Volvo Trucks rūpnieciski aprīko ar alkobloķētājiem 7

 
25.septembris 2008 11:43

No apmēram 40000 Eiropas Savienībā ceļu satiksmes negadījumos reģistrētajiem nāves gadījumiem aptuveni katru trešo izraisījusi alkohola lietošana. Lai paaugstinātu satiksmes drošību, Volvo Trucks savās mašīnās ievieš alkobloķētāju.

Šī automobilī uzstādītā papildus sistēma pirms motora iedarbināšanas paredz autovadītājam veikt izelpas testu.

Volvo ir pirmie, kas alkobloķētāju uzstāda jau automobiļu būves rūpnīcā. Salīdzinot ar iepriekšējiem un tirgū šobrīd esošajiem alkobloķētājiem, šogad ražošanā laistais alkobloķētājs ir lētāks un tam ir garāks kalibrēšanas intervāls. Alkobloķētājs ļauj pārvadājumu kompānijām un autovadītājiem panākt to, lai automobiļi netiktu vadīti alkohola reibumā. Ierīci šobrīd ir iespējams iegādāties un apkalpot Zviedrijā, Norvēģijā un Somijā. Volvo Truck Latvia strādā pie tā, lai Latvijā šo ierīci būtu iespējams ieviest un apkalpot 2009.gadā.

„Alkobloķētājs ir tikai viens no daudzajiem Volvo Trucks jaunievedumiem, lai kļūtu par vadošo kompāniju drošības jomā savā nozarē,” norāda Lars-Gorans Lovenadlers, Volvo Trucks Drošības departamenta direktors. “Pēc mūsu domām tieši pilnveidojumi drošības jomā visbūtiskāk spēj samazināt nelaimes gadījumu izraisīšanas risku.”

Fakti par alkobloķētāju:
-    Volvo FM, FH un FH16 automobiļiem alkobloķētāju iespējams uzstādīt rūpnīcā pēc pasūtījuma, kā arī iespējama vēlāka tā uzstādīšana uz Volvo kravas automobiļiem.
-    Vienīgais alkobloķētājs, kas paredzēts ADR (Eiropas valstu nolīgums par bīstamo kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu) transportlīdzekļiem.
-    Izmantotā mūsdienīgā degvielas šūnu (Fuel Cell) tehnoloģija nodrošina augstu kvalitāti un precizitāti.
-    Sastāv no panelī iestrādātas stacionāras ierīces un kabīnē novietota portatīva moduļa.
-    Ierīce tiek aktivēta, 5 sekundes iepūšot izelpu portatīvajā modulī.
-    Ierīce nodrošina startera darbības bloķēšanu, nepieļaujot motora iedarbināšanu pirms vadītājs nav veicis izelpas testu. Ja pārbaudes parametri iekļaujas pieļaujamajās robežās, uz displeja parādās uzraksts Iedarbināt motoru (Start Motor). Ja nē, parādās uzraksts Izslēgt (Lock Out), un motoru nav iespējams iedarbināt.

SIA „Volvo Truck Latvia” piedāvā jaunus un lietotus Volvo kravas automobiļus, automobiļu apkopi un remontu, rezerves daļu tirdzniecību un līzinga pakalpojumus  profesionālu transporta pakalpojumu un pārvadājumu nodrošināšanai. Uzņēmums piedāvā daudzveidīgu kravas automobiļu klāstu, sākot ar vidējas (12 t) un beidzot ar lielas (virs 16 t) kravnesības kravas automobiļiem, kā arī attīstītu vispasaules servisa un remonta centru tīklu, kurā apvienoti 3000 servisa uzņēmumi 130 valstīs SIA Volvo Truck Latvia filiāles un servisi atrodas Rīgā, Ventspilī, Valmierā un Daugavpilī. Rezerves daļu tirdzniecības centrs atrodas Liepājā

Volvo Trucks piedāvā automobiļus un visaptverošus pakalpojumus profesionāļiem transporta pakalpojumu un pārvadājumu nodrošināšanai. Kompānija piedāvā pilnīgu kravas automobiļu klāstu, sākot ar vidējas kravnesības un beidzot ar ļoti lielas kravnesības kravas automobiļiem, kā arī attīstītu vispasaules servisa un remonta centru tīklu, kurā apvienoti 3000 servisa uzņēmumi 130 valstīs. 2007.gadā Volvo Trucks pārdevis vairāk kā 100000 kravas automobiļu visā pasaulē. Volvo Trucks ir Volvo Group - viena no pasaules vadošā kravas automobiļu, autobusu, celtniecības un būvniecības iekārtu, peldošo transportlīdzekļu un stacionāro rūpniecisko iekārtu motoru, gaisa transportlīdzekļu agregātu ražotāja un servisa nodrošinātāja - struktūrvienība. Volvo Group piedāvā arī dažādus finanšu un citus pakalpojumus.
 
Visi komentāri
 
262044. viesis 25.septembris 2008 11:54
0 0 Atbildēt

Jautra sistēma :D Kādu sistēmu jami izgudros, lai atturētu šoferus no mazgadīgu dēlu vai meitu - pūtēju - līdzņemšanas? :D :D

262050. viesis 25.septembris 2008 12:28
0 0 Atbildēt

Nu, hvz, es atbalstītu vieglajiem auto. Dēļ sava mazgadīgā (15) kuram vāgenu (šārēto vai atsevišķo) protams nāksies pēc gada diviem pieviest. Da arī savu Nummuru vienu otru atceroties ...

262081. viesis 26.septembris 2008 11:09
0 0 Atbildēt

khe.... dažus EUR vērtais gaisa sūknītis problēmu atrisinās pilnīgi un efektīvi.

Kārtējais buļļa mēsls un iemesls iekāst papildus naudiņu... ja nu vienīgi tie EU pilsoņi ir gana stulbi un nemācēs to ierīci apiet ;-)

262110. viesis 28.septembris 2008 22:25
0 0 Atbildēt

Nu jā :):):),ja ņem uz krūts,tad parasti jau reisā,kad jāstāv tās debīlās 24 vai 45 st.Un tad jau pa visu parkingu kādus 5-50 kolēģus jau var atrast,kas iepūš tai verķī:):):).Kautkāds murgs.Vienīgi ja negribās šausmīgi strādāt,tad jau tajā trubiņā var iepūt odierīti vai dezi:)

Personīgi gan braukt dzērumā neatbalstu,bet uzjautrinoši gan.Jau izgudrotas zāles,pret digitālajiem taxo(ļoti elementāras) un tad šito štruntu domā,ka neapčakarēs:)

262152. viesis 29.septembris 2008 18:28
0 0 Atbildēt

Par to cik izmaksās apiet šo pasākumu, labāk parēķiniet paši. Vajadzīgās sastāvdaļas - neliela attiecīgā diametra caurulīte un viduvēja izmēra miskastes maiss.

Lietošanas instrukcija - vēdinot maisu uzpildam to ar gaisu, pēc tam saspiežam ar kreiso roku maisa galu ap caurulīti un ar labo pieliekam caurulītes otru galu pie alkometra iepūšamā gala. Pēc tam maisu saspiežam pēc individuālas gaumes - sēžamies virsū, žmiedzam padusē, vai arī palūdzam to izdarīt draugam, ja ir izdzerts tik daudz, ka maiss skrien par ātru.

262153. viesis 29.septembris 2008 18:43
0 0 Atbildēt

.....vai arī palūdzam to izdarīt draugam, ja ir izdzerts tik daudz, ka maiss skrien par ātru.

:)

262749. viesis 19.oktobris 2008 11:16
0 0 Atbildēt

es neko nesaku,ideja ir laba,un neuzskatu ka tas ir kaarteejais naudas ieguushanas liidzeklis,aarzemnieki tak taadi ir ka vislaik domaa tur pa droshiibu utt,bet fakts kas man liek aizdomaaties par sho lietu kaa shoferim ir vislaik taa puushana pie katras starteeshanas,nepietiek jau ar tiem stulbenjiem-transportnjikiem uz celja,plus veel sitas stulbums...esu redzeejis scania video ar sitaadu lietu...re ku varat pastiit kaa Scania tas izskataas,nu nezinu,vai es vislaik gribeetu sitaas liekties un puust,kjembolje ja skaidrs un jaaskrien vislaik...ideja kas man kaa shoferim buutu pieejama,ka nebuutu jaapuush vislaik,bet ik pa reizie,nu kkaa taa,uz kompa izveeli un tu nezini kuraa briidii tev liks iepuust..Scania video: www.youtube.com/watch?v=kGM0NUc7kdA

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti