Uzsāk gājēju pārvada būvniecību Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas 3

 
15.septembris 2008 11:22

Gājēju drošības paaugstināšanai sākušies gājēju pārvada būvdarbi pār Kārļa Ulmaņa gatvi pie Beberbeķu ielas.

Kā informē būvdarbu veicējs SIA “Tilts”, lai varētu izbūvēt gājēju pārvada balstus, Kārļa Ulmaņa gatvē remontdarbu zonā no 15. septembra satiksme virzienā no pilsētas centra tiks organizēta pa divām braukšanas joslām. Kārļa Ulmaņa gatvē virzienā uz pilsētas centru līdzīgi satiksme tiks organizēta no 22. septembra. Šāda satiksmes organizācija saglabāsies visu būvniecības laiku.



Kārļa Ulmaņa gatve ir valsts autoceļa ievads Rīgā un viena no visintensīvāk noslogotajām maģistrālajām ielām pilsētā ar sešām braukšanas joslām. Saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem gājējiem šādas ielas jāšķērso pa speciāli paredzētām vietām. Šim nolūkam Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas kalpos gājēju pārvads.

Tas būs tērauda laiduma konstrukcijas tilts ar kāpnēm un rampām abās gājēju pārvada pusēs, sniedzot iespēju šķērsot Kārļa Ulmaņa gatvi kājāmgājējiem, velosipēdistiem, vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Lai nodrošinātu satiksmes dalībnieku drošību, pretējās braukšanas joslas uz Kārļa Ulmaņa gatves gājēju pārvada tuvumā būs atdalītas ar drošības sietu 210 metru garumā.

Kā ziņots, Rīgas domes Satiksmes departaments bija saņēmis vēstules no vietējiem iedzīvotājiem ar lūgumu nodrošināt drošas Kārļa Ulmaņa gatves šķērsošanas iespējas. 2007. gadā tika atklāts jauns autobusa maršruts nr. 27, lai Beberbeķos dzīvojošie skolēni varētu droši nokļūt tuvākajās mācību iestādēs Imantā un Zolitūdē un Beberbeķu iedzīvotāji varētu apmeklēt tirdzniecības vietas un medicīnas iestādes. 2008. gada pašvaldības budžetā tika piešķirts nepieciešamais finansējums arī gājēju pārvada izbūvei.

Pēc Ceļu policijas datiem uz Kārļa Ulmaņa gatves pie Beberbeķu ielas pēdējo trīs gadu laikā notikuši 13 ceļu satiksmes negadījumi ar 10 ievainotajiem. Pēdējos trīs gados bojāgājušo satiksmes negadījumos, kas izraisīti šajā krustojumā, nav.

Plānots, ka gājēju pārvada izbūve tiks pabeigta jau decembrī, ja šā gada otrajā pusē būs būvniecībai labvēlīgi laika apstākļi.
 
Visi komentāri
 
261685. viesis 16.septembris 2008 10:56
0 0 Atbildēt

Superīga sēta būs apkārt 210 metru augstumā. Ar tādu sētu tikai TV torni apjozt:D

Redaktors 16.septembris 2008 10:59
0 0 Atbildēt

Tur gan teikts - garumā, ne?

261731. viesis 16.septembris 2008 23:01
0 0 Atbildēt

Joprojām neticu, ka tunelis sanāk dārgāks...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 5

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti