Lasītāju pieredze par saviem auto

Volvo 245 D 1986 Novērtējums: 5
Pirms dažiem gadiem, radās nepieciešamība pēc lēta ikdienas transportlīdzekļa.
Starp nedaudzajiem kandidātiem, apstājos uz VOLVO 240 D. Izvēle netika bāzēta uz racionāliem pamatiem, drīzāk uz simpātijām.
Iepatikās pirmais, kuru apskatīju. Servisa mehāniķis, ja neskaita dažus sīkumus, neatrada, kur piekasīties. Acīmredzami, iepriekšējais saimnieks nebija knauzeris un mašīna bij kopta.
Jau esot kā īpašniekam, pirmās sajūtas iesēžoties iekšā – auto, kas nomierina. Stabili krēsli, pamatīgas durvis, iespaidīgs motora pārsegs, utilitārs panelis, slēdži un pogas. Sēdpozīcija augsta, atgādina sēdēšanu klasiskajos apvidniekos. Universālim – milzīgs bagāžas nodalījums. Dzinējs 6 cilindru, 2,4 dīzelis no VW ( pēc leģendas, dzinējam uz pirkšanas brīdi ~ 40 000 km pēc kapitālā remonta).
Uzsākot braukšanu tīri subjektīvi liekas, ka 1ais pārnesums ir no pazemināto sērijas, līdzīgi arī ir, kā vēlāk pārliecinājos, tad uzbraukšanai noslidinātos pakalniņos neveicot ieskrējienu, pietiek tukšgaitā, pirmajā pārnesumā atlaist sajūgu, auto bez noslāpšanas pazīmēm, neizprovocējot ratu izbuksēšanu, pārliecinoši rāpjas augšā.
Auto nav pretenciozs, tāpēc vadīšanu var uzskatīt par ērtu
Braucot ātrāk - pēc 95 km/h, vairāk nevajag. Arī neprasās. Auto ir šaurs un augsts, pie straujākiem manevriem virsbūve jūtami sverās uz sāniem. Ceļa nelīdzenumos, grantsceļos 240tais cieš no garensvārstībām, saistīts tas ir ar salīdzinoši nelielo attālumu starp asīm, taču asās bedres tiek pārvarētas mīksti.
Neiedziļinoties niansēs. Nobraucis esmu ap 2 gadi, auto nokalpoja godam. Neiztika bez neveiksmēm, taču nekas hronisks. Detaļas pieejamas un nav dārgas.
Kas nogalina VOLVO 240? RŪSA. Kad nespēju fokusēt uzmanību uz visu ģimenes auto uzturēšanu un papildus cīņu ar VOLVO koroziju, noliku to pie sētas. Priekš manis, nebūtu īsti korekti braukt ar šāda segmenta auto, ja tas nav labā vizuālā un tehniskā kārtībā.
Pašlaik ar manu volvo brauc mans kolēģis. Naudu par auto es no viņa neņemu, vienīgā prasība – auto dzīvības funkciju uzturēšana un regulāras apkopes. Tas tiek ievērots.
Rezumējot, trīs labas un trīs ne tik labas VOLVO 240 īpašības:
(+) īpašā sajūta
(+) drošība
(+) klasiska vērtība
(- ) korozija
(- ) šaurība aizmugurējā sēdeklī
(- ) bremzes


ranger @ 9.jūlijs 2007 0:00
Visi komentāri
 
arba 9.jūlijs 2007 18:59
0 0 Atbildēt

Pērmest rūsēšanu 21 gadu veacam auto nav korekti, lielākā daļa šo gadu auto jau sen ir mēslainē :)

ranger 9.jūlijs 2007 22:19
0 0 Atbildēt

Gribēju pielikt bildi, bet vairs jau neko.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti