WHATCAR.LV: Visapmierinātākie - Toyota Prius, Honda Jazz un Lexus IS īpašnieki 4

 
20.augusts 2008 13:02

Toyota hibrīdauto Prius, Honda Jazz un Lexus IS ieņēmuši pirmās vietas J.D. Power and Associates un What Car? organizētajā 2008.gada Lielbritānijas klientu apmierinātības indeksa pētījumā.

Lai noskaidrotu klientu visatzinīgāk novērtēto auto modeļus un ražotājus, tika izvaicāti vairāk nekā 16 000 auto īpašnieku, kas novērtēja 28 autoražotājus un 100 dažādu auto modeļu, sākot no pilsētas mašīnām līdz pat apvidus automobiļiem.

"Kādēļ prasīt tikai draugiem, vai viņi ir apmierināti ar savu auto, ja vari pavaicāt 16 tūkstošiem autovadītāju," pētījuma būtību skaidro Whatcar.lv galvenais redaktors Jānis Kulmanis, atzīmējot, ka pētījumā tika izvērtēti transporta līdzekļi, kas reģistrēti no 2005.gada septembra līdz 2006.gada augustam.



Auto modeļu topa augšgalā jau otro gadu ierindojies Toyota Prius. Tā īpašnieki 1000 punktu skalā savu auto novērtējuši ar 901 punktu, izceļot šī modeļa augsto kvalitāti un drošību. “Prius jau tagad ieguvis ikonas statusu, pateicoties tā „zaļumam”. Tagad tiek pierādīts, ka tas ir ne vien videi draudzīgs, bet arī drošs un pietiekami vienkāršs, uzticams un lielisks auto, kuru vērts iegādāties,” stāsta J.Kulmanis.



Honda Jazz, kas nopelnījis 872 punktus, ieguvis otro vietu kopvērtējumā. Šis auto lietotāju simpātijas izpelnījies ar komfortablo salonu, automašīnas vadīšanas īpašībām, uzticamo motora darbību. Pēc lietotāju teiktā, tas ir auto, kas faktiski neplīst.



Savukārt trešo vietu vispārējā vērtējumā ieņem automašīna Lexus IS. Šī auto īpašnieki atzinīgi izteikušies par automašīnas iekšējās uzbūves kvalitāti, kā arī slavējuši auto dizainu un gaitas īpašības. Tajā pašā laikā automašīnas virsbūvē konstatētas nepilnības, un uzticamība auto tehniskajām funkcijām novērtēta kā viduvēja – liela daļa īpašnieku sūdzējušies par motora nepilnībām, turklāt klienti atzīmējuši arī, viņuprāt, nesamērīgo degvielas patēriņu.

Starp visiem auto ražotājiem Japānas luksusa auto zīmols Lexus jau astoto gadu pēc kārtas ieguvis augstāko vērtējumu jeb 866 punktus. Lexus vēl aizvien sasniedz īpaši augstus rezultātus četrās galvenajās jomās: kvalitāte, drošība, apmierinātība ar servisu un automašīnas izskats. Piecu labāko autoražotāju vidū ierindojas arī Škoda (846), Honda (844), Toyota (836) un Jaguar (833).

Honda ir saņēmusi trīs godalgotas vietas modeļu segmentos par Jazz (mazauto), FR-V (miniveni) un CR-V (apvidus auto). Divi Toyota modeļi ir ierindoti pirmajās vietās atbilstošajos auto klašu segmentos: Prius (ģimenes auto) un Aygo (pilsētas auto). Vēl godalgotās vietās ierindojušies Škoda Octavia (mazie ģimenes auto) un Jaguar S-Type (luksusa auto).

Par pētījumu
2008.gada Apvienotās Karalistes auto lietotāju apmierinātības indeksa pētījums balstīts uz vērtējumiem, kurus snieguši 16 000 auto īpašnieku pēc aptuveni divus gadus ilgas auto lietošanas. Īpašnieki sniedz detalizētu vērtējumu par saviem auto un dīleriem, ietverot 77 raksturlielumus, kas iedalīti četros apmierinātības aspektos. Sarindoti pēc nozīmīguma, tie ir šādi: kvalitāte un drošums (30%); auto izskats (28%), kas ietver darbības rādītājus, dizainu, komfortu un aprīkojumu; apmierinātība ar servisu (22%); un ekspluatācijas izmaksas (19%), kas ietver degvielas patēriņu, apdrošināšanu un apkopes izmaksas.

J.D. Power and Associates veic šādus pētījumus visā pasaulē, ieskaitot Eiropu (Francija, Vācija, Apvienotā Karaliste); Ziemeļameriku (Kanāda, Meksika, Savienotās Valstis); Āzijas un Klusā Okeāna reģionu (Ķīna, Indija, Indonēzija, Japāna, Malaizija, Jaunzēlande, Filipīnas, Taivāna, Taizeme); un Āfriku (Dienvidāfrika).
Pētījumu mērķis ir sniegt patērētājiem ticamu un precīzu informāciju par dažādiem auto modeļiem. Tāpat tas palīdz auto ražotājiem nodrošināt augstāka līmeņa klientu apmierinātību.

Par J.D. Power and Associates J.D. Power and Associates ir starptautiska mārketinga informācijas pakalpojumu firma, kas darbojas četrās galvenajās biznesa jomās – tirgus izpēte, prognozes, darbības uzlabošana, izglītošana un klientu apmierinātība. Uzņēmuma veiktie kvalitātes un apmierinātības mērījumi ir balstīti uz atbildēm, ko katru gadu sniedz miljoniem patērētāju.

Par What Car?
What Car? jau vairāk kā 30 gadu ir lielākais un ietekmīgākais auto pircēju ceļvedis Lielbritānijā un citās valstīs. Whatcar.lv ir Latvijas lielākais auto pircēju ceļvedis, kas piedāvā vairāk kā 300 jauno auto testus, video testus, pētījumus, klientu aptaujas, padomus un visaptverošos datus.. Whatcar.lv partneri – vadošā līzinga kompānija Hansa Līzings un apdrošināšanas kompānija IF Latvia.
 
Visi komentāri
 
260882. viesis 20.augusts 2008 13:15
0 0 Atbildēt

Priusam augsta kvalitāte un drošība? :D

260888. viesis 20.augusts 2008 14:27
0 0 Atbildēt

tev ir pieredze ?

MAni pārsteidza, ka ITālijā viņus daudz kā takšus redz, iespējams, ka pilsētas atbalsta

260905. viesis 20.augusts 2008 18:57
0 0 Atbildēt

Jebkur$ Golf SDI....tdi ir ekonomiskaks par to sadardzinato mistkasti un iet ari labak....,vel nevajag aizmirst to,ka tos Primusus velak vajdzes parstradat,to baterejas..utt......,neko zalju tur neredzu! Holivudas Propoganda.....

260917. viesis 21.augusts 2008 12:34
0 0 Atbildēt

Man ļoti patika šī lietotāja atsauksmes par Prius: blog.pahlka.com/2008/06/15/a-...bout-my-prius/

BusDriver

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti