Nākamgad uz Latvijas ceļiem varētu tikt uzstādīti 100 fotoradari 11

 
18.septembris 2008 10:10

Nākamā gada rudenī Latvijas ceļu bīstamākajos posmos varētu tikt uzstādīti aptuveni 100 fotoradari, nolemts Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē.

Kā norādīja Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš, līgumu slēgšana, radaru pirkšana un uzstādīšana varētu aizņemt aptuveni deviņus mēnešus, turklāt Iekšlietu ministrijai ir jāizstrādā un jāiesniedz apstiprināšanai valdībā projekts par fotoradaru uzstādīšanu un pirkšanu.

Zivtiņš norādīja, ka fotoradari tiks uzstādīti vietās, kur bieži notiek ceļu satiksmes negadījumi, ceļu posmos, kur negadījumi visbiežāk ir saistīti ar ātruma pārkāpšanu, kā arī vietās, kur ir apgrūtināta policijas klātbūtne.

Tāpat Zivtiņš skaidroja fotoradaru uzstādīšanas, apkalpošanas un sodu iekasēšanas sistēmu, kura palīdzētu cīņā ar «draugu būšanu» vai samaksu tieši policistam, liekot soda naudai nonākt Valsts kasē.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas priekšsēdētājs Andris Lukstiņš gan norādīja, ka vismaz pagaidām pastāv nopietnas problēmas, kas saistītas ar sodu iekasēšanu no ātruma pārkāpējiem, taču sīkāk par šo jautājumu netika diskutēts. Satiksmes ministrs Ainars Šlesers norādīja, ka fotoradaru iegādes jautājums tiks izskatīts, izvērtējot valsts budžetu nākamajam gadam.
 
Visi komentāri
 
261798. viesis 18.septembris 2008 10:20
0 0 Atbildēt

Pie tāda fotoradaru apjoma Edzula administrētais BMWpower.lv uzkārsies vienā setā :)

261801. viesis 18.septembris 2008 10:47
0 0 Atbildēt

Jaut tagad powers un propka.lv uzrāda pilnīgi dažādas radaru atrašanās vietas.

261802. viesis 18.septembris 2008 10:53
0 0 Atbildēt

Uz katra iedzivotaja pa kamerai,jo nakamgad tik daudz cilveku valsti ari paliks!:)

261836. viesis 18.septembris 2008 14:47
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka uz to laiku vairums būs pārgājuši uz velosipēdiem/ motorolleriem.

261842. viesis 18.septembris 2008 17:05
0 0 Atbildēt

Vienu manā mašīnā,jo braucot ar ~98km/st mani visu laiku apdzen.

261846. viesis 18.septembris 2008 18:41
0 0 Atbildēt

davai davai,noproveesim cik vini izturiigi,cik labi kuraas utt..

261855. viesis 19.septembris 2008 9:22
0 0 Atbildēt

Manuprāt iet runa par stacionāriem fotoradariem. Vakar ar kolēģi no Lietuvas parunājām, viņiem jau ir ap 100 fotoradaru, stacionārie, visur ir brīdinājuma zīmes par viņiem. A to, ka mums kaut kāds SIA braukā un liek pārvietojamos viņš vispār nespēja nokomentēt, leiši sen jau būtu ielās, un neko tādu nepieļautu. Valsts nauda ir valsts nauda, un tur nekādi sia pa vidu nemaisās, vienīgais - viņus uzstādīja būvniecības kompānija - ārējais izpidlītājs, kaut kāds sia, un tad tur arī bez maz vai uz pirkstiem skatījās, lai konkursa uzvarētājs tiktu godīgi izvēlēts. Teica, ka tauta viņiem ļoti protestē pret korupciju un vēl visādām nejēdzībām, ļoti aktīva, tāpat ir ļoti spēcīgs spiediens no preses puses par tādiem gadījumiem, līdz ar to, lai arī viņiem ir korupcija, toties tā ir ļoooti labi paslēpta un ne tādos apjomos, kā mums.

261865. viesis 19.septembris 2008 12:16
0 0 Atbildēt

Laikam jau tomēr tā fotoradaru akcija būs jāatbalsta, jo vairums autovadītāju pēdējā laikā tiešām sāk braukt visnotaļ bezkaunīgi. Īpaši jau pa jūrmalas apvedceļu - tur vispār līmenis kā kaut kur āfrikas valstiņās: biezie apdzenot vispār nerēķinās ar pretimbraucošajiem auto . Brīnos, ka pēdējā laikā CP kontrole tur pašvaka. Nesen braucu arī uz Cēsīm. Nu tā, visu laiku vidēji ap 110-120 km/h. Jutos pārsteigts, ka vairums mani apdzina kā stāvošu...?? Laikam jau kaut kas īsti normāli ar elementāru kārtību uz autoceļiem nav kārtībā. CP kantora darbībā,loģiski, nekas nav mainījies. Tie draudziņi joprojām dzen muļķi regulari dežurējot tādās vietās kā lidostas viadukta pievadceļi, remontdarbu vietās zem Babītes viadukta, Kurzemes prospektā u.c. satiksmes drošibas ziņā nenozīmīgās vietās pilsētas zonā. Bet piķis ta CP nāk kā pa reni, kāda jēga vēl izbraukt uz lielajām šosejām ? Škiet, ka tomēr precīzi jāsakārto normatīvie dokumenti, kas regulē fotoradaru izmantošanu, un jāiepērk vismaz 1000 gab. to aparātu - tad varēs domāt par elementaru situacijas uzlabošanos uz lielajām šosejām. Rietumu valstīs jau daudz gadus ši elementarā kārtība tiek uzturēta tikai un vienīgi pateicoties fotoradariem. Protams, ka pie mums vienlaicīgi būtu jāpadomā arī par ātruma palielināšanu līdz 110 km stundā uz šosejām, kur atjaunots asfalta segums un pieļauj satiksmes drošiba.

261903. viesis 20.septembris 2008 15:24
0 0 Atbildēt

Kamēr nenomainīsies augšā sēdošie un itkā domājošie, tikmēr pie mums nebūs kā pie cilvēkiem. Atļauto ātrumu 110 laikam nesagaidīt, fotoradarus slēpj, lai iekasētu naudu, nevis rupētos par ceļa drošību samazinot ātrumu utt.

Bet tas, kas mums notiek uz ceļiem vienkārši parāda to kas notiek mūsu valstī - jo lielāks bardaks un neapmierinātība iedzīvotājiem, jo ātrāki un agresīvāki paliek autovadītāji.

Paskataties ārpus latvijas, ir vietas, kur nobloķējot satiksmi uz pus stundu, citi autovadītāji mierīgi sēdēs un pagaidīs, kamēr atbrīvos ceļu, nenervozējot, nepīpinot, nelamājoties, neizbraukājot visu apkārtni utt.

261904. viesis 20.septembris 2008 15:26
0 0 Atbildēt

Ja jaunos radarus atkal slēps un nebūs zīmes par to atrašanās vietu, piesakos nomētāt kādu ar vecām olām un tomātiem.

261915. viesis 21.septembris 2008 20:42
0 0 Atbildēt

ceļu bīstamākajos posmos?????

neuhj tirst.... liks tikai un vieniegi tur, kur pēc iespējas ātrāk varēs to piķi saslaukt apakaļ....

kāpēc neviens fotoradars nekad nav redzēts kādā līkumainā, krūmiem aizaugušā lauku ceļā????? un nauhj visi tie radari riek likti pamatā taisnā labi pārredzamā ceļa posmā???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti