Jaunā «Renault Megane» saņem augstāko vērtējumu 3

 
27.novembris 2008 10:07

EuroNCAP drošības testos jaunā Renault Meganei piešķirts augstākais vērtējums – piecas zvaigznes - iegūstot 37 punktus no 37. Renault Megane ir kļuvusi par 11 Renault modeli, kas EuroNCAP drošības testos ieguvis piecas zvaigznes.



Radot jauno Renault Megane, inženieri sevišķu uzmanību veltījuši gan auto pasīvās, gan aktīvās drošības sistēmai, piemērojot principu „novērst, izlabot un pasargāt”.

Renault ir vienīgais autoražotājs pasaulē, kuram izdevies iegūt EuroNCAP drošības testos piecas zvaigznes 11 modeļiem. Jaunā Renault Megane aprīkota ar jau sevi pierādījušām, kā arī inovatīvām drošības tehnoloģijām, piemēram, drošības spilveniem, dubultajiem sānu trieciena sensoriem, trešās paaudzes Renault Vadības un aizsardzības sistēmu (SRP3), ABS, ESC u.c. Jaunās Megane virsbūves izveidē izmantoti augstas elastības tērauds, kas sadursmes gadījumā mazina iespējamās deformācijas un palielina pasažieru drošību.

Trešās paaudzes Renault Vadības un aizsardzības sistēma (SRP3) veidota tā, lai sadursmes gadījumā maksimāli pasargātu pasažierus no potenciālā trieciena un tā sekām. Automašīna aprīkota arī ar dubultajiem sānu trieciena sensoriem, kas pirmoreiz ievietoti Laguna III modeļos. Megane aprīkota ar papildus drošības spilveniem, piemēram, šajā modelī, salīdzinot ar iepriekšējo, pasažieru galvas aizsardzība palielināta par 30%. Nomainīti arī pagalvji, tādējādi panākot maksimālu kakla daļas aizsardzību. Papildu inženieri domājuši par gājēju drošību – auto priekšējā daļa veidota tā, lai automašīnas trieciena rezultātā ar gājēju, pēdējam rastos pēc iespējas mazāk traumas.

Runājot par bērnu drošību, jaunā Megane saņēmusi četras zvaigznes no maksimāli piecām pieejamām.

Jānorāda, ka Renault Megane aprīkota arī ar citām drošības sistēmām, kas ļauj vadītājam uz ceļa justies drošāk, piemēram, riepu spiediena monitoringa sistēma, kruīza kontroles sistēma ar ātruma ierobežotāju, automātiskās gaismas, ar sensoriem aprīkoti logu tīrītāji, bi-Xenon lukturi u.c.
 
Visi komentāri
 
264262. viesis 28.novembris 2008 12:33
0 0 Atbildēt

Tas auto jebkādu uzticību latvju zemē jau zaudēja pirms gadiiem 10 - kad ar lielu blamieri izgāzās pirmā megane. Vairs arī meganei pie mums nav izdevies panākt labus pārdošanas rezultatus - pat autopārdošanas buma laikā 2006-2007 gadā. Manuprāt, francūziem vajadzēs daudz laika, lai atgūtu pircēju uzticību.

264265. viesis 29.novembris 2008 1:23
0 0 Atbildēt

pirmā megāne 95- 99 (aprīlis) nemaz tik traki neizgāzās kā daži te ziņo.... katrā gadījumā jamā bija labs konkurents golf3

tā saucamā "new megane" 99-02 konkurēja ar 4 golfu - un piemēram 1.6 golfs pēc tehniskajiem parametriem atpalika no 1.6 megānes (megānei 2 zigi vairāk un ieskrējiens līdz sotakam par 0.2 sekundēm labāks)

megane II - pirmā mašīna kompaktklasē, kam izdevās dabūt 5 zvaigznes euroncap testos

golfs kautko tādu sasniedza 2 gadus vēlāk....

šitas konkrētais megānes modelis piespiedīs euroncapam pārskatīt testus, jo nav citu mašīnu kompaktklasē, kas sasniedz maksimālo drošības punktu skaitu... izņemot kaškaju, kas arī ir renault grupas izstrādājums.

(tuvākais konkurents lai cik tas tas nebūtu dīvaini ir golfs.... ja sākumā renaults mēģināja noķert fofāgenu, tad tagad fofāgens cek noķert renaultu ;) )

p.n. mans personīgais viedoklis ir - "toijota varētu būt labāka" ;)

264275. viesis 30.novembris 2008 15:05
0 0 Atbildēt

tirztams pirzdams golps ķer megāni :):):) sapņo vien :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti