Lasītāju pieredze par saviem auto

BMW 118i 2005 Novērtējums: 9
Maza automašīnīte, bet uzvedas kā no BMW sagaidāms. Vairāk atgādina pēc svara un jaudas kādu 325 no vecajiem gadiem.

Iegāde: iegādājos pavasarī par apmēram 15k EUR ar 20k km nobraukumu ko apstiprināja BM auto un biju priecīgs uzzināt, ka nākošā tehniskā apkope un eļļas maiņa nepieciešama tikai kaut kad rudenī, ja nenobraukšu vairāk par 15-20kkm. Cena bija mazāka nekā vidēji šādām automašīnām (esmu redzējis ka prasa 17k EUR ar palielu, jau pie 100k nobraukuma) Bet nācās nomainīt vienu ritošās daļas detaļu kas maksāja apmēram 100Ls, kas bija saliekta.

Motors: 118 ir 1995cm dzinējs, patiesībā tas ir deforsēts tas pats motors kas 120i. Nekādas brīnumjaudas tai nav, bet ir labs cēliena diapazons, var ātrumus pārslēgt gandrīz, kā braucot ar kādu 2.5 dzinēju, bet ja iegriež, tad motors atveras un uzrāviens gandrīz pietiekams. Jaunākiem, jau 2007 modeļiem ir 6 ātrumu kārba, tas varētu būt vēl labāk.
Uz šosejas neesmu braucis maksimāli ātri bet vēl pie 170kmh automašīna jūtas ļoti labi, netrokšņo, labi tur ceļu.

Ērtības: Sākumā domāju, ka nekad nepieradīšu pie automašīnas mazajiem izmēriem, ka tai ir slikta redzamība uz aizmuguri u. tml., bet ātri pieradu. Nesajūtu arī nekādu neērtību pie sava 187cm auguma tajā ievietoties un arī braukt garākus gabalus. Ritošā daļa ir ļoti BMW stilā, stingra bet arī nekrata pa nelīdzenām vietām, tā ka man nepatīk cieta piekare, tad sportiskas braukšanas mīlētājiem šī varbūt pat liktos par mīkstu. Bet tas ir neatsverami pie relaksētas braukšanas. Salonā nav nekādu tur glāžu turētāju un citu īpašu ērtību, toties viss pa rokai nekā lieka. Ļoti maziņi izskatās skaļruņi orģinālajai audiosistēmai, bet skan pieņemami un tos mainīt nav mana prioritāte.

Secinājums, Tas ir visām galvenajām BMW īpašībām atbilstoša automašīna, tikai maza izmēra. Ļoti laba pilsētas automašīna, arī taupīga. Ja ikdienā sanāk braukt vienam vai divatā un daudz pa pilsētu, tad ieteikums citiem tādiem, kā es pats - tas ir lielizmēra automašīnu cienītājiem, apskatīt to kā alternatīvu, pielikt jumta bagāžnieku, ja vajag, varbūt āķi. Pa trīs mēnešiem esmu tā pieradis ka vismaz pagaidām varu mierīgi iztikt ar šādu izmēru, arī maksājumi ir mazāki, nekā par lielu automašīnu - pie tehniskās, par apdrošināšanu nav nekāda uzcenojuma kā citiem BMW.

+ ekonomiska (ievērojami mazāks patēriņš kā citām automašīnām ar kurām nācies braukt, ar visu biežo braukāšanu pa pilsētas sastrēgumiem datura vidējo rāda 8.3, kompja mērījums uz apmēram 5000 nobrauktu kilometru bāzes)
+ labi turas uz ceļa
-/+ runflat riepas (nekāda vaina, bet tās ir salīdzinoši dārgākas)
- pirmajā brīdī mulsina sliktā redzamība uz aizmuguri
- konkrētajai automašīnai nav klimatkontroles, bet ir lūka
xb2 @ 5.augusts 2008 0:00
Visi komentāri
 
VW 5.augusts 2008 14:40
0 0 Atbildēt

Tikai nesaki, ka tam auto par 15 ebrejiem nav pat kondiškas???

Zita 5.augusts 2008 19:36
0 0 Atbildēt

Man kā mediķim jāsaka, ka kondišku arī nemaz nevajag.
Latvijā vasarā 75% pneimonijas iegūtas tieši lietojot kondiškus automašīnās. Tā pati lūka ir gana veselīgāka par kondišku. Lai labi ripo:)

Polarlacis 6.augusts 2008 18:49
0 0 Atbildēt

Autinj$ ka jau Bmw stila kvalitativi uzbuvets un motori ari brini$kigi,bet par dizainu un papildaprikojuma cenam gan varetu ilgi strideties..,bet nu,vairums perk tos tikai delj emblemas tapat,jo tas ir iespejams visvarigakais automobilja atributs.

Romiqe 6.augusts 2008 21:19
0 0 Atbildēt

Zita: tev ka 'medikim' vajadzetu, ja ne zinat, tad nojaust, ka lukas un valeji logi ir daudz bistamaki, pamata no dazadu nervu, apsaldeshanas iespejas (ka tauta saka "nemanot savilka"), ko pats it nemaz nemana... bet kondishkas lietoshanas ipatnibas ir katra pasa zina...

P.S. pliks, 3 gadus vecs mazmotora autins par 15 keiro - pilnigs sviests, jau gribeji konkreti bembi, tad par to naudu varetu atrast si brenda cienigaku variantu... neka sito bmw parodiju!

BMWZZZ 6.augusts 2008 23:03
0 0 Atbildēt

Vai Romiqe varētu sniegt nelielu apskatu, kā noteikt, kuri BMW modeļi ir paša BMW branda cienīgi?

slāvs 7.augusts 2008 12:18
0 0 Atbildēt

nē nu manā skatījumā BMW ir brends, kuru varētu pielikt beigram kaķim un to tāpat visi priktu kā traki!

konkrēti šajā gadījumā- nu par 15EUR no jaunajiem BMW neko nenopirkt, maybe tikpat pliku E90, bet tas arī viss, pārējie jau būs vismaz 20EUR un vairāk, piedevām vecāki un ar lielāku noskrējienu, tā ka, kā te minēja nopirkt cienīgāku pārstāvi, sorry, bet nojāts, vecais "bembis" nebūs cienīgāks pārstāvis par šo! es katra gadījumā neņemtu "golfu" ar pakaļas piedziņu un piedevām ar tik nīkulīgu motorīti, tad jau labāk tiešām to Golf V, pa to naudu var ļoti labi aprīkotu nopirkt un VW sen vairs nav tas tautas vāģis, kas bija pirms gadiem 15. Piedevām, tas Golf V faktiski ir Audi A3, tā ka, ja trīci un drebi par to brendu, nu labi, brauc ar pliku "golfu", bet varu derēt, ka īstā Golf īpašnieks par to pašu ciparu nopirks teju max aprīkotu un būs laimīgāks :)

Kasinsh 7.augusts 2008 12:33
0 0 Atbildēt

Haa, nu beidzot kāds apraksts par 1.sērijas BMW!
Arī man ir tas gods tagad ar šādu pārvietoties, tikai 118d.
Ir labas ekstras - automāts, klimats, aps.sēdekļi, Recaro salons, pusādas apdare, lietie diski, kruīzs, Runflat riepas utt. :)

Būs pilns apraksts no manis detalizētāk nedaudz vēlāk.

Pagaidām mani iespaidi sekojoši:
+ BMW :)
+ dizains
+ salona apdares kvalitāte
+ nopakots (akustiski) ļoti atzīstami
+ dinamisks (140zs un Steptronic = bauda braukt)
+ mūzikas sistēma
+ perfekta pagriežamība līkumos, parkojoties utt.
+ apkopes 1 x ~ 30tkm (pēc kompja)

- mazs, šaurs
- pacieta piekare
- degvielas patēriņš dinamiskā piepilsētas/pilsētas režīmā turas ap 7,7litriem

Interesants auto. Viennozīmīgi. Nekas nelūst.

Varu teikt vien to, ka braukšana patīkamāka nekā ar Mazda6, Avensis, Accord, kas ir lielākas klases auto.. Par klusumu salonā vispār nerunāsim. BMW ir cita kvalitāte.

msh 7.augusts 2008 22:51
0 0 Atbildēt

Kasinsh degvielu par maz patērē, ka tāds patēriņš ir mīnuss? :D

xb2 6.oktobris 2008 13:43
0 0 Atbildēt

Pa vasaru tagad kādi 5-7k vai nobraukti, tagad nepaskatījos

daudz nav ko piebilst, tikai ka vidējais patēriņš nedaudz vēl zemāks, sākumā vairāk gribējās uzmīt

ka gaisa dzesētāja trūkumu vasarā galīgi neizjutu, varbūt pāris reizes par to iedomājos, bet kā jau teicu tad ja arī tas ir tad parasti to nelietoju. Pētīju piedāvājumu un esmu pamanījis, ka tirgū salīdzinoši maz ir automašīnas ar lūkām. Bet man patīk, un priekš manis tai lielāka nozīme kā dzesētājam.

Kasinsh: nu man pārmaiņas pēc patīk ka maza..ja gribētu lielu, tad jāņem lielāka sērija. Un man nešķiet maz vietas pie maniem 187cm..:)

Reālais trūkums ka spogulīšu stikliņus kautkad vasarā nospēra, tas ne mani vienu piemeklēja, cik saprotu kādām pārdesmit automašīnām (jauno gadu BMW tieši), laikam būs ar tiem līdzīga nelaime, kā savulaik 5-sērijai ar migleniekiem.

Gaidu ziemu..:)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti