Zems ūdens līmenis Reinā – Ford saskaras ar izaicinājumu 6

 

Foto: Ford

iAuto | 18.augusts 2022 5:45

Ūdens līmenis Reinā karstās vasaras ietekmē samazinājies tiktāl, ka Ford saskaras ar izaicinājumiem, transportējot savu produkciju no Ķelnes uz Beļģijas un Nīderlandes ostām.

Šonedēļ ūdens līmenis Reinā nokrities līdz 71 centimetram, tikai 2 cm atpaliekot no vēsturiski zemākā rādītāja 2018.gada oktobrī. Tas negatīvi ietekmē kravu pārvadājumus, tostarp skarot arī piecus Ford transportkuģus, kas ik reizi devās reisā ar 500 jauniem Fiesta automobiļiem uz Antverpeni Beļģijā un Vlisingeni Nīderlandē.

Šobrīd maksimāli pielādētu kuģu pārvietošanās pa Reinu vairs nav iespējama, tādēļ tajos iekrauj arvien mazāk automašīnu. Nokrītot ūdens līmenim zem viena metra, Ford jau pagājušajā nedēļā katrā kuģī uzkrāva par 30-40 mašīnām mazāk, bet šonedēļ krastā jāpaliek vismaz trešdaļai no sākotnējā skaita, tātad aptuveni 150 automobiļiem.

Ford loģistikas centram tas ir izaicinājums, tomēr uzņēmums skaidro, ka risinājums ir atrasts – lai pārvadātu to pašu skaitu saražoto automašīnu, piesaistīts papildu ūdens kravas transports.

Reina ir ārkārtīgi svarīgs Ford transporta ceļš, un tas bija arī viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc uzņēmuma dibinātājs Henrijs Fords savu jauno rūpnīcu 1930. gadā nolēma būvēt tieši Ķelnē.

Nonākot Beļģijas un Nīderlandes ostās, Ford Fiesta konteinerkuģos ceļo ne tikai uz citām Eiropas ostām, bet arī uz tik tāliem galamērķiem kā Austrālija, Honkonga vai Taivāna. Apmēram trīs ceturtdaļas Fiesta produkcijas ir paredzētas eksportam uz 49 pasaules valstīm.

 
Visi komentāri
 
1984 18.augusts 2022 20:35
0 0 Atbildēt

Grēta sajūsmā berzē roķeles

650 19.augusts 2022 1:01
0 1 Atbildēt

-kā tur bij tas dzejolīts, par to straujo/upi ?

Kanibaals 19.augusts 2022 12:41
0 0 Atbildēt

Par 650 pederastiem krastā?

650 19.augusts 2022 13:20
0 0 Atbildēt

-tev vispār nopeldēties izdevās?

Krotow 6.septembris 2022 22:27
0 0 Atbildēt

Nupat sanāca būt Vācijā un apciemot arī Reinas un Mozeles ielejas. Ir gan tā kā raksta. Reinā ūdens krities vizuāli pa 2-2,5 metriem. Visi sēkļi un dzelmes klintis ārā no ūdens un sausi. Mozele pārvērtusies zaļā putrā. Nav jau brīnums, jo jūlijs un augusts Vācijā bija nenormāli karsti. Nedēļā, kad tur atrados, visu laiku +29-33 grādi. Cerams ka tur drīz kaut kas uzlīs un abas upes atkal kļūs normāli kuģojamas.

Jēkabpils 27.janvāris 2023 16:45
0 0 Atbildēt

Varam pārdot daļu Daugavas ūdens par saprātīgu cenu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti