Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
1.. 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ..169
650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Austrijā no šodienas ieviests pienākums lielveikalos visiem lietot maskas.Kam nebūšot savas personīgās, tie varēšot saņemt pie ieejas.Par velti.

Savukārt T-umps šopēcpusdien paziņojis, ka pagarina situāciju un gatavojas uz 100k+.Centrālparkā izvērsta slimnīca un NY joprojām gaida ierodoties jūrasspēku kuģi "Komforts" ar 2k vietām.Uz kura sākotnēji bija plānots izvietot akūtos ne-vairusa pacientus,lai tiem nebūtu jālieto regulārās slimnīcas.Indijā 5k iekšzemes viesstrādnieku pūlis apšpricēts ar industriālo dezinfekcijas līdzekli,kas domāts autobusu apstrādei. Labklājības ministerijas fiirers esot izteicis Rājienu par šo izdarību atbildīgajiem...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

31.marta updats- neeērtības cietošie Lv mēdiji drošvien uzrakstīs pēc 36h, apm 31.aprīlī.Ilgi gaidītais Kuģis vakar ir tiešām ieradies.Kā redzams, augšējā klāja "okupanti" sapulcējušies strikti pēc Lv lielveikalu aktuālajām normām- pa vienam uz katriem 4m2.

Pēc citām ziņām- katrs nāk klajā ar savu gudrības versiju.WHO ģenerāļi ziņo par masku bezjēdzīgumu priekš Veselajiem indivīdiem.Par ko pa-lekdamies steidz piebalsot arī te daži pašmāju runātāji.Interesanti gan, ka nav sīkāk izklāstīts,kādā diezin sazin veidā tas indivīds var noteikt- vai viņš ir, vai viņš nav...

Tamēr Austrijas ziņās starp rindām pavīd piesardzīgs optimisms.Avots- Tiroles dienaslapa tt. com . Maskas no šodienas tātad obligātas,pie kam neesot smādējamas gan pašgatavotās, gan atsevišķos gadījumos netiek noliegta pat otrreizēja izmantošana pēc dezinfekcijas.Pats Fedkanclers ņem dalību skaidrošanā.Un izskatās, ka viņi ir uz pareizā ceļa.Jaunu infekciju pieaugums jau otro dienu ir iepauzējis,pirmo reizi pa visu laiku izveseļojušos personu skaits pārsniedzot no jauna saslimušo skaitu.Par europas izvirtības pirmperēkli pasludinātajā iŠglā it kā vispār neviens neesot bijis letāls un iNsbrukas slimnīca tur pašlaik nopietni veic antivielu pētījumus. Nākamnedēļ būšot apkopoti rezultāti no ievāktajiem 300gab paraugiem.Esot kaut kādi apsvērumi/aizdomas par zināmā mērā kolektīvās imunitātes iespējamību.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Pašmāju gatavotā maksa - Tu ko, traks, vai?

Reku, farmaceite teica, ka apnikusi ļautiņu vēlme dabūt maskas, kas jau sen beigušās, tāpēc mēģinājusi teikt, ja reiz tik ļoti vajag, lai taisa paši no cik tur drēbju kārtām vai tamlīdzīgi (ne gluži pašas domāta recepte, ja nu kas) - tak ļautiņi skatās tā, ka it kā pret mēri piedāvātu ārstēties ar griķu putru. Uztverot bezmaz kā ņirgāšanos. Nu ka nav, tad nav, tad nu viņa vienkārši sakot, ka nav un viss.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, es ne to ka paniku celt, bet vienkārši mums IR jābūt lietas kursā par pasaules tendencēm.Austrija līdz šim ar saviem pamatoti ieviestajiem pasākumiem ir "savu" pareizo ceļu pierādījusi.Sekot vai pofig- tas drošvien ir smaga izvēle.Par maskām mums notiek ažiotāža jau kādu pusotru nedēļu- kopš atvērās ķiniešu tirgus.Lielākā daļa ir ar paviršiem vai pat viltotiem papīriem,tāpēc atbildīgie veselības dienesti un ptac pastiprināti to pēta un ne visu ļauj ievest.Jo pamodušos bisnesmeņu ir lērums.Austrijā tas lēmums nēsāt ir pieņemts un no 6.aprīļa par pašadrbību pienāksies Sods.Bet plašsaziņā tiek skaidrots- ka NEdrīkst nēsāt pārāk ilgi vienu masku un ka pie nepareizas lietošanas varot dabūt pretēju efektu.Pēc lietošanas jāmet ārā un drauds ir kad maska kļūst norasojusi/mitra.Ja staigāt ar vienu masku ilgi,vai ja lietot to gan ār/ gan iekš/ telpās- pie temperatūras starpībām mitruma kondensāts uzradīsies pilnīgi noteikti.Skaidrojumā cita starpā sacīts (tulkots no vācu valodas):

(c)..Var izmantot arī pašdarinātu aizsardzību, piemēram, no auduma. Šeit nav runa par pašaizsardzību, bet gan par to, kā izvairīties no šķaudīšanas vai klepus un tādējādi novērst citu inficēšanos. Šis pasākums ietekmē arī bērnus..(/c) (avots- tt. com ,31mar.2020)...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 1 Atbildēt

Nu nezinu, ja mums būu tāds pats inficēto %, kā Austrijā mums bija jābūt ~2300 inficēto. Jo viņiem ir 10400 uz 8,82 M iedzīvotāju, mums tikai 446 uz 1,95 M iedzīvotāju.

Par tām maskām nevajag jau nu baigi pārspīlēt.

Parastā medicīniskā ir beigusi strādāt ~2 stundu laikā un tad ir izmetama. Ja domā ka tā var aizturēt vīrusu? Nevar, jo tas ir krietni smalkāks par tās filtrācijas pakāpi. Tāpēc masku ir jēga lietot nevis lai neinficētos, bet, lai neinficētu citus. VISS!

Līdz ar to ja esi sociāli distancējies - maskai nav jēgas, ejot sabiedrībā maska ir vajadzīga inficētajam, nevis veselajam.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Nolaid tvaiku un nepārfrāzē teikto !!! Nejauc ziņu izklāstu ar kaut kādu personisko izdomājumu! Tev tika piedāvāts vienkārši reāli iepazīties ar Austrijas piemēru- kur tieši TAS arī bija jāsaprot, ka maska palīdz neinficēt citus.Tu nesalīdzini Tiroles totālo karantīnu un visu Austriju ar bezgalīgu skaitu pārbaudīto ar mūsu LV situāciju.Ja mūsējais process atrodas sākuma stadijā un pagaidām neviens nezin- cik ir mums to slimo un pa kurieni viņi staigā.Kur bija vazājušies, kamēr ierobežojumu nebija vispār.Potenciāli slimie pagaidām paši nezin,vai viņiem kas ir,vai nav.

Tev tika arī uzrakstīts tups piemērs, kur jūtupa filmā spļāviens uz tenisa korta seguma lēnām/nemanot sāka vairoties.Līdz brīdim, kamēr tika noklāta visa horizontālā plakne,praktiski nekas ievērības cienīgs nenotika.Tālākais jau bija stundu jautājums,kamēr tribīnes vienkārši noslīka.Tieši to pašu mums nupat infektologs Dumpis klārēja.Ja kādam tiešām neinteresē "kā bija citur" un vnk vajag vienmēr par visu vari kādam oponēt- jāiet uz kasjaunsu vai delphiem.

Austrijā Tiroles novada prokuratūra ir pirms 3d ierosinājusi reālu krimināllietu- iŠglas pritona turētājiem/neziņotājiem draud nopietna atbildība, ieskaitot kompensāciju izmaksu aplaistajiem vācu tūristiem.Palasi te iepriekšējajās lapās- cik tur bija inficēto pa dienām marta sākumā (2gab, 4gab,16gab...) ,kādi drastiski mēri tika pieņemti un salīdzini -kas tur notiek tagad.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 1 Atbildēt

Tevi moš par ministru?

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
3 0 Atbildēt

Nu, kamēr saulītē sēdēs pie matīsa tirgus pieci cieši rindiņā saspiedušies bomži un tukšos krutkas pudeli pēc kārtas tikmēr ar kovida apkarošanu būs grūti

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 1 Atbildēt

Pilnīgi noteikti tā arī ir.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Citokīnu vētra: www.newscientist.com/term/cytokine-storm/

Tas daļēji skaidro kāpēc Covid smagāk skar vecus cilvēkus vairāk. Bet velkot paralēles ar Spāņu gripu var nākt arī otrais vilnis ar mutāciju kas skar arī jaunāko paaudzi. Jā parāk agresīvi vīrusi izmirst, jeb pareizāk sakot izzūd paķerot līdzi upuri, bet tas nenozīmē ka tas nepamēģina visus izplatības ceļus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Paralēlēm ar spāņu gripu iztrūkst būtiska komponente - kara novārdzināta populācija - imūnsistēmas nespēja bada, stresa u.c. faktoru dēļ. Protams - lielai daļai mūsdienu sabiedrības vispārējā imunitāte ir novājināta pārāk labas dzīves dēļ - bet to jau tagad nepārtraukti "aplasa" kardiovaskulārās slimības. Tomēr kopumā mūsdienu sabiedrības vispārējā veselība ir daudz augstākā līmenī.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 0 Atbildēt

toties 2020 ir par kārtu lielāka 60+ populācija; tā arī krīt

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Bet ir izplatību veicinošs faktors, kas līdzīgs toreizējai tautu masu staigāšanai atgriežoties pēc kara, tagad ir aviācija. Covid izplatība ir 1:1 ar aviācijas maršrutiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Ja runājam par starptautisko izplatību, tad jā, bet lokālajai izplatībai šobrīd tomēr ir būtiski atšķirīgi apstākļi - īpaši kontekstā ar spēju apdraudēt gados jaunos. Un ir jāatšķir izplatības faktori un saslimstības faktori. Nav tā, ka inficējas jebkurš, kas nonāk kontaktā ar vīrusu. Un slimības gaita inficētajiem ir būtiski atkarīga no vispārējās organisma kondīcijas, nevis aviosatiksmes.

arba Reģ.: 16.12.2002
1 0 Atbildēt

spāņu gripas laikā bija pa kārtu mazāka cilvēku mobilitāte !

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Un pat vairākām kārtām zemāka vispārējā tīrība un higiēna.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-informācija Kalkulācijas un Salīdzināšanas entuziastiem: (c) Vīne - SARS-CoV-2 Austrijā ir pārbaudīti 55 863 cilvēki (statuss: trešdien, plkst. 8:00).Kanclers Kurzs bija lūdzis veikt vairāk pārbaužu, veselības ministrs Anschobers kā iespējamo mērķi bija domājis 15 000 testu dienā visā Austrijā. Faktiskie skaitļi tālu atpaliek. Dienas maksimums bija 3691 pārbaude.

www.tt.com/artikel/30726410/zu-wenig-tests-in-oesterreich-devise-der-regierung-bislang-nicht-erreicht

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Cik % no Austrijas iedzīvotājiem bija pārbaudīti uz to brīdi un cik % pie mums?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Austrijā ir 4,5x vairāk cilvēku. Tur veic tikai 3700 pārbaudes dienā, pie mums ~970. Vismaz tāds ir vidējais temps pēdējās 10 dienās. UN TAS IR SALĪDZINOŠI VAIRĀK NEKĀ AUSTRIJĀ!!!

Uz 1. Aprīli LV ir pārbaudīti 15810, Austrijā 55864. Tas atkal liecina, ka LV veic vairāk analīžu attiecībā pret iedzīvotāju skaitu!!!

Tev kā matemātika galīgi neiet???

Ir vēl kāda “problēma” - nav tā ka ir pieejams neierobežots skaits reaģentu. Ne Latvijai, ne Austrijai.

Jautājums - salīdzinot skitļus, ko tieši Latvijā dara nepareizāk?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 0 Atbildēt

Vecais marazmātiķis Apinis filozofē atkal, nez ko sevi riska grupā neieskaita - nra.lv/latvija/309822-apinis-smekesana-covid-19-var-nozimet-navi.htm

Vēl dažas atklāsmes:

》Neticu, ka vīrusam ir mērķis šūnu nogalināt kopā ar visu cilvēku, jo pašam tad nebūs, kur dzīvot. [Apinis]

Var jau filozofēt, bet ar mēru. Nu nav vīrusiem nekāds mērķis, tas vispār nav dzīvs, lai varētu kaut ko gribēt. Vīrusam būs dažādas mutācijas kamēr nonāks pie tās kas labāk izplatās un mazāk nogalina, bet pat tas nav noteicošais, jo arī slimnieks kas beigās atstiepj pedāļus pirms tam var vīrusu izplatīt un atveseļošanās vai nē to neietekmē. No vīrusa skatpunkta atveseļojies slimnieks ir tas pats kas miris. Tā mums arī liekas, ka Zeme ideāli pielāgota dzīvībai kaut patiesībā paši tai pielāgojamies, ar vīrusiem tas pats, pielāgojas.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Itālijā jau sāk atteikties maksāt veikalā par produktiem. Tagad policijai tur ir darbs!

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
1 0 Atbildēt

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Un zviedru apsvērumi, ka šāda pieeja Zviedrijai (un pēc parametriem arī LV) irne tikai nederīga, bet arī kaitīga.

www.weforum.org/agenda/2020/03/sweden-under-fire-for-relaxed-coronavirus-approach-here-s-the-science-behind-it

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

tā vien izskatās, ka visur no "līknes augšupejas sākuma" līdz tās maksimumam paiet aptuveni viens mēnesis,ja pieņemt par "sākumu" padsmit saslimušos.Kad diez mums LV bija pirmais divciparu skaitlis un cik laika kopš tā ir pagājis?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Precīzi 10 inficēto bija 7. martā, tas ir 25 dienas atpakaļ skaitot no 1. aprīļa.

13. martā bija 18 pozitīvo

14. martā - 27.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Es kaut kur atceros, ka 10.martā mums bija pirmais divciparu skaitlis.Tāpēc visdrīzāk arī sekoja loģisks lēmums par karantīnu,14.apr, kad būtu jāparādās lietu patiesajam stāvoklim.Šo pasākumu gan bojā dažādas pa starpu pieļautās kļūdas.Pagaidām ir kā tas spļāviens uz teniskorta. Tam augot,ir izveidojušās atsevišķas peļķes, bet virsma pa lielam vēl ir sausa.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Latvija dara visu tik nepareizi, ka mums tāpat kā Monako, Maltai un Lihtenšteinai vēl nav neviena mirušā...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Iedod atsauci- KUR un konkrēti ko es teicu, ka Latvija dara nepareizi.Ar Tevīm personīgi runāt nav iespējams NE par kādu tēmu. Vienīgais, ar ko Tu šeit esi ļoti iecienījis nodarboties- apdrirst konkrētās sarunas dalībniekus.Tu acīmredzami neatšķir informācijas izklāstu no kaut kādiem truliem apgalvojumiem,kurus te katrreiz kādam centies piedēvēt.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Pastāsti kā tieši es Tevi apdir$u?

Vienīgais kurš nemitīgi kādu apdirš, sauc par lohiem utt ir tas, kuru vari aplūkot spogulī. Dari to izvērstos necieņas pilnos komentāros. Es tevinpar lohu &daru un vēl kā saucu? Esi tā pieradis citus adirs$t, k vairs sen neredzi, bet attiecībā pret sevi neesi “mazliet” hiperpārjūtīgs?

Tun mums apgalvo, ka mums jāmācās no Austrijas, jo viņi ejot “savu sāpīgo ceļu”. Es un citi kaut ko atkal nepareizi saprata? Es pamatoti apvaicājos, ko tieši mums būtu no viņiem jāmācā - Tu saki - lietot maskas un vairāk veikt testus. Skatāmies faktus - mums gan testēti tiek proporcionāli vairāk, gan inficēto bez visām maskām ir mazā, letālu iznākumu nav. Kādi man ir jāizdara secinājumi? Ka vēljoprojām ir jāmācās no Austrijas? Vai ka mūsējie kaut ko dara nepareizāk? Tiešām?

Negribi pasēdēt Kariņa vai viņķeles krēslā? Pieņemt tos lēmumus?

Es uzskatu, ka viņi rīkojas gana profesionāli. Ka mums ne tuvu nav sliktāka krīzes vadības komanda. Kura ar visiem “pašiem gudrākajiem” panāk to rezultātu kāds mums ir. Mums pilni soctīkli ar “zinātājiem” kā “labāk”, kā “pareizāk”.

Es ticu faktiem - fakti rāda, ka esošajā situācijā attīstība šeit ir salīdzinoši laba.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Tu, MORĀLAIS IZVIRTULI, šeit nāc galvenokārt nolūkā kādu apdrirst un kādam kaut ko piedēvēt. Tu tīšām velc līdzi šai tēmai pilnīgi nepiederošas lietas un tu MELO teju katrā savā šajā te fufeļa apgalvojumā.Kamēr TU trīs pirmās šoka dienas sēdēji kkur savā kambarī ar piedrirstām biksēm un (visdrīzāk) izskatīji iespēju no tās pašas Valsts Kabatas iegrābt kādu pabalstu, tamēr es šeit uzturēju sarunu un vienkārši ievietoju informāciju.Līdz visubeidzot TU šeit ieradies un sāki savu seno taktiku- apdrirst,piedēvēt, izskaistināt un pamēģināt kādu pataisīt par kretīnu.Es šeit neesmu apkakaajis nedz Kariņu, ne Viņķeli.Es pretendēju tikai uz TO, lai Lohi izlasītu patiesību- kuru tolaik nerakstīja "trūkumu un neērtības" cietošie LV "mēdiji".

Tas, ka Viņķele un WHO vēl nupat nesen sacīja nenēsāt maskas- tas diemžēl IR fufelis.Ja Tu to sludini- tad tu esi Lohs.JO- viņi ZIN, kāpēc bija tāda nostāja.Tāpat kā Vernons tev neatbild, kad Tu viņu sūti uz Ģintarmuižu.Jo Tev nav ne sajēgas ne arī patiesās informācijas.Tieši Tu esi tas, kurš te dīvānā bezdēdams lasa gogli un vēlāk izliekas šeit par profesoru.Līdz reālai ikdienas informācijai un reālās situācijas sapratnei tev ir kā cūkai līdz mēnesim.

Par Austrijas "piemēru" tu vēl dzirdēsi,šaubu nav.Tas, ko Tu te ar kalkulātoru baksti 4.5x iedzīvotāju skaitu un par veikto testu attiecību pret to- tas ir no konteksta izrauts fufelis.Tavai zināšana- Vīnē ir gandrīz precīzi tikpat iedzīvotāju,cik LV, bet saslimušo skaits tur ir (vakar bija..) uz pusi mazāks nekā LV. Mūsu PATIESO situāciju tu (un Tev līdzīgie Lohi) uzzināsiet aprīļa vidū.Cik kurš ir vesels (vai bijis "vesels")- to mēs uzzināsim tikai TAD, kad būs iespēja izveikt antivielu testus.Skaiti tagad 4x dienā Pātarus, lai šī situācija izrādītos taviem šodienas murgojumiem aptuveni atbilstoša.Pagaidām ej vēl iegrāb validolu un atejas papīru, masku gan jau aiz žēlastības kāds tev iedos par velti..

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

Beidz dzert vai ko Tu tur lieto.

Nevienu es te neapdiršu, kur nu vēl tevi.

Un? Visā pārējā valstī toties slimnieku ir krietni vairāk. Un?

Rīgas reģiona dzīvo vairāk kā puse no valsts iedzīvotājiem. Vīnē tik daudz nesanāks.

Nesaprotu, Tev vienkārši nav ko darīt? Katru tekstu beigt ar holerisku un histērisku lanāšanās lēkmi? Ar nerviem viss ir labi? Aizskarts mazvērtības komplekss? Kas Tev tieši liek tik debili izpildīties? Uzvilkties un mierīgi visus par lohiem saukāt? Tevi tā es te saucu? Vai varbūt vajag? Tad varēsi patiesās dusmās eksplodēt?

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
3 0 Atbildēt

Es no sava dīvāna redzu ,ka zviedriem labi tas nebeigsies . Bet nu paskatīsimies

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Zviedri skatās no spāņu gripas vēstures. Tur izolācija beidzās ar trīs epidēmijām gadā, kur otrā bija trakāka par pirmo. Piesauc retu apdzīvotību

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
2 0 Atbildēt

Kariņam galvenais tagad nokaut ekonomiku.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

Kāds ir reālais risinājums? Kā tieš savādāk ir jādara?

Nu tā - uz pirkstiem...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Atšķirībā no sabrauktā ezīša risinājuma -iekšējās devalvācijas, veikt ārējo devalvāciju. T.i. drukāt naudu.

Šajā gadījumā tas ir īpaši efektīvi, jo krīze skar visus aptuveni vienādi. Tātad vienādā apjomā sadrukājot naudu, tā ekonomikā aizies pat bez šūpošanas.

Nu un ir skaidrs, ka izdali nevar veikt caur bankām vai uzņēmumiem. Tā bez palēcieniem vienmērīgi jāpludina tieši patēriņā. Un ļoti uzmanīgi. Jo tikko tautai sāks likties, ka ir lieli mēsli, nauda tiks sabāzta zeķē, ne ekonomikā.

Tāēc ievērojami kaitīgi ir uzņēmumu sarakstu, nodokļu kontroles, VID sijāšanas un izvērtēšanas uc sovoka paranojas radītās darbības imitācijas. Nokavēs izdali, nekādi saukļi nelīdzēs.

Kā paraugs - USA naudas vešana uz bankām pēc 2008. krīzes. Pagāja gandrīz gads nepārtrauktās intervencēs, kamēr pat pragmatiskās bankas noticēja un sāka investēt ekonomikā. Sovoku pārdzīvojušais pilsonis būs krietni grūtāk pārliecināms

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Piedavā viltot eiro?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nē. Ir carta blanche budžeta deficītam, ECB gatava naudu dot. Nu un mūsu kautrīgā valdība neīsti grib ņemt. Pgdm 0,5bn saņemts, kur deklarētais lielums ir 2bn. Tagad sēž, kautrējas, visu kontrolē un pārbauda. Kad viss būs slikti, arī tirgi aizies ciet un likmes pieaugs.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

un kas tu domā tie 0.5 mld nav 'naudas drukāšana?'

visa EU un ASV piedrukās eur/usd lai aizbāztu plebejiem muti, lai tikai šamie ar dakšām neiet kaut kur.

Bet - piedrukās taču absolūto minimumu, nejau tik, cik eižiem šķietas, ka vajadzētu

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Vai tad jau nedrukā ? Un sāka Mario Dragi jau rudenī , īsi pirms pilvaru beigām .

Tagad zviedri ir devalvējuši ,tur strādājoš rads to izjūt ,ja pārvērš uz eiro .

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

Piedrukāt naudu...

Ok - Kā tas izpaudīsies un palīdzēs tiem, kas ir bezdarbnieki? Kas ir dīkstāvē?

Kā tieši tā sadrukātā nauda nonāks cilvēku makos?

Kā tieši tas palīdzēs slēgtai viensīcai? Bankrotējušai tūrisma aģentūrai, restorānam? Kā tas mazinās ierobežojumus doties uz ielas baros, sporta pasākumu rīkošanai, koncertiem un citai atpūas/izklaides industrijai? Kā tas samazinās īri uzņēmumiem?

Kā tas paglābs nu jau dažos pansionātos trāpījušā vīrusa pacientiem?

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Tā ir naudas drukāšana. Esmu sašutis / vīlies, ka deklarēto 2b vietā izņemts 0,5b. Gan jau ka ar domu - nekas savilksim jostas. Mēs mākam.

Makos nonāk kā izdomā. USA kā direct payment. LV kā algas kompensācijas direct payment. Mehānismus var neieraudzīt tikai iztēles trūkuma dēļ.

Tieši par šo ir runa - šo jādara pārliecinoši, ātri un PIRMS slēgšanas. Ja tavā makā ieripotu piem 1k EUR un tu zinātu, ka būs vēl, tad savu karantīnu tu dotos pārlaist Radisson, ne sēdētu savā vienistabas dzīvoklī Purčikā kopā ar sievu, sievasmāti un 3 bērniem.

No vīrusa nepaglābs nekā. Tomēr ir daļa domātāju, kas sapratuši ka ekonomika cietīs krietni vairāk kā pansionāta pacienti. Un tam šis palīdz

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Paga - no tā ka man makā ir 1 kEUR, kuru vērtība ir vairs tikai 0,5 k neko nemaina. Tikai virtuālos cipariņus...

Nevar tupa aizņemties uz parādu tukšus papīrīšus bez preču un pakalpojumu seguma...

Tie tukšie papīrīši tāpat būs jāatdod...

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Pagājušajā diennaktī 1.04.2020 ir veikt 1024 testi un 12 bijuši Covid19 pozitīvi!

Latvijas slimnīcās ir 32 covid19 slimnieki no kuriem smagā stāvoklī 3 cilvēki.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Covid-19: Ko drīkst, ko nedrīkst un kā rīkoties konkrētās situācijās dieviete.lv/zinas/224000-covid-19-ko-drikst-ko-nedrikst-un-ka-rikoties-konkretas-situacijas/

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 0 Atbildēt

afigeķ, saite uz kaut kādu dievieti...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

aha. Tā lapa ir visārzināma fake news avots. Kautkas līdzīgs Uģis Kuģis sievišķīgā veidolā

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Oijjjj... Jūs vēl zinātu īpašnieku

iAuto Reģ.: 17.07.2001
1 2 Atbildēt

Dieviete.lv jau vismaz 2 gadus ir normāls medijs, jo to mēs nopirkām un tagad ir vienā grupā ar iAuto.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

labāk būtu teicis, ka abi stāv uz viena plauktiņa, pie klikššku mediniekiem.

Normāls medijs, muhahahahhahahahahhhaaaa

gan vien, gan orts ir nu tiik normāls, zajebis

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Ko lūdzu?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Ko lūdzu? Ja tu pats uzskati, ka šitie divi ziņu kanāli ir ciknecik normāli jaunumu iegūšanai, tad tev ir absolūti greizs skats uz to, kas ir labs, ļauns, un normāls.

IMHO

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Piemēri?

Ir jābūt diezgan specifiskai domāšanai, lai šādu salīdzinājumu lietotu attiecībā uz auto un tehnoloģiju portālu vai sieviešu dzīves stila portālu.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

un pasaki tad arī, kuri ir "tie" mediji Latvijā?

Vai arī taviem vārdiem nav seguma.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

iAuto kas vainas ielikt linku uz oficiālo avotu?

mobile.twitter.com/veselibasmin/status/1245374799821635584

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Mums ar to SARS-2 ir citi sūdi - tas ir ticis dažos veco ļaužu pansionātos - Bolderājā kādai cienījama vecuma klientei, Allažu sociālās aprūpes centrā kādai darbinicei.

Lūk lielākā riska grupa - sociālās aprūpes centri, patversmes, pansionāti. Veci cilvēki, vai cilvēki, kas ir aprūpējami.

Jautājums kā tur šī zaraza tika?

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Kāds labu gribētājs un "es visu 100%" pareizi visu daru "domātājs", varbut par aprupētājs kāds, jo viņam kāds tāds superparliecināts ļautiņš "padalījās" ar vīrusu. Kaut gan man jau nu tomer gribas teikt ka minetā zaraza te jau ir bijusi krietni pirms apzinatā Ķīnas brīnuma, vai arī ļoti iespējams ka tie CoV 19 testi ir "sūda vērti" un saskaita visus iespējamos Sars paveidus ... Man ne visai patīk "sagadīšanās" vai "sakritības" ...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Es neņemtos apgalvot ka tie testi ir sūda vērti.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Mja gribeju īsāk izteiktues, bet laikam tomer vajadzēja paplašināti, domāts bija ka gadījumā ja tests var būt pozitīvs uz dažādiem virusa paveidiem, vai varbūt pat nesaistītiem veidiem, iespējams cilvēki tiek slimnīcas nepareizi aprūpēti, vei vēl trakāk uzvēletais karantīnas veids var būt nāvējošs, ja nu pēkšņi izradas ka divas atšķirīgas lietas labi nokauj pacientus savas "sadarbibas rezultatā". Bet ta protams tāda fantazēšana, mediķiem katastrofāli trūkst laika apstaties un visu ļoti kartīgi pārbaudīt utt. un iespejams ka arī tam nebutu nekādas jegas.

Galvenais jautajums šobrid gan ir atklāts, vai tā draza tiešām nāk no Ķīnas, tur vēl arī trūkst dažu ķēdes posmu.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 1 Atbildēt

Nesatraucies, cik nu ir zināms no drošiem informācijas avotiem, var noteikt ne tikai vai tas ir vīruss, kā tāds, ne tikai ka tas ir kroņa vīruss, nevis iesnu vai gripas vīruss. Un viņu izmeklējumi ir uzrādījuši arī zināmu procentu citu kroņa vīrusu formu analīzēs - SARS parastais un MERS, nevis SARS-2. Līdz ar to sliecos uzskatīt, ka analīzes ir tālu no tava apgalvojuma par "sūda vērtumu". Vēl vairāk, analīzēs var noteikt arī ģenētisko mutāciju īpatnības, kas padara to izsekojamu - no kurienes tieši tas ievazāts - pa tiešo no Ķīnas, vai jau paceļojis un ģenētiski paguvis nedaudz mutēt un jau nāk ne pa tiešo no Ķīnas, bet, piemēram, caur Itāliju vai Austriju!

Par to ir gana izsmeļošs raksts. www.tvnet.lv/6939846/covid-19-islandes-testesanas-strategija-atklaj-ka-pusei-inficeto-neparadas-simptomi

Labāk palasi, ko saka nopietni virusologi/epidemiologi, nevis spriedelē par tēmu. Mums te viens mugurkaula ķirurgs ar 20 gadu stāžu, it kā jau ārsts, bet sastāsta čupu ar muļķībām un māca strādāt virusologus un epidemiologus. :facepalm: Interesanti, ko viņš teiktu, ja epidemiologs vai virusologs ar 20 gadu stāžu sāktu viņam mācīt kā "pareizi" operēt stapskriemeļu trūces, rekonstruēt bojātus skrimšļus utt.

Bet tā - skatos un priecājos - tev ir bijis gana daudz brīva laika mediķu, virusologu un epidemiologui vietā, ar nenoliedzami pamatīgām zināšanām no dīvāna malas, paskatīties uz to visu un nākt pie "viediem" secinājumiem. Tici man, viņiem sen ir skaidrs, kas un kā. Vīrusi ir, bija un būs, neatkarīgi no laboratorijām! Skaidrs, ka cilvēku pa tiešo nenogalina COVID-19. Tas ir tikai katalizators citām hroniskām slimībām vai, piemēram, plašai, nu jau bakterioloģiskai pneimonijai / plaušu mazspējai, kas varēja attīstīties pateicoties šim vīrusam.

Radīt vīrusu, prognozējami ļaunu utt. ir vājprātīgs darba apjoms, izmaksas un pats galvenais - ar pilnīgi neprognozējamu rezultātu. Daba pati ar to tiek galā daudz labāk un "lētāk". Vīrusi paši lēnu garu mutē un attīstās - dabā izdzīvo tāds vīruss, kas pamanās vislabāk pielāgoties nēsātājam - atrod zelta vidusceļu starp savu noturību pret imūnsistēmu un spēju nenogalināt un vairoties neiznīcinot nēsātājorganismu, bez kuriem tas nevar izdzīvot. Vīrusi bija sen pirms mugurkaulniekiem un būs ilgi pēc pat tie izzudīs.

Lielākā daļa virusologu ir vienisprātis, ka tā draza šajā formā nāk no Ķīnas. Arī vienisprtātis tajā, ja tas SARS-2 ir jau dabīgā ceļā ir paguvis mazliet mutēt un tieši ģenētisko mutāciju raksturiezīmes palīz to izsekot.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Nu kā lai tev saka mana stiprā puse ir matematika, un no dazādu modernu IT lietu ka big data utml. šo to saprotu, ir diezgan daudz lietu kas ne visai labi liekas kopā šajā visā bildē.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 1 Atbildēt

Kas tieši Matemātikai sakars ar virusologiem un vīrusa izcelsmi kā tādu?

Par matemātiku - Secinājumu un datu bāzes izejas datu atšķirīgā kvalifikācija un savākšanas veids būtiski ietekmē salīdzināšanu, tās rezultātus, secinājumus un jēgu.

Nosacīti nemainīga uzskaite ir tikai par:

Murušo skaits ar apstiprinātu diagnozi COVID-19. Te gan tāpat neietilpst tie, kas vienkārši nomira un netika pārbaudīti.

Ne pārāk konkrēts un ļoti variabls izejas datu apjoms ir sekojošās pozīcijās:

1. Analīžu skaits var būt atkarīgs no valsts un uzskaites sistēmas:

A unikāli pacienti, kam veiktas analīzes, vai

B. principiāli veikto testu skaits “pacientiem” ar visām atkārtotajām pārbaudēm. Piemēram, vienam pacientam 6 analīzes - pirmā negatīva, otrā pozitīva, trešā un ceturtā pozitīva mēģinot apstiprināt izveseļošanos un beidzot divas secīgas negatīvās atbildes, kas apstiprina atveseļošonos?

2. Slimo skaits - ok - visi, kam konstatēts vīruss un/vai ir pozitīvs testa rezultāts pārbaudot izveseļošanās faktu. Bet ir arī valstis, kuras ierobežotas testa reaģentu pieejamības situācijā nesteidz veikt izveseļošanos apstiprinošas testus.

3. Slimības smagums. Dažādās valstīs var atšķirties kritēriji, pēc kuriem nosaka ir vai nav pacienta uzskatāms par smagi slimu vai nē. Vieni pie smagi slimiem šķita tiki tos, km nepieciešama elpināšana, citi, arī tos kam vajag tikai ar skābekli bagātinātu gaisu, vēl citi arī tos, kam ir drudzis un pneimonija, bet bez iepiriekš minētiem papildlīdzekļiem.

Nu lūk - pie tik raibi variējamiem izejas datiem runāt par precīzu matemātiku - pagrūti.

Vēl arī nedrīkst izmest no aprēķina kultūrsociālās atšķirības dažādu valstu/nāciju/tautu līmenī. Cik valsts atvērta tūrismam, cik paši ceļo, kāda ir tūrisma ģeogrāfija abos virzienos, cik savlaicīgi sākti izolējošo pasākumi, kāda ir indivīdu izpratne par nepieciešamību sekot epidemiologu norādēm un valstī pieņemtajiem noteikumiem.

Lūk arī viss, kas jāzina veicot ļoti raibas izcelsmes daru salīdzinājumus, kas būtiski mainās dažādu faktoru ietekmē.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Ej labāk masku uzmeistaro un bakstāmo pirkstu nomazgā, virusolog! Piesakies rindā uz antivielu testu, būs interesanti (ja izdosies sagaidīt).

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Sev jau testu uztaisīji?

Es ko galīgi aplamu pateicu/uzrakstīju? Vai vienkārši lecies?

Kāpēc man būtu jāiet un jāveic tests, lai iegūtu tādu vai citādu rezultātu, pieņemot, ka testu patiešām trūkst un kādam, kura pārbaude būtu daudz nepieciešamāka, tas varētu pietrūkt?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ā, tad re kā, tu mums tīri tāds pašaizliedzīgs...Tad, kad mājražotāji saražos un Viņķele ar Kalkulātooru uzsaskaitīs,dziesma kļūs citād un bez tās lupatas uz deguna iespējams pat pie atejaspapīra plaukta klāt netiksi.Kad gan pats,gan pretīmnācēji un blakusstavētāji visi būs uzpurņos, tad katrs varēs daudzmaz sev "garantēt" varbūt arī bez testa.

Reku TG šodien rāda "reālās ziņas"- itāļu laboratrijas ar plazmu laistās.Izslimojušajiem tiek ņemtas antivielas saturošās asinis un nupat ir rezultāti to imūnšķidrumu injicējot slimajiem.

Speciāli "Priekš tevis"- tavs googles izpētītais uzticamais partneris WHO šodien ir jau savu viltīgo ādu pa pusei otrādi apgriezis, rekomendē ka "paplašiniet masku izmantošanu lielākam skaitam cilvēku".

Itālijas civilās aizsardzības Virsvadītājs šorīt ir pateicis, aka visa valsts mājās sēdēs arī 1.maijā un maija vidū tiek gaidīts tā saucamais "OTRAIS" vilnis!

ps- ievēro, ka par TO ziņo sky un rai TG, nevis trūkumcietošie lv "mēdītāji" daļēji par tavu naudu!

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Kā būs nezina neviens, tikai Tu. Tavs viedoklis ir vienīgais pareizais. Nu vēl vernons ir satiksmes noteikumu orākuls un Dievs. Palika labāk?

Kā tieši tā plazma palīdz vai nepalīdz redzēsim pēc laika. Tagad var kaut vai salūtu šaut. Kas būs iedarbīgākais līdzeklis nezina neviens, izņemot Tevi vienīgo, protams.

Vai būs. Ai nebūs otrais vilnis redzēsim 1. Maijā un 21. Maijā. Visa šitā ir zīlēšana kafijas biezumos, bet nu. Ēno liedzām Tu visu zini. Gaidām 1. Un 21. Maiju.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Visumā piekrītu, bet problēma ir ari taja ko pieskaitijuši no CoV19 mirusajiem, un ari faktā ka kopejais slimo/pārnēsataju skaits ari nav zināms. Vēl interdants fakts par amerikāņu armijas jūras spēkiem, ka un no.kurienes apslimuši, jamie dzīvo ļoti lielā izolācijā, pārtika uz mēnešiem uz priekšu utt. Vai nu muld ka CoV19, vai arī CoV 19 ievazāts līdz ar testu piegādi, vai testi ir tadi kā es teicu, vai arī CoV pirmsakumi meklējami ne tur kur visi šobrīd domā...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Uz tā kuģa nemitīgi kāds ir atvaļinājumā, vai kādam atbrauc ciemiņi. Jā - esot operācijā jūrā, kaujas uzdevumā tas ir ierobežotāk, bet ļoti bieži šādi kuģi pavada krietni laiku mācībās blakus savas valsts krastiem ar regulāru pietauvošanos ostā.

Tā nav 100% noslēgta iestāde kā stingra režīma cietums.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kuģis kurš ir ceļā no iepriekšējas vietas Vjetnamā vairak par 2 nedēļām (precizu info neviens nedos, un kugu lokacijas karte to šitos neieraudzisi) uz tadu pa ceļam piegādā tikai kaut ko steidzamu, atvalinatos un brivsolī pysceļā neuzņem utt. Tātad vai nu Vjetnama norava un tagad saslima, vai nu ivazāja citā ceļā ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Sorry, tomer neprecīzs info man bija trāpijies - vazajies gan tas kuģis pa Klusa okeāna ostām, un potenciali vareja uzņemt jaunus kadrus/atvalinatos utml.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Redzi nu!

Tik liela kuģa komandā personālsastāva izmaiņas ir nemitīgs un permanents process.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tā īsti ar nav, izmaiņas ir plānveidigas, un patiesība augstākais 2x gadā, izņemot situāciju, ja aviācijas daļā kadu iemeslu dēļ ir papildinajums, vai nepieciešamība pārlidojuma laikā izmantot vairakus "aerodromus" uz ūdens (kas pats par sevi jau ir īpašs gadijums) vai specvienības parvietošana. Flote nav gluži parasta armija, lohus(lielgabalu gaļu) patiešo no mājām nesūta.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja: Precīzi 10 inficēto bija 7. martā, tas ir 25 dienas atpakaļ skaitot no 1. aprīļa.

13. martā bija 18 pozitīvo

14. martā - 27.

marta.lv/lv/marta-runa/8-marta-riga-ar-saukli-izvele-un-briviba-notiks-sieviesu-solidaritates-gajiens-gajiena-rikotaji-aicina-pievienoties-ikvienu-kam-rup-lidztiesiga-un-ieklaujosa-sabiedriba/

jauns.lv/raksts/zinas/375072-klusesana-ir-varmakas-zelts-sieviesu-solidaritates-gajiens-8-marta-pulce-aptuveni-250-cilveku

gan jau kādu desmitu pie kopējā skaita pielika

spain covid 8.march gan jau kādus tūkstošus

arba Reģ.: 16.12.2002
2 0 Atbildēt

Neviena statistika nav 100% ticama

Viens itāļu reanimatoligs stāsta, ka no vīrusa ir miruši tikai 5 cilvēki ! pārējie nomira no savām 100 slimībām, kuras paasināja vīruss.

Bet ko darīt ? neārstēt ?

Likuma par eitanāziju nav, likuma par neārstēšanu nav.

Tā kā visus , neatkarīgi no vecuma un slimībām, kas nevar paelpot, vajag narkotizēt + mākslīgi elpināt.

Statistika par slimo skaitu , ko mēs uzskatām par slimu ? to kam ir vīrus ? to kam ir iesnas ? to kam ir t ? to kam ir gan t gan iesnas, gan elpot grūtu ?

Kā mēs zinām ko kurā valstī uzskata par slimu.

Man patika zviedru infektologa intervija - kur prevalēja atbilde, neviens nezin, jo tāda situācija nav bijusi, es domāju tā, bet varbūt ir pavisam savādāk, pēc gada redzēsim.

Par maskām !

Maskas nepasargā veselos , jā

BBet maskas pasārgo pārējos no slimajiem, viņas ir jāvalkā slimajiem !

Bet kurš tad zin vai ir slims vai vesels , nonākam pie tā ka labāk nēsāt visiem !!!

Ko lai viņķele saka - nēsājiet visi maskas ! bet masku ta nav !

TV rāda, ka atveda, bet viņu joprojām nav , valdība domā, ko ar viņām darīt

Maskas būtu jāuzliek visiem, kas ienāk pie ārsta, ieiet veikalā frizētavā u.t.t. lai pasargātu tur strādājošos un apkārtējos

Viņas būtu jāliek vedot pātiku vecākiem, jo mēs nezinam vai neesam slimi, pareizāk, ka neesam infekciozi !!!!

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

Bingo!

Ļoti labi no asimptomatisku pacientu esamības fakta skatu punkta.

Jo nav arī skaidrs vai un cik asimptomatiskie “slimnieki” ir infekciozi. Varbūt tie “slimo” ar tik novājinātu vīrusa mutāciju, ka tas ir līdzvērtīgi vakcīnai.

arba Reģ.: 16.12.2002
0 1 Atbildēt

Par Gulbi

Katram ir savs viedoklis un katram ir tiesības savu viedokli izteikt !

Jā Gulbis nav epidemiologs, bet viņa sapratne par slimību, sterilitāti u.t.t. ir daudz labāka par lielāko daļu iauto un delfu lietotāju.

Kāpēc oficiālais viedoklis ir pareizs ? tikai tāpēc , ka to saka Viņķele ?

Viņa no pirmās dienas rāda grafiku, kurā esot svarīgi noturēties kapacitātes robežās, kas zin kur ir kapacitāte ? un kurš zina, ka tas ir labāk ? un kurš ir vainīgs , ka kapacitāte ir maza ?

un kurš zin, ka šajā gadījumā mirušo un slimo būs mazāk, bet ilgākā laika vienībā

Kurš ir vainīgs, ka līdzšinējā med. politika šajos apstākļos izrādās s......,

1) šādos apstākļos ir slimie jāsadala, bet valstī ir likvidētas-apvienotas slimnīcas, mērķis vispār bija 2 lielas, ja vienā ievedīs 50 slimos, viņa tiks slēegta

2) gultas slimnīcās tika likvidētas ar saukli - viņām jābūt pilnām ! skuju , izrādās tomēr, ka labāk ja ir pilnas par 50% var izmazgāt, izvēdināt, norobežot u.t.t.

Var vēl turpināt turpināt turpināt

Pēc gada skatīsimies, kurā vietā būs mazāk miruši un kur ātrāk valsts atkopsies

NEVIENS NEZIN KĀ IR LABĀK, JO TĀDAS SITUĀCIJAS NAV BIJIS !

vai ir bijušas ļoti sen

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

Maza piezīme - ar uzskaitītajām problēmām saskaras pilnīgi ikviena valsts - katra ar savas veselības aizsardzības sistēmas īpatnībām. Nevienā valstī nekā tāda iepriekš nav bijis un neviena valsts ne medicīniski, ne sociāli, ne psihologiski, ne ekonomiski nekam tādam nav gatava.

Tas tikainparāda vai, kā un cik katra valsts spēj mobilizēties, paturot prātā, ka risinājumi, kas der vieniem, ir bezjēdzīgi vai nav realizējami pie citiem.

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

Par valstu gatavību neko nezinu, tikai baumas

Valstīm ir stratēģiskas rezerves !

nebrīnītos, ka krievijai, vācijai , ķīnai ir stratēģiskas rezerves !

iekonservēti hospitāļi, maskas ventilācijas aperāti u.t.t.

esmu dzirdējis baumas, ka šveicā ir gatavībā pazemē veselas slimnīcas

Kādreiz padomju laikos zem Gaiļezera slimnīcas bija pazemē vēl viena iekārtota slimnīcā, kurā pat darbinieki nebija bijuši

Tā kā kāda ir kuras valsts kapacitāte un rezerve nezinu

ZInu, ka vācijas slimnīcās katrā op. zālē ir 1.5 ventilācijas aperāti, ka ikdienā zāles nav pārslogotas, uz 4o gultu nodaļu ir 5 op zāles, tas nozīmē, ka ir vismaz 8 aperāti, mums uz 40gultām ir viena op zāle !

KAstur notiek zviedrijā, kas nav karojusi 300 gadus un kuru nav skārušas nekādas kataklizmas pat nenojaušu, iespējams, ka viņiem ir tādas rezerves, ka viņi var atļauties neieviest nekādas karantīnas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kas konkrēti "nebija realizējams", un bija "bezjēdzīgs", veicot repatriantu "laipno uzņemšanu"?? Ja esi labi informēts- izklāsti pa punktiem, kas un kāpēc un kādā veidā darījās ielidošanā un iepeldēšanā teju līdz pat divciparu marta datumiem.Kurš ideologs shito "mobilizēšanos" plānoja un pamatoja un uzraudzīja? Informācija tobrīd bija gana pietiekoša, bet kā ar reālo darbību un katra personīgo atbildību? Kad ielidojušie "100% veselie" bariem gāja ārā plikām rīklēm? Priecīgi sabļaustoties un korī uzspļaudīdami pašizolācijai, pa taisno devās apkrēpot tuvējo megaveikalu?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Pačukstēšu - vēljoprojām ir desmitiem valstu, kuras turpina pasažieru komercpārvadājumus neskatoties ne uz ko.

Šeit tie ir apturēti salīdzinoši agrīnā stadijā. Tās 10-12 lidmašīnas repatriantu ir sīkums uz parastas tūristu dienas caurplūdes/aprites fona Lidostā un valstī.

Tīri ieskatam - cik daudz lidmašīnu CITUR vēljoprojām lido... www.flightradar24.com/46.4,10.14/3

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tās 10-12 lidmašīnas ir sīkums, BET, 10-12gab šaubīgu repatriantu izlaišana no ielidošanas vietas uz pliku mutvārdu pamata- tas ir jau kas cits.Repatrianāti vismaz sākumā uzvedās reāli bravūrīgi un reāli sūudīgi! Nav nemaz jāskatās radarā- jo daudzi ir ikdienā šīs tēmas tuvumā.Uz igaunijas pusi "nulles pacients" tieši caur rīgu aizbrauca! Viens tāds izrādījās pietiekams, ne vairs kādi citreizējie "ikdienas" desmitstūkstoši.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Nav starpība - šaubīgi repatrianti, komandējumos braucošie apzinīgie, ārvalstu vainpašmāju tūristi nešaubīgi. Pie 30-40 avio reisiem dienā vs 12 lidmašīnas divi nedēļu laikā... nopietni? Tās 12 lidmašīnas atveda vairāk potenciālo kā vairāki desmitu avioreisu ik dienas ar neko nenojaušošiem PR savunpotenciālo inficētību?

arba Reģ.: 16.12.2002
3 0 Atbildēt

vēl viens murgs , kas klejo par maskām

ka maskas laiž cauri vīrusus, cik tur mikronus lielas

Virusi nelido pa gaisu !!!!

lido mazi ūdens, puņķu, sviedru pilieni un maskas noķer tos !!!

iAuto Reģ.: 17.07.2001
2 0 Atbildēt

Prognozēju, ka jau maijā jūnijā Latvijā sāksies nopietnas problēmas ar cilvēku spēju maksāt, ja šitā viss turpināsies. Vajag atcelt nodokļus uz laiku, kā piemeram sociālo nodokli, samazināt vai atcelt PVN atsevišķām preču grupām (pārtikai).

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Efekts ir analoģisks, bet čakars daudz mazāks ir ar universal income, jeb tiešu maksājumu. Nodokļu izmaiņas ir ar dažādiem efektiem un nesedz 100% vajadzības. Savukārt valstij saviem izdevumiem tāpat nāksies drukāt naudu.

Un jāsāk darīt iespējami ātri, lai pēc krīzes nebūtu sabojāti biznesa modeļi. Tie kas atcerās, tad pēc 2008 vēl arvien dažās nozarēs krājumi ir krietni mazākā sortimentā un līmenī, kas savukārt novedis pie tā, ka piem celtniecībai es virkni lietu jau pasūtu internetā. Jo šeit ir sašaurināts sortiments.... Šaubos, ka valstij tas ir veiksmīgs risinājums

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Šorīt "viņējais" raiTG rādīja garu sarakstu uz 4 ekrāniem. Tur cenas cēlušās praktiski visam/jebkam ēdamajam.Sākot no 25% kartupeļiem,75% kumelīšu tējai un alkoholam un vēl tur kaut kam pat pāri par 100%.Toties, kosmētikai un parfimērijai cenas ir kritušās- no 40% līdz pat 75%.

Tā ka katram pienāks laiks izvērtēt sevis sniegto pakalpojumu un patēriņam piedāvāto hlamu "patieso" vērtību. Lv ārkārtas situāciju izvilks tieši medpersonāls,policisti un fūristi.Tiem ir viennozīmīgi jāmaksā un jāaplaudē.Kas uzstutēs atpakaļ sagrauto Ekonomiku - visdrīzāk eksportētāji un tamlīdzīgi patiesā darba darītāji.Nevis influenceri,šovmēņi un mob tel vāciņu reselleri.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
3 0 Atbildēt

Piekrītu, tikai no šī var secināt, ka ekonomikas, visticamāk, sabruks ne tikai te. Dažiem ļoti bieziem cilvēkiem un ģimenēm “zaudējumi” būs milzīgi un nāks apjausma, ka naudu nevar ēst.

Par eksportu - tas pats, kas ar Itāliju - vislielāko peļņu sāks nest pārtikas ražošana - pamatvajadzības nodrošina tieši ēdiens, nevis aifonu vāciņi...

un jā - ja visur nobrūk ekonomikas - pazūd arī tie tirgi, kam eksportēt.

Man ir visai pamatotas aizdomas, ka izslimos >60% planētas iedzīvotāju. Es uz šo skatos no šīs perspektīvas, nevis no perspektīvas reāli apturēt pandēmiju. Jautājums tiki kā ir labāk - visi saslimst uzreiz, zaudējam daļu iedzīvotāju, 2-10% robežās no saslimušajiem, bet pēc tam var mēģināt sastutēt pussabrukušo ekonomiku atliekas, vai arī taupam dzīvības un nāksies vien principiāli saknē pārvērtēt visu, sākot ar tirgus kredītekonomikas pašiem pamatiem... kaudzi kredītu nāksies norakstīt...

Jo esošā ekonomika ir radījusi milzumu iluzoru vērtību, peļņa pāri jēgai, naudas bedri finansistiem, kā arī kaudzi vērtību absurdu - sākot ar pārtikas preču vērtību pret “imidža precēm”, līdz iepakojuma un transporta izmaksu izvērtējumam, kas ļoti bieži pat vairākkārtīgi pārsniedz pašas preces vērtību, kur nu vēl pašizmaksu...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ok, man ir gan aizdomas, ka daudzi no apkārtējajiem šajā ziemā ir jau pabijuši kaut kādā starpstadijā vēl krietni Pirms zīmīgajiem datumiem.Ja paveiksies, drīzāk būtu jāiet tad, kad antivielu tests būs te pieejams.Tās diemžēl neizzūd,bet jautājums vai nākamajā ziemā mūs neapmeklēs jau kāds cits burts/indekss.

Par un ar transportu ir diemžēl līdzīgi kā ar telpu īri.Viens tāds it kā tāls un mūs nekratošs T-ampa lēmums ir šobrīd degradējis daudzu Lv uzņēmumu ekonomisko darbību.Vai varam viņam pārmest- īsti nee, jo tas ir pašsaprotams. Citādāk tulkojams, nekā tepat Lv kartes lejpusē atrodošos "braļsukasu" ikdienas izdarības. Pašlaik reāli lido un kko pārvadāt var tikai dažas eksprespasta kompānijas, attiecīgi transp izmaksas vairumā gadījumu pārsniedz saprāta robežas.Bez imidža precēm,Lv ekonomiku graujošajiem ķīnas internetsuudiem un bezjēgas izklaidēm kādu laiku mierīgi var iztikt jebkurš, bet gan jau kaut kādi saprātīgi (profesionāli!) pakalpojumi paliks un attīstīsies.Ja kāds būs grūtības pārvarējis un savu darbību saglabājis, viņam drīzvien sagribēsies gan uzkost, gan atpūsties.Galvenais ir līdz tam aizdzīvot un savu seju sagalabāt.Apsviedīgākie vienmēr atradīs kādas idejas, ko piedāvāt izdarīt citiem- ja vien pašiem pa nakti melnas izkaptis sapņos nerādās.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Tātad - ir vērts padomāt par iespēju izslimot. Vari droši ceļot neaplīpot pats un lai neaplipinātu citus.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

jā,visi modigie tagd pēta iespējamo imunitāti, bet "garantēt" neuzdrošinās neviens...

arba Reģ.: 16.12.2002
0 1 Atbildēt

pienemam likumu par eitanāziju un to, ka cilvēks kritiskā stāvoklī pēc 70 gadiem nav jāārstē un uz priekšu !!!!!

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Kā ar astmātiķiem, cukurdiabētiem, plaušu slimniekiem, pīpmaņiem jebkurā citā vecumu grupā?

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
5 1 Atbildēt

Esiet dzirdējuši kā pavisam mazi bērni iepazīstas ar apkārtējo pasauli? Pareizi, visu bāžot mutē. Ne tikai savas rotaļlietas, bet arī citus priekšmetus, kurus var aizsniegt, ir redzēts arī ka smilšu sauju bāž mutē. Tātad apsiekalo visus vīrusus un baktērijas un nosūta to paraugus uz mandelēm rīklē. Un organisms saņem mikrobu paraugus un izstrādā antivielas. Bet kas tagad tiek pieprasīts? Pareizi. Neuzņemt vīrusu paraugus. Cimdi, maskas, spectērpi, distance utt. Secinājumi? Mēs būsim daudz ievainojamāki jo tiekan norobežoti no jauniem, nezināmiem mikrobu paraugiem no apkārtējās vides, neiegūstam savai imūnsistēmai jaunu informāciju, netrenējam izstrādāties antivielas savam organismam

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Dzivojot dabiskā vidē tas ir dabiski. Bet mēs jau sen nedzīvojam dabiski, bet gan viens otram uz galvas. Vēsturisku dabiski ir arī vairumam bērnu saslimt un nomirt, diez vai to gribas atkārtot.

arba Reģ.: 16.12.2002
2 0 Atbildēt

tikai aizmirsi, ka mazi bērni arī regulāri slimo, kamēr iepazīstas ar visiem vīrusiem un baciļiem, īpaši sākot iet bērnu dārzā

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Vakarā tg rādīja totāli tukšo Venēciju.Pa šaurajām ieliņām staigāja lietišķi vīri kosmonautu skafandros ar šķidruma rezervuāriem uz muguras un kā ar karcheriem špricelēja trotuārus un sienas metra augstumā.Pa Laukumu riņķoj jocīgas 3riteņ mazgājamās mašīinas,līdzigi kā lidostu telpās.Milānā upe attīrijusies, saradušies gulbji,pīles un nutrijas.Tukšajos parkos daudz vāveres skraida, Ēst prasa.

Nevar noliegt- vēlu braucot, arī pie mums ir novērojamas uzkopšanas mašīnas.Pērno smilšsāli dricelē. Pārvieto, tāteikt.Ūdens gan mums nau pieejams, principā un nekujam nee. Putekļu mākonis pacelts tāds ka pzc, 50m cauri redzēt nevar...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Šis man šļiet ļoti prātīgi

pietiek.com/raksti/latvijas_strategija

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Sen nav bijis par "teoriju".Kurš nu ko tulko,kāds pēta 20mārciņ banknoti,cits vēl viskautko,es ar iedomājos,kko būtu jāpapēta ;P

Reku shitais štrunts te man vienā vietā karājas.Jau februārī ieskatījos ar zināmām aizdomām.Tur bij tipa kā tāds drūmi pelēks 4rūtains miglains Logs.Uz Nekurieni.Tagd, neko sliktu nedomādams,pāršķīru uz aprill, un lūk:

ps- drošības pēc pie viena palūrēju uz Maiju....,ja nu kas,rīt varu ielikt ;00 -jo radās ideja,ka tas Suuds būtu jānovāc nost,ātrāk jo labāk ;zb

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Kādam visuma pavēlnieks lika, mazajai tautai pie jūras, pravietiskas bildes nodrukāt?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kopš vakardienas taču visur ir modē "tulkot",mums jātur līdzi un jābūt kursā;).Bet pag, tur tā Maija bilde ir vēl interesantāka.Februāra bilde savukārt gandrīz sakrīt ar vakardien vienā mūsu vadošā portāla titullapā ievietoto.Februārī tas kalendārs rādīja miglotu neskaidru Logu,aber tajā vakardienas paraportāla publicētajā attēlā caur stiklu saskatāmas medicīniskas darbības.Ok.

Vispār jau pats tas Nosaukums ir gana interesants.Reku gan iv,gan id,gan domu-zīme.Pat vēl jo vairāki zīmīgi burti ,co. un uttt ;p - kur varētu viskautko skaistu saelpoties? Ppareizi,rindā(!)- reku taču bankās nesen visi stāvēja milzīgā aunubarā.Kapc- pareiz, tak lai iegūtu katrs savu id.Kad- kāreiz tieši 19tajā tas norisinājās.Kas mums pašlaik vada cīņu pret slimībām- jā, iv.Kas uzrauga visu pasākum- jā, tas ir v- id.;00

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Šis man šļiet ļoti prātīgi

pietiek.com/raksti/latvijas_strategija

Cilvēki paši pieprasa lai sevi nočipotu

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ja tev ir mobilais telefons tad tu esi jau nočipots, labprātīgi.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Ja tev ir mobilais telefons tad tu esi jau nočipots, labprātīgi.

Protams par telefonu zinām . Tomēr tā detalizācija šobrīd nav tik precīza . Lielvekalā ar ieslēgtu wifi precīzi līzd metram . Un galu galā šobrīd vēl atļauj izslēgt . Pēc viena cilvēka teiktā ,neapdzīvotā vietā zvanītāju var noteikt aptuveni ar precizitāti 10 km

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Triangulācija. Daudz precīzāk gan. IMO zem 1 km. Bet pei jūras vai robežas, kur nav vairs torņa vienā pusē, noteikt atrašanās vietu ir neiespējami.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Pačukstēšu tavai paranojai, vari slēgt ārā ko gribi bet telefons tāpat uzkrāj wifi kurus uztvēris un CellID kamēr vazājies apkārt. Pēc tam mājās tev google pajautā kā patika Rimi ielā x. Operators neapdzivotā vietā pēc vairāku torņu Timing Advance var arī precīzāk noteikt nevajag pat GPS, bet līdz pāris metru precizitatei nebūs, kādu 50-150m radiusa plus vēl virzienu noteikt no kuras antenas saņemts signals. Bet tas viss prasa papildus ieguldījumus tehnikā un GPS laikmetā vairs nav aktuāli.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Pie jūras nesanāk. Telefoniem ar Assisted GPS sanāk ļoti interesantas lokācijas, jo ir tikai divi torņi. Tad rāda atrašanās vietu gan dziļi jūrā, gan sauszemē

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tāpēc jau to sauc par triangulāciju, ja tevi redz un tavu devaisu autorizēt tikai 2 punkti, tad radīt var jebkadus brinumus, un satelitu navigacijai ir tieši tas pats joks, paliec ar 2 satelitiem un bez citiem sakariem, rādīs ka brauc pa pļavām utml. Vel jokus mēdz izstrādāt atstarotais signals, kam parasti butu jābut vājākam par tiešo, bet reizēm gadās otrādi ..., tagad gan saziņa parsvarā ir biežāka un gļukus vieglāk ignorēt.

1.. 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ..169
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti