Noskaidroti Latvijas autokrosa čempioni 1

 
13.oktobris 2008 16:09

Svētdien Valmierā, Brenguļu autotrasē Latvijas autokrosa čempionāta pēdējā posmā tika noskaidroti visi seriāla čempioni un pārējo vietu ieguvēji.

Jau pirms pēdējā posma zināmajam 2000 Super klases čempionam Ulvim Bujānam un Open klases čempionam Raimondam Jerānam pievienojās jaunais 1600 klases čempions Māris Stalis. Pēdējā posmā uzvaras klasēs, attiecīgi, izcīnīja visi trīs minētie čempioni.

Galvenā intriga pirms pēdējā posma bija 1600 klasē. Uz Latvijas čempiona titulu pretendēja trīs sportisti – Māris Stalis, Oļģerts Vērmanis juniors un Kaspars Īle. Čempions noskaidrojās jau A fināla pirmajā pagriezienā, kad Stalis izvirzījās vadībā, bet masveida sadursmē iekļuva Vērmanis juniors un Īle. Pirmais izstājās, otrs ievērojami atpalika no līderpozīcijas – vienīgās vietas, kas viņam saglabātu cerības uz titulu. Māris Stalis finišēja pirmais un kļuva par Latvijas čempionu. Otrais sacīkstē finišēja Andris Priedītis, bet trešais – Kaspars Īle. Pēc sacīkstes Oļģerts Vērmanis juniors iesniedza protestu pret Īli, kurš it kā izraisījis sadursmi. Sacensību komisārs protestu apmierināja, anulējot Īles rezultātu. Rezultātā trešo vietu posmā guva Ivo Zariņš. Pēc šāda iznākuma aiz čempiona Māra Staļa otro vietu kopvērtējumā sasniedza Vērmanis juniors, bet bronza – Īlem. Tiesa, rezultāti nav apstiprināti, jo Kaspars Īle Latvijas Automobiļu federācijas Krosa komisijā iesniedza apelāciju, kas jāizskata divu nedēļu laikā. Ja Kaspara Īles rezultāts tiktu atjaunots, viņš kļūtu par vicečempionu, bet Vērmanis juniors paliktu kopvērtējumā trešais. Izmaiņas izdarītu ietekmi arī uz citu kopvērtējuma pozīciju sadali.

2000 Super klasē A fināla vadībā atradās Ulvis Bujāns, līdz pēdējā līkumā viņa mašīnai lūza pusass. Taču sekojušajam Mārtiņam Porietim nebija iespēju konkurentu apdzīt un jaunais vicečempions Bujānu ar stumšanu nogādāja finišā, pirmajā vietā! Trešajā vietā pēdējā posmā Raimonds Tiltiņš. Čempionāta kopvērtējumā pirmajās divās vietās Bujāns un Porietis, bet bronza tika Artjomam Peško, kurš finālbraucienu gan noslēdza izstājoties pēc neveiksmīga apdzīšanas mēģinājuma.

Open klasē no starta līdz finišam līderpozīcijā bija Raimonds Jerāns, nodrošināto čempiona titulu apstiprinot ar vēl vienu uzvaru. Otrais finišēja Normunds Skribis, izcīnot bronzas medaļu Latvijas čempionātā. Pēdējā posmā trešo vietu guva Aigars Liškovskis. Par vicečempionu kļuva Jānis Kozlovskis, kurš gan izstājās tehnikas defekta dēļ, zaudējot otro vietu.

Brenguļu sacīkstē startus aizvadīja arī trīs papildu klases. Beta bagiju cīņās pirmo uzvaru savā otrajā sacīkstē izcīnīja Roberts Vītols – bijušā autokrosa braucēja, šobrīd autotirgotāja un Latvijas televīzijas auto eksperta Uģa Vītola dēls. Kroskartu cīņās absolūti un savā klasē labākais bija Jānis Baumanis, bet 125 kub. cm klasē pirmās trīs vietas tika, attiecīgi, Ralfam Sirmacim, Otto Vočtavam un viesim no Krievijas, Sanktpēterburgas braucējam Ņikitam Vjatčinam. B600 bagiju cīņās uzvaru guva bijušais Latvijas autokrosa čempions Ģirts Mūrnieks, aiz sevis atstājot Oskaru Priedi un Ģirtu Zīli.

Latvijas autokrosa čempionāta noslēguma kopvērtējums (neapstiprināts)
1600
* -- rezultāts var mainīties atkarībā no apelācijas izskatīšanas iznākuma
1. Māris Stalis (Valka, VW Golf II) 89
*2. Oļģerts Vērmanis juniors (Valmiera, VW Golf III) 79
*3. Kaspars Īle (Inčukalns, VW Golf III) 73
4. Andris Priedītis (Rīga, VW Golf III) 73
5. Sandis Melngāršs (Valmiera, VAZ 2108) 60
*6. Ivo Zariņš (Salacgrīva, VW Golf II) 58
*7. Jānis Grīnvalds (Kuldīga, VW Golf I) 58

2000 Super
1. Ulvis Bujāns (Cēsis, SEAT Ibiza) 100
2. Mārtiņš Porietis (Aknīste, VW Golf III) 82
3. Artjoms Peško (Ogre, Opel Astra) 63
4. Raimonds Mūrnieks (Pope, VW Golf III) 55
5. Juris Smilga (Laubere, VW Golf II) 54
6. Ainārs Kenigsbergs (Saldus, VW Golf II) 51

Open
1. Raimonds Jerāns (Salacgrīva, Matra Murena) 97
2. Jānis Kozlovskis (Ogre, Toyota MR2) 78
3. Normunds Skribis (Engure, ZAZ) 76
4. Aigars Liškovskis (Baloži, Toyota MR2) 67
5. Māris Rusmanis (Priekuļi, Pontiac Fiero) 60
6. Eduards Iesalnieks (Valka, Toyota MR2) 37
 
Visi komentāri
 
262594. viesis 14.oktobris 2008 16:03
0 0 Atbildēt

Ar Porieti vienā skolā mācījāmies un uz viena kalna slēpojām. Prieks par puiku!! Tā turēt!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti