Lasītāju pieredze par saviem auto

Honda CIVIC 1,5 l 1990 Novērtējums: 6
Es Honda Civic 89-91 gadu 1,5 l modela cienitajs. Man piederejusi 3 šadi auto ar automatisko artrumkarbu. Vel esmu ielicis tajos gazes aparaturu. Jo gaidito degvielas ekonomiju nemaniju( sola 6-7l/100km). Visiem maniem auto vid degvielas paterins ap 10 l/100km. Pilseta pat vairak. Ko varu teikt. Mazs, vienkaršs, bet niprs auto. Labs variants sievietei ar maziem berniem vai jaunietim kuram nav daudz draugu javizina. Labi paklaujas tuningam. Nav nekadu elektro pakesu - tikai pats nepieciesamakais. Vienam auto bija luka, bet jegas no maza jo saule spiez pakausii un vejs svilpo gar ausim.
Vienigi sajuta ka Kartinga sezot uz visiem noskaties no apaksas, jo loti zema virsbuve un transmisija. Bez tam priekšejie sedekli ari nav erti - zemi, šauri un gruti atlokami. Vieta, lai iesprauktos aizmuguree saura un zema - jaiekrit ar krisanu. Tapec ieliku sedeklus no Mitsubishi lidziga gadu modela, tajos vieglak braukt lielakus gabalus un vieglak atlocit. Bet labakais ir tas ka, neskatoties uz zemo virsbuvi, salona priekša sedosiem vietas ir pietiekoši un galva jumtaa neduras, kā dazos videjas klases modelos. Aizmugures vieta gan paredzeta berniem, garakiem cilvekiem galva starp celgaliem. Mans 18 gadigais dels brauc pusgulus pār solu izstiepies. Bet salons ir abi konstruets. Vējs gar ausim nesvilpo un nekas lieks negrab. Aizmugures logi veras uz sāniem - netrauce caurveji. Labs prieksejais panelis, veidots tā kā liels plaukts rezultata veidojas daudz vietas kur kaut ko nolikt. Vadibas panelis paskatams viss acu priekšā. Aizmugure bagazas vieta ir pietiekosa ikdienas pirkumu novietosanai. Aizmugureja sedekli aizmuguri nolaizot tas neveido pilnigi lidzenu virsmu. Bet to var nolaizt pa dalam. Auto salona aizmugures dala veido lielu slieksni kartupelu maisus gruti ieksa un ara dabut. Bet nav ko sportiska auto citu ko gaidit. Aizmugures durvim nav erti, ka tas pacelas visas pilniba( tas nav vieglas), jaunakiem modeliem var mantu ieliksanai attaisit tikai augsejo dalu ar logu. Pacelot aizmugures durvis taas japacel lidz pasai augsai, jo parasti tas nefiksejas kaut kada starp stavokli. Biezi naacies dabut ar tam pa galvu.
Ir problemas ar aizmugurejo stikla tiritaju tas parasti ir salocits ta ka nepieskaras pie stikla.
Transmisijas sajutas- ka jau mazam auto ir - izjut katru nelidzenumu. Bet ja ir labi saglabajusies amortizatori sajuta tomer ir pietiekoši miksta tik mazam auto, var braukt pat pa lauku celiem un bruģi, bez sakostiem zobiem. Salona var dzirdet motora rekonu. Sim ka Japanu auto dzinejs darbojas uz augstiem apgriezieniem. Bet normali pa pilsetu parvietojoties ir labs paatrinajums un apgriezieni lidz 2500. Patikami braukt pa pilsetu.
Automatiska atrumkarba darbojas precizi, bez ravieniem. Parasti 4 pakapes. Viegli parsledzama tikai taisna kustibaa, nav javeic sarezgitas sankustibas tā kā Fordam.
Ja grib likt gazes iekartu nav problemu tikai jāizvelas dzineju ar monoinzektoru. Man bija pirmais modelis ar dualo karboratoru, tad gan bija lielas problemas noregulet dzineju.
Gaitas ipasibas braucot ar benzina degvielu starp dzineju ar dualo karburatoru un monoiesprici nav butiskas. Lai gan ar dualo karburatoru jauda ir lielaka. Braucot ar gazi auto nav atsaucigs, ja ir pilna piekrauta apdzit nav viegli braucot virs 90 km/h. Bet tad var paslegties uz benzinu un jauda pieaugs. Esmu ar so auto braucis ar atrumu lidz 150 km/h. Troksnis salona pamatigi pieaug, bet auto viegli vadams un drosi turas uz cela.
Remonta izmaksas nav mazas bet nav ari parmerigi augstas, ka jauniem auto. Daudz ko var izdarit pašu spekiem. Man divas reizes izsita logu durvim. Nomainiju par 10 LVL. Izputejs 75 LVL. bremžu kluci ap 35 LVL.
 
didzisF @ 9.janvāris 2008 0:00
Visi komentāri
 
msh 10.janvāris 2008 0:55
0 0 Atbildēt

Kabatas formāta spridzeklis, tā pieņemu, bet mazajiem japoškām viens baiss mīnuss - nežēlīgi zemi. Ir gadījies pasēdēt tajā civicā, kas nāca pēc šitā, izrāpties laukā nav viegli [no priekšējā pasažiera beņķa] :D Gan, ja būtu jāizvēlas starp MX-3 un šitādu, pieņemu, ka šitāds ietu labāk :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti