Lasītāju pieredze par saviem auto

Opel Astra Caravan 2.0 DTI 16V 2001 Novērtējums: 8
Tātad auto: Opel Astra Caravan 2,0 DTI 16V Selection. (nez ko tas selection nozīmē. joprojām) Extras: el. spoguļi stūres pastiprinātājs, ABS, el. logi, kondicionieris, CD magnetola + vadība no stūres. Jauki. Braucu jau gadu. Pašā sākumā bija problēma ar motoru, kuru gan pārdevējs (BRC) apmaksāja. Pamatā domā tāda- tas ECOTEC motors ir pārgudrs... tam ir tas saucamais EGR vārsts, kas regulē izplūdes gāžu recirkulāciju, un šo vārstu regulē vēl viens vārsts (vadības vārsts, motorā tādi kopumā ir 3. vēl viens ir uz turbīnu un 3ais vēl nezin kam) un shos visus vārstus kustina maziņš vakumsūknis, kas, kā zināms, strādā arī uz bremzēm. Fināls ir tāds vakumsūknim (sabojājoties) pierūkst jauda un tas nespēj virināt šos vārstus pietiekami ātri. nu un motors, lai nepieļutu mātes dabas piesārņošanu, ieslēdz motoru avārijas režīmā. kas nozīmē, ka nestrādā turbīna un braucam knapi uz 70 : ). Atrisinājums- 3 dienas veči nēmās (Hanza auto) , nomainījas vienu vadības vārstu (120Ls), kuru es nez vai vajadzēja mainīt un tad kad nepaļīdzēja, tad arī vakumsūkni (~180Ls). Tas viss bez darba protams. Darbs vēl +40Ls. Paspīdēja arī doma, ka varvbūt kompi nomainīt, bet, paldies dievam, tas neapstiprinājās. (dzirdēju, ka kompis ap 1000Ls) BET.... visu salaboja un nu jau gadu braucu bez bēdu. Pats nomainīju tuvās gaismas lampiņu un tagad skatos, ka ir izdegusi viena nummura apgaismojuma lampina. Motors tāds paskaļš (salonā), bet dūc kā bitīte : ) Eļļu rij 1L/5000km. It kā daudz, bet ko padarīs. Esmu mainījis salona filtru.
vasarā kondicionieris saldē logu ciet... nu sviist tas logs ciet. Vai ar vai bez gaisa filtra. Šogad būs kondicionieris jāuzpilda. Ziemā uzsilst kūtri. nu kā jau dīzelis. Ja brauc no Rīgas uz Jelgavu, ta ap Olaini sāk nākt salonā siltumiņš. Toties -30 grādos pielaidu. Citi (arī benzīnieki) stāvēju un ar kaulainu aci noskatījās kā es pielaidu : D.
Patīk stūres vadība. Salonā man ar sievu vietas pietiek, bet aizmugurējiem tā grūtāk. Salonā var dabūt iekšā neiedomājamas lietas.... lielas, ja nolaiž krēslus. Var iekraut 3m līstes un aiztaisīt bagāžnieku.
Pašam patīk mašīnas dizains. Aizmugurei jāizdomā kaut kas krutāks, bet tā vizuāli man auto ļoti patīk. Patēriņš 6L/100km šoseja, 8L/100km pilsēta. Bāka 54L tikai.. Nesanāk leģendārais 1000 km brauciens. Logu ūdens trumulis arī mazs- kādi 2,5L laikam. Un slotiņas pēc ūdens uzšļakstīšanas 4 reizes slauka, nu un sanāk ka vasarā vai salā pa tukšo(sauso). Nezinu kā lai to maina, laikam jau nekā. Nu un vēl tāds sīkums kā tas, ka motoram nav zobsiksna, bet ķēde. pagaidām spidometrā tik 105 000. toties negribās kaut ko sačakarēt. varbūt kāds var pateikt, kad jāmaina ķēde. Ja kas, jautājiet un atbildiet : )
Ak, aizmirsu piebilst, ka stūres reika klab. Konultējos ar citiem "Opelastiem", saka, ka tā esot slimība.
Ivars_2000 @ 31.marts 2006 0:00
Visi komentāri
 
Puisitis 31.marts 2006 18:07
0 0 Atbildēt

Ja tā rij eļļu, tad spidometrā vajadzētu būt vairāk.

VWfans 31.marts 2006 18:16
0 0 Atbildēt

Tad jau laikam pa šoseju baigi gāz, ja dīzeļdegvielas patēriņš 6 litri uz 100 km?

seatbelt 31.marts 2006 20:04
0 0 Atbildēt

selection nozīmē selekcija, izlase, dzejoļu krājums, tātad Tu brauc ar izmeklētu Vectru vai arī ar dzejoļu krājum Vectru, viņa Ziedoņa dzeju nelasa ceļā..? anyway, Tev ir izmeklēta Vectra, bet BRC vispār nav labs kantoris, cik dzirdēts, tapēc puslīdz droši varētu teikt, ka 4gadīgam dīzelim tas 105k nobraukums ir pamazs un ir 'piegirezts', tomēr ir arī ne tādi vien brīnumi dzirdēti... :o viedoklis par BRC subjektīvs, pats tur neko neesmu pircis un laikam izvairīšos pirkt...

Milicists 1.aprīlis 2006 19:47
0 0 Atbildēt

Astra draudziņ - Astra!

Ulds 1.aprīlis 2006 20:56
0 0 Atbildēt

sitiem 2.0 DTI daudziem tas eļļas patēriņš tāds, kautkads ražošanas brāķis, par to nav jalauza galva, vajag tik uzliet un visss OK.
Degvielu gan padaudz ēd, man ar bija paliels paterins un biki jauda zuda(katalizators aizd**sies), iemetinaja trubu pa vidu un ira labi,paterins: - 1l/100km.
par logu svišnu piekrītu, par logu mazgajama šķidruma tvertni ar, kaitina ka tik bieži jauzpilda :)

seatbelt 2.aprīlis 2006 12:32
0 0 Atbildēt

ups, sory, laikam aizdomājos tobrīd par Vectrām.. ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti