀ ar bībeli, kā arī nesaprotu, kāpēc to vajag saistīt.

Ja cilvēks ir gudrs, viņš var savākt reizi nedēļā cilvēkus, kurā ieeja par ziedojumiem, un stāstīt savas gudrības par to, kā vajag dzīvot. Lai katrs varētu paklausīties runu, paklausīties dziesmiņas, padomāt. Tas būtu lieliski. Es arī labprāt ko tādu apmeklētu, bet pateikt gudru runu uz kaut kāda mēsla fona, un tad pateikt, ka tā gudrā lieta arī ir tas mēsls. tas ir pretīgi. Tas atgādina - uz sūdu bedres uzlikt skaistu puķīti, un tad pateikt - kāda skaista puķīte, un to paņemt kopā ar sūdiem.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

"Kristietībā lielākais absurds ir tāds, ka bērns piedzimstot jau ir grēcinieks! Nu kas tas par marasmu. Es neesmu kristījis savus bērnus tieši šī iemesla dēļ. Viņi nav grēkojuši, jo piedzima. Viņi ir gaidīti un mīlēti."

Piedzimstot? Piedzimstot diez vai. Bet tas ir labi ka neesi kristījis - tā katoļu/luterāņu tradīcija ir muļķīga un nebibliska - palaista ūdeni uz bērna galvas, vienīgi nekur bībelē nevar atrast, kāpēc, un kāda no tā jēga - jākrista cilvēks kurš ir pieņēmis Jēzu Kristu par savu pestītāju un glābēju no brīvas gribas un pie pilnas saprašanas. Bet par maziem bērniem var aizlūgt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Pēc bībeles, dievaprāt ideālais cilvēks bija Noass. Visi pārējie tika noslīcināti, bet noass bija ideāls cilvēks.

Tad kāds bija tas ideālais cilvēks - dieva prāt?

Atpeldot Ararata kalnā viņš iekopa vīnadārzu, sataisīja vīnu un piedzērās. Tad gulēja pliks un viņu ieraudzīja viņa dēls.

Kad viņš izgulēja dzērumu, viņa citi dēli pastāstīja, ka viņu redzēja pliku. Ko izdarīja labs, ideāls cilvēks, kurš bija izredzētais turpināt cilvēku dzimtu? Pareizi - nolādēja to, un pataisīja par vergu sev un saviem dēliem ( personīgo dēlu), turklāt ( !!!) nolādēja arī viņa bērnus, un viņu bērnus...

Par to, ka redzēja, kā viņš guļ pliks, piedzēries.

Tāda ir tā īstā bībele, īstā kristietība.

Protams, ka kaut kādi zombēti idiņi teiks, ka tas nav tā jāsaprot. Patiesībā - tas bija joks. To rakstīja 1,aprīlī, un tas nav jāsaprot burttiski.

Kā ko tādu var mācīt bērniem????

Bet ja ņemam sīkāk, tad Noass nebija ideāls. Viņš bija ticīgais un pielūdza dievu, bet citi nē. Citi nedzēra, netaisīja dēlus sev par vergiem, bet maitas tādi - neslavēja visvareno imperatoru....

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Sāksim ar to, ka tu runā par veco derību. Ja tu gribi runāt par kristietību - kasies klāt tam, kas ir rakstīts jaunajā derībā. Tora ietilpst kristīgās baznīcas kanonā tikai tāpēc, lai būtu saprotams, ko Jēzus Kristus īsti tādu izdarīja - teiksim, viņš piepildīja bauslību, bet ja bauslība nebūtu bībelē iekšā, tad kā kāds varētu saprast, kas tā bauslība tāda ir? Priekš kristieša vecā derība ir vairāk kā vēstures grāmata.

Attiecībā par to tavu komisko apcerējumu - "ideālais cilvēks" nekad nav pastāvējis, tieši tāpat kā nav ideāls mācītājs; ideāls var būt tikai radītājs, bet ne radība. Noasam bija līdzīgs uzdevums kā savulaik mozum - Dievs iecēla kādu cilvēku par vadītāju kaut kam. Bet šādi Dieva izredzētu cilvēku klupieni bībelē/torā ir noteikti pieminēti ar nolūku - lai parādītu ka ideālu cilvēku nav bijis. Ķēniņa Dāvida klupiens - kāda kareivja sievas iekārošana - arī ir pieminēts - ja tas būtu izņemts no toras ārā - o, kāds ideāls, bezgrēcīgs, dievam paklausīgs cilvēks!

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Klau, veči, vai tiešām ķīniešu tehnikas topiks ir īstā vieta reliģiskām diskusijām? Tak taisiet vaļā jaunu ar nosaukumu: "Vai dievs ir?" un blieziet uz nebēdu! Es kā budisma piekritējs arī pievienošos

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Dievs ir visuresošs. Pat tad, ja tas ir vīrs ar bārdu, kas veic lielā sprādziena datorsimulāciju.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Man nav pretenziju pret tradicionālājām konfesijām.Pat ne pret kādām citu tautu reliģijām, kuras ne jau katram garāmgājējam ir saprotamas un objektīvi novertējamas.Latviešu baznīca nav nedz uzbāzīga, nedz agresīva- vienalga vai tur baptisti vai vasarsvētku vai 7-tās dienas cildinātāji.Nezinu nevienu, kam būtu nodarījusi pāri Luterāņu konfesija.

Bet ir cita briesmīga lieta "aizkadrā", tie ir dažādi "jaunā viļņa" biznesprojekti.Kurir ne no Dieva ne no Elles nebaidās- jo pat tur viņus gaida iepriekš "sarunāts" izdevīgs amats.Tas ir traģiski, ka vienam otram mierinājuma meklētājam vājuma brīdī gadās uz tādiem uzrauties.Pat slavenajā Lohu definīcijā ir teikts, ka savureiz "nolohoties" var sanākt jebkuram. Cerams,ka kādreiz atradīsies kāda drosmīga organizācija, kura šos izdzimteņus spēs nolikt pie vietas un "uzprasīt" no tiem, kuri viņiem laipni atļāva te darboties un veiksmīgi attīstīties.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Pretenzijas pret tradicionālajām konfesijām ir ateistiem un komunistiem - ateisti dzīvo iedomās, ka visi var un grib patstāvīgi domāt, tādēļ nīcina reliģijas kā tumsonību un komunisti nīcina reliģijas kā savas reliģijas konkurentu. Rezultātā ļoti daudzi tiek izrauti no tradicionālajām, kas nav agresīvas un beigu beigās, kad izrādās, ka tomēr grib reliģiju, atgriežas pie tiem, kas savu preci pārdot aktīvāk.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Tu bik sajauci par ateistiem - ateisms arī ir reliģija, jo tā satur spēcīgu ticību, tikai šajā gadījumā spēcīgu ticību tam ka Dieva nav - un no šīs spēcīgās ticības izrietošus uzskatus un rīcību. Diemžēl ateisms ir liekams vienā plauktiņā ar islamu; tieši tāpat kā islams, arī ateisms ir pretrunu pilns, un visādi vadošie ateisti mēdz teikt visādus viegli apgāžamus pekstiņus.

Man te mētājas uz galda lasīt aizsākta šitentā grāmata, kuras autors apskata visādus ateistu domu graudus un pērles, un gāž apkārt - diezgan interesanti palasīt

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 1 Atbildēt

Es jau domāju šo tēmu beigt. Pārāk tālu aizgāja. Bet tu te izspļauj!!!

Islamā nav nekādu pretrunu.

Ja gribi papildināt savas zināšanas pat kļūt pārliecinātāks kristietis, tad palasi par islamu

Lai nav jālasa Korāns, internetā ir pilns ar salīdzinājumiem tabulu veidā. Latviski nebūs labu resursu, bet vates un okupantu valodās ir labi materiāli.

Nekādu fundamentālu atšķirību nav. Viss ir tik pat debils cik kristietība.

Un abas šīs reliģijas sludinātāji interpretē un pārveido atbilstoši maksātāju dzīvesveidam, laika periodam un citām lietām.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

"Islamā nav nekādu pretrunu.

Ja gribi papildināt savas zināšanas pat kļūt pārliecinātāks kristietis, tad palasi par islamu"

Es tevi apbēdināšu - es to esmu darījis pietiekami daudz. Pamudinājums bija mana interese par vēsturi - vienkārši es nevarēju saprast, kā vispār armēņu genocīds varēja notikt tā, kā tas notika - pastudēju islāmu, palika skaidrs. Paskatījos arī pāris islāma pētnieku viģikus, kuros viņi izskaidro dažādus islāma aspektus, tajā skaitā dažādas pretrunas, un kā tās radušās. Teiksim, kad tu stāsti ka "islāmā nav pretrunu", tu stāsti pilnīgas muļķības - pirmais piemērs - ir pants "tev ir tava reliģija un man ir mana reliģija" - man liekas ka tas bija tas pants, ko pēc katra terora akta visi islāma attaisnotāji skandināja - un ir pants "cērtiet galvas neticīgajiem" un "allāhs man ir licis vest džihādu līdz visi uz zemes esošie cilvēki apliecinās ka nav dievu bet ir allāhs un muhameds ir viņa pravietis" - kā tur īsti ir, ir pretruna vai nav? Ja tā būtu bībelē - tā būtu pretruna - bet tā kā tas ir korānā, tā nav pretruna - korāns ir kā gara atklāsme, vispirms allāhs sludināja saticību, pēc tam pārdomāja ka nah tos neticīgos un sludināja džihādu - pirmā frāze ir patiesa, bet otrajai ir lielāks spēks - bet priekš neticīgajiem var skandināt pirmo, jo korānā tā tak ir! Ir arī vēl daudzu citu piemēru un prikolu. Tajā skaitā pantu, kuri ir tieši priekš muhameda ērtībām - bībelē neatradīsi pantus, kas nosaka ka sekotājiem neapgrūtināt Jēzu Kristu ar jautājumiem vai ko tādu. Musulmaņiem, ja kas, ir ne tikai korāns, bet arī vēl dažas grāmatas.

Ja kādam šķiet ka islāms ir saliekams kaut kādā tabulā kā vienlīdzīgs ar kristietību, šis "kāds" dzīvo nevis 21. vai 20. gadsimtā, bet gan 14-tajā vai 10-tajā. Tie bija viduslaiki, kad katoļu baznīca zem Kristus vārda nodarbojās ar visādu huiņu kam nebija nekāda sakara ar Dievu un kas nebija nekādīgi attaisnojams pēc bībeles - lai mazinātu iespējamību ka sekotāji to varētu atkost, attiecīgi baznīcas valoda bija latīņu, un bībeles arī drīkstēja būt tikai latīniski, lasīt - parastajiem cilvēkiem nesaprotamā valodā. Ar šito "kristietību", jā, islāms ir salīdzināms - vēl vairāk - tā kā islāms ir jūdaisma, zoroastriānisma, hinduisma un kristietības maisījums, muhameds noteikti no šādas "kristietības" arī ņēma pietiekami daudz piemēru. Bet pasaulīgu gala rezultātu kristietībai, bez pēdiņām, un islāmam, lasīt, abu laicīgos augļus, tu vari palasīt vēstures grāmatās par 100-200 gadus veciem notikumiem - ja kristietība būtu vienlīdzīga ar islāmu, tu tagad kaifotu nevis par amerikāņu tačkām, bet amerikāņu zirgiem, jo mēs joprojām dzīvotu viduslaikos.

P.N. Trešais teikums ir taisnība - domāju ka jau viss beidzies, bet tu piepeši esi kārtējās pērles izspļāvis

DALJNOBOJS Reģ.: 19.04.2017
1 0 Atbildēt

Mēģināšu atgriezties pie sākotnējās tēmas, citādi te večus galīgi sanesa.

BalticData veikalā nopirku USB hubu HAMA,

www.balticdata.lv/lv/kabeli-un-adapteri/usb-centrmezgli-hubi/usb-hubs-hama-4-port-usb-2-0-5

pēc nedēļas nosprāga, parādās un zūd kontakts, čeku nepaņēmu. Sadomāju pats izjaukšu, paskatīšos, kas par vainu.

Kā Jums patīk šāds lodējums? Pārlodēju zaļo data vadiņu sāka strādāt, pēc pāris nedēļām atkrita viens no USB portiem, apnika ķēpaties izmetu. Bija arī mašīnas USB adapteris HAMA, pastrādājot pāris stundas kā planšetdatora/navigācija lādētājs sita ārā 20A drošinātāju sakarību sapratu tikai pēc 3 reizes.

Saprotu, ka nopirku lētā gala mēslu.

DALJNOBOJS Reģ.: 19.04.2017
2 0 Atbildēt

Kaut gan runājot par lētiem "mēsliem" poļos ceļmalās tirdziņā pāris gadus atpakaļ par 10 zlotiem ap 2 eiro pirktajs (No brend) adeperis + micro USB vads strādā vēl līdz šim, bez mazākājam problēmām, stabili dot ārā 5v un 2 vai 1 ampēru.

HAMAs mēslu pirku, ka rezerves variantu. Visu laiku viens ir rezervē.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Kāpēc vāciešu HAMA ir topikā pie made in china?

Bet pa 6 eiro prece Latvijā, reāli, Ķīnā maksā 2 eiro. Es labāk pasūtītu aliekspresā par 5 eiro, būs par eiro lētāk, bet kvalitāte - divas reizes labāka ( protams, ja nepirksi alikā par 2 eiro).

Es parasti kabeļus, u.c pērku ugreen ražojuma. Tas ir labs Ķīniešu brends. Kvalitatīvi. Cik izmantoju, kalpoja ne sliktāk kā oriģinālie d-korejiešu, eiropas, japānas ražojumi, bet maksā lētāk, bet ne tik maz, kā sūdi.

ugreen.aliexpress.com/store/301635

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

starp citu.

Laba ķīniešu brenda ( ugreen) tads pats ports maksā 11 eiro. Ķīnā. Bez nodokļiem, latviešu biznesmeņu 200 procentīgā uzcenojuma, muitas nodevas, loģistikas....

www.aliexpress.com/item/Ugreen-multi-USB-3-0-Hub-4-Port-usb-splitter-with-LED-indicator-for-PC-Laptop/32526640882.html?spm=2114.search0104.3.1.332141dcJxkx1S&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10307_10820_10821_10303_537_10302_536,searchweb201603_52,ppcSwitch_0&algo_expid=09c53dc4-fa81-4dab-8a77-9e2b22ab020f-0&algo_pvid=09c53dc4-fa81-4dab-8a77-9e2b22ab020f

DALJNOBOJS Reģ.: 19.04.2017
0 0 Atbildēt

HAMA točna friču!!! Virsū gan bija rakstīts Made in China un elīgi sūdīga kvalitāte, viena no skaistākajām kādu nācies redzēt.

Vienīgā bēda, ka preces no Ķīnas nāk ļoti ilgi.

darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Man jau liekas, ka tas Hama ir tieši tādā pašā mērā vācu kā Acme lietuviešu vai Just5 latviešu.

DALJNOBOJS Reģ.: 19.04.2017
3 0 Atbildēt

Ir tāds biznesa modelis aizmirsu kā saucas, nopērc gatavu produktu un pasūti izdrukāt virsū savu brendu. To pašu nelaimīgo hubu ja meklē t pēc attēla atradīsies vizuāli tāds pats zem vairākiem brendiem.

Mani leišu šefi bija iepirkuši partiju triecien/ūdens drošu podziņu telefonu ar uzņēmuma logo/brendu un pielāgotu programmatūru.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Laikam jau sauc par pārpakotājiem. Man liekas ka vācijā dažādu pārpakotāju paliek vairāk - nu kaut vai pērkot mašīnai detaļas, pie izvēles parasti parādās viens vai divi vācu pārpakotāji - Hans Pries aka Topran un Metzger. Atsevišķās situācijās pat ir vērts - nopirku savulaik parastā liepājas veikalā golfam stabilizatora atsaites - ieraugot ka uzgriežņi ir uz M12 vītnēm, ņēmu bez domāšanas, lai arī toprāns, jo pieklājīgajiem brendiem lielākoties ir M8 - toprānam vismaz ir izcelsmes un kvalitātes kods; manas atsaites pēc tā sanāca "laba ķīna".

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Dati no pasaules vadošā mobilo ierīču apskatnieka gsmarena com ,2019g 22.maijs,ķīniešu izstrādājumu tur tikpat kā nav:

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

tas bija joks, ka nav?

Honors tas ir ķīniesu huawei, xiaomi ir ķīniešu,one plus - ķīniešu, realme - ķīniešu. Pirmajā 4. ir trīs ķīnieši. Un top 10 ir 6 ķīnieši, bet 4 pārējā pasaule. Maz?

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Vēl labāk - arī Nokia tagad ir ķīniešu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu ja,tur tagd izskatās, ka tādi saprāta vadīti jaunumu tīkotāji vispār vairs tikai uz ķīniešiem lūkojas.Vienīgi ja Samsunga cienītāji vēl kaut cik turās pie sava.Pārējais ir vai nu paši ķīnieši, vai arī tiek tur ražots.Pat Sony nāca no turienes.Tie gan tagd tur kko muhļo pa pusei ne ta nupat slēguši savu Cn ražotni, ne ta darbiniekus uz pusi saīsinājuši, ne ta uz Taizemi pārcēluši.Laikam jau juta kas būs.18jā gadā 860milj zaudējumi,nekas īsti neiet,fani kurn.Tagd reku bombu jau pusgadu gatavo, xperia1 ar 21/9 ekrānu- aš 17cm garš. Cienītāji kāreiz varēs vasarā mušas sist,rokā turēt esot parocīgs.Ar īsām biksēm staigājot,Gals būs ārā, varēs jau pa gabalu manīt.Tīkotāju rinda veidojas īpaši gara,ņemot vērā izziņoto cenu pa 1k eur..

Huaweijs izskatās dusmīgs nepajokam, grasās starptautisku tiesvedību uzsākt par noslēgto kontraktu sabotāžu.Bija publicēts p30 mātesplates foto, kur tam daudzi svarīgi komponenti tomēr nāk no Asv ražotājiem.Radiofrekvenču moduļi,networka signāla uztvērēji,audiočipi,abas atmiņas gan flash gan dram.Tapc jau tur kopš p20p laikiem ir tie 128 un 6 GB standartā. Pat sīvākā konkurenta qualcomm-a mikroshēmas viņi milzu daudzumā iepērkot.Jautājums tikai kur tās izmanto,jo hua-fonos to it kā nav. Izskatās, ka ww3 vietā tagad būs/ir karš par 5G.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

msh rakstīja: Tu bik sajauci par ateistiem - ateisms arī ir reliģija, jo tā satur spēcīgu ticību, tikai šajā gadījumā spēcīgu ticību tam ka Dieva nav - un no šīs spēcīgās ticības izrietošus uzskatus un rīcību. Diemžēl ateisms ir liekams vienā plauktiņā ar islamu; tieši tāpat kā islams, arī ateisms ir pretrunu pilns, un visādi vadošie ateisti mēdz teikt visādus viegli apgāžamus pekstiņus.

Man te mētājas uz galda lasīt aizsākta šitentā grāmata, kuras autors apskata visādus ateistu domu graudus un pērles, un gāž apkārt - diezgan interesanti palasīt

Ateismu raksturo reliģiozai līdzvērtīga ticība, tomēr to nevar pašu saukt par reliģiju - t.i. vērtību sistēmu, kurai jātic. Bet tās jau ir nianses - virspusēji varu piekrist.

Tas, kam nepavisam nevaru piekrist - islāma principiālai atšķirībai no kristietības - islāms pašos pamatos ir jaunāka, specifiski adaptēta, tās pašas izcelsmes versija. Attiecīgi kristietība ir attīstībā par dažiem simtiem gadu atpalikusi. Islāmam tagad ir tumšie viduslaiki, kas kristiešiem bija tad, kad raganas dedzināja. Savukārt kristietība ir sasniegusi "impērijas norietu" ar no tā izrietošām degradācijas sekām.

msh Reģ.: 16.04.2007
3 0 Atbildēt

Vēl viens, kurš salīdzina kaut ko virspusēju un ārēju Islāms IR cieti un dzelžaini tumšie viduslaiki, no kuriem tas nav spējīgs iziet, jo islāms nosaka visus viduslaiku elementus - un ja kāds gribēs kaut ko izmainīt, tad atnāks bariņš brutālu galvu griezēju un šo kādu nolikvidēs, jo arī to islāms atļauj un paredz. Islāma Valsts, piemēram, ir/bija tieša un konkrēta islāma izpausme, un visādas savas darbības un terora aktus viņi pamatoja pēc korāna un pārējajiem islāma avotiem - visas slepkavības, terora aktus, dažādu kulturvēsturisku pieminekļu iznīcināšanu utt - to visu paredz islāma svētā triloģija. Un tagad atrodi bībelē kaut ko, kas pamatotu šāda veida gājienus - tu pieminēji, teiksim, raganu dedzināšanu - atrodi bībelē vietu, kur uzrakstīts ko vajadzētu darīt ar raganām Neatradīsi - vienīgais, kas par to tēmu tur ir atrodams - situācijas, kur Jēzus vai kādi viņa mācekļi izdzen ļaunos garus no apsēstiem cilvēkiem.

Islāms savos pamatos ir, kā citi salīdzina, "komunisms ar dievu" - tas paredz to ka visi musulmaņi ir vienota kopiena un to vada kalifs, kas reāli ir karalis, un kuram ir pieejamas visādas ekstras un privilēģijas, un nosaka visādus praktiskas dabas likumus - un arī to ka muhameds ir ideālais piemērs, no kā, piemēram, izriet tas likums ka 9 gadus veca meitene ir precama. Tikmēr kristietība nosaka ka ir ticīgie, un ir Dievs - un, protams, tiek mudināts kristiešiem pulcēties grupiņās, un noliktas kaut kādas morāles normas - un tas arī ir viss. Nekur nav uzlikta nekāda hierarhija, nekur kristietim nav noteikti kaut kādi likumi par sodiem [ar jūdu mozus bauslību nejaukt] - tad kā tur īsti ir, ir principiāla atšķirība, vai nav? Katoļu baznīca viduslaikos veda savu politiku tikai tāpēc, ka tā rīkojās pēc tāda principa kā islāms - pāvests karaļa lomā, un ko pāvests pasaka, tas ir patiesība - un sekotājiem bībele nav jāsaprot, jo tad viņi sapratīs ar kādām auzām pāvests nodarbojas. Kristietība no viduslaikiem izgāja tad, kad notika reformācija, un reformatoru darbības rezultātā cilvēki varēja lasīt un saprast bībeli.

Vārdu sakot, ticībai nodevušās kristieša augstākā forma ir misionārs vai askētisks mūks - musulmaņa augstākā forma - džihādists. Ir bišķi starpība?

Par impērijas norietu piekrītu - "mūsējie" ir aizmirsuši, no kurienes nāk spēks un pārticība, tāpēc zūd abi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
5 4 Atbildēt

Islamā nav raganu dedzināšanas. Nepļurksti.

Bet vecajā derībā, Bībelē, ir gan neticīgo slaktēšana, dzīvnieku upurēšana, daudzsievība, verdzība, tautu iznīcināšana u.c. lietas kas ir islamā.. Abas šīs reliģijas ir vienādas. Tikai kristietībā ir jaunā derība, islamā nav.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

www.tvnet.lv/6688540/huawei-dibinatajs-asv-par-zemu-noverte-kompanijas-speku/comments

Huavejiem nebūs ne Android, ne Google mams, gmail.

Izspiež konkurentu...

Nedrīkst būt lētiem telefoniem

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Tur telefoni mazāk viņus interesē.Ir tas, ka Huwejs atrāvies pa 5G līniju un ka ir pasaulē kandidāts Nr.1 uz jauno 5g tīklu ieviešanu.Tāpēc vaig viņu ierobežot iespējās, lai nesprēgā.Un atgādināt- ka ne-uj tirgoties un attiecības uzturēt ar Asv nevēlamām valstīm.Es jau sacīju, ka Asv patur sev tiesības reāli uzprasīt no savu stratēģisko preču un tehnoloģiju pircēja- kur un kā tas viņas tālāk lietos.Kā tas būs, ka kantoris kurš ir Ķīnas armijas favorīts un izplata savus ražojumus piem Irānā un Krievijā, ka viņš tad tā netraucēti ievilks "elektrību" pašā Asv.Lūk 5g patentu līderi pasaulē:

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Sen nav bijuši jaunumi no Ķīnas

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Ķīnas/KIA spridzeklis auto.tut.by/news/autonews/647941.html

p.s. interesanti, kā parastā parkingā šitās durvis vērsies?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Šitas jau vēl tikai dizaineru slapjais sapnis, cik sapratu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt
msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Eiropā vai krievijas eiropas daļā?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Tu, lkm, krieviski slikti lasi?

Tur rakstīts, ka Ķīnas elektro veikuši 14 000km cauri Gobi tuksnesim, Maskavai, Skandinavijai, Parīzei un ieradusies Frankfurtē. Viņu plānos ir iekart Eiropas tirgu, par Krieviju ziņu nav. Putins esot norādījis, ka gazificēs autoparku un tāpēc uz turieni neviens elektro neraujās.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Man ir pagrūti saburtot kirilicu un bez īpašas vajadzības es sevišķi necenšos. Tu ķīniešu hieroglifus - vai varbūt armēņu vai gruzīnu alfabētu labi proti lasīt?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Mazāk kā 10tk motor.ru/news/wuling-hong-guang-plus-06-10-2019.htm

Nu kāpēc viņi to honkongu netirgo pie mums!?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Jo eiropā tāds maksātu jūtami vairāk, un vienīgais iemesls kāpēc tu tādu pirktu - ja tāds maksātu tās desmit štukas.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Pacifica maksā jūtami dārgāk, te var vienu nopirkt un otru rezervē

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Un tālāk? Detaļu kvalitāte [un līdz ar to - mašīnas] apšaubāma, detaļu pieejamība visdrīzāk neesoša...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Man tak būs divi! Ja viens salūst, pārmet numurus un brauc ar otru.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Un ja otrs arī to izdara?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 2 Atbildēt

Ko - to? Kamēr nāk saplīsusī detaļa no Ķīnas var tikmēr lietot otru. Tā teikt augstākās klases serviss, jo ja tev ilglaicīgi saplist garantijas auto, tad arī dod maiņas auto. Tas tā, zināšanai

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Nu noplīst, ko tad vēl.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt
msh Reģ.: 16.04.2007
3 0 Atbildēt

Jā, apšaubāma kvalitāte un ilga gaidīšana. Es tikko golfam uzsūtīju pāris dzeses sistēmas alumīnija flančus tur - mēnesi pusotru jāgaida. Jebkurā gadījumā - atrodi man alītī ķīniešu mašīnas - VW Jetta Pioneer - aizmugurējo logu blīvgumijas - es labprāt tādas nopirktu... Baidos ka neatradīsi - tāpat kā tiem taviem ķīniešu brīnumiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 1 Atbildēt

Kas tas par pionieri, atkal kkāds aizvēsturisks modelis? Protams, ka atrasts var to, kas tiek šobrīd ražots, lietots. Ķīniesi ja ražo, tad to dara simtos tūkstošu eksemplāru, ne jau viņi tagad retro autiņus stutēs augšā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Protams ka aizvēsturisks modelis - ķīnā ražotas mk2 jettas pēdējais feislifts kuru ražoja 2010-2013.

Attiecībā par pēdējo teikumu - tu ļoti ļoti smagi kļūdies Reku viens piemērs - www.aliexpress.com/item/32983186778.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5f781ca8hxAqjs&algo_pvid=09da2902-5c30-486d-ae8e-0513cfacecf0&algo_expid=09da2902-5c30-486d-ae8e-0513cfacecf0-0&btsid=bd23f6a3-1c72-448d-a483-5dee8fcd5d3a&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_52 - ieplūdes gofra priekš audī 2.3 10v motora iekš B sērijas, motora, kuru ražoja no 1986-tā līdz 1995-tajam gadam. Kā reiz alītī ir daudz tādu lietu, kuras noteikti uzražo ja ne četrciparu skaitli, tad piecciparu skaitli noteikti.

DALJNOBOJS Reģ.: 19.04.2017
1 0 Atbildēt

Lēts ķīniešu elektro auto

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Gaidam Changan Eiropā

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Aple paziņo par visu veikalu slēgšanu ārpus Ķīnas m.lenta.ru/news/2020/03/14/apple/

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ķīna sāk ražot elektriskos hibrīdkuģus militāristiem bmpd.livejournal.com/4010345.html

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ķīniešu Baidu autopilots ir pabeigts. Kompānija paziņoja, ka viņu Apollo ir pabeigts un to šī gada beigās plāno laist iekšā pilsētās.

Tam ir 5 kameras un 12 ultraskaņas radari un tas ir pirmais autopilots, kurš gatavs lietošanai ( tā apgalvo paši firmas pārstāvji)

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ķīniešiem viskautkas ir gatavs lietošanai, lai cik briesmīgā kvalitātē būtu...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Nejauši uzgāju vienu rakstu par ķīniešiem Eiropā, tad atcerējos vienu ziņu, ko maz kas zin. Jo žurnālisti to nemīl pieminēt, domāju, ka pat iauto.lv neviens neko par to nerakstīja.

Ķīniešu Geely ( tas kurš nopirka Volvo), ir iegādājies 10% Daimler Benz akciju. Tas notika ap 2018.gadu.

10% ( pat mazāk) ir maz, bet tā ir lielākā daļa, kas pieder kādam, jo pārējiem Daimler akcionāriem daļa ir mazāka. Otrais lielākais Daimler akcionārs ir Kuveitas Valsts ieguldījumu fonds ar 6,8% akciju.

p.s.

Raksts veltīts nevis parastam, ierindas lasītājam, bet tiem pamuļķiem, kuri nezin kas ir globalizācija ( tiem, kuri raud, ka Latvijai "nekas nepieder" - piemēram, Laima - norvēģiem

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti