Trolejbusu galapunktu Strēlnieku laukumā likvidēs 4

 
9.jūlijs 2008 9:31

Rīgas domes deputāti atbalstījuši 7,3 miljonu latu piešķiršanu trolejbusu galapunkta Strēlnieku laukumā pārcelšanas projektam.

Lai optimizētu sabiedriskā transporta maršrutus, uzlabotu pilsētas elektrotransporta pakalpojumus, kā arī mazinātu sastrēgumus un uzlabotu satiksmes organizāciju 11.novembra krastmalā, ir paredzēts realizēt trolejbusu galapunkta no Latviešu strēlnieku laukuma pārcelšanas projektu. Tas prasa nozīmīgus esošās satiksmes infrastruktūras - kontakttīklu, sliežu ceļu, Maskavas ielas brauktuves u.c. - pārbūves darbus, norāda pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

Projektā paredzēta trolejbusu kustības organizēšana pa esošajiem tramvaja sliežu ceļiem, kam nepieciešama esošo kontakttīklu rekonstrukcija un pārbūve sakarā ar slodzes palielināšanos uz tramvaju sliežu ceļiem, trolejbusiem tos šķērsojot vai braucot pa tiem garenvirzienā. Sliežu ceļu konstrukcija jāveido no saliekamajām dzelzsbetona plātnēm ar zemajām sliedēm, kā arī nepieciešams izbūvēt trolejbusu kontakttīklus un nodrošināt elektroapgādes sistēmu trolejbusu satiksmei.
 
Visi komentāri
 
259252. viesis 9.jūlijs 2008 12:19
0 0 Atbildēt

Nu šitā pietura jau galīgi netaisīja sastrēgumus, kas tur reizi 1/2stundā viens aizbrauc.

259297. viesis 9.jūlijs 2008 16:17
0 0 Atbildēt

Normāla eiropas prakse ir tāda.

Būtu labi, ja arī Rīgā visu sab. transportu vieiem maršrutiem būtu 2- 3 vietas, kur tie visi krustojas, un var veikt ērtu pārkāpšanu.

Tūristiem Rīgā izmantot sab. transportu ir praktiski nereāli, jo gandrīz katra maršruta galapunkts ir savā vietā.

Normāli būtu, ja būtu kaut kas līdzīgs autoostai, kur ir daudz termināļu, un katrā no tiem var piestāt, gan tramvajs, gan trolejbuss, gan autobuss, izmetot un uzņemot cilvēkus, kam nepieciešama pārsēšanās.

259308. viesis 9.jūlijs 2008 18:45
0 0 Atbildēt

cik ilgi vienu un to pashu,vienaa un tai pashaa portaalaa publicees?

259353. viesis 10.jūlijs 2008 10:45
0 0 Atbildēt

lai dzīvo rīgas domes jaunā stajanka :-D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti