Mercedes-Benz B-klase nodrošina degvielas ietaupījumu līdz 7%

 
6.augusts 2008 11:28

Lai panāktu vēl lielāku atbilstību vides prasībām un standartiem, palielinātu automobiļu ekonomiskumu un komfortu, Mercedes-Benz ir veicis neskaitāmus uzlabojumus Mercedes-Benz B-klasē. Jaunie četrcilindru dzinēji patērē par 7% mazāk degvielas nekā iepriekš.

Jaunā Mercedes-Benz B-klase izceļas arī ar zemiem izmešu rādītājiem, kuri ir pat par 90% mazāki, nekā šobrīd Eiropas Savienībā noteiktie limiti.



Domājot par klientu vēlmēm gan automobiļa dizaina, gan jaudas ziņā, jaunajam Mercedes-Benz B-klases modelim ir veikti dažādi dizaina uzlabojumi – jaunā mašīnas vizuālā koncepcija liek priekšgalam izskatīties platam un īpaši spēcīgam, tādējādi vēl vairāk akcentējot B-klases sportiskumu. Sānu dizains ir harmoniskāks un elegantāks nekā agrāk, jo spoguļu korpusi, durvju rokturi un sānu uzlikas tagad visiem modeļiem ir virsbūves krāsā. 

Arī automobiļa salona dizains ir īpaši pārdomāts – to raksturo augsta kvalitāte, jauni apšuvumi un iekšējā apdare. Augstas kvalitātes izskats, uzmanība vissīkākajām detaļām un plašuma sajūta – šīs īpašības vienmēr piemitušas B-klases automobiļiem. Formu, krāsu un materiālu apvienojums ar salona plašumu, patīkamais virsmu materiāls un plašie logi kopā rada ļoti patīkamu vidi. Sēdeklis atrodas augstā pozīcija, kas krietni uzlabo pārredzamību, savukārt relatīvi augstās atzveltnes sānu malas sniedz sēdošajiem drošības sajūtu, tajā pašā laikā neliekot justies ierobežotiem.
 

Dīzeļdzinēji: degvielas patēriņš samazināts par 7%

B-klases automobiļi joprojām pieejami ar sešu veidu dzinējiem – divi tiešās iesmidzināšanas dīzeļdzinēji (80 kW/109 ZS un 103 kW/140 ZS), kas nodrošina griezes momentu līdz pat 300 Nm, un četri benzīna dzinēji, no kuriem jaudīgākais ir 200Turbo 142 kW/193 hp dzinējs, kas sasniedz griezes momentu 280 Nm. Četrcilindru dzinējiem ir veikti vairāki būtiski uzlabojumi, lai panāktu vēl lielāku degvielas patēriņa ietaupījumu.

Dīzeļdzinējiem NEDC (jauns Eiropas standarts) degvielas patēriņš B 180 CDI un B 200 CDI modeļiem ir samazināts par veseliem 7% – atkarībā no riepu izmēra – līdz attiecīgi 5,2-5,4 un 5,4-5,6 litriem uz 100 kilometriem. Abi turbodīzeļu modeļi, var nobraukt vairāk nekā 1000 kilometru ar pilnu degvielas tvertni (54 litri).

 

Benzīna dzinēji: jaunā ECO start/stop funkcija, kas ietaupa degvielu

Atkarībā no modeļa un dzinēja jaudas, četri B-klases benzīna dzinēju modeļi nodrošina degvielas patēriņa rādītājus starp 6,8 un 8,1 litriem uz 100 kilometriem NDEC braukšanas ciklā. No 2008. gada rudens braukšana kļūs vēl ekonomiskāka, jo tirgū parādīsies B150 un B 170 BlueEFFICIENCY modeļi ar ECO start/stop funkciju. Tā automātiski izslēdz dzinēju, ja vadītājs, braucot mazā ātrumā un spiežot bremzes, pārslēdz mehānisko ātrumkārbu neitrālajā pārnesumā. Vadītājs par to tiek informēts ar paziņojumu displejā instrumentu panelī. Vienā acumirklī un gandrīz bez skaņas dzinējs atkal tiks iedarbināts, ja tiek nospiests sajūgs vai atlaists bremzes pedālis. Ātrā un ērtā motora atkārtotā iedarbināšana ir galvenā ECO start/stop funkcijas priekšrocība salīdzinājumā ar citām līdzīgajām sistēmām.

Izmantojot ECO start/stop funkciju, var panākt degvielas patēriņa samazinājumu par līdz 9%, it īpaši, ja braukšana notiek pilsētas satiksmē, kur bieži jāapstājas.

Vides sertifikāts: pasaulē pirmais dzīves cikla novērtējums arī dabasgāzes sistēmai

Jauns papildinājums Mercedes-Benz B-klases modeļiem ir apzīmējums „NGT”, kas nozīmē „Natural Gas Technology” – dabasgāzes tehnoloģija – un pasvītro modeļa ekonomiskumu un draudzīgumu videi. Šādi apzīmēti automobiļi darbojas pēc divdegvielu sistēmas: B 170 NGT BlueEFFICIENCY modelis darbojas, izmantojot gan dabasgāzi, gan benzīnu, nodrošinot vienādu jaudu – 85 kW/116 ZS.

Papildus degvielas tvertnei automobiļiem ir arī piecas dabasgāzes tvertnes, kuru kopējais tilpums ir16 kilogrami un kas nodrošina vairāk kā 300 kilometru nobraukumu. B 170 NGT BlueEFFICIENCY modeļa degvielas patēriņa rādītāji NDEC ciklā ir 7,3 litri benzīna un 4,9 kilogrami dabasgāzes uz 100 kilometriem, tādējādi tas var nobraukt kopā vairāk nekā 1000 kilometrus. Vadītājs pats var izvēlēties degvielas veidu, piespiežot pogu uz daudzfunkcionālās stūres, un elektroniskā kontroles sistēma pārslēgs degvielas veidu nekavējoties un nemanāmi, pat ja tas tiek darīts braukšanas laikā.

Mazāks oglekļa dioksīda izmešu daudzums un lētākas izmaksas padara dabasgāzi par pievilcīgu alternatīvu benzīnam un dīzeļdegvielai gan no ekoloģiskā, gan ekonomiskā viedokļa.

NEDC ciklā CO2 izmešu daudzums ir par 17% zemāks nekā ar benzīnu darbinātam B 170 modelim – 135 g uz kilometru. Ja B 170 NGT BlueEFFICIENCY modeļa patērēto dabasgāzi pārvērš ekvivalentā daudzumā benzīna enerģijas, degvielas izmaksas uz kilometru ir apmēram par 50% mazākas, nekā izmantojot benzīnu.

Jauno, inovatīvo dabasgāzes sistēmu Mercedes-Benz B-klases automobiļiem ir atzinuši un augstu novērtējuši pārstāvji no Vācijas Tehniskās apskates iestādes TUV, piešķirot tiem Vides sertifikātu, kas apliecina, ka autoražotājs ir apņēmies ievērot visus vides aizsardzības aspektus un atbilstību starptautiskajam standartam ISO 14062 “Veidots videi”. Mercedes-Benz ir vienīgais autoražotājs pasaulē, kas saņēmis šo sertifikātu.

Augstākie drošības rādītāji

Attiecībā uz drošību B-klase ir paraugs visiem šī segmenta automobiļiem: jaunajā Eiropas NCAP testa programmā Sports Tourer modelis saņēma augstāko novērtējumu – piecas zvaigznes. Tagad visaptverošā drošības sistēma, kurā ietilpst divpakāpju priekšējie drošības spilveni, drošības jostu spriegotāji priekšējiem sēdekļiem un ārējiem aizmugurējiem sēdekļiem, jostas spēka ierobežotāji, priekšējo sēdekļu galvas balsti, ISOFIX stiprinājumi bērnu sēdeklīšiem un galvas/krūškurvja sānu drošības spilveni, papildināta ar salona avārijas apgaismojumu, kas iedegas sadursmes gadījumā. Apgaismojums tiek automātiski ieslēgts noteiktas smaguma pakāpes avārijas gadījumā, ļaujot mašīnā braucošajiem labāk orientēties un atvieglojot glābšanas dienestu darbu tumšajā laikā. 

Lai novērstu iespējamos nelaimes gadījumus, papildus standartaprīkojumā ietilpstošajām tehnoloģijām, piemēram, ABS, bremzēšanas palīgsistēmai Brake Assist un ESP, Mercedes-Benz inženieri ir izstrādājuši arī īpašas mirgojošās bremžu gaismas, kas brīdina aizmugurē braucošos, tādējādi palīdzot izvairīties no sadursmēm ar aizmugurē braucošajiem.

Mirgojošās bremžu gaismas iedegas automātiski, ja vadītājs strauji bremzē, braucot ar ātrumu 50 km/h un vairāk. Ja vadītājs strauji bremzē, braucot ar ātrumu 70 km/h un vairāk, papildus tiks iedegtas arī avārijas ugunis.
 

Komforta sistēmas: aktīvā auto novietošanas stāvvietā palīgsistēma

Kad B-klases automobiļa vadītājs atradīs stāvvietu, kur jāiebrauc atpakaļgaitā, viņam palīdzēs auto stāvvietā novietošanas palīgsistēma, kas tagad pieejama papildaprīkojumā visiem modeļu variantiem. Izmantojot sānos iemontētos ultraskaņas sensorus, sistēma nosaka piemēroto stāvvietu abās ceļa pusēs, un par to informē mašīnas vadītāju ar paziņojumu displejā. Sensori darbojas braukšanas ātrumā līdz 35 km/h, skanējot labo un kreiso ceļa pusi un tie precīzi nosaka iespējamo stāvvietas garumu un dziļumu.

Kad atrasta piemērota vieta stāvēšanai, displejā parādās bultiņa, kas informē, kurā ceļa pusē atrodas piemērotā stāvvieta. Ja vadītājs ieslēdz atpakaļgaitu, apstiprina displeja paziņojumu un nospiež gāzes pedāli, aktīvā auto novietošanas stāvvietā palīgsistēma pārņem stūrēšanu un automātiski novieto automobili stāvvietā. PARCTRONIC sistēmas ultraskaņas sensori palīdz vadītājam, informējot viņu par attālumu līdz automobiļiem, kas atrodas priekšā un aizmugurē. Stāvvietai jābūt tikai 1,30 m garākai nekā pašam B-klases automobilim, lai varētu veikt automātisko novietošanu – tas liecina par šīs tehnoloģijas izcilo precizitāti. Šobrīd nav neviena cita modeļa, kas spētu automātiski novietot to stāvēšanai tik mazā stāvvietā. 

Mercedes-Benz īpaši padomājis arī par informācijas un izklaides sistēmām automobiļos, izveidojot jaunas sistēmas digitālā audio izbaudīšanai un Eiropas navigācijas sistēmu. 

Jaunās paaudzes Mercedes-Benz B-klasi Jūs varat pasūtīt pie SIA Domenikss. Mercedes-Benz B-klases cena ir sākot no 14 689 LVL ar PVN. 
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti