Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
viencexperc Reģ.: 13.02.2017
5 15 Atbildēt

Jau pusgadu atpakaļ rakstīja, ka galvenā problēma būs idiotus pierunāt vakcinēties.

Risinājums varētu būt:

Potēt pēc brīvprātības, bet nepotētiem visas ārstēšanās izmaksas maksāt dubultā. Un nekādas valsts apmaksātas slimības lapas, distanciālās apmācības, darbs. Saslimi, maksā.

Gan idiotu skaits saruks, gan valsts nopelnīs.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 1 Atbildēt

nu diez vai vakcinācija būs par velti - jau figurē cenas, kādas būs vakcīnas devai - no 25 eirikiem sākot un uz augšu

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 1 Atbildēt

Pag. nedēļā NMPD direktore intervijā teica, ka esot lemts, ka būšot bez maksas.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Redzot cik histēriski tiek pieņemti lēmumi, es nebūtu tik pārliecināts. Solīja jau arī atbalstu dīkstāves uzņēmumiem utt, tāds čiks vien ir iznācis.

Bet, ja ir plāns iegūt kopējo pūļa imunitāti, tad pa 25 eiro šprice, nekas tāds nesanāks.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Nē, nu, brīnumi var būt visādi, protams, bet, cik var saprast, konceptuāls lēmums gaiteņos par bezmaksas vakcīnām esot pieņemts. Muldētāji mums jau ir visādi, bet, nu, vismaz man ir radies iespaids, ka Cipule zosi nedzen.

iciks Reģ.: 29.05.2013
11 2 Atbildēt

Tā jau varēja sagaidīt - panesusies diskusija par to, vai vakcinēties, vai ne.

Esmu pret obligāto un arguments ir gauži vienkāršs - man nepatīk šādas uzspiestas lietas ar kaut kādu paziņojumu, ka kāds izdomājis, ka man būs labāk. Vakcinēties, jo tā būs drošāk. Nelietot skaidru naudu, jo tā būšot vieglāk izskaust ēnu ekonomiku u.t.t.

Izskaudiet ēnu ekonomiku, dzīvojiet droši, bet ļaujiet man arī izvēlēties.

Bērni man savakcinēti pret tuberkulozi, vēl tur pret kaut ko (neatminos), kurpretī pret kaut kādiem vēdera vīrusiem - danunah. Uzskatu to par bezjēdzību, jo bīstamības šādiem vīrusiem nav.

Ja kādam liekas, ka es viņu apdraudēšu ar covidu - pilsoni, bet vakcinējies un būsi drošs. Tik vien. Es covidā lielu bīstamību nesaskatu un man vakcīnu nevajag.

Bet kas attiecas uz to "nebūsi vakcinējies, maksā pēc pilnas programma"- ne velna, tā jau būtu cūcība. Esmu pietiekami daudz nodokļos samaksājis, lai valsts mani varētu arī paārstēt. Jā, tieši tā. Un ja reiz ne, tad būtu tikai taisnīgi vienu kārtību visiem. Ja šādi, tad rešņiem ārstēšanu dubultīgi. Ātrajai palīdzībai uzlikt limitu, cik bieži var vienu pacientu apmeklēt - lai sauc pamatoti un ārstē savu asinsspiedienu. Pīpētājiem - arī dubultā u.t.t.

Pilns ar visādiem cilvēkiem, kas tiek ārstēti uz pilnu klapi un neviens no viņiem neko papildus nepieprasa, lai gan viņu attieksme pret savu veselību ir gauži nolaidīga, bet covida nevakcinētie - tie būs tie sliktie.

Un, atkārtošos, nevajag muldēt par slimības izplatību. Vakcinējies un es tevi neapdraudēšu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
5 16 Atbildēt

Tieši tāpēc arī vajag obligāto, jo idiotu ir pietiekami daudz.

Žēl, ka tevi piespieda sprādzēties un visiem piespieda ievērot ceļu satiksmes noteikumus. Jo tad par vienu idiotu būtu mazāk.

Bet neraudi. Drīz varēsi noģērbt follijas cepuri, jo reptiloīdi noņems visu, ko uzspieda cilvēki.

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 2 Atbildēt

Tu esi lohs. Izteikšos tā, jo piegriezies, ka nevar izteikt savu viedokli, lai uzreiz nedzirdētu sazvērestības teorijas - reptiloīdi - planēta Nibiru - žīdmasoņu/iluminātu/plutokrātu sazvērestības.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 14 Atbildēt

Bet tā taču ir. Cilvēki kuri popularizē nevakcinēšanos ir tie paši kuri sazvērestības teorijas. Un visi tie ir balstīti uz meliem un cilvēku nezināšanu.

Nesen viena kurā aicināja nevakcinēties saņēma balvu " akadēmiķis meloja". Tieši tādu balvu saņēma Zadornovs, Prokopenko un citi klauni.

iciks Reģ.: 29.05.2013
8 1 Atbildēt

1) es katrā iespējamajā vietā nepopularizēju nevakcinēšanos. Tikai saku, ka man nepatīk, ka tiek izlemts manā vietā, kā man būs labāk;

2) es nelietoju visādus fantastiskus stāstus par mikročipiem un valdības plānu mūs zombēt ar tiem u.tml. Vienkārši saku - man tas vīruss neliekas tik bīstams. Ar šo teorētiski nepareizo lēmumu es apdraudu vien sevi. Pat ne bērnus, kam tas vīruss pat teorētiski neko nevar izdarīt.

Ja sava personīgā viedokļa paušanu nevēlies atšķirt no uz fantāzijām bāzētas uzstājīgas aicināšanas nedarīt to vai šo, tad nu mums diskutēt lieki.

Kasiņš nevakcinēsies, GB12 vakcinēsies visticamāk. Un būtu ļoti jauki, ja GB12 kādā brīdī drīkstētu izvēlēties, ka viņam dzinn uz to vakcīnu, bet Kasiņš kādu iemeslu pēc tomēr varētu izlemt brīvprātīgi aizvest famīliju un vakcinēties.

Tas tā, bet nu nav jau zvanīts, cik spiestā kārtā tas būs.

650 Reģ.: 25.01.2017
4 0 Atbildēt

Tu ,xpert, vienureizi izbeigsi te DIRst ? Tev kāds vispār ko prasa, personīgie viedokļi te konkrēti ar tevi ir jāsaskaņo??

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 3 Atbildēt

"Izskaudiet ēnu ekonomiku, dzīvojiet droši, bet ļaujiet man arī izvēlēties."

Savā laikā šādā pat veidā tika izskausti norēķini ar graudiem, samogonku, govīm u.tml. Droši vien arī toreizējais proletaritāts protestēja, ka brīvība izvēlēties tiek ierobežota...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 2 Atbildēt

"proletariāts", atvainojos.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 1 Atbildēt

Neputro 2 dažādas lietas. Viena lieta ir tas, ka pilsoņi īd par to, kaut kādu kreiso darījumu (kur netiek maksāti nodokļi) piegriešanu, bet otra ir gluži likumīgi darījumi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 10 Atbildēt

vienā gadījumā - nemaksāti nodokļi, otrā visas populācijas veselība.

Protams, ka dažādi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 2 Atbildēt

"Bet kas attiecas uz to "nebūsi vakcinējies, maksā pēc pilnas programma"- ne velna, tā jau būtu cūcība. Esmu pietiekami daudz nodokļos samaksājis, lai valsts mani varētu arī paārstēt. Jā, tieši tā. Un ja reiz ne, tad būtu tikai taisnīgi vienu kārtību visiem. Ja šādi, tad rešņiem ārstēšanu dubultīgi. Ātrajai palīdzībai uzlikt limitu, cik bieži var vienu pacientu apmeklēt - lai sauc pamatoti un ārstē savu asinsspiedienu. Pīpētājiem - arī dubultā u.t.t."

Rešņi un pīpētāji neaplipina citus ne ar holesterīnu, ne insultu, ne ar krabīšiem, Bet, ja tu, kas neesi vakcinējies, aplipināsi vēl čupu, kas arī nav vakcinēti, tad nekur tālāk uz priekšu par esošo situāciju tikuši nebūsim.

Un pēc "pietiekami daudz nodokļos samaksājis" analoģijas - es arī esmu pietiekami nodokļos samaksājis, lai man būtu tiesības sagaidīt, lai tevī valsts manu samaksāto nodokli investē 25 euro (vai cik tur tā vakcīna maksāja) apmērā, nevis n reizes vairāk tikai tāpēc, ka tu "kaut ko negribi".

Nu, tas tā - pafilosofēšanai... Es arī neesmu "par" obligātām vakcīnām. Vismaz šobrīd nē. Bet, ja antivakseri turpinās viens otru lipināt, kā dēļ turpināsies ierobežojumi man, būs nepieejamāki medicības pakalpojumi, tad gan, ļoti iespējams, domas mainīšu.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 1 Atbildēt

"Rešņi un pīpētāji neaplipina citus ne ar holesterīnu, ne insultu, ne ar krabīšiem, Bet, ja tu, kas neesi vakcinējies, aplipināsi vēl čupu, kas arī nav vakcinēti, tad nekur tālāk uz priekšu par esošo situāciju tikuši nebūsim. " - spriežot pēc tautas viedokļa, liekas, ka lielākā daļa tomēr izvēlēsies vakcinēties. Droši vien visas riska grupas arī. Domāju, ka nevakcinēties izlems tie, kam ar veselību viss +/- kārtībā un nez vai tie masveidīgi pārpludinās slimnīcas ar savu 3 dienu ožas zudumu un klepu vai ko tur.

"es arī esmu pietiekami nodokļos samaksājis, lai man būtu tiesības sagaidīt, lai tevī valsts manu samaksāto nodokli investē 25 euro apmērā" - ai, nemāžojies. Ja Tu tā vēlies par mani lemt, es varu paģērēt, lai Tu arī sāc piekopt tādu un tādu dzīvesveidu, atmet dažādus netikumus, jo pieņemu, ka mana nodokļu nauda tad tiks optimāli iztērēta.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 1 Atbildēt

Šo taktiku izmanto arī antivaxeri un viss ir labi, kamēr nesarodas bariņš tādu pašu apkārt.

Resp tā pozīcija jau arī riska grupām ir tāda pati - lai viņi saraži herd munity, es bez vakcīnas jutīšos droši tad. Un tiem riska grupās visdrīzāk ir daudz cietāki argumenti par tavu "negribu". Tā, ka demokrātija un griba šajā gadījumā diez vai būs arguments. Veselība mata galā būs.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 2 Atbildēt

Pirmkārt, vēlreiz, lai nepārprastu - es neaizstāvu obligātu vakcinēšanos. Diezgan piekrītu tev par to, ka riski savakcinēsies, daudzi veselie arī, kādi to nedarīs, bet tie nepārpludinās... tur, domāju (vismaz šobrīd), ka tev taisnība.

Es nevēlos par tevi lemt. Vienkārši, uzskatu, ka valsts ir atradusi pietiekami lētu un efektīvu risinājumu, kā tevi no vienas zarazas pasargāt, pie tam, tev par to pat nebūtu jāmaksā. Ja tu no šīs iespējas izvēlies atteikties bez būtiska iemesla - vienkārši tāpēc, ka negribi, tad valstij nebūtu pienākuma maksāt par sekām, ko tava izvēle ir radījusi. Līdzīgi kā ar apdrošināšanu - apdrošinātājs uzņemas risku, kuru segs, bet tev ir jāizpilda minimums, lai tas risks strādātu (jābūt atbilstošām riepām, mašīnai tehniskā kārtībā, drošības sistēmām utt.). Ja tu to neievēro un notiek krešs, ar visu to, ka būsi samaksājis prēmiju (analogi nodoklim), atlīdzība tev nepienāksies, remontu segsi par saviem līdzekļiem pēc pilnas programmas.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 6 Atbildēt

Tu tici tam, ka viņš vienkārši negrib?

Varu saderēt, ka salasījies daudz konspirāciju teorijas.

Piemēram, ka potēs ir dzīvsudrabs. Precīzāk -tiomersals - organisks savienojums ar dzīvsudrabu. Salīdzinājumā, simts gramos tunča, atkarībā no tunča sugas tiomersala ir no 10 - 50 REIZĒM vairāk.

Utt. Daudz tādu "teoriju".

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Kāda starpība?! Tas, lielos vilcienos, ir viens un tas pats.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Tavi argumenti pietiekami racionāli, taču man nepatīk vien tas, ka tas viss ir vērsts vienā virzienā. Respektīvi, šis ir gadījums, kad pret mani var tikt vērstas sankcijas, kurpretī citi manis pieminētie gadījumi tiek ignorēti. Liekais svars, pīpēšana, ekstrēmie sporti - visi ir potenciāli kandidāti uz valsts naudas šķērdēšanu un te pat nevajag tos 25 eur, bet vien indivīda gribēšanu - piekopt aktīvāku dzīvesveidu, mazāk ēst, atmest netikumus u.t.t. Diemžēl te nekādu sankciju nav un nav bijis, lai gan lielākajai daļai indivīdu nav būtisku iemeslu nesākt dzīvot veselīgāk.

Tādā ziņā man neliekas pārāk godīgi, ka man jādara kaut kas, jo izdomāts, ka tā ir labāk, kurpretī dafiga cilvēku nedara nenieka un viss ir labi.

Savādāk noteikti būtu, ja būtu obligātā veselības apdrošināšana, kad klients tiktu izvērtēts - veselības stāvoklis, kaitīgie paradumi, attieksme pret veselību. Ja pīpotājs tad maksātu dubultā, es aizietu vakcinēties, jo tad man būtu racionāls pamatojums to darīt.

Lai vai kā, dzīvos, redzēs, kas būs un kā viss attīstīsies. Varbūt visas diskusijas būs liekas.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Par smēķētājiem un ekstrēmistiem pat varētu piekrist. Par lieko svaru - nu, ne vienmēr tas ir tikai burgerēšanas dēļ - var būt problēmas hormonos, sievietes pēc dzemdībām bieži vien sākotnējās "formas" tā arī neatgūst utt. Bet, nu, labi, līdz dzīvībai svarīgu, tā teikt, funkciju nodrošināšanai OK - Satversme, valsts pienākums nodrošināt ves. aprūpes minimumu utt. Bet tālāk jau par paša līdzekļiem, lūdzu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Ņemot vērā, ka vienmēr būs daļa tautas, kas nebūs vakcinēti objektīvu iemeslu dēļ (švaka veselība, nebija piedzimis, etc), salīdzinājumā ar smēķēsanu covid antivaxeri ir kā pīpēt pilnā autobusā. T.i. rūpīgi apdraudētu citus ar zarazas iznēsāšanu.

Extrēms sportos šim atbilst tikai rallijs pilsētas ielās, kur satiksme nav apturēta.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

》un nez vai tie masveidīgi pārpludinās slimnīcas ar savu 3 dienu ožas zudumu un klepu vai ko tur.

Tev tiešām liekas, ka ārstiem nav ko darīt un slimnīcā liek tāpat vien? Toč dīvains. Slimnīcā nonāk dēļ elpošanas grūtībām, tas nav nekāds puņķu vīruss.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

"Rešņi un pīpētāji neaplipina citus ne ar holesterīnu, ne insultu, ne ar krabīšiem" - tiešām? Nē nu apsveicu tevi ar atrašanos starp tādiem cilvēkiem, kas neaplipina. Bet vispār ir diezgan daudz ļuļķētāju kam nav nekādu aizspriedumu pret citu, neļuļķētāju nokūpināšanu, tajā skaitā, man ir vismaz vairāki kolēģi kas mierīgi nelielā telpā kurā atrodas divi nesmēķētāji izvilks savu naglu un sāks to kūpināt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 1 Atbildēt

Ja tas tā notiek, tad, tev darba devējs ir pilnīgs dolbajobs, ka atļauj gaterī pīpēt. Un pīpēt starp nesmēķētājiem. Jebkurš normāls darba devējs ierādīs smēķēšanas zonu...

msh Reģ.: 16.04.2007
2 1 Atbildēt

Darba devējs ir pilnīgs dalbajobs ka nodarbojas ar uzņēmējdarbību - mūsdienās lai turētu uzņēmumā disciplīnu un būtu kas strādā, jāspēj maksāt labas algas, bet par kādām algām var runāt ja izdevumi tikai aug, bet cenas par gatavo produkciju neaug... Ja tev tas, ka uz ļuļķēšanu skatās caur pirkstiem, liekas kas īpašs, tad, tavai zināšanai, man ir kādi 2-3 kolēģi kuri pēc algas dienas mēdz neierasties darbā no vienas dienas līdz veselai nedēļai - un neko, strādā, darba stāžs viņiem ir, manuprāt, labi virs 10 gadiem, un neviens viņus vaļā laist netaisās - jo kad strādā, tad strādā labi - kur nu vēl par to ka katru otro dienu pēcpusdienā ja pastaigātu pa cehu ar trubu, varētu atrast dažus kas nedrīkst vadīt mašīnu...

Jebkurā gadījumā - ir jau vēl viena problēma ar ļuļķētājiem - viņi mēdz citus arī padarīt par ļuļķētājiem, pats esmu pieredzējis dažus gadījumus.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 2 Atbildēt

Nu, ja nejēdz savā uzņēmumā (pie tam, gaterī, kur uguns risks ir pamatīgs) nodrošināt elementāru kārtību attiecībā uz paaugstināta riska faktoriem (te pat nebūtu nemaz jārunā par kaut kādu tur banālu ētiku pret citiem darbiniekiem), tad tiešām dolbajobs. Šo jautājumu viens zināms mazais uzņēmējs pirms gadiem 10-15 (maza darbnīca arī Nīcai līdzīgos laukos, tikai citā Kurzemes novadā), risināja, manuprāt, ļoti vienkārši - noteica, ka nesmēķētājiem būs par 10% lielāka alga.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Tāda paša realitāti neruboša teorētiķa filosofija kā tikko VARAM lasīta filosofija purnagrāmatā par to, kāda malka labākā... Šausmas, ārprāts, ļuļķēšana gaterī - šausmīgs uguns risks... Kā tev šķiet, kāpēc uz to ļuļķēšanu skatās caur pirkstiem, tb priekšnieks nepievērš uzmanību, bet īpašnieks, kurš atsevišķos gadījumos ir piepisies kādam, to nedara plānveidīgi? Tāpēc ka nekas īpašs nav noticis, un kā tev šķiet, kāpēc? Tāpēc ka ļuļķētāji, sevišķi tādi, kas strādā gaterī, ir mazliet savādāki kā tie, kurus tu esi saskatījies bojevikos - bojevikos ļuļķētāji paņem gruzdošu benāriņu aizsit ar knipi kaut kur prom - tikmēr visi mani kolēģi ogli pret kaut ko izberzē līdz vairs nekā gruzdoša nav - cits pret kurpes zoli, cits pret tuvāko priekšmetu. No kolēģa kurš tur strādā 20 gadus esmu dzirdējis par VIENU gadījumu, kur gandrīz sanāca ugunsgrēks.

Bet tas variants par 10% lielāku algu ir diezgan komisks - tu ceri ka cilvēki kas nevar noturēties nelietojuši alkoholu darba vietā atmetīs ļuļķēšanu?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 2 Atbildēt

Šie noteikti arī tāpat domāja, ka nekas jau nu nenotiks (gadījums pavecs, slinkums meklēt citus)

www.delfi.lv/news/national/criminal/limbazu-novada-nodeg-kokapstrades-cehs-divos-ugunsgrekos-cietusie.d?id=42112254

"Tāda paša realitāti neruboša teorētiķa filosofija..."

Tu, protams, savā Nīcas gaterī sēžot un ar saviem alkāniem tusējot, "realitāti rubī" labāk... tikai laikam esi aizmirsis, kādā nozarē strādāju un ka man tā pieeja praksei tomēr varbūt ir plašāka un sniedzas tālāk par taviem pāķiem.

Lai nu kā, no sirds novēlu, ka pie tava stulbā darba devēja, kuram pajāt uz savu darbinieku (tai skaitā, tavējo, tikai tev laikam kaut kāds Stokholmas sindroms pret viņu ieslēdzies) veselību un drošību, ierastos attiecīgie dienesti un uzliktu tādu sodu, ka šis beidzot sāktu ar galvu domāt.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Jā, tu esi nevajadzīgs starpnieks naudas virpināšanas nozarē un ar pieeju praktiskai, ar realitāti nesaistītai daiļdiršanai Tev paskaidro ko tu, sēžot kaut kādā Rīgas kantorī un spriežot par kādu vietu, kādā tu diez vai pat esi bijis, nerubī - pretī nāk uzdirsieni un kārtējie komiskie pirksta ar krānu salīdzinājumi - piemēram, raksts par ugunsgrēku, a tur... "Ēku izmantoja kā kokmateriālu kalti, kurā atradās koka briketes un dēļi." - iedomājies tikai - nodeg ēka, kuru karsē un kurā atrodas izžāvēti kokmateriāli - kāds tam sakars ar ļuļķēšanu? Varbūt kaut kāds ir - bet mums apkārt atrodas mitri materiāli un mitras skaidas - tie, tavai zināšanai, negrib sevišķi degt. Tālāk - vēl bija kaut kāds jautrs piemērs kur PIRMS 10-15 GADIEM kāds uzņēmējis devis piemaksu par neļuļķēšanu - jā, pirms 10-15 gadiem ar darbaspēku varēja mētāties; manā darbavietā pirms 15 gadiem bija vismaz 2x vairāk strādnieku un ar alkāniem cīnījās ar "soda bataljona" metodi - ja nodzeras, ieliek uz nedēļu brigādē, kas par dažiem latiem dienā dara kaut kādus stulbus palīgdarbus - šķipelē skaidas, tīra ķieģeļus utt - es pieņemu ka "soda bataljons" ir nolikvidēts kādus 10 gadus atpakaļ, jo vienkārši nav lieku cilvēku. Es domāju ka tas tavs piemēra uzņēmējs šodien arī diez vai tādas izpriecas varētu atļauties.

Visbeidzot, iztulkošu to tavu novēlējumu - "sāktu domāt ar galvu" nozīmētu "aizklapēt ciet firmu". Par dienestiem neuztraucies - tie mūs mēdz apmeklēt, un piepisties visādiem nenozīmīgiem sīkumiem - teiksim, ugunsdzēsēji pieprasīja lai skursteņus - metāla trubas - tīrītu sertificēts skursteņslauķis...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 3 Atbildēt

"...spriežot par kādu vietu, kādā tu diez vai pat esi bijis..."

Pirms mēneša bija darīšanas Rucavā. Braucu cauri tavam pufaikciemam. Bez tam, esmu jau iepriekš rakstījis, ka vēl mazākā miestā esmu audzis. Kārtējā tava tirgussievas muldēšana. Nu, kā jau parasti...

"...tu esi nevajadzīgs starpnieks naudas... ļer ļer ļer..."

Un to saka 30+gadīgs gatera palīgstrādnieks bez izglītības, kurš pat normālu darbu pie normāla darba devēja nejēdz atrast (zinu, zinu - tūlīt sāksi muldēt, ka visi Kurzemes gateri tevi par bezmaz-vadītāju aicina, tikai tu negribi pamest mīļoto Nīcu vai esošais darbs esošajā vietā ir tavs dzīves lielais Aicinājums). Bet, nu, protams, lai attaisnotu savu eksistenci, jānod3.14š citu nodarbošanās - tipiska kompleksaina pamuļķa taktika, līdzīgi kā ar jaunu mašīnu un to īpašnieku nod3.14šanu.

"...mums apkārt atrodas..."

man taču pilnīgi pajāt, kas tev tur apkārt ir. Morāle ir viena - katrs lauķis domā, ka var likt mīksto drošības principiem, jo ar viņu jau nekas nenotiks. Čalis, kuram pirms pāris dienām nodega ģitāru darbnīca, arī nedomāja, ka viņam kaut kas notiks. Tagad viņa draugi lūdz ziedojumus feisbukā. Žēl, protams, cilvēka. Bet tu man neiestāstīsi, ka, ja tavs gaterboss piever acis uz pīpēšanu vietā, kur notiek tiešā kokapstrāde (un nav pat svarīgi, vai tie materiāli ir sausi vai nē), nemaksā nodokļus, tad viņš nu ir tik apzinīgs, ka par visām pārējām darba un ugunsdrošības prasībām ir parūpējies. Un, ja tur kaut kas aizies pa pieskari, tu un tavi alkānu drauģeļi pat kaut cik normālas sociālās garantijas nedabūsi. Bet vainīgi, protams, būs visi citi - valdība, 100 dalbajobi, apdirsinātāji utt. Bet turpini tik tādu aizstāvēt.

"...sāktu domāt ar galvu nozīmētu "aizklapēt ciet firmu"..."

Varbūt tā arī būtu pareizi. Ja nevar realizēt pietiekami produkcijas, lai varētu noalgot normālus darbiniekus, nodrošināt drošības prasības, tad tā produkcija droši vien īpaši vajadzīga nevienam nav. Bet nez kas ir tie mazie uzņēmēji (arī dziļos laukos), kas spēj normāli vadīt biznesu?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Kurš te runā par kaut kādu apdzīvotu vietu? Runa vispār bija par ražotni.

" Bet, nu, protams, lai attaisnotu savu eksistenci, jānod3.14š citu nodarbošanās - tipiska kompleksaina pamuļķa taktika" - precīzi sevi aprakstīji Malacis ka savulaik izturēji augstskolu un dabūji papīriņu par izglītību kaut kādā muļķīgā nozarē [redzot tavu esošo un bijušo nodarbošanos, nekas jēdzīgs tur nevar būt]; pateicoties papīriņam nu tu vari smērēt papīrus un rullēt ar muti. Man tādas pacietības - kalt galvā bezjēdzīgu huiņu - nav; es spēju iemācīties tikai to, ko man tiešām vajag - tā nu es gadu gaitā esmu apguvis dažādas prasmes, divās trijās no kurām man mēdz citi prasīt manus pakalpojumus - gala rezultātā viens no mums, tas ar to papīriņu, spēj tikai piesēsties pie visa gatava un apgalvo ka otram viņa tačka nepatīk nevis tāpēc ka garlaicīga, ar lielām uzturēšanas izmaksām un nepiemērota Latvijas apstākļiem, bet tāpēc ka pašam tādu griboties... Atceries - es neesmu ķeblī pirdējs bez sajēgas par to kas slēpjas zem haubes un zem paneļa, kā tu - un jo vairāk un jo jaunākas mašīnas es redzu, jo man vairāk tās nepatīk dēļ tīri praktiskiem iemesliem.

"nemaksā nodokļus" - par ko tu te murgo? Un par kādiem "alkānu drauģeļiem" tu te murgo?

Lai varētu realizēt pietiekami daudz produkcijas, vajag pietiekami lielu ražotni un pietiekami modernas iekārtas, un pietiekami daudz strādnieku; pirmie divi punkti maksā miljonus un šīs valsts politika izaugsmes iespējas mazajiem uzņēmējiem spēcīgi bremzē dažādos veidos. "kas ir tie mazie uzņēmēji" - jā, kas tie ir? Visdrīzāk ģimenes uzņēmumi - kad vēl eksistēja Kursas Laiks, viņi mēdza rakstīt par dažādiem mazajiem uzņēmējiem - kaut kā neminos ka kādam būtu bijusi kāda leiputrija, un strādnieki trūkst visiem.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Tuprini tik lielīties, puikiņ... uzsit vēl sev pa plecu un nopērc sev medaļu, lai labāk justos, he-he... Gobzems arī saka, ka nav tikai ķeblī pirdējs...

Bet, ja jau esi tāds profs, ka "tev mēdz citi prasīt tavus pakalpojumu", kāpēc joprojām gaterī sēdi? Vari neatbildēt, tas bija retorisks jautājums, jo atbildi tāpat zinu.

"nemaksā nodokļus" - par ko tu te murgo? Un par kādiem "alkānu drauģeļiem" tu te murgo?

Par tiem pašiem, kuri nenāk uz darbu pēc algas saņemšanas un kurus tu te tā aizstāvi.

Pasaki tikai, ka vēl maksā ar visām sociālajām garantijām, pilnu uz konta, ar visām atvaļinājumu un slimības naudām. Vot, neticu un neticēšu. Pietiekami daudz esi jau sarakstījis, lai būtu skaidrs, kāda tipa darba devējs šams ir. Pats jau te atpakaļ devi mājienu, ka tu pat negribi prasīt, kas būtu, ja būtu jāmaksā kādas tur minimālās sociālās iemaksas.

Strādnieku daudzos gadījumos (nesaku, ka visos), īpaši lauku rajonos, trūkst tikai tāpēc, ka darba devēji negrib maksāt adekvātas un oficiālas algas. Protams, te varētu runāt pretī, ka darbinieki prasa neadekvātas algas, bet viens pazīstams čalis no Liepājas kāreiz pirms kāda gada meklēja darbu tajā rajonā. Nebija pat prasību uz Liepāju, derēja arī ārpus pilsētas. Meklēja celtniecību, kokapstrādi un vēl kaut ko (vairs neatceros). Bija tikai viena vēlme - oficiāla 100% tīra alga, ar visiem līgumiem. No gateriem (nezinu gan, vai bija tavējā) to viņam nepiedāvāja NEVIENS.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu, pastāsti, kādu atbildi tad tu zini? Atbilde ir vienkārša - 1) man vajag stabilus ienākumus 2) man nav kruto mehu rakstura īpašības - spēja karināt klientam makaronus uz ausīm un nepamirkšķinot acis ierubīt kosmosu par neko, vai par gandrīz neko 3) no otrā punkta izrietot es nevēlos uzņemties darbus kur visdrīzāk nebūs rezultāta 4) Es esmu lēns; labāk 3x pārbaudīt nekā kaut ko nokurināt 5) Pie tā visa, lai nodrošinātu adekvātu klientu plūsmu, man būtu jāatrodas kā minimums Liepājā, bet es atrodos 50 km no tās...

Bet nu viss normāli ar tavu izbrīnu - es arī kādus mazpadsmit gadus atpakaļ biju pārsteigts uzzinot ka Nīcas autoelektriķis, par kuru gadījies dzirdēt visādus interesantus stāstus, ir ar pamatdarbu - iekštelpu apdare

Darba devējs maksā visu to, ko likums nosaka - tu neticēsi - mūsdienās apkārt braukā visādas darba inspekcijas, firmai arī ir grūti dabūt naļiku ko iedot uz rokas, jo to tā vienkārsi no konta noņemt nevar - kāpēc čakarēties ar aploksnēm? Jā, maksā pilnu uz konta, uz rokas es vienīgi reizēm saņemu pāris eiras [burtiski], īsti nesaprotu kādu grāmatvedības īpatnību dēļ tas notiek. Aploksnes saņem 2-3 cilvēki, par darbu ko viņi dara no darba brīvajā laikā, vakaros, pieņemu ka ja to piemestu pie algām, attiecīgajiem cilvēkiem mazinātos vai zustu vēlme to darbu darīt. Es šogad arī saņēmu vienu aploksni - izvēlējos paņemt nevis atvaļinājumu bet "atvaļinājumu", divpadsmito algu saņemot uz rokas.

Mājienu es nekādu nedevu - vienkārši loģika saka ka ja cilvēks nopelna, teiksim, 400 eiras uz papīra, un valsts ieruba minimālās algas sociālās iemaksas no tās algas, ka papildus maksā darba ņēmējs, nevis darba devējam no savas kabatas valstij jāpiemet - tāpēc arī mani interesē kā tas notiek.

Attiecībā par to tavu filosofiju par "adekvātām" algām - iedošu tev vienu piemēru. Mums darbā darbojas divi gateri - viens ir pāris gadus vecs Talsu Tehnikas ražojums, pieņemu ka maksāja ne vairāk par kādām 10 pakām - otrs ir treknajos gados pirkts amerikāņu firmas ražots automatizētais gateris; pieņemu ka tāds jauns varētu maksāt kādas 200 pakas. Pie noteikuma ja automatizētais regulāri neplīstu sava vecuma un detaļu dārguma dēļ, es pieņemu ka darba ražība varētu atšķirties divkārtīgi; pie abiem strādā trīs cilvēki. Kas no tā izriet - lai maksātu "adekvātas" algas, firmai ir jāvar atļauties pirkt dārgas iekārtas un jāvar zāģēt tikai materiālus kurs vienkārši un ātri uzzāģēt; kāda firma var to atļauties? LIELA firma.

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
2 0 Atbildēt

Man tuvākajā zināmajā gaterī Byko-Lat nav atļauts brīvi smēķēt. Atbalstu, jo ne tikai ugunsdrošība bet arī nesmēķētājiem tas nav patīkami un veselīgi.

spainis Reģ.: 27.04.2006
3 1 Atbildēt

Bet vispār, to kovidu droši vien izdomāja tie ķīnieši, kas nevar ceļot. Pieļauju, ka viņi domāja tā, tie resnie ārzemnieki tik braukā pa pasauli, mums ar gribas, bet nevaram, valdība neļauj. Nu tad, davai, daram tā, lai tie resnie ārzemnieki arī nebraukā. Un palida kovidu, i viss, neviens nebraukā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 2 Atbildēt

Ā, es atkal dzīvoju pārliecībā, ka izdomāja, lai piespiestu Jāzepu no Diršiem valkāt masku...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 10 Atbildēt

Zinātnieku gada balva - "Akadēmiķis meloja". Balvas pasniedz lielākajiem meļiem.

2020.gadā - uzvarēja Червонская, Галина Петровна. Kura izdeva grāmatas pret vakcinācijām. Publicēja melus un safabricējumus, tā dēļ ļoti daudzi nepotētie bērni palika par invalīdiem vai salīmēja pedāļus.

Citi finālisti:

Prokopenko ( Ren TV programmu vadītājs)

Mihalkovs ( kurš meloja par bila geitsa plānu samazināt cilvēku skaitu, pirms tam nepareizi iztulkojot, izraujot frāzes fragmentu no konteksta, Bila Geitsa uzrunas laikā par zaļo enerģiju)

2019.gada uzvarētājs - Zubarevna, kura muld par zobu pastas kaitīgumu, toksiskiem dezodorantiem un caurām zarnām

Finālisti -

Starikovs - propogandē par sazvērestībās teorijām, ka visa pasaule ir pret Krieviju

Filatova - grāmatu autore par alternatīvo medicīnu, pret antibiotikām, vakcināciju.

2018.gada uzvarētājs

Epšteins - homeopāts, kura firma ražo "superzāles" - anaferonu, impaza, u.c.

citi finālisti:

Sterligovs - kurš teātri un kino sauc par "Sātana skolu"

Panasenkovs - kurš izdomājis skandalozus Napoleona notikumus

citos gados uzvarēja Jermakova, kura apgalvoja, ka informāciju par ĢMO cilvēkiem atveda citplanētieši, Mihaels Zadornovs, Sundukovs, kurš apgalvo, ka Ķīniešu sienu cēla krievi, blogeris Milovanovs, kurš propogandē pret vakcīnām, plakano Zemi.

...

Visi tie klauni ir vienā maisā bāžami. Citplanētieši, plakanā zeme, reptiloīdi, un ka vakcīnas nav vajadzīgas.

Palasiet, kas ir vakcīnas. Ko tās dara.

Un ja jums covid nav bīstams, tad novājināts covid būs vēl mazāk bīstams.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 12 Atbildēt

Atceros, ka salīdzinosi nesen liela daļa bija pret, ka viņiem uzspieda piesprādzēties. Nedeva izvēlēties - mirt, vai nē.Šis gadījums ir vēl nopietnāks. Jo pirmajā gadījumā cilvēks pakļauj problēmām tikai sevi, un savus bērnus, bet otrajā - visus tos, kuriem vakcinācija nav iespējama medicīnisku iemeslu dēļ.

Tāpēc, jūs varat raudāt, bet es neticu, tas tiks piedāvāts kā izvēle. Pat ja tā, tiks radīti kaut kādi sķēršļi. Piemēram, ceļošana (par ko jau runā)*, vai atsevišķas dirstuves visiem tiem pamuļķiem, lai viņi tur kopā tusējas - difteriķi, tuberkuloznieki, covid nēsātaji. Tai dirstuvei var pat uzlikt follijas sienas, lai netiktu 5G un citplanētieši.

* Lai gan dažiem ceļošana jau ir bīstama, piemēram, Ičika bērniem. Aizbrauks uz kādu difterijas valsti... un salīmēs pedāļus. Jo ne visur ir kā Latvijā - lielākā daļa potēti.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 10 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Ok, lai būtu analīžu skaits (tomēr visas slimīcas, varbūt arī pansionāti utt. kopā salasa tādu skaitu), taču tas gan ir 100% fakts - nav tādu precīzi Covid analīžu, vienkārši NAV

Speciāli atradu vienu kasiņa sazvērestības teoriju. Un tagad pacēlu, jo skatos, kasiņam jau uzradušies sekotāji.

tās analīzes, ko taisa, tas ir tikai tāds, eksprestests. Tāpat kā bābām uzmīzt uz kociņa.

Slimnīcās ārsti spēj atšķirt - tas ir covid, vai plaušu karsonis.

To dara ar datortomogrāfiju.

Aizbrauc uz slimnīcu un apskaties, kādas rindas pie tiem. Un kas būs, ja simtus un tūkstošus vedīs pie tiem katru dienu?

Rakstā, kurš tapis 25.jūlijā.

link.springer.com/article/10.1007/s13246-020-00888-x

Apskaties 5.attēlu. Tur skaidri redzams, kā atšķiras plaušas ar covid, vai parasto plaušu karsoni.

Dažreiz, tiem, kurus pieslēdz pie skābekļa ventilatora, piemetas ar ventilatoru saistītā pneimonija. Bet arī šos skaita jau pie covid līķiem, jo covid izraisīja hipoksiju, kuru var ārstēt pieslēdzot pie ventilatora,

Bet vieglāk vienmēr ir izdomāt par ļauno sazvērestību, iluminātiem, kuri nolēmuši kasiņu, ičiku un citus sapotēt.

Nomierinieties. Paliksiet dzīvi pēc potēm, nekas ar jums nenotiks.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 4 Atbildēt

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 4 Atbildēt

Ārsti covid no parastās pneimonijas atšķir jau no maija

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 7 Atbildēt

Nibiru planēta tuvojas! Drīz atbrīvos jūs no vakcinācijas. Un varēsiet nepotēties.

arba Reģ.: 16.12.2002
3 0 Atbildēt

Pirms diskutet un strideties par kadu jautajumu , vispirms vajag vienoties par jautajumu

Ko nozīmē, vai ko saprotam , ar vardiem -,,precizas covid,, analizes ?

Kad vienosimies , kas tas ir , varesim diskutet par to , vai tadas ir vai nav

Kada starpiba starp bildem ar covid un parasto pneimoniju ?

Ari parasta pneimonija var but abpuseja un aiznemosa visas plausas

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 5 Atbildēt

Ja izņem šķidrumu no plaušu alveolām, ko dara slimnīcā, precizitāte ir tuvu 100 procentiem.

Ja kā eksprestestos - no deguna ( 63%), vai no rīkles (32%)... Rādītāji no Juhaņas. Citur cipari var atšķirties. Mūsdienās droši vien visi cipari ir augstāk. Jo par covidu jauni atklājumi ir katru dienu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 2 Atbildēt

Sazvērniekiem vajag lai neprecizitāte ir 100%, jo tad uzradītu arī tiem kam nav. Bet ņemot verā kā tās analīzes darbojas tas ir maz iespējams. Neprecizitāte ir tad, ja slimam ar simptomiem neuzrāda ar pirmo reizi ņemot tajā pat dienā. Bet tur jau vēl ir parauga ņemšanas faktors un paša testa korekta lietošana.

Nav tādas parastas pneimonijas jeb plaušu karsoņa vai saaukstēšanās. Neviena no tām nav slimība. Tie visi ir simptomi. Tad par ko ir diskusija.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 2 Atbildēt

Tiek lauzti stereotipi par Covid tikai kā vecu cilvēku slimību - aiziet aizvien jaunāki arī. Piemēram: Divi mirušie ir vecuma grupā no 40 līdz 45, trīs no 55 līdz 65, divi no 70 līdz 75, divi no 80 līdz 85 gadiem.

Kas savukārt nozīmē - liktenīgie slimnieki var būt ikviens arī no mūsu vidus. Kas arīdzan nenozīmē to, ka ar Covid saslimt - droša nāve. Laimes spēle uz šo brīdi. Tāda kā krievu rulete.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 3 Atbildēt

Pag, pag, vēl vakar tu rakstīji, ka tie cipari par mirušajiem esot bulšits. Мож' определитесь, молодой человек!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 3 Atbildēt

Neticu, ka tieši Covid ir nāves tiešais cēlonis tik daudziem cilvēkiem pēdējo mēnešu laikā, JĀ!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 4 Atbildēt

OK, cik gadījumos C19 bija tiešais nāves cēlonis?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
7 3 Atbildēt

Nezinu, un arī īsti neinteresē. Šobrīd ažiotāža tik liela, ka negribas pat iedziļināties. Lielai daļai kļūst šis farss totāli vienaldzīgs, citam liek drebināties vēl vairāk. Ko nu vairs, tad jau laikam drīz līķus no Covid būs ekskavatoriem no ielas jānovāc

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 3 Atbildēt

Zini, izvirzīt "neticu, jo vienkārši neticu" apgalvojumus bez racionāla pamatojuma nav inteliģenta cilvēka pazīme. Bet, ja nu tomēr izdomā, ka negribi izklausīties pēc histēriska gobzemfana, iesaku palasīt šo, varbūt kādas lietas kļūs skaidrākas www.lsm.lv/raksts/zinas/zinu-analize/naves-un-saslimsanas-ar-covid-19-gadijumu-statistika-latvija-ko-ta-patiesiba-parada.a382980/?utm_source=MLpoust&utm_campaign=news&utm_medium=soc&fbclid=IwAR2QGhX51yseTFvKjFZJmtKqRd-ZFDB7shU5jlWptSoHb29R5JNW88D4W48

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 2 Atbildēt

Interesants raksts.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

No gripas drīkst mirt bet no C19 nē. Tādas naivas cerības ka jaunas slimības nerodas.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 1 Atbildēt

Ineteresants novērojums, ka covidioi (aka parādību histēriski uztverošas personas) regulāri mēdz fiefisties datu precizitātei. T.i. apšaubīt tieši cik testi veikti (tipa - nevar būt 8k), tieši cik miruši.

Kur no mana torņa ir pilnīgi poh vai testi bija 6252 vai 7944. Es pat esmu pārliecināts, ka kāda točka kautko piezīmēja, jo vnk nebija garīgais vairāk strādāt to dienu. Cilvēki tak.

Arī mirušie - nu visiem tak skaidrs, ka no covid nemirst vispār. Tikai no komplikācijām. Bet tāpat ir skaidrs, ka tas nomirušais bez covid šon būtu turpinājis skraidīta pa veikaliem un iepirktos ar visu hronisko astmu, kas komplektā ar covid viņu nobeidza.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 2 Atbildēt

Nav tik vienkārši ar to "piezīmēšanu". Točkas tiek kontrolētas un uzraudzītas. Ja ir konkrēts skaits testēto, tad ir jāvar uzrādīt arī visus testus, personu dokumentus utt. Un par tādu "piezīmēšanu", ja nekļūdos, var arī bez licences palikt...

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Varbūt. Tieši nezinu. Bet tīri cilvēcīgi es saprotu vēlmi plkst. 22.00 pievilkt kādas strīpiņas un mest mieru. bet tā noteikti nav masveidīga parādība, jo gan jau ārstu vidū ir maz sociopātu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Piezīmēt ko? To testu cilvēks var atkārtoti citā laboratorijā uztaisīt un var arī pec tam painteresēties kāpēc pirmais tests rādija pretēji. Gan bez darba vai licences paliktu, priekškam.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 3 Atbildēt

Diemžēl jāatkārtojas, vīruss nav un nebūs uzvarams. Kam bail - lai sēž mājās. Piemēram, pagrabā. Kāds var vilkt masku arī savā dzīvoklī vai savā auto, braucot vienam Cits var vilkt masku, pastaigājoties pa pludmali Jūrmalā vai mežu pieRīgā. Oiiijjj, kā izmainīsies sabiedrības garīgais stāvoklis drīzumā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 3 Atbildēt

Jā, tu esi klasisks piemērs. Tavējais jau ir būtiski izmainījies.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 3 Atbildēt

Protams, jo apnika jau. Tas gan man netraucē doties pastaigās, ņemties savā mājā, strādāt un pelnīt naudu, atzīmēt ģimenes jubilejas 3 paaudzēm kopā utt. Šobrīd vienīgais, ko nedarām - neejam cilvēkos telpās (kas principā jau nenotiek).

Es par citiem vairāk satrauktos. Par tiem, kuriem nav iztikas līdzekļu, kuri dreb kā apšu lapas utt. Citiem varbūt šis drīzumā būs iespēju laiks, drīzumā visticamāk būs daudz kā iegādājama zem tirgus cenas utt.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Saskaņā ar pavasara datiem, sievu sišana veids kā pilsoņi mazina satraukumu.

Un zem tirgus neaizgāja nekas. NĪ tirdzniecība iekonservējās, auto cenas drīzāk palēcās, jo rūnīcas apstājās pirmās. Gan jau, ka būvmateriāliem iemetās deficīts, jo darbs no mājām = remontēt virtuvi.

Akcijām bija zvērīgs kritums īstermiņa, bet tur pie vainas drīzāk masu nekompetence kā apstākļi.

Kad nonāk līdz cenas samazināšanai, pat vishistēriskākie saprot, ka sērga beigsies. Bez finanši piešprices šis gan nozīmē daudz īpašumu uz rokām un maz pircēju tirgū

arba Reģ.: 16.12.2002
4 0 Atbildēt

Kadreiz cilveki vispar neticeja ka ir bakterijas un virusi

Neticeja par baku poti un apsmeja tas izgudrotaju

Neticeja ka zeme ap sauli griezas

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Cilvēku daba jau nemainās, gatavi raganas joprojām dedzināt.

650 Reģ.: 25.01.2017
4 0 Atbildēt

Normāla saruna jau nevar būt ne principā nē.Jau marta vidū piedāvāju šo suudatēmu slēgt.Viens dablaxperts gudrs visās jomās, lopu apsēklošanu un digitālo pimpometriju ieskaaitot,- tas visu ceļu p/sās spogulī pats ar sevi un tam vispār ir po/uj ko kurš saka pretim.Cits te ir atnacis parādīt, ka tieši viņš ir galv. virusolodemopedagogs (iespējams, kko iestrēbis un/vai strebj no kādas šobrīd izveidojušās Siles), vēl cits ir gājis skolā un steidz to visiem lohiem pavēstīt.Vsi kko citē,pierāda, atbalsta, bet savu/personisko viedokli izsaka vairs labi ja vairs pāris indivīidi.

Viss ir aizmirsts, ieskaitot reālo (vēl nebūt ne pabeigto...) ind/aizs līdzekļu grandiozo afēru,pavasara/pusvasaras mainīgos viedokļus attiecībā par/pret to lietošanu, rudenūi sekojošo Dalbaebla Prēmijas cienīgo pērli ka :cimdiem nav nozīmes:, faktu slēpšanu un sakarību noklusēšanu (kad nebij iespējams testēt un kad nezināja KO testēt) un utt un utjpp.Tagad visi gudri- katrs ir apdomājies un mauj tādu dzejoli, kā viņam izdevīgi.Žēl, ka te nav kosmetologu un/vai viesnīcnieku/restorātoru sadaļa, tur tad mautu vēl ko citādu.Bet pavasarī, kad vajadzēja saņemt pautus un vienkārši ievērot-tad te vienubrīud bija globāls panīkums, jo visi bij jēgu pārmīzuši par savu to mazumiņu, kas nu kuram taPis atņemts,norauts un samazināts.

Kas piedzīvojis "vienas taisnības" laikus un daudzmaz cienīgi spējis tos pārciest bez dziļās drirsāielīšanas- tam nav šaubu, ka situācija atkārtojas cikliski.Jebkurš individuāls viedoklis ir jau saknē iznīcināms.No spējas dziļi pieliekties un pareizo caurumu sataustīt tagad ir atkarīga katra nākotne,tapc )labāk( nevajag neko lieki jautāt.Mut ciet!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 2 Atbildēt

"Viens dablaxperts gudrs visās jomās, lopu apsēklošanu un digitālo pimpometriju ieskaaitot..."

Šo tu par sevi?

650 Reģ.: 25.01.2017
5 2 Atbildēt

Nē, draudziņ, drīzāk par tevi.Ja gribi ko personīgāk izvērst- labāk turpini dabla/sacensību ar 1xpertu, mani tur nepin.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 1 Atbildēt

www.la.lv/par-koronavirusu-sars-cov-2-un-vakcinam

Kaut arī uz Apiņa atklāsmēm skatos ar lielu piesardzību, jo vairāk tāpēc, ka viņš cierē uz politiku, ar interesi sāku lasīt šo rakstu un pie sevis piekrītoši māju ar galvu... līdz šim teikumam

"Vakcinēties noteikti nevajadzētu tiem, kas Covid–19 ir pārslimojuši vai pārnēsājuši. Vismaz šodien no medicīnas viedokļa nav ne mazākā pamata šiem cilvēkiem vakcinēties, jo viņiem jau ir izveidojusies imunitāte pret koronavīrusu, viņiem praktiski nav iespējams saslimt ar Covid–19 atkārtoti un praktiski nav iespējams pārnēsāt koronavīrusu."

Jau vasarā tika konstatēti pirmie gadījumi, kad cilvēki ar C19 inficējas atkārtoti. Par šādu gadījumu ziņoja arī no Igaunijas. Šobrīd arī es zinu vienu tādu gadījumu tepat Rīgā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 6 Atbildēt

Joprojām sevi par ārstu godina. Apinis sen vairs nav ārsts, kur nu vēl infektologs.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 2 Atbildēt

Droši vien var vilkt paralēli ar manu jautājumu rakstā par Džeriņu - vai juridiskā izglītība padara cilvēku par "juristu"?

Bet vismaz šajā rakstā PA raksta, ka esot reanimatologu rezervistos. Tad gan jau ka tiesības praktizēt viņam ir, vai ne tā?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 6 Atbildēt

Apinis:vai es pats vakcinēšos pret Covid-19?

Pēdējā laikā man kolēģi un pacienti uzdod vienu un to pašu jautājumu: „vai Tu pats vakcinēsies?”.

Kas tie viņam par pacientiem? Kaktu dakteris?

Es ar esmu asins donoros, tad jau esmu rezervistos.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Apinis:Ja man sanāks inficēties, tad nekas vairāk par klepu mani neskars. Es tiešam vēlētos ieraudzīt savā antivielu testā pozitīvu ziņu, ka esmu vīrusu pārslimojis.

------

Baigi jau nu pašpārliecināts tad jau manīs.

msh Reģ.: 16.04.2007
8 0 Atbildēt

1) tas vīruss mutē

2) pie tā ka tas tests nav sevišķi precīzs, var gadīties ka ticis pārslimots nevis kovids, bet "kovids".

Citu variantu nav, jo ja vēl eksistētu 3) pārslimošana neizveido imunitāti, tad no tā izrietētu ka vakcīna arī nestrādā...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 3 Atbildēt

Šodien atkal pētīju jaunāko informāciju par vakcīnām. Maz kā jauna, bet lūk kādi galvenie secinājumi.

1) Vislabākās ir Pfizer/BioNTech un Moderna vakcīnas. Ar lielu efektivitāti, ar minimalām blakusparādībām. Un galvenā problēma - uzglabašanas temperatūra. Pfizer jāglabā mīnus 90 grādos, Moderna - mīnus 20. Tāpēc:

2) AstraZeneca, ko plāno iegādāties Latvija, ir pats lētākais un sliktākais variants, kas domāts bomžu valstīm, jo to daudz vieglāk uzglabāt. Un zinātniskās publikācijās tā arī rakstīts - "nabadzīgām valstīm". Vakcīnas cena - 3-5 usd par vienu dozu. ( mans komentārs - Latvijā, iepirkums būs Latvijas stilā.) ( Pfizer - 15 usd + dārgā uzglabāšana)

Tām efektivitāte ir daudz zemāka,ar blakusefektiem, un daudziem pat atkārtotās vakcīnas netaisīja, jo ļoti slikti pārnes pirmo. Pirmās vakcīnas efektivitāte ir 60%-70%. Tā, ka - tiem, kuriem netaisīs otro, efektivitāte būs ap 60-70%

3) Ja pirmās divas ir līdzīgas, tad tā AstraZeneca ir taisīta uz adenovīrusu bāzes ( tieši tāpat, kā Krievijas vakcīna).

Interesants fakts - NEVIENA adenovīrusu vakcīna nav srtificēta.

4) Vēl strādā pie vakcīnām firma - Johnson & Johnson.

Tie plāno pabeigt 2021.gada pirmajā pusē.

Un atšķirībā no augstāk minētajām, tai pietiks ar 1 vakcīnu, nevis ar 2.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 2 Atbildēt

kopumā, iepazīstoties ar informāciju. Mans viedoklis:

Es gribu taisīt pfizer vai Moderna, pats samaksāšu. Nevajag man par velti iepotētu sūdu, par kuru LV pārmaksās vēl 4 reizes.

Tikai jautājums - kurā Latvijas slimnīcā ir saldētava ar -90, un vai būs iespējams kaut ko pasūtīt. Jo tos iepirkumus taču taisa valsts.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
2 0 Atbildēt

-90 ir vajadzīgs ilgstošai glabāšanai. To, visticamāk nodrošinās pats ražotājs. Neilgu laiku vakcina var glabaties arī augstākā temperatūrā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 4 Atbildēt

vel aizmirsu pieminēt vel vienu punktu:

5) Pašlaik nevar pateikt, cik ilgi tās darbosies. Izskan pieņemumi, ka no 5-10 gadiem. Bet tie ir tikai pieņēmumi.

Tuberkulozes pote domāta bērniem, bet pēc 40 gadiem tā saglabā apmēram 60% efektivitāti.

p.s

Par blakusparādībām.

Par to atkartoto potēšanu bija tā:

Testēšanas laikā tika izmantota tāda prakse - cilveku potē, un pēc kāda laika prasa - gribi otro? Un tad daudzi atteicās. Un raksta, ka tāda prakse ar AstraZeneca potēm tiks izmantota arī reālā potēšanā.

Daudzi blakusefekti bija viegli, piemēram galvassāpes.

Un grūti pateikt cik % bija patiešām tik smagi, lai otru reizi nepotētos. Varbūt cilvēkam pus dienu pasāpēja galva un viņš atteicās otru poti.

Tā, ka to varēs labāk uzzināt, kad sāksies masveida potēšanas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā.Aptuveni kā tas krievu kōmiķis teica, ka "taisīt" varot mi-netu, bet par pārējo esot variācijas- vai "veikt", vai neveikt,vai "sniegt",vai vel sazin ko.Prottams, ka vismaz sākumā,pašā taj Kkarstākajā vajadzības brīdī (noteikti) būs daudzpusīga izvēle.Tur neko nebūs uz vietas te jāpārbauda attiecībā uz LVijas standardiem,vēl pāris neatkarīgi pārbaudīti īpaši neatkarīgās vietās nosertificēt, neko nee- vnk mahimā viss klāsts būs pilno plauktos un Jaunajās -286c saldētavās.Pērc kuru gribi, turpat uz vietas (kamēr nava Atdzisis..) dur kur/kam gribi,pats izraksti (sev) pasi (ar 2 s).

Tāpat nu nekādīgi nav (un Never Nevar Būt) jautājuma par TO, vai indivīds, kurš (iespējams,pagaidām,Tobrīd) jūtas samērā veseli un aptuveni pillā prāta procentā, tā nu tūliņ bez pārdomām skries uz karalauka telti pēc tās šprices.Kamēr vieni apsver, ko (labāk/ātrāk) iepirkt, tamēr reku tepat aiz dīķa jau dzied drusciņ citu dziesmu.Bet nu prottams, "kāpēc mums dziedāt Svešu lohdziesmu", kad pašiem tikdaudz slavenu Sōlistu.Jā.

Krievi savējo brīnumu (izrādās) ražošot vācijā.Nu ok,tur pharmaceutiem tīrākas rokas.Aka a/m Lada- kas taisīts europā tas taču nav vairs nekāds gavmno.Bet testēs labāk turcijā- ok, tur labāka disciplīna.

Mums neinteresē itin neviens piekasīgu lohu viedoklis-jo tā taču ir sazvērestība.Tā ka gatavojamies- ka devas būs divas, ka iespējams pēc otrās sāpēs drusku vairāk kā pēc 1mās, ka slikts garīgais būs, ka tiks rekomendēts neiet uz darbu, ka tas viss visiem izzudīs un viss būs ok.Lohi pačīkstēs, bet nu gan jau.Jautājums tikai iepriekšējais- vai visi daudzmaz "veselie" vēlēsies uz nenoteiktu laiku pēkšņi tapt sāpoši un darbā neejoši un labuprāt ar savu (tobrīd) bezsimptoma ķermeni eksperimentējoši.Ok,ja vajag ta vajag, bazāra nou,čiks und viss.

Publicēts nupat, pirms 2h , (loh)Amerikāņi (esot) jābrīdina par koronavīrusa vakcīnas blakusparādībām, saka medicīnas ?eksperti: www.foxnews.com/health/americans-should-be-warned-coronavirus-vaccine-side-effects

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 3 Atbildēt

Te viņi raksta par normalajām vakcīnām.

Astrai Zeneca blakusparādību ir stipri biežāk.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu tur jau tas stāsts,aka tie ir "viņi" ,kuri vismaz kko tādu uzraksta.Vēl jau te ir arī cilvēki ar dažādām eksotiskām hroniskām kaitēm,kuri jau bez visa tā ir spiesti nonstopā uzmanīties un ik pa laikam zāles lietot.Kurš tagd diez izptestēs tos visus?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

www.delfi.lv/campus/raksti/zinatnieki-lauza-galvas-par-divainibu-astrazeneca-vakcinas-efektivitates-raditajos?id=52695431

"Teorētiski ir iespējams, ka cilvēka imūnsistēma, saņemot vakcīnas AD1222 pilno devu uzreiz, izstrādā antivielas pret pašu adenovīrusa vektoru, tādējādi, iespējams, ierobežojot imūnatbildi pret būtisko – jaunā koronavīrusa tā dēvēto "pīķa proteīnu", ar kuru vīrusa daļiņas piesaistās veselajām šūnām un tās inficē, prāto Gilberte. Taču pētījumu sākuma fāzē viņa ar kolēģiem jau pētījusi cilvēka imūnatbildi pret izolētu šimpanzu adenovīrusu, un tā neesot bijusi izteikta. "Neesmu īsti droša, vai tā ir pilnīga atbilde. Mēs to papētīsim rūpīgāk," Gilbertu citē "Bloomberg".

Vēl viena varbūtība ir – mazāka sākotnējā deva, iespējams, labāk tiek cauri organisma dabiskajai aizsardzībai, ļaujot vakcīnai sekmīgāk inficēt šūnas un ierosināt imūnatbildi, spriež Vašingtonas Universitātes Sentluisā pārstāvis Maikls Kinčs.

Tāpat nevar izslēgt, ka pilna deva uzreiz stimulē imūnsistēmu tā, ka tā pēc tam "ignorē" otro devu. "Virsraksts par 90 procentu efektivitāti galu galā var izrādīties pareizs," lēš Kinčs."

www.bloomberg.com/news/articles/2020-11-23/astra-shot-that-works-better-in-smaller-doses-raises-questions

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 1 Atbildēt

"Jaunajās -286c saldētavās" Vai tie ir Celsija grādi ? Vispār, absolūtā nulle ir -273.15 C Par -286 C grādu sasniegšanu pienākas vismaz Nobeļa prēmija fizikā.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Jā, es tapc domāju, nezko dažiem auto spidometrs lidz 300 ir graduēts.Tātad kāds jau sen zināja, par ko būs runa...

Bet citādi viss kā jau parasti- kā jauna diena, tā jauna dziesma:

(c) ...AstraZeneca apsver iespēju veikt papildu globālu izmēģinājumu, lai vēl vairāk izpētītu.......solis notiek pēc tam, kad AstraZeneca un Oksfordas universitāte ir atzinusi ražošanas kļūdu, kas radījusi jautājumus par vakcīnas sākotnējiem rezultātiem.......

....Šķiet, ka brīvprātīgo grupa, kas saņēma mazāku devu, bija daudz labāk aizsargāta nekā tie, kuri saņēma divas pilnas devas. Zemas devas grupā AstraZeneca teica, ka vakcīna šķiet efektīvi 90% . Grupā, kas saņēma divas pilnas devas, vakcīna izrādījās efektīva par 62%. Kopā zāļu ražotāji teica, ka vakcīna izrādījās 70% efektīva......

....Tomēr eksperti apšauba veidu, kādā uzņēmumi nonāca pie rezultātiem un ziņoja par tiem.....Viņi apgalvo, ka salīdzinoši mazais cilvēku skaits mazo devu grupā apgrūtina zināt, vai grupā redzamā efektivitāte ir pamatota vai statistiska dīvainība......(/c)

Hmmm.Phe...Mjāa.....Nē.Nee.Jā! Oi,tomēr nē.Ir! Nee,vel nav.Bet Tuliņ būs!.Pag,vel drusciņ.Jā.

www.foxbusiness.com/healthcare/astrazeneca-considering-additional-global-trial-to-further-investigate-covid-vaccine-efficacy

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Jā , es lasīju apm. par to pašu Reuters 26.novembra rakstā.

"Velns ir detaļās," sacīja Londonas Imperatora koledžas imunoloģijas profesors Denijs Altmans. "Mēs cenšamies novērtēt patiešām diezgan sarežģītus izmēģinājuma modeļus, pamatojoties uz īsām preses relīzēm.

Papildus galvenajiem efektivitātes rādītājiem AstraZeneca deva maz datu ar ko zinātniekiem strādāt. Nebija norādīts, cik daudz infekciju notika, piemēram, apakšgrupā vai grupā, kas saņēma divas pilnas devas, vai placebo grupā.

"Daudzi jautājumi paliek neatbildēti," sacīja Francijas Nacionālā zinātniskās izpētes centra eksperte Morgāna Bomsela un piebilda: "Mums šķiet, ka viņi (AstraZeneca) izvēlas datus selektīvi."

www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-astrazeneca-data-a/analysis-questions-over-astrazenecas-covid-19-vaccine-data-risk-delaying-approval-idUSKBN2861WS

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jā,doma skaidra.Bat reku vēl "skaidrāka",akurāt nupat pirms 53min, dakters Zīgelis tak nav nekāds tur Appinis un neies mums sadrirst,vane...viņš teica...(c)"Mums ir jāvakcinē visi visā valstī."(/c).Jā.

www.foxnews.com/health/dr-siegel-reported-covid-vaccine-side-effects-are-transient-compared-to-severe-virus-symptoms

Āaa,o, jā, reku,jauna mahima- (c)Tūkstošiem cilvēku rindojās un pulcējās uz jaunā tirdzniecības centra "Maximo" atklāšanu(/c) tg24.sky.it/cronaca/2020/11/27/centro-commerciale-maximo-roma-apertura

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Neviena adenovīrusu pote nav sertificēta. Tas jau sākotnēji bija saprotams, ka īpaši veiksmīga tā nebūs. Tas pats ar krievu poti, kuru arī taisa uz tās pašas.

robchix Reģ.: 04.03.2002
13 8 Atbildēt

Tikko gribeeju saciit ka dazhi nervozie laikam buus gatavi sev sashpriceet visas pieejamaas un nepiejamaas vakciinas, kaadas nu tiks piedaavaatas, un jaa, dazhs labs jau paveestiija, ka ir gatavs pats pirkt un sevii laist iekshaa... tad nu pazinjoju, ka tikko buus piejama, es labpraat atdoshu saveejo kaadam nervozajam lai dur sev uz veseliibaam gan pasha pirkto, gan valsts doto, gan man pienaakoshos... i veel kaadas paaris...

Kaa saka zastavj duraka boga moljitsja, on i golovu sebe razshibjot!

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
9 4 Atbildēt

Tev follijas cepurīte noslīdējusi uz sānu. Sakārto, lai 5G tevi neapstaro.

Nekas, mēļo, ka planēta Nibiru tuvojas. Iznāks no tās reptiloīdi, un tevi atbrīvos no piespiedu potēšanās.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 4 Atbildēt

robčika "intelekts" un Alda elektorāta pazīmes lien pa visām porām ārā...

taaneko Reģ.: 30.07.2008
2 1 Atbildēt

Neviens nav pievērsis uzmanību sauklim" esi atbildīgs"! Pret ko? Ja pret planētu- tad vēlams darīt visu lai kovīdiņa upuru skaits pieaug līdz 6 miljardiem, ja pret kaimiņu, kasieri un policistu- jāsēž mājās līdz mumificētam stāvoklim un jārij, jāšpricē un jāsmērē viss, kas var palīdzēt, jābaidās no visa un visiem. Jāsaulauž ceļgali šķaudošajiem un klepojošajiem, lai tie guļ vienā vietā un neizplata zarazu.

Es izvēlos pirmo variantu, jo man šis laiks patīk.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Vai tā ir sakritība, ka tevis tieši šodien piesauktā "esi atbildīgs" vārdā tika nosaukta Gobzema facebook lapa it kā veltīta Zolitūdes traģēdijai, bet kura vēlāk tika izmantota KPV LV politiskajai aģitācijai?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
5 6 Atbildēt

Konkrēti man pie di*sas visi tie 7,8 miljardi, policisti, ārsti, pensionāri.

Man svarīgs tikai Es, Mana ģimene un mans komforts. Es gribu ātrāk iet rīt restorānā, gribu iet uz kino, teātri un gribu braukt ekskursijās uz citām valstīm. Un priekš tā esmu gatavs izmantot medicīnas atklājumus, kurus radīja kopš 1796 gada un līdz 2020 gadam tikai vēl vairāk progresēja un attīstījās.

Bet plakanās Zemes piekritējiem vakcinācija skaitās tik pat kaitīga kā 5G, citplanētiešu uzbrukums, GMO, sniega cilvēki un Lohnesa briesmoņi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
4 8 Atbildēt

Pat šeit, šajā diskusijā, viens muļķis bazūnēja, ka nebaidās no covid, bet tiklīdz uzzināja, ka viņam iepotēs novājinātu covid, pielika bikses.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Ziņas par covid ir pārmākušas citas ziņas, par to ka drīzuma varētu tikt atklātas zāles pret herpes simplex (aukstumpumpas utt). Starp citu herpes saasinājums ir viens no covid simptomiem.

www.globenewswire.com/news-release/2020/07/07/2058825/0/en/Recent-Discovery-in-the-Cure-for-Herpes-is-Overshadowed-by-the-Covid-19-Quest-for-a-Vaccine.html

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Vēl viena līdzība ir ka covid, gripa un herpes izmanto līdzīgu izplatīšanās vektoru apejot nespecifisko imunitāti - sciencenews.dk/en/where-both-herpes-and-covid-19-attack-the-body

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Herpei diezgan sen jau ir zāles, kas to pilnībā nomāc - aciclovir grupa

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Bet ne izārstēt pilnībā.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
6 4 Atbildēt

viencexperc rakstīja: Konkrēti man pie di*sas visi tie 7,8 miljardi, policisti, ārsti, pensionāri.

Man svarīgs tikai Es, Mana ģimene un mans komforts. Es gribu ātrāk iet rīt restorānā, gribu iet uz kino, teātri un gribu braukt ekskursijās uz citām valstīm. Un priekš tā esmu gatavs izmantot medicīnas atklājumus, kurus radīja kopš 1796 gada un līdz 2020 gadam tikai vēl vairāk progresēja un attīstījās.

Bet plakanās Zemes piekritējiem vakcinācija skaitās tik pat kaitīga kā 5G, citplanētiešu uzbrukums, GMO, sniega cilvēki un Lohnesa briesmoņi.

Daudz ko tu gribi. Tādi kā tu "gribētāji" ir noveduši pie situācijas, kad ēdam sūdus, dzīvojam sūdos, valkājam sūdus un ar sūdiem braukājam. Dzīvojam no līzinga līdz līzingam. Kad Rīgā būs palikuši dzīvajos tūkstots cilvēku - varēsi to visu darīt. Iemācīsi bērniem reālas vajadzīgas profesijas nevis izdomātas nodarbes, bez kurām 100 gadus var iztikt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 4 Atbildēt

Atkal tu ar savām sazvērestības teorijām.

Mēs dzīvojam labākos apstākļos, visā cilvēces pastāvēšanas vēsturē. Daudzas lietas kas mums ir ikdiena, senie cilvēki uzskatīja par maģiju un fantastiku - lidošana, ātra pārvietošanās, pārtika, kurā nav jāiegūst, sazināšanās no attāluma, utt.

Mūsdienās ir ļoti laba pārtika. No tās nemirst, to var ilgi uzglabāt, tajā nav salmonellas, ērču encefalīta, kaitīgās baktērijas, utt. Protams, ar dažiem izņēmumiem, kuri agrāk, bija pašsaprotama lieta, jo nebija nekādas pārtikas kontroles.

Jā, tagad ir nevajadzīgās profesijas. Piemēram, cilvēki, kuri propogandē pašizdomātas sazvērestības teorijas, pseidozinātnes, alternatīvo medicīnu ar vakcīnu "kaitīgumu ", priekšgalā.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
5 1 Atbildēt

Nemīz, es neesmu plakanās zemes piekritējs, pseidozinātnes neaizrauj, ēdu daudz un neveselīgi, tāpat smēķēju un dzeru. Man nepatīk, ka ar intelektu apdalīti cilvēki cenšas mācīt mani dzīvot un stāsta kas man ir labi un kas ne.

Tu jau vari mācīt savus bērnus par sociālo zinātņu ekspertiem, fitnesa trenneriem un pārdošanas speciālistiem. Es labāk iemācīšu viņiem kalēja, miesnieka vai virpotāja profesiju.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Raksti, ka neesi sazvērestības teoriju piekritējs, bet jau nākošajā teikumā sāc rakstīt, ka agrak viss bija labāk, visi tev māca dzīvot, ka tagad ir "nevajadzīgas" profesijas...

Tikai lieta tā, ka tās arī ir sazvērestības teorijas.

Kas tad tev māca dzīvot? Ilumināti, masoni vai reptiloīdi?

p.s.

agrāk bija laba profesija - tankists. Tagad - dronu operators. Un redzam, kas notika ar tankistiem kalnu karabahā.

agrāk bija īsta profesija - slaucēja. Tagad "izdomāta" profesija - programmētājs. Tāpēc tagad viens Kalifornijas štats pēc IKP ir divas Krievijas.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Šķībi tev tie piemēri. Programētājs ir normāla profesija. Toties augstāk minētie sociālo zinību eksperti, pārdošanas speciālisti, kā arī visādi projektu vadītāji, menedžmentu menedžējoši menedžeri gan nav. Un tankists vienmēr ir bijis tankists ar visām no tā izrietošajām sekām, tāpat kā snaiperis, bumbvedēja pilots vai vienkārši kareivis. Neredzu sakaru.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Kā sociālisma valstīs nevar būt sociālais eksperts? Tas taču nāk komplektā ar sociālismu. Ja cilvēki paši balso, paši izvēlas komunismu, tad jārēķinās ar sekām.

Un kas tad maksā algu tiem menežeriem? Vai tad par to maksā labdarības fondi no ziedojumiem, vai tie nes kaut kādu peļņu (labumu) darba devējiem?

Jebkura profesija ir laba, ja par to var saņemt naudiņu.

Atkal teikšu stulbu piemēru:

Ja kļūs populāra lieta - pašam cilvēkam nešņaukt degunu, un uzradīsies profesija - "puņķu izvilcējs", tad tā arī būs aktuāla, nevis "izdomāta" profesija.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

un tev arī šķībi piemēri.

Lielāko daļu programmēšanas projektu nav iespējams novadīt bez projekta vadītāja. Arī piramīdas Ēģiptē nebija iespējams uzcelt bez projvada. Un bez menedžera arī. Bez tiem tie akmeņkaļi tur būtu tikai truli akmeņu dauzītāji.

Šī pārliecība, ka īstās profesijas ir tās, kur vecis eļļainām rokām darbojas, nāk pa taisno sovoka, kur bija tāds uzstādijums un inženieris saņēma mazāk kā tas vecis.

No ražošanas viedokļa, savukārt, nav nekā sliktāka par amatnieku. Tas neievēro termiņus, neveic inovācijas (t.i. neattīsta darba paņēmienus)

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Neaizmirsti, ka uz 10 darbiniekiem vajag vienu vadītāju, nevis otrādi. Uz 10 ierindniekiem 1 seržantu, uz 10 seržantiem 1 leitnantu, uz 10 leitnantiem 1 pulkvedi (militārās pakāpes nepārzinu, ņemts uz bobi). Nevis otrādi - uz 10 vadītājiem 1 darbinieks.

Bez darītājiem tā sistēma sabrūk, neatkarīgi no tā, cik augsti kvalificēti ir vadītāji.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bet kur tad ir tā, kā esi uzrakstījis? Ne jau privātajā sektorā.

Tikai valsts iestādēs, sevišķi Latvijā.

Ja gribējāt minēt sliktu piemēru ar "nevajadzīgām"profesijām, vajadzēja tādas meklēt valsts iestādēs, piemēram VID.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Daudz kas privātajā sektorā ir tiešām bezjēdzīgs un ja pazustu Eiropas naudas, pazustu arī visādi vīziju un fantāziju meistari.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Neputrojies!

Konjunktŗa ir konjunktūra neatkarīgi no izcelsmes. ES nauda ir reāls ienākimu postenis, attiecīgi ir personas, kas to rok. Pazudīs nauda, pazudīs personas. Tāpat daļa zobārstu būtu spiesti pamest darbu, ja medicīnisko tūrismu kkā apturētu, kā arī ELKO izputētu, ja Krievija robežas aiztaisītu kārtīgi

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

A varbūt uzņēmēji padomātu par ilgtermiņu, un investētu automatizācijas procesos, kā rezultātā tieši to "darbinieku" paliktu mazāk...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

A varbūt būtu vērts pajautāt pašam bērnam, kādu profesiju viņš grib iemācīties...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Mēs dzīvojam labākos apstākļos, visā cilvēces pastāvēšanas vēsturē. Mūsdienās ir ļoti laba pārtika. No tās nemirst, to var ilgi uzglabāt, tajā nav salmonellas, ērču encefalīta, kaitīgās baktērijas"

Bet tas rada citas problēmas. Cilvēka imūnsistēma tūkstošos gadu piemērojusies tam, ka cilvēks ēd nedaudz bojātu pārtiku, pa reizei dabū parazītus un viņu regulāri kož un dzeļ kukaiņi. Mūsdienās cilvēka imūnsistēmai par maz ko darīt, līdz ar to tā saucamās autoimūnās slimības, kad imūnsistēma uzbrūk veseliem audiem, muskuļiem un locītavām, ādai, izraisot iekaisumus, gūst arvien lielāku izplatību, sevišķi sieviešu vidū. Tie ir dažu tipu artrīti, reimatiskas saslimšanas, psoriāze, Stilla slimība un daudzas citas kaites.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Šito es arī esmu rakstījis. Bet aukšējo komentāru es rakstīju cilvēkam, kurš saklausījies sazvērestību teorijas, apgalvoja, ka tagad ir slikta pārtika, slikts transports, un viss ir slikti. Bet agrāk bija labi.

Agrāk bija vienas problēmas, tagad citas. Bet dzīves apstākļi, vidēji, ir uzlabojušies. Jo ne visur. Arī tagad ir mori, kuri skraida pliki, un dzemdē 8 bērnus, lai izdzīvotu vismaz 3.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Arī tagad ir mori, kuri skraida pliki, un dzemdē 8 bērnus, lai izdzīvotu vismaz 3.

Izdzīvo vairāk. Nesen Gvatemalā bija dumpis sakarā ar nabadzību, nodedzināja arī parlamenta ēku. Es tādos gadījumos uzreiz skatos demogrāfijas statistiku. Un Gvatemalā 2010.gadā 42% iedzīvotāju bija jaunāki par 15 gadiem. Vismaz es gvatemaliešu vietā par nabadzību nebrīnītos.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Agrāk to sauca par ādas ēdi. Un autoimūnā saslimšana sarkanā vilkēde ar nav moderns nosaukums.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

agrāk ar autoimūnām slimībām slimoja veci cilvēki. Tagad - pat bērni. Man viena paziņas dēlam - 18 gadi. Un reimatoīdais artrīts. Un ārsts teica, ka tas nav nekas neparasts. Tagad tādu gadījumu daudz. To var palasīt arī internetā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Man arī pusaudža gados bija. Saslimu 15 gadu vecumā. Sākās ar sāpēm ceļos. Ārsts teica, ka izārstēt nevar... bet 18 gadu vecumā kaut kā mistiski pārgāja. Kopš tā laika locītavas nesāp, neiekaist un negriežas arīdzan...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Arī jauni. Un agrāk daudzi nemaz bērnību nepārdzīvoja dēļ citām slimībām. Tā kā nav jau tādas statistikas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Summāri ES & Lielbritānija 2. viļņa maksimums aiz muguras. Tā kulminācija bija ap 5-12. novembri. Spānijā, Francijā, Itālijā saslimstība mazinās.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Un tas ir tieši tāpēc, ka viņiem bija ļoti stingri ierobežojumi. Man ir aizdomas, ka kaut ko līdzīgu ieviesīs arī pie mums, vismaz, no vakardienas Kariņa uzstāšanās kaut ko tādu varēja noprast. Un tad tik sāksies bļaušana...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Jap. Tas jau bija redzams kādu nedēļu atpakaļ. Principā atkārtojas pavasara līkne.

Arī LV būs tas pats - nokopēs līkni ar kādu 3-4 ned kavēšanos

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

LV taču arī samazinās.

26.11 - 898

27.11 - 637

28.11 - 753

29.11 - 414

Teorētiski var pieņemt, ka 29.bija svētdiena, ( brīvdiena) tāpēc šodien varētu būt vairāk, jo svētdienas inficētie tiks uzskaitīti šodien, bet nedomāju, ka kopā - atlikušie svētdienas un šodienas būs vairāk par 800.

Tā, ka nemīžiet. Viss labi.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
3 1 Atbildēt

Draugi, nav labi.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Redz, cik labi. Mazāk testu, mazāk slimo. Un visiem mazāk satraukuma

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Par inficēto skaitu jau nemaz tā neuztraucas... Procents no testētajiem, plus, skaits, kas nonāk slimnīcā, šobrīd ir būtisks.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 1 Atbildēt

Es tik nesaprotu kāda jēga ir skaitlim Inficētie / testētajiem. Ja ģimenes ārsts kvalitatīvi iemācīsies atlasīt, tas skaitlis mierīgi varētu būt 100% jebkurā brīdī. Tas % jau nozīmē tikai to cik cītīgi cilvēki tiek sašķiroti testēšanai. Visdrīzāk pēc pazīmēm.

Nu slimnīcā nonākušie gan ir rādītājs Tur gan vecuma grupas arī ietekmē. Gan jau 70+ pansionātā visi nonāks slimnīcā. Savukārt ja ieraus bērnudārzā, tad neviens

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Jā, bet tas ir labākais, kas mums uz šo brīdi ir. Un ne tikai mums vien. Tā "iemācīšanās atlasīt" tomēr arī tāda tīri subjektīva var būt. Cik saprotu, pēc atklāto inficēto skaita aptuveni var mēģināt prognozēt, cik tad tajās slimnīcās varētu nonākt, attiecīgi, plānot gultas vietu skaitu.

Bet slimnīcās ar C-19 nonāk arī bērni. Tā ka, teikt, ka no bērnudārza neviens, arī īsti tomēr laikam nevar...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Ir ok. Es saprotu nominālo vērtību, kas ar kkādu koeficientu k > nonāk slimnīcā. Bet kāda jēga to mērīt pret testētajiem? Un to vicināt kā pamatrādītāju?

Un māksla atlasīt ir noteikti subjektīva. Atkarīga no ārsta miega, paģirām, noskaņojuma un bērna atzīmēm. Tāpēc skaitlis mierīgi šļūkās no 5%-100%. Bez īpašas informatīvas jēgas

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Man šķiet, ir 4 pamatrādītāji, kas kaut kādā mērā kaut ko parāda:

1. Kopējais saslimušo skaits (nu, to, kurus izdodas ar testu palīdzību izķert). No šī skaitļa, man liekas, dižas jēgas gan nav, tīri informācijai;

2. Procents pret testētajiem. Šis, domāju, ir būtisks, īpaši tagad, kad tā vienkārši "es gribu" dēļ uz testu vairs tikt nevari. Protams, precīzu procentu iepriekš minēto subjektīvo (vai selektīvo) iemeslu dēļ noteikt nav iespējamas, bet, nu, kaut kādu ainu jau tas parāda. Objektīvāks rādītājs, protams, varētu būt pēc Slovākijas modeļa, kur vienā vīkendā notestēja lielāko daļu valsts iedzīvotāju. Starp citu, kādam ir info, kā tas beidzās? Būtu jābūt jau kādiem secinājumiem - bija vērts vai nē...;

3. Slimnīcās nonākušo skaits (un pieauguma tendence). Šis, manuprāt, ir nozīmīgākais, jo no tā ir atkarīga veselības aprūpes sistēmas kapacitāte, pie tam, ne tikai C-19 apkarošanā;

4. Mirušo skaits (gan AR, gan NO Cocid). Šis statistikai, pētījumiem un informācijai, mācībām no kļūdām, jā - arī brīdināšanai utt..

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Fļe, tas vienkārši ir sviests, kā visādu opozicionāru un vienkārši demagogu populistu dēļ iedzīvotāji iet auzās.

Jau pirms gandrīz gada(!) mācīti vīri, ko sauc par epidemologiem, Ķīnā, ieraugot jauno vīrusu, izrēķināja, un skaidri pateica pasaulei - ja vīrusu nemēģinās ierobežot, tad veselības aprūpes sistēma netiks galā. Tai pašā Vuhaņā, tad Itālijā, Ņujorkā, un citviet pasaulē tas viss ir apstiprinājies.

Bet nē - visādi vaimanologi ar saviem 'tas nevar būt', 'es neticu', 'sazvērestība', utt - musina tautu.

Es domāju - vīrusu šobrīd konkrēti izmanto Ķīna un Krievija, lai veiktu hibrīdkaru pret ASV un ES. Gan vieniem, gan otriem nevajag ne stipru ASV, ne stipru ES.

Līdz ar to paskatieties, kas visvairāk spirinās Latvijā, un muld šķidru - tā pati ar Kremli saistītā opozīcija, un visādi memorī vāter apoloģēti. Tie paši kremļboti feisbukā, kas iepriekš dirsa vissirslikti.lv, tie tagad dzied : maskasirslikti.

Tā kaut kā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tu maldies: Ķīnai nav labāka tirdzniecības plača par bagāto ES. Ķīna ir tieši ieinteresēta stiprā ES. Savukārt izmēra un kapacitātes ziņā ES ir stipri mazāka kā Ķīna un attiecīgi stratēģiski to neapdraud.

ES visdrīzāk vīruss strauji izplatās, jo 1. plaša masmēdiju kultūra, kas par to skaļi taurē; 2. ir daudz naudas lai intensīvi ceļotu

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti