Domenikss pārdoto kravas auto skaits audzis par 11%

 
25.augusts 2008 11:44

Domenikss grupas uzņēmumu apgrozījums 2008. gada pirmajos sešos mēnešos pārsniedzis 27 miljonus latu, un, salīdzinājumā ar attiecīgo periodu 2007. gadā, tas samazinājies par nedaudz vairāk kā 10%.

Arī kopējais pārdoto automobiļu skaits šā gada pirmajā pusgadā ir samazinājies par 21%, salīdzinot ar attiecīgo periodu iepriekšējā gadā. Lai arī vieglo automobiļu segmentā šobrīd jūtams pārdošanas apjomu kritums, izaugsme vērojama kravas automobiļu grupā, kur pārdoto vienību skaits palielinājies. 

Kopumā 2008. gada pirmajos sešos mēnešos Domenikss realizējis 739 vienības. Ņemot vērā valsts ekonomisko situāciju, Domenikss pārdoto automobiļu skaita samazinājums vērojams vieglo automobiļu segmentā. Savukārt pārdoto vienību apjoma pieaugums raksturo kravas automobiļu segmentu, kas, salīdzinājumā ar attiecīgo periodu iepriekšējā gadā, audzis par aptuveni 11%.  

„2007. gads Domenikss bija nopietnas izaugsmes gads, kad būtiski uzlabojušies uzņēmuma darbības rezultāti. Šobrīd, kad valsts piedzīvo ekonomiska rakstura grūtības un visā auto tirdzniecības nozarē vērojams 33% tirgus kritums, arī mēs to visvairāk izjūtam tieši vieglo automobiļu segmentā. Taču pretēja situācija ir komerctransporta grupā, kur Domenikss pieder liela tirgus daļa – šajā segmentā mūsu pārdošanas apjomi aizvien pieaug. Turklāt šobrīd uzņēmumam ir labi rezultāti gan servisa pakalpojumu un rezerves daļu tirdzniecības, gan automobiļu papildaprīkošanas un nomas jomā,” komentē SIA Domenikss direktors Viktors Troicins.

Domenikss turpina darbu pie jaunā tirdzniecības un servisa centra projekta Salaspilī. Jaunais tirdzniecības un servisa centrs, kurā paredzēts investēt vairāk nekā 13 miljonus latu, būs lielākais un modernākais šāda veida centrs Baltijas valstīs. Tas būs īpaši nozīmīgs ne tikai pašam uzņēmumam un darbiniekiem, bet arī tā klientiem – līdz ar jaunā tirdzniecības un servisa centra attīstību Domenikss paredz trīskāršot savas darbības jaudas un apkalpot ievērojami vairāk klientu nekā līdz šim.

„Jau šobrīd izjūtam lielu klientu interesi par jauno tirdzniecības un servisa centru Salaspilī, visvairāk tā vajadzību izjūt tieši komerctransporta lietotāji. Jaunajā centrā tiks izveidotas 14 darba līnijas kravas automobiļu servisam, vienlaikus ļaujot apkalpot 28 automobiļus,” norāda V. Troicins.

Šogad veiksmīgi realizēta Abrenes ielas servisa centra paplašināšana, noslēgts līgums ar EvoBus GmbH par Mercedes-Benz autobusu pārstāvniecību Latvijā, kā arī nodrošināts transports Baltijas jūras valstu valdību vadītāju samitam. Šobrīd Domenikss īsteno arī Imantas servisa centra rekonstrukciju un modernizāciju.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti