Nissan X-trail vibrācija

reddd Reģ.: 24.09.2020

Sveicieni!

Jautājums pat xtrail t30 - ir kaut kāda vibrācija, izteikti, kad griežas piemēram krustojumā pa kreisi un biš uzdod gāzi - tad jūt caur stūri vibrāciju it kā ritenis nedaudz ļurkātos. Pēc tam bremzējot vibrē strūre. ja pabrauc kādu laiku, bez griešanās pa kreisi - bremzējot nevibrē. Būts vairākos servisus - neviens neko neatrod, ritošai viss kārtībā. Vibrē visos režīmos - 2x2, Auto un 4x4. vienīgais ko pats atrodu, ka aizmugurē nedaudz kustās stienis, kas iet no reduktora uz ratu. Viens serviss piedāvāja mainīt visu pēc kārtas, kamēr problēma pazūd - bet būs dārgi... Ir kādam idejas kurā virzienā skatīties?

 
WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Es pārbaudītu 2 lietas - spiedienu visās riepās, un tad abas priekšējās granātas ar roku ir vai nav kāda kustība kurai tur nevajag būt ( pie dažādiem stūres leņķiem).

Diemžēl neko nezinu par to Xtrail 4x4 sistēmu, jo dažai labai pilnpiedziņai tāda reakcija pat var būt pilnīgi normāla, jo asu griežšanās ātrumi var mazliet atšķirties ( tas gan biežāk ir novērojams AWD sistēmām, bet nu mazums).

P.S. un cita starpā Makfersona standarta piekarēm ir tāda nelaime, ka sagrieztas stūres gadījumā abi rati iet pa dažādām trajektorijām, attiecīgi viens rats vienmēr mazliet spiest "slīdēt"vai pārlekt - es uz sava FR-V to ļoti izteikti jūtu ātrāk ejot līkumā ar lielu pagreiziena leņķi - čīkst kā traks tā itkā es vislaik mēginātu "driftēt" ( man gan vēl ir mazliet tur nesstandarta jox- uzlikti šarnīri no cita auto ar lielāku izturības rezervi ...)

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

ja pareizi salasīju info par Xtrail, tad šams nav 4x4 bet gan tikai AWD:

africa.nissanmotornews.com/en-ZA/releases/release-09f5efe41359a0544d3f37269c134384-the-nissan-x-trail-in-detail-all-mode-4x4-system?

Tad tur pilnīgi noteikti ir atšķirīgi asu griešanās ātrumi, un ja netiek piedota kaut minimāli gāze, tur visādi brīnumi ar tādu sistēmu ir iespējami.

Piem. Celica GT4 kas man bija ar kaut kur ļoti līdzīgu sistēmu (bez elektronikas vadības) , tikai ar izteiktāku pastāvīgu visu ratu "sadarbību" uz ledus atlaižot gāzi - griežas ap savu asi turot stūri da jebkāda stāvoklī utml.

P.S. Tā Xtrail sistēma gan ir tēmēta lai novērstu pilntiesīga 4x4 uzvedības negatīvās iezīmes uz asfalta, bet tā īsti šādos auto tiek liktas sistēmas kas ir tikai "pietiekoši labas", bet ne ideālas ...

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
0 0 Atbildēt

Riepas oriģinālā izmēra?

p.s. kas ir 2x2 režīms?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ar parasto diferenciāli auto ir 4x1, bet 2x2 tas ir mocis.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Man ir viena puslīdz reālistiska doma kas par nelaimi, bet mezglu noteikt nebūs viegli - kādā no priekšas piekares kustīgajām ( tas kas griežas vai var griezties līdz pie stūres pagriešanas) daļām ir nevienmērīgi izdilusi un iespējams mazliet aprūsējusi- pagriežot stūri tā izpilda joku, ka piekare iegūst nepareizu ģeometriju ( bet HZ kurā vietā ) un dēļ rūsas atpakaļ savā "normālpozicijā" nonāk tikai pēc laika.

reddd Reģ.: 24.09.2020
1 0 Atbildēt

Ok, paldies par idejām, ar likās, ka jāmeklē priekšā, diez vai bremzējot dēļ aizmugures stūre vibrētu.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti