Ķīnas pārstāvji vēlas investēt Latvijas transporta infrastruktūrā 1

 
3.jūlijs 2008 11:07

Šā gada 2. jūlijā Ķīnas attīstības bankas pārstāvji tikās ar Satiksmes ministrijas amatpersonām, lai pārrunātu sadarbības iespējas investīcijām transporta infrastruktūrā Latvijā.

Ķīnas attīstības bankas pārstāvji vizītes laikā pauda ieinteresētību sniegt ilgtermiņa investīcijas Latvijas transporta infrastruktūrā. Vecākais starptautiskās sadarbības komisārs Zengs Huans izteica gandarījumu par Ķīnas un Latvijas draudzīgajām attiecībām, kas paver iespējas auglīgai sadarbībai perspektīvā.

Satiksmes ministra padomnieks Georgs Lansmanis pasvītroja, ka Latvijas ostām ir nepieciešami investori, lai nodrošinātu valsts plānus konteinerkravu tranzīta palielināšanā. „Svarīgi piesaistīt investoru, kas var nodrošināt gan finansējumu terminālu un nepieciešamās infrastruktūras izveidei, gan pieaugošus kravu apjomus un jaunas pārvadājumu līnijas,” teica Lansmanis.

Satiksmes ministrijas (SM) amatpersonas pasākuma laikā informēja par vērienīgākajiem infrastruktūras projektiem Latvijā, akcentējot plānotos Valsts un privātās partnerības projektus, piemēram, „Rīgas apvedceļš – Sēnīte” būvniecība.

Tikšanās dalībnieki atzina, ka transporta nozarē Latvijā nākotnē būs ievērojami vairāk infrastruktūras projektu, kur tiks piesaistītas privātās investīcijas, kā arī atzina, ka tranzīta attīstības iespējas ir lielā mērā atkarīgas gan no Latvijas, gan no Ķīnas loģistikas uzņēmējiem, kas spēs vienoties par Ķīnas kravu tranzītu caur Latviju.

Ķīnas attīstības banka finansē virkni lielu investīciju projektu daudzās ārvalstīs. Ar tās investīcijām ir uzbūvēts Pekinas lidostas jaunais termināls.

Ķīnas bankas pārstāvji izrādīja interesi investēt ostu, lidostu un dzelzceļa infrastruktūrā Latvijā, kā arī sniegt informāciju saviem partneriem par sadarbības iespējām.
 
Visi komentāri
 
258974. viesis 3.jūlijs 2008 14:00
0 0 Atbildēt

Moska ari tiltu mums uzbuves pa 500mlj USD nevis ka m usejie....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti