Mercedes-Benz Actros izvēlēts par Gada kravas auto 2009 2

 
14.oktobris 2008 16:34

Jaunais Mercedes-Benz Actros, iegūstot auto nozares ekspertu atzinību, Starptautiskajā komerciālo transportlīdzekļu izstādē Hannoverē tika izvēlēts par „Gada kravas auto 2009”.



Kopš Mercedes-Benz Actros parādīšanās tirgū 1996. gadā, šobrīd visā pasaulē pārdoti jau vairāk nekā 600 000 šīs markas transportlīdzekļu. Visu trīs izlaidumu Actros automobiļi ir bijuši tirgus līderi, un katrs jaunais izlaidums pēc tā pirmās demonstrācijas sabiedrībai ir saņēmis „Gada kravas auto” titulu. 

Auto nozares žurnālisti no 21 Eiropas valsts atzinīgi novērtējuši Mercedes-Benz Actros ekonomiskumu, draudzīgumu apkārtējai videi, drošību un komfortu, ko nodrošina automobiļa izstrādē izmantotās jaunākās tehnoloģijas.

Starptautiskajiem pārvadājumiem paredzētais trešās paaudzes Mercedes-Benz Actros kravas automobilis tiek piedāvāts tirdzniecībā kopš 2008. gada marta. Savukārt pārējie Actros kravas transportlīdzekļi – celtniecībā izmantojamie automobiļi un smagsvara kravas sedlu vilcējs (pilno sastāva masu sasniedzot līdz pat 250 tonnām) – pirmoreiz plašākai publikai tika demonstrēti Starptautiskajā komerciālo automašīnu izstādē Hannoverē.

Actros ir pasaulē vienīgais kravas automobilis, kam uzstādīta ārkārtas bremzēšanas sistēma (Active Brake Assist), kas dažkārt tiek dēvēta arī par avārijas bremzēšanas sistēmu (Emergency Braking Assist). Pateicoties šīm inovācijām, Mercedes-Benz Actros iemantojis droša kravas auto statusu.

Pirmais kravas auto izlaidums ar automātisko transmisiju standarta aprīkojumā 

Jaunajam Actros uzlabotā Mercedes-Benz PowerShift 2 automatizētā transmisija ir uzstādīta standarta aprīkojumā, ievērojami atvieglojot automobiļa vadītāja darbu, kā arī piedāvājot integrētus nobīdes sensorus un optimizētu pārslēgumu stratēģiju. Pilnveidotā sensoru sistēma ļauj ievērojami vieglāk un ātrāk veikt pārnesuma maiņu. 

Ekonomiski un videi draudzīgi deviņu veidu dzinēji

Transportlīdzekļa jaudu nodrošina līdz pilnībai izstrādātie OM 501 LA un OM 502 LA dzinēji, kuri atbilst Euro 4/5 klasei. Tie sevī ietver sešus 11.9-l V6 dzinējus no 235 kW (320 zirgspēki) līdz 350 kW (476 zirgspēki) un trīs 15.9-1 V8 dzinējus no 375 kW (510 zirgspēki) līdz 440 kW (598 zirgspēki). Šie dzinēji ir sevi apliecinājuši, pateicoties to konstrukcijā esošai īpaši ekonomiskajai un videi draudzīgajai BlueTec tehnoloģijai, kura izmantota vairāk nekā 200 000 kravas automobiļu.

Avārijas situācijā automātiski tiek izraisīta bremzēšana

Jaunais Mercedes-Benz Actros ir pirmais un vienīgais sērijveidā ražotais kravas auto, kuru pēc izvēles iespējams aprīkot ar ārkārtas bremzēšanas sistēmu. Šī sistēma ir balstīta uz Telligent tuvuma kontroli un spēj patstāvīgi iedarbināt ārkārtas bremzēšanu situācijās, kad pastāv reāli ceļu satiksmes negadījuma draudi, transportlīdzekļa priekšdaļai saduroties ar cita transportlīdzekļa aizmugurējo daļu. 

Papildus izvēles drošības sistēmas atvieglo auto vadīšanu – ar akustiskā signāla palīdzību Telligent joslas saglabāšanas palīgs (Telligent Lane Assistant) brīdina autovadītāju situācijās, kad auto šķērso iepriekš ieņemto ceļa joslu, vienlaikus radot draudus gan sev, gan citiem uz ceļa esošiem transportlīdzekļiem. Telligent stabilitātes kontrole ir aktīva drošības sistēma, kas novērš puspiekabes saslīdēšanas risku un nodrošina to, lai transportlīdzekļa svārstības būtu atbilstošas braukšanas apstākļiem. Drošības veicināšanas sistēmas atzinīgi novērtējuši arī apdrošinātāji, piešķirot Mercedes-Benz Actros apdrošināšanas prēmiju atlaides.
 
Visi komentāri
 
262745. viesis 19.oktobris 2008 10:40
0 0 Atbildēt

jaa jaunais kaktus pa glauno...izklausaas interesanti taas avaarijas bremzes,ir redzeeti video kaa vinja darbojas,visai interesanti,bet nez kaa ir ikdienaa,vai neizbesii..?

269463. viesis 17.jūnijs 2009 9:43
0 0 Atbildēt

Kas tur īpašs tādā?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti