Lasītāju pieredze par saviem auto

Mazda 323 1989 Novērtējums: 8
Ģimenē iegādājāmies 323 Mazdu ar (pēc papīriem) 1,4 inžektoru. Vēlāk secinājām, ka tas ir tas pats 1,3i. Kad nopirkām, spidometrā bija 133 000 km. Tagad pēc (novembrī būs 3 gadi) braukšanas 196 600 km.
Auto pēc kvalitātes ļoti labs. Samērā maz ir nācies remontēt. Bet tagad ir vajadzība nedaudz ielikt.

Ir nācies nomainīt izpūtēja gofru - 8 Ls, jo nebija oriģinālā un pieliku savādāku(oriģinālā ir uz 20 Ls), labo stūres šarnīru - 11 Ls, zobsiksnu - 16 Ls, izpūtēju - 17 Ls, aizmugurējās bremžu kalotkas - 11 Ls, priekšējos bremžu klučus - 12 Ls, un , protams, eļļa un filtri ik pa 10 tk - 10 Ls, kā arī riepas, laikam kādas 10 tas ir 5 pāri, jo kaut kā ir sanācis, ka nepieciešams mainīt pa 2. Bet autiņam ir 13 ripuļi, kas nav īpaši dārgi. Saplīsa arī spidometra trose, bet to nevarēja nekur nopirkt un nācās taisīt pašiem, tā arī izdarījām. Kopumā autiņā pa gadu ir ielikti apmēram 30 Ls + apkopes un riepas.

Tagad ir vajadzība nomainīt labo mironeni un vidējo izpūtēja trubas gabalu. Kā arī pa zemes ceļiem ir nodauzīta visa auto apakša, un tur ir spīdīgs bleķis, ko vajag krāsot, jo apskati vairs neizlaidīs.

Visā visumā sanāk, ka diezgan daudz ir ielikts, bet braukts arī daudz. Ja ņem vērā to, ka kādi 70-80% ir nobraukti pa zemez ceļiem. Ir zināmi gadījumi, ka tā pat braucot ar VW vai Audi ir lielākas problēmas, jo netur Amīši un citas ritošās daļas detaļas.

Bet pats pilnībā neesmu ar to apmierināts. Ir diezgan neērti priekšējie sēdekļi. Tad kad vairāk jāpabrauc tad ir problēmas ar muguru. Motorītis ir pa knapu, ja jābrauc pa lauku ceļiem un vēl ir vajadzība pielikt piekabi, tad vispār vajag 5 km, lai uzņemtu ātrumu. Salons ir diezgan skaļš, bet graboņa ir niecīga atšķirībā no II Golfa un Audi 80, kas līdz 87 g, kā arī VW Jetta un par Opel Kadett 91 g vispār nerunāsim. Vēl viens trūkums ir tahometrs. Samērā sliktas tuvās gaismas, bet varbūt ja uzliek miglas lukturus, ir daudz labāk. Jau tika minēts, ka problēmas ir ar rokturiem arī man ir beigts labais.

Benzīna patēriņš (pa zemes ceļiem braucot) ziemā ap 7,4 L vasarā ap 7 L.
Autiņš ir samērā stabils pat uz zemes ceļa ir vālēts uz 150 km/h. Bet uz asfalta ir tāda lieta kā tendence diezgan sasvērties. Cik no šāda autiņa var izspiest gan nevaru īsti pateikt, jo neesmu izspiedis max, bet uz 160 pa šoseju ir spiests. Vēl nedaudz iet, bet diez vai vairāk kā 170-180 var izspiest (vismaz ar konkrēto auto). Cēliens ar konkrēto auto ir apmēram 12 sek. līdz 100 km/h, bet tad jāspiež līdz galam. Ar piedarbināšanu nav bijis problēmu pat tad ja autiņš nostāv pa nakti laukā -30 grādu salā. Kā griež tā ir, bet citreiz uz kādām 5-10 sek liekas ka neiet 1 cilindrs (tas ziemā).

Esmu braucis ar daudziem auto un varu pateikt ka šis nav no tiem sliktākajiem autiņiem priekš lauku ceļiem. Tikai daži ar ko esmu braucis ir labāki.
Master @ 18.augusts 2003 0:00
Visi komentāri
 
Laiks 18.augusts 2003 23:01
0 0 Atbildēt

Cik durviigais shitais aparaats, un cik lielas riepas ir tev, ja tu saki, ka uz grants turaas normaali ?

Qued 19.augusts 2003 8:53
0 0 Atbildēt

Reku dzīvs piemērs, ka lauku ļaudīm ne tikai vw un audi ir mašīna :)
Man nav skaidrs par tām izmaksām - minētajās cenās taču darbs nav ieskaitīts?

Muncis 20.augusts 2003 13:00
0 0 Atbildēt

Man ar ir shitads tieshi tadu pashu motorinu gribeju pajautat (del ta pasha tahometra trukuma) lidz cik km/h tu laid ar 1., cik ar 2., ar 3., kad domaa liidz galam a to man liekas ka vajadzeetu vareet vairaak bet pec skanas izklausaas jau taa amizanti...
Par to benziina pateerinu ir taa - man ar ziemaa ap 7.5 vasaraa 6.8 braucu gan 90% pa pilseetu.

Master 20.augusts 2003 14:00
0 0 Atbildēt

To Laiks:
Man ir 4 durvju sedans. Un autiņam ir 175/80 R13 Barum riepas. Un ar tādām pa granti iet normāli.
To Qued:
Pārsvarā cenšos detaļas iegādāties pats un arī nomainīt. Bet ir lietas ko mainīja servisā un tur ir ieskaitīts arī darbs. Piemēram servisā mainīju aizmugures bremžu kalotkas, zobsiksnu (bet tajā cenā nav iekļauts darbs jo neatceros cik tas maksāja). Pārējos esmu mainījis pats tāpēc tur pa tiešām nav ieskaitīts darbs.
To Muncis:
Es riktīgi nezinu līdz cik spiedu ar 1. bet ar 2. var gandrīz 100 km/h, bet es pārbaudot stiepienu pārslēdzos apmēram pie 85-90 km/h. Bet tad tiešām ir tāda sajūta ka motors ārdās ārā.

OPIT 20.augusts 2003 17:48
0 0 Atbildēt

nu dikti jau lēti - gofra Ls 8 un eļļa ik pa 10tk ar filtru Ls 10. Ja gofra no šrota un un eļļa rapšu tad ticami. Kā man riebj visi d....ji vooooooooooov

Kamikadze 20.augusts 2003 18:04
0 0 Atbildēt

10Ls par motorellju+elljas filtru shkjiet toch pamaz, ja vien nav lieta mineraalellja un kaads leetais filtrs likts iekshaa ar pasha rocinjaam, parasti jau leetaakaas pussinteetiskaas elljas maksaa no kaadiem 2Ls/litraa un domaajams, ka uz to mazo biideli vajag savus 4 litrus, tad veel filtrs gan jau ka vismaz savus 3Ls maksaa ... taa ar galiem vien sanaak, vai nu Master atziisties, kas taa par ellju un filtru un kur to visu tik leeti var dabuut?

Master 21.augusts 2003 14:45
0 0 Atbildēt

To OPIT un Kamikadze:
Es esmu no Tukuma rajona. Tā kā varat saprast tad remontus un detaļas iegādājos Tukumā (tās kuras ir pieejamas). Tad ziniet ka Tukumā ir tāds veikals Edvards (Talsu un Dārza ielas krustojumā) un tur pat netālu viņu serviss.
Gofra tika pirkta tur, bet tā bija krietni savādāka kā oriģinālā. Nesapasēja ne garums ne arī diametrs. Tāpēc bija pagrūti to pielikt, bet ja ir pašam savs metināmais aparāts tad to var izdarīt. Viegli jau nebija jo nesapasēja diametri. Bet izdarīt var.
Par eļļu. Autiņam vajag 3.6 l eļļu. Tagad uz sitiena nepateikšu tieši kādu eļļu leju, bet kopā tas izmaksā (ar visu filtru) apm 10 Ls. Cik tieši maksā 1 l eļļas un filtrs arī nezinu precīzi. Par eļļas maiņu nav jāmaksā, bet jāmaksā tikai par eļļu un filtru.
Esmu mainījis eļļu arī Tukumā pie CSDD. Tur ir autoplacis un veikals ar servisu. Tur tas pasākums bija nedaudz dārgāks ap 11.5 Ls.
Ja jums ir tādi paši autiņi, tad aizbrauciet un redzēsiet paši. Varbūt tiešām cenas jūs patīkami pārsteigs.

Mazdists 22.augusts 2003 9:41
0 0 Atbildēt

Sanak diezgan ticami (par ellu). 3 Ls filtrs, 1.9 Ls par litru ellas. Ella drosi minerala, ~15W40.

Kamikadze 22.augusts 2003 12:56
0 0 Atbildēt

Mazdists, man domaat, ka mazdelee liet mineraalellju nav paaraak praatiigi, bet tas ir tikai manupraat ... Mazdelju motoriem prasaas peec pussinteetikas, vismaz

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti