Lasītāju pieredze par saviem auto

Jeep Compas 2006 Novērtējums: 8
Gadījās man uz nedēļas nogali dabūt lietošanā šādu 2007. gada februārī ražotu auto. Tas, protams, nav gana ilgs laiks vispusīgam novērtējumam, tomēr viedoklis man ir radies.
Dizains šim auto ir tipiski Jeepisks, tik šķiet, šis ir pats mazākais Jeeps. Atveru durvis un iekšā mani pārsteidz viens milzīgs plastmasas klucis. Es saprotu, ka plastmasa ir lētāka un izdevīgāka par citiem materiāliem, taču visam ir arī robeža, par ko piemirsuši kompasa veidotāji. Bet nu Dievs ar izskatu - auto domāts lai ar to brauktu!
Mans augums ir nepilni 2m un vadītāja vietā es iesēžos bez problēmam, tiesa sajūtas ir kā tādā sporta auto kokpitā. Ikdienas braukšanai man vadītāja zona šķiet pārlieku šaura, bet citādi nekas netraucē ātri pierast pie konkrētā Jeepa īpatnībām. Te nu jāsāk stāstīt par pašu braukšanu - lai arī sēdi kokpitā, šis nav sporta auto! 2.4 litru benzīdzinējs ar automātu ļauj iekļauties plūsmā pilsētā un mierīgi braukt pa lielceļiem, taču straujš paātrinājums nav kompasa stihija un reizēm tas pamatīgi tracina. Piemērs, braucu ar ātrumu 100 km/h, gribu apdzīt priekšā braucošo auto, spiežu gāzi grīdā un kas notiek? motors ierēcās kā zāģis, tahometra bulta aizsniedz sarkano zonu, benzīna līmeņa rādītājs burtiski krītas acīmredzami, ejam garām priekšējai mašīnai lēni, lēni : ) Ok nav traģiski, bet nu pirms apdzīšanas ir dikti labi jāpārdomā vai to var darīt.
No lielceļa nobraucu mežā - poligona smiltis, lielas peļķes, izdangāts dubļains ceļš. Nav problēmu! ieslēdzam 4x4 un Compas nevienu brīdi neliek vilties un šaubīties par iespējamo iznākumu. Tiesa kritisko robežu es nemeklēju.
Rezumējot - ja kāds vēlas auto ikdienas braukšanai pa pilsētu un lielceļu - tas NAV Compas. Taču, ja bieži nākas būt laukos, kur ceļi ir slikti, ziemā tos netīra un kādreiz jābrauc zvejā vai medībās (bagāžnieks gan ir visnotaļ mazs) un pietiek naudas šādam auto - uz priekšu.

(foto - reklāmas materiāli)

 
Ku-Kū @ 8.septembris 2007 0:00
Visi komentāri
 
seatbelt 9.septembris 2007 19:37
0 0 Atbildēt

varbuut vaina ir motoraa, 2.4 ir vnk par švaku.. jebkurā gadījumā, tādā komplektācijā ar tādām īpašībām derīgs izmešanai..

Full 10.septembris 2007 8:36
0 0 Atbildēt

Cik dzirdēta, tad Štatos tā ir absolūti neejoša mašīna, pārdošanas apjomi niecīgi, ka ražotājs pat pazemināja pārdošanas cenu

natre 17.decembris 2007 16:08
0 0 Atbildēt

Tika pabraukts ar šo autiņu,tiesa-mazu braucienu,bet itin visā piekrītu šā raksta autoram,vēl piebildīsu,ka tumsā ļoti slikti izgaismo ceļu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti