Lasītāju pieredze par saviem auto

Mercedes B180 2006 Novērtējums: 7
Sveiki! Tā tad nedaudz par šo te eksemplāru. Tas nav mans automobīlis, bet biju to iznomājis darba braucienam uz Tallinu. Man trāpijās 6. mēnešus vecs agrigāts ar 1.8 dīzeli zem kapota un automātisko kārbu. Nobraucu ar šo mašīnu 700km vienā dienā. Kā jau nomātam automobīlim pienākas - šim te bija viena no visvienkāršakajām komplektācijām. Šajā gadījumā sapratu, ka komforta līmenis ir svarīgs, ja iegādājies tāda tipa un markas automobīli. Tomēr daudzu fīču trūkums atsit daļu no simpātijas. Piemēram salona apdare: stūre ir pilnīgi no plastmasas sakausējuma, bet ne apšūta ar ādu. Tas pats notiek ar ātruma pārslēdzēju. Uz stūres atrodas papildus 2 pogas mobīlā telefona sakaru kontrolēšanai, bet ņemot vērā komplektāciju - tās nedarbojas (nu tak būtu vispār nelikuši). Stūrei regulējas tika augstums. Roku balsts starp beņķiem varēja būt garāks. Pārsteidza ar savu švakumu iebūvētā audio sistēma (nu neskan kā vajag). Salona skaņas izolācija varētu būt labāka. Dīzelis salīdzinoši ar citu modeļu pārstāvjiem ir paskaļš. Tas nav traki un ātri pierod pie tā trokšņu līmeņa. Dzinējs 1.8D tomēr ir nedaudz pa vāju šitam autiņam un es biju gaidījis kaut ko ņiprāku. Uz šoseja tomēr ir jāpiedomā, kad apdzen kādu fūri. Dažas reizes braucu ar 2006. g. E220D Mercedes Benz un tas gan bija zvērs ar salīdzinoši mazu dzinēju (nebija nekāds turbo). Kā spied tā aiziet. Šitam te tālu tā nebija. Kopumā uz ceļa turās labi (ja prātīgi brauc). Auto ir diezgan augsts un tāpēc līkumos tā nepiespežas pie ceļa kā piemēram E klases brāļi. Vispār kopējais iespaids ir tāds, ka liekas šito automobīli ir veidojuši kā alternatīvu A klasei. Iekšējās telpas uzbūve, paneļa ģeometrija ir stipri līdzīgas. Atšķiras protams bagāžas nodalījums - tas ir daudz lielāks ne kā A klasei un tas ļoti priecē kā arī atvieglo dzīvi. Piekare diezgan pacieta, bet uz bruģēta ceļa tomēr ir klusa un īpaši nepārsniedz komforta līmeni. Patēriņš man sanāca ap 7l/100km pa šoseju (varētu būt ekonomiskāks). Braucot ar E klasi 220 D man sanāca 6.3l/100km, pie tam es daudz vairāk spiedu grīdā. Vel viena šaize, kura mani galīgi pārsteidza. Tā automātiskā kārba viņiem laikam nav pārāk izdevusies. Pirmkārt uzreiz pamanīju, ka pārslēgumi varētu būt ātrāk, to var manīt pēc tahometra. Iebraucot pilsētā pēkšņi pacēlās apgriezieni - nepārslēdzās attiecīgais ātrums : ( Un tā es uz 60 ieripoju Tallinā ar otro ;atrumu (pēc sajūtām) : ). Domāju nu vse... Priehali (nedoehali). Neko darīt , apstājos, izslēdzu dzinēju, ieslēdzu atkal un aizbraucu it kā nekas nebūtu. Gļuki.
Kopumā par auto:
Plusi - interesants ārējais risinājums, samērā liela iekštelpa, aodares kvalitāte (pie attiecīgās komplektācijas), augsta sēdēšana, brends : )
Mīnusi - automātiskā ātrumkārba, pacieta piekare, varētu būt mazāks patēriņš dīzelim.
 
olegsan @ 15.februāris 2007 0:00
Visi komentāri
 
viesis 16.februāris 2007 8:37
0 0 Atbildēt

psec 7l/100 KM nu peerciet veel tos suuda diizelus nesaprotu ko cilveki ta kaa sslimi peerk tos diizeluss huina ne ekonomija BMW 523 6 cil 2.5 benziinieks rija mazaak.

Gasjs 16.februāris 2007 8:39
0 0 Atbildēt

2006. MB E220 dīzelis ne turbo? Sviests. Un BMW arī visi jaunie dīzeļi ir neturbo un bez starpdzesētāja, jo no apzīmējuma "TDS" ir palicis tikai "D"

Bet nu patēriņš priekš kompaktklases dīzeļa 7l/100km gan pilnīgs užass. Tur kaukas ir galīgi dēlī ar to vāgenu. Man 3-litru dīzelis ar automātu uz šosejas zem 7l/100km ēd.

seatbelt 16.februāris 2007 21:27
0 0 Atbildēt

pilnīgi džekam nav sajēgas, šaurs redzes loks utt, jaunām mašīnām vispār nav atmosfērisko dīzeļu, izņemot kādu kangoo, protams..bet viesim, var teikt, ka arī ir pamaz jēgas un redzes loks šaurs, ne jau vienmēr ņem dīzeli aiz ekonomijas, personīgi man patīk 5 un 6 cilindru dīzeļi kaut vai dēļ tās dziesmas(man ir e28 ar 2.4TD), bet jauns dīzelis ir labāks ar to vien, ka tas pa šiem gadiem ir krietni gājis uz priekšu attīstībā, salīdzinot ar benzīnnieku, tapēc ļaudis dod priekšroku progresīvākām lietām, tā lūk!!!

smaidiigais 17.februāris 2007 8:45
0 0 Atbildēt

mjā briesmīgi, briesmīgi, NAV ĀDAS APDARE stūrei un ātrumkloķim! Vispār vājprāts, ne? Kā vispār tā var, vai tad nav aizliegts?

TDI 17.februāris 2007 9:35
0 0 Atbildēt

Nu mersis bez ''kozjaam'' ir paarpratums :D

MasterD 17.februāris 2007 23:21
0 0 Atbildēt

Ne visām nomas mašīnām ir slikta komplektācija.

Berlīnē nmāju Grande Punto - bija ij ādas stūre, ij klimats...

Beks 21.februāris 2007 23:36
0 0 Atbildēt

kļūdas komentāros!!! Muļķības runājiet par dīzeļiem! Pats braucu ar 2003.g.AUDI A4 dīzeli. Tik ekonomiska braukšana, ka prieks! 4.5l šoseja, pilsēta līdz 7l. Nevaru salīdzināt ar bijušajiem benzīnniekiem! Bākas atrašanās vietu var aizmirst, kamēr izbrauc tos 70 litrus. Tak čto ņinado!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti