Policija aicina velosipēdus sargāt no zagļiem

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 16.aprīlis 2019 12:57

Pienākot siltākam laikam un sākoties velosipēdistu sezonai, ir sarosījušies arī divriteņu zagļi, tāpēc zādzības pēdējā laikā nav retums. Policija ikvienu velosipēda īpašnieku aicina domāt par sava īpašuma drošību.

2018. gadā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā kopumā reģistrētas 146 velosipēdu zādzības, 66 gadījumos uzsākts kriminālprocess, savukārt 2019. gada pirmajā ceturksnī – uzsākti 8 kriminālprocesi par velosipēdu zādzību. Par zādzību iemesliem bijuši gan nedrošā vietā novietoti velosipēdi, gan nepieslēgti velosipēdi un pat sliktas kvalitātes slēdzenes.

 Laika posmā no 2018.gada janvāra līdz 2018. gada decembrim Valmieras iecirknī reģistrētas 36 velosipēdu zādzības, Cēsīs - 28, Limbažos -23, Gulbenē - 20, Valka - 21, Madonā - 12 un Alūksnē - 6. 48 gadījumos velosipēdi nozagti no daudzdzīvokļu ēku kāpņutelpām un daudzdzīvokļu ēku pagalmiem, 26 gadījumos zādzības konstatētas pie tirdzniecības vietām,  18 gadījumi brīvi piekļūstot un 54 gadījumi bijuši, kad velosipēds nav ticis pieslēgts.

Policija atgādina, ka zagļi spēj būt radoši un situācijās, kad nav iespējams nozagt pašu divriteni, viņi var mēģināt nozagt tā vērtīgākās daļas, tādēļ būtiski ir nodrošināties, neatstājot uz velosipēda neko, kas būtu viegli aiznesams. Ja divritenis tomēr ir nozagts, nekavējoties ir jāziņo policijai, informējot policijas darbiniekus par nozagtā velosipēda ārējām pazīmēm, sērijas numuru un citām pazīmēm, kas palīdzētu transporta līdzekli identificēt

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Gulbe: “Lai nosargātu savu velosipēdu, būtiski atcerēties vairākus nosacījumus: uzreiz pēc divriteņa iegādāšanās jāpieraksta tā sērijas numurs, modelis un jānoglabā drošā vietā. Šāda rīcība zādzības gadījumā palīdzēs policijas darbiniekiem atrast un identificēt velosipēdu.”

Lai palielinātu velosipēdu īpašnieku aizsardzību pret velosipēdu zādzību, kā arī, lai nodrošinātu reģistrēto velosipēdu papildu identifikāciju, Valsts policija aicina iedzīvotājus reģistrēt savu velosipēdus, kas ir izdarāms Valsts akciju sabiedrības “Ceļu Satiksmes Drošības Direkcija” interneta vietnē https://www.csdd.lv/velosipedu-regist…/vispariga-informacija, velosipēda īpašniekam šajā gadījumā ir iespēja saņemt velosipēda reģistrācijas uzlīmi.

Valsts policija iedzīvotājiem atgādina arī par Valsts policijas mājaslapā izvietoto sadaļu “Atrastās mantas” http://www.vp.gov.lv/?id=737, kurā atrodama informācija par visām Valsts policijas atrastajām mantām, šajā sadaļā aicinām ieskatīties arī personām, kurām nozagti velosipēdi, iespējams, pie mums jau atrodas Jūsu velosipēds, bet tas ir pārkrāsots vai tam nomainītas kādas detaļas, līdz ar ko to nevaram vairāk identificēt kā iepriekš nozagtu.

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti