Trolejbusu galapunktu Strēlnieku laukumā likvidēs 4

 
9.jūlijs 2008 9:31

Rīgas domes deputāti atbalstījuši 7,3 miljonu latu piešķiršanu trolejbusu galapunkta Strēlnieku laukumā pārcelšanas projektam.

Lai optimizētu sabiedriskā transporta maršrutus, uzlabotu pilsētas elektrotransporta pakalpojumus, kā arī mazinātu sastrēgumus un uzlabotu satiksmes organizāciju 11.novembra krastmalā, ir paredzēts realizēt trolejbusu galapunkta no Latviešu strēlnieku laukuma pārcelšanas projektu. Tas prasa nozīmīgus esošās satiksmes infrastruktūras - kontakttīklu, sliežu ceļu, Maskavas ielas brauktuves u.c. - pārbūves darbus, norāda pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

Projektā paredzēta trolejbusu kustības organizēšana pa esošajiem tramvaja sliežu ceļiem, kam nepieciešama esošo kontakttīklu rekonstrukcija un pārbūve sakarā ar slodzes palielināšanos uz tramvaju sliežu ceļiem, trolejbusiem tos šķērsojot vai braucot pa tiem garenvirzienā. Sliežu ceļu konstrukcija jāveido no saliekamajām dzelzsbetona plātnēm ar zemajām sliedēm, kā arī nepieciešams izbūvēt trolejbusu kontakttīklus un nodrošināt elektroapgādes sistēmu trolejbusu satiksmei.
 
Visi komentāri
 
259252. viesis 9.jūlijs 2008 12:19
0 0 Atbildēt

Nu šitā pietura jau galīgi netaisīja sastrēgumus, kas tur reizi 1/2stundā viens aizbrauc.

259297. viesis 9.jūlijs 2008 16:17
0 0 Atbildēt

Normāla eiropas prakse ir tāda.

Būtu labi, ja arī Rīgā visu sab. transportu vieiem maršrutiem būtu 2- 3 vietas, kur tie visi krustojas, un var veikt ērtu pārkāpšanu.

Tūristiem Rīgā izmantot sab. transportu ir praktiski nereāli, jo gandrīz katra maršruta galapunkts ir savā vietā.

Normāli būtu, ja būtu kaut kas līdzīgs autoostai, kur ir daudz termināļu, un katrā no tiem var piestāt, gan tramvajs, gan trolejbuss, gan autobuss, izmetot un uzņemot cilvēkus, kam nepieciešama pārsēšanās.

259308. viesis 9.jūlijs 2008 18:45
0 0 Atbildēt

cik ilgi vienu un to pashu,vienaa un tai pashaa portaalaa publicees?

259353. viesis 10.jūlijs 2008 10:45
0 0 Atbildēt

lai dzīvo rīgas domes jaunā stajanka :-D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti