Goodyear izstrādājis pašatjaunojošās riepas (+ FOTO) 8

 

Foto: Publicitātes attēls

Goodyear | 5.marts 2020 8:32

Goodyear reCharge ir revolucionāras pašatjaunojošas konceptriepas, kas var pielāgoties un mainīties, lai atbilstu individuālām mobilitātes vajadzībām.

“Goodyear mērķis ir radīt pēc iespējas precīzāk klientu konkrētām mobilitātes vajadzībām atbilstošas riepas,” saka Goodyear Europe viceprezidents un mārketinga vadītājs Maiks Ritokoski (Mike Rytokoski). “Tieši ar šādām ambīcijām mēs sākām izstrādāt šo konceptriepu, kas ir domātas personalizētai un ērtai elektriskajai mobilitātei.”

Koncepcija reCharge ietver vairākas novatoriskas idejas, kas balstās uz trīs pamatelementiem:

Personalizācija

Koncepcijas reCharge pamatā ir atkārtoti uzpildāms un bioloģiski noārdāms protektora gumijas sastāvs, ko var atkārtoti uzpildīt ar individuālām kapsulām un kas radikāli vienkāršo riepu maiņas procesu. Ar šķidru maisījumu pildītās kapsulas ļauj reģenerēt protektoru un riepām laika gaitā pielāgoties klimatiskajiem un ceļa apstākļiem, vai vienkārši veidam, kā jūs pārvietojaties. Mākslīgais intelekts ļauj izveidot autovadītāja profilu, kuram tiek ģenerēts individuāli pielāgots riepas maisījums, pateicoties šķidrajai komponentei.

Ilgtspējība

Pats maisījums būs izgatavots no bioloģiska materiāla un pastiprināts ar šķiedrām, kuru radīšanas ideju iedvesmojis viens no visizturīgākajiem dabiskajiem materiāliem pasaulē — zirnekļu zīds. Tas padarīs riepu ļoti izturīgu un simtprocentīgi bioloģiski noārdāmu.

Lietošanas vieglums

Papildus radikāli vienkāršotam riepu maiņas procesam, izmantojot atkārtoti uzpildāmas kapsulas, protektori tiks balstīti uz svara ziņā viegla, ne-pneimatiska rāmja ar augstu un šauru formu. Tā ir plāna, taču izturīga konstrukcija, kura novērš nepieciešamību uzturēt spiedienu riepās vai dīkstāvi caurdūrumu dēļ.

 “Goodyear reCharge ir konceptriepa bez kompromisiem, kas atbalsta personalizētu, ilgstpējīgu un lietošanas ziņā vieglu elektrisko mobilitāti,” saka Goodyear Luksemburgas Inovāciju centra galvenais dizainers Sebastjans Fonteins (Sebastien Fontaine).

 
Visi komentāri
 
gunbox 5.marts 2020 9:33
9 0 Atbildēt

Šo uz nākotnes izgudrojumu portālu. Jau 10 gadus atpakaļ par alternatīvu gāja runa. Tā arī nekas nav pabīdījies uz priekšu. Kamēr riepa nav palaista ražošanā, tikmēr tāda tukša muldēšana un koncepts koncepta galā.

Conqueror 5.marts 2020 12:11
1 0 Atbildēt

No sākuma militāristi izķers šito

eidis 5.marts 2020 13:18
4 0 Atbildēt

Navarkas

darklight 5.marts 2020 15:05
5 0 Atbildēt

Riepa ar mākslīgo intelektu... Droši vien viena tāda realitātē maksātu kā pāris mani auto... Paldies...

reku 7.marts 2020 21:33
0 1 Atbildēt

Un vēl 7 komplekti ar Michelin riepām.

Krotow 6.marts 2020 2:37
0 0 Atbildēt

Ideja kā māja. Tiesa veikalā parādīsies vien kopā ar pirmo strādājošo kodolsintēzes reaktoru. Un viena riepa maksās vairāk kā jauns kompaktklases auto.

650 7.marts 2020 7:46
0 0 Atbildēt

Mākslīgo intelektu drošvien drīz varēs mahimā un deppo nopirkt.Pašlaik norit diskusija- vai pa gabalam vai vnk uz svaru tirgos.

Ivars 10.marts 2020 1:10
0 0 Atbildēt

Es jau pasūtīju, likšu uz sava e38. ( 1 riepa 1500 EUR)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti