PAPILDINĀTS 18.10 ar Jūrmalas domes atbildi; Jūrmalā uz neregulētas gājēju pārejas pār 4 joslām sabrauc bērnu 133

 

Gājēju pāreja uz Lienes ielas pie Jāņa Pliekšāna ielas Jūrmalā 15.10.2019. Foto: iAuto.lv

iAuto.lv | 15.oktobris 2019 22:01

Šodien (15.oktobrī) uz Lienes ielas gājēju pārejas pie Jāņa Pliekšāna ielas tika sabraukts bērns.

Par negadījuma apstākļiem pagaidām ziņu nav, kā arī nav ziņu par bērna veselības stāvokli.

No aculiecinieku stāstītā ir informācija, ka negadījums varēja notikt pēc 18:00 un ir smags, notikumu vietā ieradās neatliekamā medicīniskās palīdzība. Autovadītājs(ja), kas notrieca bērnu, brauca pa Lienes ielu Slokas virzienā. Uz ceļa mētājās skrejritenis.

PAPILDINĀTS 16.10. plkst. 11:15

ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) galvenās sabiedrisko attiecību speciālistes Sarmītes Skujiņas atbildi:

"Varam apstiprināt, ka 15.oktobrī plkst. 18.20 saņēmām izsaukumu uz Jāņa Pliekšāna ielu Jūrmalā, kur bija cietis bērns pēc sadursmes ar automašīnu. Bērns bija guvis vairāku ķermeņa daļu nopietnus ievainojumus, tostarp galvas un muguras traumas. Pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas mediķu brigāde nogādāja bērnu slimnīcā stabilā stāvoklī.

Nosūtījām arī jautājumus Jūrmalas domei un viens no tiem ir - Vai Jūrmalas dome un, vai Jūrmalas attīstības pārvalde šajā situācijā saskata neizdarību no savas puses?"

PAPILDINĀTS 16.10. plkst.16:10

ar Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākās speciālistes Līnas Kaļķes atbildi:

"Vakar, 15. oktobrī, Valsts policija saņēma informāciju, ka aptuveni pulksten 18.20 Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna un Lienes ielu krustojumā automašīnas "Volvo" vadītājs uzbrauca nepilngadīgai personai, kura ar gūtajām traumām tika nodota mediķu aprūpē. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus."

PAPILDINĀTS 18.10.

ar Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas Zanes Leites atbildi: 

"Esošās gājēju pārejas aprīkošana ar luksoforu ir Attīstības pārvaldes darba kārtībā un secīgi tiek realizēta. Pagājušajā gadā tika uzsākta būvprojekta izstrāde, šā gada septembrī būvprojekts ir apstiprināts, un septembra beigās ir noslēgts būvdarbu līgums ar SIA “Jūrmalas gaisma” par luksofora objekta izbūvi. To plānots realizēt līdz nākamā gada februārim."

IZRAKSTS no Ceļu satiksmes noteikumiem par neregulētām gājēju pārejām (bez luksofora):

 

15. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

 

18.4. Gājējiem aizliegts iziet uz brauktuves, nepārliecinoties par to, vai netuvojas transport­līdzekļi, aiz stāvoša transportlīdzekļa vai cita šķēršļa, kas ierobežo redzamību.

(Grozīts ar MK 22.08.2017. noteikumiem Nr. 496)

 

145. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, kā arī velosipēdu vadītājiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai izbrauc uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

 

146. Ja pirms neregulējamas gājēju pārejas apturēts transportlīdzeklis vai citi transportlīdzekļi, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, samazina braukšanas ātrumu, transportlīdzekļa vadītājs var turpināt braukt tikai pēc tam, kad ir pārliecinājies, ka transportlīdzekļu priekšā neatrodas gājēji vai velosipēdu vadītāji.

 

250.16. 120. zīme "Gājēju pāreja". Tuvošanās ar 535. un 536. zīmi apzīmētai gājēju pārejai, kur jādod ceļš gājējiem;

120.  535.  536. 

 

289. Ceļa apzīmējumiem (5. pielikums) jāatbilst standartu LVS 85:2016 "Ceļa apzīmējumi", LVS 85:2016/A1:2018 "Ceļa apzīmējumi" un LVS 93:2006 "Ceļa signālstabiņi. Lietošanas noteikumi" prasībām. Gājēju pārejas tiek projektētas atbilstoši standartam LVS 190–10:2007 "Gājēju pāreju projektēšanas noteikumi" un LVS 190-10:2007/A1:2010 "Gājēju pāreju projektēšanas noteikumi".

IZRAKSTS no Ceļu satiksmes likuma:

19.pants. Ceļu satiksmes dalībnieku vispārīgie pienākumi un tiesības

19.pants. (1) Ceļu satiksmes dalībniekiem ir jāizpilda šā likuma, Ceļu satiksmes noteikumu un citu normatīvo aktu prasības, kas nosaka ceļu satiksmes dalībnieku pienākumus; jāizpilda policijas darbinieku un to personu norādījumi, kuras pilnvarotas regulēt satiksmi, kā arī jāievēro luksoforu signālu, ceļa zīmju un ceļa apzīmējumu prasības.

19.pants. (3) Ceļu satiksmes dalībniekiem un citām personām jārīkojas tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus.

19.pants.(4) Katram ceļu satiksmes dalībniekam ir tiesības uzskatīt, ka arī citas personas ceļu satiksmes norisē izpildīs noteiktās prasības.

Daži video piemēri, kāpēc neregulētas gājēju pārejas uz divu un vairāk joslu ceļiem vienā virzienā ir bīstamas un pēc iespējas ātrāk ir jāaprīko ar luksoforiem vai arī jāsašaurina līdz vienai joslai un jāizbuvē drošības saliņa.

Rīga

Saistītie raksti:

Lienes iela virzienā uz Rīgu 15.10.2019. Foto: iAuto.lv

Lienes iela virzienā uz Rīgu 15.10.2019. Foto: iAuto.lv

15.10.2019. Foto: iAuto.lv

15.10.2019 Foto: iAuto.lv

Gājēju pāreja uz Lienes ielas pie Jāņa Pliekšāna ielas Jūrmalā 15.10.2019 Foto: iAuto.lv

Lienes iela virzienā uz Sloku 15.10.2019 Foto: iAuto.lv

Foto: Ekrānbilde no waze

 
133 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Eiropas iedzivotājs 16.oktobris 2019 22:18
29 3 Atbildēt

bet citur Eiropā vienmer pirmā vieta ir gājējs,, Vismaz mana Valsti, kur es dziivoju, Masinas vienmer pirmas apstajas. un palaiz gajeju, ipaši pie zebras, Ja nepalaidis un kas notiks ,sodi nenormalākie ... Ka saka vacu celu policija, šoferim ir jāparedz situacija vismaz 100 metrus uz priekšu .

, Esam pabraukajuši pa Eiropu, tada necieņa pret gājēju , ritenbrauceju nav nekur, kā Latvijā.

Vernons 15.oktobris 2019 22:13
22 22 Atbildēt

Par katru sabrauktu, notriektu ar skejriteni, vai velosipēdu uz gājēju pārejas, Lāčplēša Ordeni jāpasniedz Viesturam Sileniekam!

Bet gājējam, bez apstāšanās, bez pārliecināšanās, aizliegts iziet uz brauktuves! Tādai jābūt kārtībai. Tāda ir arī CSN prasība!

iAuto 15.oktobris 2019 22:27
16 18 Atbildēt

Nē, tā nav. Gājēju pārejas bez luksoforiem (neregulētas) uz divu joslu ceļu vienā virzienā vienkārši nedrīkst būt. Te vispār ir 4 joslas... Autovadītāji vienkārši nepamana šo mazo mirkli arī, ja gējēju pāreja ir labi izgaismota.

Šinī gadījumā no Jūrmalas pilsētas domes (ZZS un SC) un Jūrmalas attīstības pārvaldes puses ir nolaidība. Nekas nemainīsies, ja šo pāreju un visas pārējās, jā visas Jūrmalas pārējās gājēju pārejas uz ielām ar divām joslām vienā virzienā neaprīkos ar luksoforiem (uz pogu). Vai arī otrs ceļš ir pārveidot šīs ielas uz divām joslām katru savā virzienā un pa vidu izbūvēt gājēju drošības saliņu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti