Lasītāju pieredze par saviem auto

VAZ Niva 1,7 1996 Novērtējums: 9
Bija pienācis laiks, kad pēc SAAB izbeigšanās, sapratu, ka man nepieciešami trīs dažādi autiņi. SUV- laukiem, minivens gimenes pārvadāšanai, kaut kas vieglāks pilsētai. Tā, kā pērku lietotus autiņus un savus uzskatus vel ilgi nemainīšu, secināju, ka tie visi kopā man radīs tēriņus vismaz divas reizes mazāk nekā viens jauns autiņš. Pie tam īpaši smagie ceļa apstākļi, lai es tiktu uz savu vasaras māju, liktu izvelēties pamatīgas caurgājamības 4x4 autiņu, kas pilsētā man kostu kaulā, lasi, makā.
Biju izdomājis, ka manam pamata autiņam jābūt gan ar gāzi, gan benžu, jo SAAbs pierādīja, ka tas ir izdevīgi un labi vecam motorītim.
Tomēr izvele pavisam nejauši krita uz Ņivu, kā autiņu, ko izmantoju laukiem.
Biju autā cik viegli tas pārvietojas un ir teicams lauku apstākļos. Pilsētā dinamisks, es vēlreiz pārliecinājos, ka nav sliktu autiņu, bet gan s... gi braucēji.. Uz apledojuša zemes ceļa pagriezienos mēdza izslīdēt ar "visām četrām", bet tas neko īpaši netraucēja. Mīnuss bija iedzimtā kroplība- aizmugurējā kardāna rūpnīcas brāķis- disbalanss radīja ievērojamu vibrāciju, gaudoja pakaļējais tilts.
Pluss- lēts remonts- aimugures tiltu "servisā man "pārlasīja" par 80 latiem, ko tik visu tur nenomainīja, kad meistars svinīgi man pateica, ka nomainītas 11 detaļas par šādu summu plus darbs, man sanāca smiekli, jo atcerējos, ka SAABam gultni mainīju par 140 Ls pie blēžiem Alfa motorā.
Īsak sakot nemaz nepārdzīvoju, ka to visu nācās paremontēt, jo beigu galā autiņā ieliku aptuveni 150 ls, pirku to par 420 ls, bet beigās pārdevu par 650 Ls vienam medniekam.
Īstenība baigi ekonomiska dinamiska mašīnīte ar lielu caurgājamību, neēda vairāk par 10 litriem uz 100 km. krievu autiņš ar pastāvīgu 4x4 nemaz mazāk ēst nespēj pēc definīcijas.
Sķīros no autiņa bez sāpēm, vibrācija bija apnikusi un beigu galā nolūkoju kaut ko vairāk piemērotu - Jeep Grand Cherokee
 
Lielgabals @ 31.oktobris 2010 0:00
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti