Lasītāju pieredze par saviem auto

Fiat marea weekend 1997 Novērtējums: 8
Biju šī skaistā itāļu auto pirmais īpašnieks tālajā 1997 gadā. Mašīna bija tumši sarkanā metālikas krāsā un cilvēki diezgan bieži atskatījās un pētija šo brīnumu. Īstenībā toreiz nebija tik izteikts kādas noteiktas auto markas kults kā tas ir šobrīd. Toreiz jauna un smuka mašīna, lai arī fiats bija baigi OK. Man nebija pieredzes ar jauniem autiņiem kur nu vēl ar tadu eksotiku kā fiats. Mašīna smuka, jauna, salīdzinoši lēta ar spriganu 1,6 litru 103zs dzinēju. Pirmā vilšanās - mašīna tomēr ļoti cieta un zema. Pēc mēneša pamanījos sašķaidīt butaforisko dzinēja aizsargplāksni, atklāju, ka logu blīve aizmugurējām durvīm nav hermētiska, svīda lukturi, šad tad iegrabējās priekšējais panelis. Toreiz es sapratu un mana vēlāka pieredze ar citiem jauniem autiņiem(ford, toyota u. c. ) to apliecina, ka nav jau viņi tik ideāli, arī jauniem autiņiem ir kādi mazi defektiņi, nepārdomāti sīkumi, kas kaitina. Īstenībā mašīna nebija slikta, kā otrais auto nokalpoja 10 gadus un 140000 km. Diezgan bieži ik pa 20000 km šis tas jāpamaina ritošajai daļai (stabilizātoru atsaites), pakaļējie amīši nokalpoja 50000 km, priekšējie 70000km, hroniska kaite unversālim ir aizmugurējā bagāžnieka roktura iziešana no ierindas(krājās netīrumi), kā rezultātā grūti tikt bagāžas nodalījumā, novēroju dažus sīkus defektus ar elektroniku, lai arī reklāmā apgalvots, ka mašīna cinkota, tomēr vietām gar durvju kantēm parādijās sīki rūsas pleķīši, kas liek domāt par to, ka cinkošana nav veikta kvalitatīvi. Jumta reliņi ir no krāsota alumīnija, diemžēl krāsai laika gaitā ir vēlme nolobīties, to pašu viņa dara no ārējo spoguļu pamatnēm. Runājot par labajām īpašībām- forši un ērti beņķi, liels bagāžnieks(var nolocīt aizmugurējo bamperi, lai pārvadātu garus priekšmetus), abrīnojami precīzi pārslēdzās ātrumi, precīza stūre, degvielas patēriņš 7-9l, salona apdare samērā kvalitatīva un glīta, bet galvenais mašīna smuka un lielos vilcienos nav sliktāka par līdzīgām franču vai korejiešu mašīnām. Ja rūpēsies un kopsi autiņš kalpos ilgi, ja mašīna ir tikai pārvietošanās līdzeklis un ne kas vairāk, tad neiesaku pirkt. Autiņš ar dvēseli.
umka @ 29.marts 2008 0:00
Visi komentāri
 
dre 29.marts 2008 11:29
0 0 Atbildēt

7-9 litri no 1,6L un 103 ZS ???


tad nu gan efektīvi....

Dawsons 29.marts 2008 17:34
0 0 Atbildēt

Ta nu nez! Man jau ir 3. jauns autiņš, un nekādu defektu! Iespējams, man vienkārši veicas (TFUx3), bet man jau šķiet, ka tā tam jābūt!

Arsmens 3.aprīlis 2008 9:49
0 0 Atbildēt

Pa pateerinju tieshaam var kaarteejo reizi paarliecinaaties, ka "ekologjiskajiem/ekonomiskajiem" jaunajiem auto tas ir zems tikai uz papiira. 12 gadiigam civicam ar 1.6 105zs ir pateerinjsh 7-9L/100km...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti