Šovasar Statoil degvielas uzpildes stacijās ieviesis jaunumus ātro uzkodu piedāvājumā – Eiropā populāro polārmaizi un svaigu dārzeņu un augļu sortimentu.
Polārmaize ir īpašs un Latvijā vēl nebijis maizes veids, kas tiek gatavota pēc „polārās metodes” - uzreiz pēc izcepšanas tā tiek sasaldēta, tādejādi maizi bez konservantiem iespējams uzglabāt ilgu laiku, vienlaikus saglabājot visas tās uzturvērtības un garšas nianses.Eiropas aktualitāte – polārmaize
„Esam secinājuši, ka vēlmes ātro uzkodu segmentā ir mainījušās. Klienti sagaida ne tikai garšīgu un kvalitatīvu piedāvājumu, bet arī vēlas nobaudīt jaunas garšas nianses un vēlas ēst veselīgi,” stāsta Gatis Pavārs, SIA Latvija Statoil iepirkumu un kategoriju attīstības daļas vadītājs. „Tāpēc mēs nepārtraukti meklējam arvien jaunus, interesantus ēdienus dažādu valstu virtuvēs. Viens no jaunākajiem atklājumiem ne tikai mums, bet arī Eiropai ir Zviedrijā ceptā polārmaize.”Polārmaize tiek uzskatīta par Zviedrijas tradicionālo maizi, kas pēc struktūras un garšas atšķiras no Latvijā ierastajiem un līdz šim sastopamajiem maižu veidiem. Tā tiek gatavota no kviešu pilngraudiem un sīkajām graudu daļiņām, pievienojot rudzus un auzas, tādejādi šī maize ir veselīgāka par baltmaizi, bet „vieglāka” par rudzu maizi. Tai ir viegli iesaldena garša, jo gatavošanas procesā tiek izmantots sīrups. Pēc īpašām tehnoloģijām polārmaize tiek gatavota Zviedrijā un tad transportēta uz citām valstīm sasaldēta, lai nezaudētu savas garšas īpašības un kvalitāti.
„Polārmaizes izcelsmes pamatā ir kāda patiesa leģenda. Tā stāsta par kādu jaunu maiznieku Johannu, kas deviņpadsmitajā gadsimtā atvēra savu maiznīcu Zviedrijas ziemeļos. Pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados maiznīcu vadīja Johanna mazdēls ar sievu Grētu. Grēta bija taupīga saimniece, tādēļ viņu nodarbināja jautājums, kā saglabāt svaigu maizi, ja nav zināms, cik attiecīgajā dienā būs pircēju. Reiz pēc maizes izcepšanas viņa pamēģināja to uzreiz sasaldēt, un tā arī radās maizes veids, ko viņa nosauca par Polārmaizi,” stāsta G.Pavārs.
Statoil degvielas uzpildes staciju veikalos polārmaize tiek piedāvāta ar divu veidu pildījumiem: ar bekona šķēlītēm, olu, tomātiem, majonēzi un ar vistas fileju, papriku, ledus salātiem, majonēzi.
Ātrās uzkodas – veselīgas?
Statoil DUS ātro uzkodu klāsts papildināts ar svaigu, neapstrādātu dārzeņu un augļu piedāvājumu. 500 gramu iepakojumā tiek piedāvāti Latvijā audzēti tomāti, gurķi un burkāni, kā arī saldie ķirši, kivi un banāni.„Patērētāju prasības pret ātro uzkodu segmentu kļūst arvien augstākas, savukārt mēs gribam pierādīt, ka tās ir iespējams izpildīt,” uzsver „Latvija Statoil” kategorijas daļas vadītājs. „Līdz šim ar Statoil privāto preču zīmi ieviesām bagātīgu ātro uzkodu piedāvājumu gardēžiem, tādejādi parādot to, ka ātrās uzkodas var būt arī kvalitatīva kafejnīcu piedāvājuma līmenī. Tagad vēlamies mainīt priekšstatus un pierādīt, ka ātrās uzkodas ne vienmēr ir neveselīgas. Līdzās tradicionālajiem našķiem: šokolāde un sāļās uzkodas, mūsu klienti turpmāk varēs baudīt arī svaigus dārzeņus un augļus. Pirmo izmēģinājuma partiju pārdošanas rezultāti rāda, ka jaunievedumi būs pieprasīti.”
:D palasot "polārās maizes" leģendu neviļus prātā nāk "leģendas", kuras uzrakstītas uz šmigas, tjip šitais tikai no kviešiem dzīts šnabis un pēc sentēvu metodēm alumīnija bundžā trīs gadus noturēts un tā ieguvis šo neatkārojamo kandžas garšu :D