Lasītāju pieredze par saviem auto

Mazda Xedos 9 1995 Novērtējums: 9
Jau no laika gala esmu bijis tikai un vienīgi Mazdas īpašnieks, man ļoti patika mans pirmais ieguvums - 88. gada 626 wagons ar 2.2 motorīti. Burtiski iemīlējos šajā mašīnā un tā arī mana Mazdošanās panesās. Gāja laiks, no wagona pārgāju uz 95. gada 626 sedanu ar 2.0 motorīti. It kā jaunāks, bet stipri vieglāks pa veco, īsāks, mazāks utt. Grūti bja pierast pie jūtama diskomforta braucot pāri simtiņam, skaņas izolāciju arī cerēju drusku labāku, bet nekā. Protams, ka pirkšanas brīdī pa pilsētas ieliņām pabraukājot likās, ka viss ir labi, bet ilgākas ekspluatēšanas laikā sapratu, ka auto nav priekš manis. Tad dzima doma par Xedos 9. Kāpēc? Tāpēc, ka tā ir liela, smaga, stabila, komfortabla mašīna ar daudz labāku izolāciju un vēl kas man nebija mazsvarīgi - automātisko kārbu. Esmu rīdzinieks, tāpēc arī automātisko kārbu īpašnieki mani sapratīs. Komplektācija mani arī pilnībā apmierināja. Sīkāk - 2.5 V6 DOHC dzinējs bez turbīnas, automāts, oriģināli lietie diski, elektriskā lūka, logi, spoguļi, kas ir arī apsildāmie, elektriski nolokāmie, klimats, kruīzs, elektriski regulējams vadītāja beņķis, lampiņas, podziņas, nu vienvārdsakot viss komfortam, izņemot ādu, sēdekļu apsildi, parksensorus, nu visus jaunos izgudrojumus. Man tas nelikās visai vajdzīgas lietas.
Braukt ar šo auto man sagādā ļoti daudz patīkamu emociju, vienvārdsakot pieķēru sevi pie domas, ka pats jau sāku gudrot, kur aizbraukt, nevis nepieciešamības vadīts, bet gan vēlme braukt.
Auto nav lēts uzturēšanā, tas ir viennozīmīgi. Nopērkot uzreiz dzinu mainīt zobsiksnu, ruļļus, vēl dažus sīkumus - 350 Ls. No ritošās daļas pagaidām viss normāli.
Benzīna patēriņš, nu tas ir atkarīgs no ļoti daudziem aspektiem. Ar manu braukšanas stilu apmēram vidēji 13-15l/100 km, bet vienalga - tas ir tā vērts.
Ko es par šo auto rakstīšu ziemā, nav zināms, bet es ceru, ka ilgi šo auto nemainīšu pret citu.
Gribu vēl piebilst, ka optika šim auto mani patīkami pārsteidza, lai gan nav xenoni, bet gaisma ir ļoti laba. Arī lukturu augstums regulējas no salona.
Obligāti iesaku visiem, kas nopērk šādu auto, izdarīt visu iespējamo, lai pēc iespējas grūtāk būtu zagļiem izcelt lukturus, jo tie ir skrūvējami no ārpuses. Dabonami ir tikai oriģinālie par ļoti lieliem cipariem.
scorps @ 15.jūnijs 2006 0:00
Visi komentāri
 
K 16.jūnijs 2006 1:01
0 0 Atbildēt

Optika ir laba, tikpat laba tai optikai arī cena :D
Iesaku nebraukt no garāžas ārā, ja nav kasko ar iespējami zemāku pašrisku. Šie brīnumi (xedos 6 un 9, mx3) vispār izceļās ar astronomiskām cenām virsbūves detaļām un īpaši optikai.

Kaspersky 16.jūnijs 2006 1:02
0 0 Atbildēt

Kaut kas ar nicku misējās :P

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti