Lasītāju pieredze par saviem auto

Mercedes w123 1982 Novērtējums: 8
Tātad.
Jāatzīst, ka esmu neliels MB w123 fanāts. Savā pagaidām ne ļoti ilgajā autobraucēja stāžā esmu bijis 3 sedanu īpašnieks un šobrīd pucēju kupeju.
Domājot par to, kas varētu noderēt citiem lasītājiem, izvēlēties vai nē, šādu auto:
1) Manuprāt, to vispār ir vērts darīt tikai tad, ja auto tiešām uzrunā kā vērtība, jo nekādus baigi racionālos argumentus (kā piemēram, santīma ietaupīšana uz cenu) citādi neatradīsi. Nenoliedzami, ka w123 ir ļoti izturīgi, kas itkā samazina ekspluatācijas izmaksas + iegādes izmaksas (nerunāju par autentisku auto ideālā stāvoklī) ir salīdzinoši zemas priekš MB.
2) Par lielākajām nelaimēm: VIENNOZĪMĪGI RŪSA! Auto rūsē nejēgā.. lai tas nenotiktu ir pamatīgi jāpasvīst.. kārtīga pārmetināšana un pretkorozijas apstrāde uz laiku ļaus uzelpot, bet maksās naudu.. un pēc pāris ziemām tāpat brūnais draugs līdīs ārā.
3) Ritošā daļa - mūsu bedrēm ļoti piemērota : ) Nē, tiešām, pirmajam Mersim vispār 2 gadus uz skati neko nevajadzēja mainīt, otrajam laikam totreiz stūres pirkstu nomainīju.. viss
4) Motors - ja pret to izturas ar cieņu, praktiski nenobraucams!Pirmais man bija 2.0 karburators: leca ideāli pat riktīgā salā, ar atgāzēm problēmu nekādu. Nākamais bija 2.3E (šprice): nekādu problēmu, daļas der no w124.
Tomēr pērkot motoram vēlams pievērst īpašu uzmanību, jo jārēķinās, ka tas būs noskrējis krietni padaudz: tukšgaita, dūmošana, grabēšana klabēšana.. es pats vienu šādi nopirku baigi neskatoties, rezultāts - 1l eļļas uz 100km, slāpst nost utt.
5) Degvielas patēriņš: 2.0 motoram varēju dabūt kādus 8,3l/100km. . bet pa lielam zem 10 litriem uz 100km neiztikt, ar to jārēķinās.
6) Pērkot iesaku pievērst uzmanību stūres luftei.. diezgan tipiska parādība. Bet citādi stūri var pagriezt ar vienu pirkstu : )
7) Pērkot noteikti neželot ceļgalus, paskatīties sliekšņus, arkas, aizmugurē bagāznieka kabatas arī rūsē lopā, protams priekšā amīšu vietas utt. Vēlams pacelt paklājiņus, lai redzētu grīdu.. ja mitrums, tad viss skaidrs utt.

Rezumē: ļoti ērts, plašs, patīkams auto; daļas pa lielam salīdzinoši lētas (jaunu izpūtēju visā garumā dabūju pa 35Ls), var dabūt šrotos, remontus var veikt katrs lauku serviss, jo nav nekādas super HiTec elektronikas utt; piemīt savs vizuāls šarms; degvielas patēriņš liels/dinamika ne tik liela : ) , ļoti uzticams - ne reizi nav nācies palikt uz ceļa, izņemot gadījumus, kad beidzies benzīns : D
 
Imanuels @ 19.februāris 2011 0:00
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti