Lasītāju pieredze par saviem auto

Volkswagen Passat 1987 Novērtējums: 10
Labdien,

Tā tad, esmu students un šis auto man ir tieši laikā. Mašiņs tika iegādāts pirms pusgada, kad pēc negatīviem secinājumiem par iepriekšējo (MB W123) transportu. Skaidrs bija viens, es gribēju Folksvāģeni, pirmkārt jau tāpēc, ka šīs mašīnas ir sevi pierādījušas, otrkārt lētums. Svārstījos starp Golf/Jetta/Passat Dīzeļniekiem, beigu beigās tomēr nolēmu pirkt pasātu, jo esmu lielāku mašīnu cienītājs (Konkrētais Passat ir Universālis) un vēl protams tā salons un kopējais izskats man patīk labāk kā Golf vai Jetta modeļiem.

Passat ir 1.6 turbo dīzelis. Nu jau nokalpojis 20000km manās vajadzībās. Autiņš pirms manis piederējis Onkulim kurš lietojis to sīkiem izbraukumiem. Jā cepuri nost onka mašīnu bija kopis godam, viss bija nostrādāts ar krāsu un špaktelīti, tā ka nemaz nevarēja pamanīt. Vēl jau projām rūsa izspiedusies tikai dažās vietās un galvenais, ka nav neviena cauruma. Salons arī bija izlaizīts. Hadene ideāla, motors ja neskaita apetīti pēc eļļas labs. Vēl onkulis bija ierīkojis divas sikretkas , vienu, kas atslēdz sūkņa vārstu, otru, kas starteri un iespējams aizdedzi. Vēl viena labā ekstra elektriski atveramā priekšējā haube.

Tā teikt tika piemeklēts labākais vēl pāri palikušais vecais pasāts.

Kas tad īsti ir noticis pa 20000km- iem.

*Pasāts netiek taupīts dodu riktīgi iekšā un pa hadeni, bet... Izļurkāti ir tikai sailentbloki, divi amīši un stūres reika.

*Ielikti ~200-300Ls, kas sevī ietver Akumulatoru, bukses, kvēlsveces(ziemas mīnusiem), Filtri, blīve motora vākam, riepas, kalodkas, bremžu diski. Viss tika iegādāts jauns un tapēc, lai būtu pārliecība par detaļām.

*Kā ekstras var minēt Maģīti un tumbas, Recaro (Ja nemaldos no Kāda veca Audi) krēslu šoferim, jo Oriģinālais bija izsēdēts un nekāds.

*Paterēts ļoti maz degvielas 5.5-6.5L/100km.

*Izbraukāta pus LV un Lietuva.

*Nomainīts ģenerators, kas noklājās dēļ Sabvūfera no kura nekavējoties atbrīvojos, ja nav ta nav.

*Nodilušas siksnas.

*Mazliet iebuktēts spārns un nomainīta lampa, dēļ sadursmes ar Dzīvnieku.

Vienalga pasāts nepieviļ.

Viens , ko es varu pateikt visiem, kas uzskata, ka ar 1.6TD nav braukšana, nevar apdzīt u. t. t. Pēdējās muļķības, ja māk vadīt 1.6TD tad var no tā dabūt laukā pietiekami daudz jaudas, lai varētu kvalitatīvi piedalīties satiksmē, neviena vien fūre ir apsteigta bez aizķeršanās. Nē nu protams, nav tur nekāds nāvīgais rāviens, bet šā vai tā var pat tīri sportiski braukt.

Ja iet runa par komfortu, tad loģiski, ka no tāda nekas daudz nav. Mašīna ir aprīkota ar minimālajām nepieciešamajām braukšanai iekārtām. Problēmas vienīgais dažkārt sagādā stūres pastiprinātāja neesamība stāvvietās.

Trokšņi Gan salonā, gan ārpus tā IR.


Nobeigumam. Pasāts ir pasāts, bet tikai to labāko.



 
Grauss @ 6.decembris 2007 0:00
Visi komentāri
 
Gasjs 6.decembris 2007 9:17
0 0 Atbildēt

Šeit novērtējumu 10 saprotu - par mazām naudām pirkts, iespējams galīgi nenojāts auto uzticami un lēti pilda sev uzliktos pienākumus.
Vispār tie 20gadus vecie vāgeni bieži ir ilgspēlējošāki par 90-to gadu vāgeniem. Un šis modelis vispār bez lielām pārmaiņām ir ražots ja ne no 70-ajiem, kad vāciešiem cieņā bija ilgspēlējošu auto ražošana.

Me 6.decembris 2007 9:29
0 0 Atbildēt

Var redzēt, ka ne filoloģijas students esi - "Tā tad" un "Vēl jau projām" ka arī citas gramatikas kļūdas nav izmācītas :)

MB 6.decembris 2007 9:53
0 0 Atbildēt

špaktelītis, eļļu ēd, bet citādi ideāls :D:D:D

un 2 SEKRETKAS tādām graustam ? ta kas tādu zags ??? :P



psc....

crazy 6.decembris 2007 13:49
0 0 Atbildēt

tieši šitāds un arī balts bija mans pirmais dampis :D tikai ar 1.8 benzīnnieku! vispār jau bija normāls agregāts, pofig, ka komforta nekāda, toties cena- 300Ls :D un nav žēl nomest mežā, ja menti ķer par kādu pārkāpumu, jo tas sods ir lielāks, nekā mašīnas maksa :))) tas gan bija pirms pāris gadiem, kad vēl nebiaj tik bargi sodi par % vai ātrumu, bet tagad jau vispār! par to izturību arī var piekrist, draugam tajā laikā bija 3.golfs, dārgāks un plīsa daudz vairāk, a rūsēja tajā golfā vispār viss, kas vien varēja rūsēt :))) savējo passat gan nojāju līdz kliņķim pa to vasaru (aprīlis līdz septembris beigas), neko neremontēju un vēl beigās metāllūžņos nodevu un dabūju 150ls :)) riepas un diskus (lietos) pa 120Ls pārdevu, tā ka gandrīz neko nezaudēju, cits jaunam mēnesī par līzingu vairāk samaksā :)))

Ozz 7.decembris 2007 10:50
0 0 Atbildēt

Vieniigais ko varu piebilst-
jaudas tur nav vispaar, taapeec "par sportisku un dinamisku brauksanu" vari aizmirst un pat nemaz nemeegjinaat saakt...tur kaut kaadi 80 zirgspeeki jaunam ir bijusi.
Un cik ta ellju eed:?

Serzhis 7.decembris 2007 11:48
0 0 Atbildēt

Vo vo, jaudas toč šitam nav nekādas! Nesen šitāds auto man priekšā sāka smagā apdzīšanu un kamēr ieskrējās tikām jau pretī nāca cits!

Valdis 7.decembris 2007 12:51
0 0 Atbildēt

Piekrītu-tehniski šis auto ir lielisks. Vismaz no tehniskās izturības viedokļa visi šito passātu īpašnieki ir vairāk kā apmierināti.(ko nevar teikt par pēdējo 10 gadu vw ražojumiem).
nepiekrītu tiem kas saka ka 1,6TD nemaz neiet. Muļķibas. Zinu to ka pat ar parasto šādu 1,6D var tīti normāli apdzīt un dinamiski braukāt pa pilsētu. Un ziniet kāpēc???
Tāpēc ka pašmasa šim auto ir 960kg, tas ir pat mazāk kā vismazāk aprīkotajam Hyunday Getz ar 1.1 dzinēju.
Tā kā dzinēja tilpums salīdzinājumā pret "kustināmo" masu ir vairāk kā pietiekams.
Viens gan fakts- braukšana ar šo auto ir "darbs" . Kad iekāpu šitādā passātā no tikai 1 gadam jaunākas mazdas 626,kontrasts tāds kā it kā no MB S pārkāptu moskvičā- salons arhaisks, beņķi neērti un mazas regulācijas iespējas,stūre bez pastūža, sajūgs ar trosi, stūri regulēt nevar, elkoņbalsts nav...
Kaut gan arī 1994 MB E salons ir nemazāk arhaisks.

Ozz 7.decembris 2007 13:03
0 0 Atbildēt

man ir volvo, kuram ir motors no taadaam pasaam detaljaam , 2 cilindri vairaak, aatraaks suuknis un interkuuleris...
pa trasi jaa-nav probleemu, no kaut kaadiem 80 km/h iznjem no overdraiva(iesleedzas 4. aatrums,turbiina uzpumpee 0.6-0.8 bar, nogriezhas zili duumi un autinsh aizlido):D
bet pilseetas brauksanaa pat trolejbuss tik vienkaarshi nav apdzenams...kameer turba nepumpee, tas motors ir niikulis.
Taa ir, ka ar sitiem leenajiem diizeljiem ir jaaiemaacaas braukt, paredzeet situaaciju par 15 sekundeem uz prieksu, un jaaiegaumee ka jaudas rezerves ta nav, lai zilabotu paša lunaatismu...

FRF 7.decembris 2007 14:21
0 0 Atbildēt

novērtējums 10 ????


āaaaaaaaa:D:D:D:D:D:D:D:D

FRV 7.decembris 2007 14:23
0 0 Atbildēt

"Kad iekāpu šitādā passātā no tikai 1 gadam jaunākas mazdas 626,kontrasts tāds kā it kā no MB S pārkāptu moskvičā"


salīdzinājums vienk. nogalina :D:D:D:D:D:D:D:D

Valdis 7.decembris 2007 21:59
0 0 Atbildēt

gribot negribot ir jālietot tāda satīra lai pareizi aprakstītu sajūtas :)

jānis 8.decembris 2007 13:54
0 0 Atbildēt

nu ziniet mīlīši ko , lai brauktu ar tādu pasatu 1,6 D ir jābūt galīgi aptrakušam , un tikai nevajag stāstīt ka 1,6 d ir dinamisks uz ceļa ...... nu nevajag stāstī pekstiņus , nav tur nekāda dinamika un arī apdzīt uz lielceļiem ir pilnīgi neiespējami kādu ... to var teikt tikai tāds cilvis kas nekad nav braucis ar citu auto vai nu galīgais lauķis kas skaita tikai santīmus ........................... dīzeļi tikai sākas no 2,5 tdi un uz augšu ...

Nekad nekad nepērciet 1,6 dīzeli , būsiet nelaimīgi !!!

Un var jau arī dzīvot zaru būdā un stāstīt ka ār dzīvi esmu apmierināts un ka nav nemaz tik slikti ....:))))

kappa 8.decembris 2007 17:02
0 0 Atbildēt

Jāni, es pus gadu nobraucu ar Ford Focus 1.6TDCi, kuram ir tikai 90zs! Ja nevar apdzīt, tad tu esi totāls āmurs, piedevām tāds, kurš ekspluatēts īpaši smagos apstākļos (piem dz.ceļa remontdarbos)! Šis motors nav spridzeklis, bet normas robežās ir pietiekoši dinamisks un arī visus 190km/h dabū visai naski, a tas tavs 2.5TDi neskrien dikti ātrāk, dažas sekundes? Tu gribi teikt, ka tāpēc vari līst apdzīt 200m tuvāk? Tādi idioti kā Tu arī izraisa tās smagās avārijas uz LV ceļiem, domā, ka liels motors un tad var skriet purnā, gan jau paspēs, bat tad dabū lauzni, jo tie litri jau nenozīmē M dinamiku! Es nekad uz ceļa, vai i-neta portālos neesmu lasījis, ka kāds 1.6 motora īpašnieks būtu izraisījis avāriju apdzīšanas laikā, ieskrienot purnā pretimbraucošajam, jo nepaspēja laikus atgriezties! Pārsvarā arī ir visādi pediņi, kuri iedomājas, ka sēž F-16 un var visu atļauties! Man arī pašam ir daudzkārt nācies bremzēt, jo pretī kaut kāds padla nesās un ne reizi nav bijis Getz, vai kaut Corsa, pārsvarā arī ir visādi Audi, Volvo, džipu saimnieki un citi atsaldeņi, tādi kā TU! Jā TU, jo tik stulbi var uzrakstīt tikai tāds idiots, kurš tā dara un ar to lepojas, kretīns tāds!

Sorry, ka aizsvilos, bet man nesen šitāda te ATSALDEŅA JĀŅA dēļ, kurš pārrēķinājās ar savām iespējam, mašīnā uz vietas mira paziņa, māmiņa, kurai mājās palika mazulis! :( Tādus garīgos invalīdus aiz restēm uz mūžu, lai nebojā citiem dzīives!

Agaga 8.decembris 2007 19:40
0 0 Atbildēt

Nē Jāni! Vispār mašīna sākas no 3,0tdi :) Trust me tā ir. Ar 2,5 brauc tikai studenti un neveiksminieki:DDD

Objektiivi 8.decembris 2007 19:59
0 0 Atbildēt

Jāni pasaki man ko tu dari ar savu BMW lielo motoru sastregumos? 1.)Tu nebrauc ātrāk ne par 1,6Passātu ne par 0,050L motoroleru.
2.) Es zinu ka tev pečka ir ieslēgta uz max lai motors neuzvārītos. (es domāju vasarā)
3.)Tu neko nevari iekrāt jo visu naudu nodedzini degvielā un kredīta maksāšanā.

jānis 8.decembris 2007 23:34
0 0 Atbildēt

...nu ziniet pasatņiki gliemeži kas velkas pa priekšu 85 km /h , jūs pie visa esat vainīgi jo katra jūsu apdzīšana ir zināms risks, un tāpē arī mirstam mēs profesionāļi , kaut jūs dīzelistus gliemežus zibens saspertu .........................

...............un atvainojiet , es naudu neskaitu , kad bāka tukša braucu tankš'tellē , man pofigā cik tur kas tērē un kas tur mirst uz ceļiem aiz sava stulbuma , jo idioti ir un būs visur gan uz ceļa gan pie stūres ...................

kappa 9.decembris 2007 2:13
0 0 Atbildēt

Jāni- tu tāds baigais profs jūties? Pasaki, vai braukt naktī, biezā miglā un lietū, kad redzamība ir 10m uz priekšu ātrāk par 80km.h ir normāli? Tu neredzi neko, a dirs, cik tu profs baigais un tu redzi priekšā kas notiek? Nekā tu neredzi, kroplis tāds! šitāds mēslus vienkārši nosist! Man nav ne passat un kur nu vēl ar 1.6 motoru, bet es tik un tā braucu normas robežās, bet atrodas tādi idioti, kuri tādos laikapstākļos (augstākminētajos) pamanās apdzīt un kas pats stulbākais, pat mikroautobusi ar pasažieriem. Konkrēti tā ir Liepājas šoseja, kur šitādu idiotu, garīgi apdalīto daunīšu ir visvairāk! Mirst nevis profesionāļi- bet izdzimteņi, kuriem nav paveicies ar smadzenēm un mirst arī nevainīgi cilvēki, kurus šitādi garīgi invalīdi nosit, domājot, ka baigie profi! Atceries, ka nekad, neviens gudrs cilvēks nelielās ar sevi, lielās tikai dauņi, mazvērtības kompleksu pārņemti pamuļķi, kuri nu tad jūtas pārāki par citiem! Es neveinam nenovēlu neko sliktu, bet zini, Tev neko labu arī nevar novēlēt, garīgais invalīds!

kappa 9.decembris 2007 2:15
0 0 Atbildēt

un vēl idiot, ja brauc ar 100km/h, tad ļoti reti gadās kāds, kurš jāapdzen, vairāk tādu ir, ja nesās ar 120-140! Un nedirs, ka to 80-85 ir tik daudz! tas ka tev mudak vienmēr ir kaut kur jāskrien, tā ir tava problēma! pārējie grib tikt ieceretaja galapunktā!

Eksperts 9.decembris 2007 3:06
0 0 Atbildēt

Tādi kā Jānis parasti apdzen šadi:
1. Pielīp apdzenamajam tramsportlīdzeklim 5 metru attālumā.
2.Tad kad pabrauc garām pretimbraucošais, tad "pabāž" galvu pa kreisi un palūr vai pretī vairs nav auto (un uz šo manevru jau zaudē 3 sek.).
3.Tad kad ierauga ka nav, vēl kādas 2 sekundes domā apdzīt vai neapdzīt.
4.Izlemj ka apdzīs un ieliek 4 robā (zaudē vēl 1 sekundi).
5. Sāk uzņemt ātrumu un apdzīt.
6. Tad kad jau ir pagājušas 10 sekundes kopš pēdējais pretimbraucējs bija garām, un viņš ir ticis fūrei līdz vidum, parādās pretimbraucējs.
7. Tāpēc met 3 robā un ar 5rpm apgriezieniem un melnu dūmu mākoni aiz sevis, laimīgi atgriežas savā joslā.
8. Izdara secinājumu, ka tam auto ir vājš motors un ka ar tādu uz latvijas ceļiem nav ko darīt, jo nevar apdzīt.
9.Vēlreiz nolamājas par stulbajiem latvijas ceļiem un izdara secinājumu ka nākamais auto jāprērk OBLIGĀTI ar vēl vairāk zirgaspēkiem nekā esošajam.
10. Uz tādu "Jāņu" vēlmēm,veicot tirgus patērētāju analīzi, veiksmīgi naudiņu pelna eiropas autražotāji(audi, bmw,vovlo,saab) piedāvājot ar vien jaudīgākus un jaudīgākus dzinējus. Kaut gan realitātē uz vispārējās lietošanas ceļiem, ievērojot csn, nav nemaz kur tos 150-300Zs likt. Bet nu momentānajam paātrinājumam tie zirgi protams ir neatņemami (tāpēc F1 ir 1000Zs),un ja cilvēks uz koplietošanas ceļiem grib apdzīt tādā pašā manierē kā F1 (lai arī ir daudz labākas un drošākas apdzīšanas metodes) tad protams neatliek nelas cits kā pirk tos 200Zs monstrus ikdienas braukšanai :)

Agaga 9.decembris 2007 12:39
0 0 Atbildēt

Vo Kappa tas ir tas ko es esmu sapratis, ka steidzas tie, kas zin ka viņus neviens negaidīs.

jānis 9.decembris 2007 21:22
0 0 Atbildēt

...ja tādu gliemezi kā kappu satiktu ceļā es noteikti jau būtu miris velkoties viņam gliemezim aiz muguras , es vienmēt ar savu opeli braucu ne lēnāk kā 140 km/h , un man par 25 gadiem naf bijušas nevienas avārijas , bet tos dīzelistus kūpošos lauķus gan vajag čakarēt visos caurumos , viņu stulbumam nav robežu - tie ir kretīni un arī viņu autiņi ir nabadzīgo ekstra :((((

kappa 9.decembris 2007 22:18
0 0 Atbildēt

Es pazīstu vairākus 140 un vairāk- neviens no viņiem nav izticis bez avārijām, visi savulaik ir situši autiņus un tagad brauc mierīgi vai mierīgāk, jo ir sapratuši, ka nav nekā briesmīgāka kā autoavārija ar smagām sekām, piemēram gads uz kruķiem, vai vēl kaut kas! Ir arī tādi, kuri to sapratuši tikai pēc 3-4 avārijas! Tev nav 25 gadu autovadītāja stāža, jo tajā vecumā vairāk vai mazāk cilvēki ir sapratuši, kas ir kas, bet tu tāds jāņtārpiņš vien esi, kurš domā, ka ar 140 ir kruta! Es nevelkos, es droši, ja ceļa apstākļi, redzamība un citi faktori neļauj, es nebraucu ar 90, bet ar 80 un varbūt pat lēnāk, jo man nekas nedeg- man ir citas prioritātes! uzņem vienreiz laiku un paskaties, cik esi ieekonomējis ar saviem 140! tu esi nožēlojams kretīns, kurš pakļauj apkārtējos briesmām, domājot, ka esi tas krutais ar savu opeli!
pasaki man, kur izpaužas tas stubums, braukt droši?

kappa 10.decembris 2007 13:24
0 0 Atbildēt

http://www.tvnet.lv/auto/zinas/road_safety/article.php?id=4872330

salo 10.decembris 2007 14:51
0 0 Atbildēt

Jāāāā....ar tā Jāņa pubertātes problēmām mēs netiksim galā,tāpēc nav velti ko censties,dzīve pati tādus izmāca!Tas ,ka makā un galvā švilpo vējš skaidrs katram,visa mazā aldziņa aiziet degvielā un veca grausta uzturēšanā,kaut gan es domāju,ka šitie brauc kamēr iet un nost nekas nekrīt ,ar vecām riepām uz 140km stundā!Dabiskā atlase,tikai žēl ,ka daudzus paķer līdzi!

jānis 10.decembris 2007 15:21
0 0 Atbildēt

tas raksts tv netā laikam ir kappas sēņotāja darbs ,,, un kamēr šitādi opīši un gliemeži vilkies pa ceļiem ar saviem katafalkiem mums profesionāļiem būs jāmirst nevainīgiem .............................. sastājušies visi bailīgie rindiņā aiz kamaziem un traucē mums braukt uz 140 km/h ............................. un vainīgs nekad nav tas kas apdzen , bet tas kas velkas pa priekšu 85 km/h :(((((

kappa 10.decembris 2007 15:25
0 0 Atbildēt

Jāni- tu noteikti esi viens no tiem retajiem stulbeņiem, kurš uzskata, ka skriet ir labāk nekā bruakt droši! apsveicu, idiot!

jānis 10.decembris 2007 23:00
0 0 Atbildēt

to kappa

ko tu visu laiku kūko par to skriešanu , es vienkārši pārvietojos pa Latvijas ceļiem no punkt A uz punktu B, un lēnām pastumju un arī bieži pabaidu kādu sēņotāju uz ceļiem .................. nu kā lai ar tādiem ceļa pasatņikiem veciem dīzelistiem gliemežiem cīnās ...................

Agaga 11.decembris 2007 20:04
0 0 Atbildēt

Iedomāsimies brīnumu, ka Jānim ir dēls! Kāda viņam būs pirmā mašīna??? Nespļauj akā no kuras pats vēl dzersi. Man videnē klasesbiedram bij BMW ''semo4ka"....... nav vairs tā džeka :( Es tiešām nevienam nenovēlu neko sliktu. Es ceru Jāni, ka tu saprati, mūs latviešu tājau maz.

jānis 12.decembris 2007 0:12
0 0 Atbildēt

to Agaga

zini , man ir divi dēli jau pieauguši , bet vēl nevienam nav mašīnas, un zini kāpē , es viņiem visu laiku stāstu un mācu kāpēc mirst uz ceļiem nevainīgi cilvēki , arī tas tavs klasesbiedrs noteikti nositās jo bija jāapdzen kāds ceļa idiots kas nevarēja pabraukt drusku ātrāk , pilni ceļi ar visādiem dīzelistiem un veciem fordiem kas tenterē pa ceļu kad braucam mēs profiņi ......

kappa 12.decembris 2007 2:39
0 0 Atbildēt

reti trāpās tādi idiņi kā Jānis!

jānis 12.decembris 2007 12:20
0 0 Atbildēt

:))) noteikti visiem neidiņiem ir jābrauc ar kamaziem , jāpusdieno tikai ēdnīcās , jāmeklē šrotos veci dīzeļi , jo ir tak vakaros jāskaita ietaupītie santīmi ...ak jā un protams visiem ir jābrauc pa Latvijas ceļiem uz 90 km /h :))))))

kappa 12.decembris 2007 15:17
0 0 Atbildēt

Jāni, man ir jauna mašīna, nevis šrots! Ja tev tāds ir, tad neplāties ar to un saskaiti labāk pats savus ietaupītos santīmus šrota iegādes procesā!

.... 17.decembris 2007 23:16
0 0 Atbildēt

Pumpainu tīņu teksti...

msh 20.decembris 2007 2:16
0 0 Atbildēt

Aparāts ta normāls, bet vislabākais variants ir B2 passat GT synchro - vizuāli opīšu mašīna, kas reāli spēj kost nost tādus jāņus, sevišķi bezceļos :D Nemaz nerunājot par to, ka ir iespējams ielikt slaveno Audi 2.2 turbu :)
Par visādiem jāņiem - man patika joks, kas notika, kad pirms pāris mēnešiem uzsniga neliels sniedziņš :) Liepājā puse vadītāju palika par sēnēm :) Braucot mājās pa šoseju, pats gāju uz 85-95, VISI citi uz max 70 :D Vislabāk patika viens joks ar kolonnu, kādas 5 mašīnas, pa priekšu fūre, kolonnā kādi divi jauni bembji, X5 ieskaitot, visi uz 70, es vienā mierā, ātrumu nemainot, kožu šos nost... :D Tolaik man vēl bija vissezonas sliki, nebija vēl sanācis nomainīt :)

Grauss 24.decembris 2007 14:44
0 0 Atbildēt

Nu man sākumā arī bija doma pirkt 2.2 syncro, bet nu galu beigās, kad no vairākiem avotiem noskaidroju viņa degvielas un detaļu patēriņu atmetu ar roku.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti