Lasītāju pieredze par saviem auto

Lexus IS 220d 2006 Novērtējums: 9
Nu jau divas nedēļas pagājušās, kopš esmu ķiršsarkana Lexus IS220d jaunais īpašnieks, un varbūt vērts arī dalīties pirmajos iespaidos par jauno pirkumu. IS sērijas Lexus sev vēlējos jau sen, biju izlasījis aprakstus, un atsauksmes, un norādes par to, kādi ir auto trūkumi un priekšrocības, tāpēc esmu ar pirkumu apmierināts un ar nosacītajiem trūkumiem jau biju rēķinājies. Manuprāt, ļoti labs apraksts par IS sērijas Lexus kā tādu jau ir atrodams šajā sadaļā, tāpēc izvairīšos atkārtoties, vienīgi piebildīšu to, kas attiecas uz šo modeli gadījumā ar dīzeļmotoru.

Kā nozīmīgāko dīzeļmotora trūkumu noteikti varētu minēt ātrumkārbu - Lexus kombinācjā ar dīzeļmotoru piedāvā tikai 6- pakāpju mehānisko pārnesumkārbu, kura prasa visai biežu pārslēgšanos un pieradumu pie i, jo, lai gan motors ir gana jaudīgs (177 zs), tomēr, iesākumā var gadīties sajust, ka nepietiekami plānojot pārslēgšanos, jaudas pietrūkst. Bet jā, jāpiebilst, ka

Otrkārt - auto ir mazliet mazāk ekonomisks, nekā biju gaidījis. Iepriekšējais auto, Volvo S80 ar 2.4 dīzeļmotoru, spēja iztikt ar vidējo patēriņu ap 5.3 - 5.6 litriem. Lexus vidējais patēriņš ir ap 7.0 litriem. Bet nu labi, tā, protams, ir piekasīšanās - arī vidējais 7.0 litru patēriņš priekš šī gana dinamiskā auto ir LABS. : ) Man

Bet tas arī viss no trūkumiem. No labajām īpašībām - noteikti jāmin aprīkojums, komforts, braukšanas izjūtas. Manā gadījumā komplektācija ir laba, praktiski maksimāli iespējamā, atskaitot navigāciju un dažas lietas (USB ligzda stereosistēmai un Bluetooth adapteris), kas 2006. gadā vēl nebija iekļautas IS aprīkojuma sarakstā. Ļoti patīkama klimata kontrole, ērti beņķi, ļoti patīkama sēdekļa apsilde un ventilācija.

Vietas automašīnā ir maz, bet vienlaikus - pietiekami (!) - es ar saviem 1.84 metru augumu šofera vietā varu iekārtoties ērti, aiz manīm mēdz sēdēt vienīgi bērni, 1.5 gadnieks, vai 8- gadnieks, tiem vietas pietiek. Bagāžnieks neliels, bet no otras puses - lielus krāmus un kartupeļu maisus nevadāju principa pēc, bērna ratiem vieta pietiek, un vairāk arī neko nevajag.

Rezumējums - IS 220d lielisks, forši aprīkots auto vieglprātīgam egoistam, kurš uzšķauda kartupeļu maisu un ledusskapju vadāšanai, bet mīl gluži komfortabli un dinamiski mērot lielus attālumus. Daudz ērtību un prieka par saprātīgu cenu. : ) Ja es nebrauktu tos lielos attālumus, tad varbūt labāk tomēr izvēlētos benzīnnieku ar automātu. Ļoti smagnējas miesasbūves braucējiem no IS iegādes vajadzētu atturēties - es vairāk tā kā esmu slaidi sportiskais tips, man ir ērti, bet gruntīgākam vīram būs šauri. : )
black @ 12.maijs 2010 0:00
Visi komentāri
 
role 18.augusts 2010 12:53
0 0 Atbildēt

Būtu nopircis Honda Civic sedanu. Izmēra ziņā tāds pats autiņš, salonā vietas pār pārēm!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti