Dārgais benzīns draud sagraut Ķīnas autotirgu 4

 
19.augusts 2008 10:16

2008.gada jūlijā auto pārdošanas rādītāji pieauguši tikai par 6,79%, kas ir pats zemākais rādītājs pēdējo divu gadu laikā. Pārdošanas apjomu samazināšanās rezultāts ir 4 pēdējo gadu lielākais nepārdoto auto apjoms – 170 000, vēsta Reuters.

"Tirgus palēninājums izrādījies ievērojami lielāks nekā mēs gaidījām. Gada sākumā mēs pieņēmām, ka Ķīnas autotirgus pieaugums 2008.gadā būs 15%, jeb 6,2 miljoni auto. Nedaudz vēlāk mums nācās pārskatīt šo prognozi uz slikto pusi– līdz 5,95 miljoniem auto," uzsver J.D. Power Asia Pacific Forecasting direktors Džons Bonnells.

Eksperti uzsver, ka ķīniešu autotirgus palēnināšanās galvenais iemesls ir negaidītais iekšējo degvielas cenu kāpums. Jūnija beigās tika pieņemts lēmums ar 20.jūniju pacelt cenas naftas produktiem. Benzīna cenas valstī tika paceltas par 17%, dīzeļdegvielai – par 18%, bet aviācijas degvielai – par 25%. "Ķīniešu patērētājiem šis lēmums ir pilnīgi negaidīts. Protams, iekšējās degvielas cenas joprojām ir tālu no pasaules cenām, tomēr nav zināms, kas būs tālāk. Tieši tas biedē pircējus," pauž ABN AMRO TEDA Fund Management analītiķis Čeņs Cjaonins.
 
Visi komentāri
 
260850. viesis 19.augusts 2008 13:40
0 0 Atbildēt

cik tad tur maksaa taa degviela?

260859. viesis 19.augusts 2008 15:54
0 0 Atbildēt

kāds vispār ir pamanījis, ka nafas cena nokritusi no 150$ par barelu uz 110 $ ??

Kapēc benzīna tirgotāji, to skaļi nestāsta apvienojumā ar vaimanām par benzīna cenas kritumu, pavasarī viņi visi raudāja un stāstīja kāpēc benzīna cena kāpj :)

260863. viesis 19.augusts 2008 18:44
0 0 Atbildēt

BURVIGI,lai tik celj cenas Kina,mums atliks vairak degvielas....,ko vinji tur iedomaju$ies,tapat ka Amerikanji,kad vares braukat visu laiku uz haljavu!!!!!!!!!!!!

260903. viesis 20.augusts 2008 18:45
0 0 Atbildēt

Tiešām jūnija beigās nolēma, ka no 20 jūnija pacels cenas?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti