Lasītāju pieredze par saviem auto

Toyota Avensis 2008 Novērtējums: 9
Toyota Avensis 2,0 D4D Wagon. Esmu nobraucis 112000km piecos gados.
Kopumā jāsaka ļoti praktisks un ērts auto.
Uzticamība ir līmenī - ja neskaita ritošās daļas sīkumus (mainīts viens gultnis, divas atsaišu bukses un visi bremžu kluči), tad plīsis ir tikai ģenerators (plaisa korpusā - acīmredzot, esmu ar karstu ģeneratoru spēcīgi iebraucis aukstā peļķē).
Kopējais vidējais patēriņš (mērīts ar pilnu bāku metodi) ir 5,9 l/100km. Vasarā tas ir ap 5 - 5,5; ziemā 6 - 7 (līdz 8 lielos mīnusos, braukājot mazus gabalus pa pilsētu). Korķos gan nesanāk bieži sēdēt.
Patīk 6 ātrumu manuālā kārba - ar 6. ātrumu braucot 110km/h motoram ir ap 2000 apgr./min, kas ir samērā kluss režīms. Skaņas izolācija ir laba - var klausīties mūziku, dzirdot arī nianses. Ļoti daudz izmantoju arī kruīza kontroli - īpaši ārpus pilsētas tas padara braukšanu ļoti ērtu.
Motora jauda pietiek, lai bez stresa varētu veikt apdzīšanu. Patīk arī, ka motoram ir laba jauda arī pie maziem apgriezieniem.
Labs ir auto izmērs - nolaižot sēdekļus bagāžniekā var pārlaist nakti tīri ērti (mans augums 187cm). Arī bez sēdekļu nolaišanas, bagāžnieks ir ļoti liels - var salikt visu, ko vajag un nevajag : )
Pie mīnusiem varētu minēt tikai to, ka auto varēja būt labāk nostrādāta priekšas apakšas plastmasas. Tā kā auto nav ļoti augsts, tad gadās ar priekšu uzbraukt uz apmalēm un apskādēt plastmasas. Bieži braucu pa meža ceļiem - izbraukt var, taču prasās pāris cm augstāka mašīna (diemžēl, Toyota nepiedāvā tādu variantu kā Škoda Octavia ar slikto ceļu paketi, kas ir ar 1,5 - 2cm augstāku piekari par standarta variantu).
Vēl gribu piebilst, ka jūtams, ka auto vēl ir liels resurss - nejūt, ka kaut kas sāktu iet uz beigām. Kad nomazgā auto un iztīra salonu - sajūta kā gandrīz jaunā auto, jo motora un piekares īpašības nav mainījušās un salonā nekas negrab. Kad auto bija 4,5 gadi, profilakses pēc apakšu apstrādāju pret rūsu - meistari teica, ka vēl nekur nebija sācis rūsēt.
Kopumā varu ieteikt kā uzticamu, praktisku un ērtu auto.
 
JJ @ 18.decembris 2013 0:00
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
jufo 23.decembris 2013 16:10
1 0 Atbildēt

Patikami pets ilgaka laika palasit kadu intresantu auto aprakstu, paldies cienijamam autoram un lai labi ripo.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti