Trīs «Hyundai» modeļi iegūst «Top Safety Pick» balvas 8

 
27.novembris 2008 11:23

Skandi Motors mārketinga speciāliste Jana Krūmiņa informē, ka jau otro gadu pēc kārtas trīs Hyundai modeļi, to vidū arī Latvijā savā klasē iecienītais Santa Fe, ir ieguvuši ASV Satiksmes drošības institūta (IIHS) Top Safety Pick balvas. Hyundai Veracruz un Santa Fe ieguva balvas vidējās klases SUV (Sport Utility Vehicle) kategorijā un Hyundai Entourage – minivenu kategorijā.

Visi balvas ieguvušie automašīnu modeļi ir saņēmuši augsto novērtējumu, pateicoties spējai pasargāt automašīnas pasažierus frontālās, sānu un aizmugures sadursmēs. J. Krūmiņa uzsver, ka drošība ir viena no Hyundai pamatvērtībām.

Entourage modelis jau ceturto reizi saņem IIHS augstāko novērtējumu minivenu kategorijā, bet Veracruz un Santa Fe – otro gadu pēc kārtas. Atbilstīgi augstākās pārvaldes ASV Nacionālās ceļu satiksmes drošības administrācijas (NHTSA) jauno mašīnu novērtēšanas programmai visi trīs modeļi ieguva piecas zvaigznes frontālās un sānu sadursmes testos.

Balvai Top Safety Pick tiek izvēlētas automašīnas, kuras vislabāk aizsargā cilvēkus frontālās, sānu un aizmugures sadursmes gadījumā, pamatojoties uz Institūta testos iegūto reitingu. Katras automašīnas kopējais novērtējums ir atkarīgs no dažādiem mērījumiem, ieskaitot bojājumus, ko guvuši manekeni, virsbūves struktūras deformācijas, konstrukcijas spējas slāpēt trieciena enerģiju utt. Saskaņā ar IIHS prasībām visām uzvarējušajām automašīnām ir jābūt aprīkotām ar jaunākajām drošības sistēmām, tostarp ar elektroniskās stabilitātes kontroli ESC (Electronic Stability Control), kas ir standarta aprīkojumā visiem trim Hyundai modeļiem Top Safety Pick reitingā un 67% Hyundai automašīnu, kas tiek pārdotas ASV.

„Hyundai paliek uzticīgs modernu drošības tehnoloģiju ieviešanai, kā, piemēram, elektroniski aktīvais galvas balsts Hyundai Genesis 2009. gada modelim,” saka Hyundai Motor America ražošanas attīstības vadītājs Maikls Deics (Michael Deitz). „Mēs esam lepni par to, ka trīs no mūsu automobiļu modeļiem šogad atkal ir ieguvuši Top Safety Pick balvas.”
 
Visi komentāri
 
264234. viesis 27.novembris 2008 11:59
0 0 Atbildēt

Par Hyundai dzirdam arvien biežāk un labākas ziņas. Jaunās mašīnas ir ok, bet rezerves daļas nesamērīgi dārgas un vērtības kritums bieži attur pircējus.

264243. viesis 27.novembris 2008 16:37
0 0 Atbildēt

Vācieši,šķiet, pārlieku ir iegrimuši rutīnā , kas būtiski traucē augsto tehnoloģiju veiksmīgai attīstībai autorūpniecībā. Pieļauju, ka fričiem veiksmīgākais auto pēdējo gadu laikā varētu būt jaunais četrdurvju poršē - tiešām, izcili skaists auto. Bet tehnikas attīstības ziņāziņā korejieši ir progresējuši stipri straujāk - viņu jaunās paaudzes auto arī ir atdzīstami par ļoti veiksmīgiem un glītiem. Protams, vairums veiksmīgo hundaju modeļi ir salīdzinoši jauni, kādēl grūti ir prognozēt šo auto kalpošanas ilglaicību. Katrā ziņā, līdz 150 000km nobraukumam sūdzējušies ir salīdzinoši nedaudz hundaju īpašnieki. Bet, šaubos, vai pēc 15 gadiem kāds vecs hundajs ripos pa mūsu autoceļiem, līdzīgi kā vācu w-124 un w-140 merši. Bet, jebkurā gadījumā paslavēsim korejiešus par viņu centību autobūvē.

264263. viesis 28.novembris 2008 15:26
0 0 Atbildēt

pēdējā laikā salīdzinoši daudz pabiezu ļautiņu pārkāpuši uz santa fe un sonata modeliem, tas nu ir fakts. šodien jau reti kurš var nopirkt lexusu vai jaunu auģiku, kā alternativa ir lielās un SUV klases hundaju auto. ja ir atlaides-normala cena, kvalitāte, izturiba un komforts. Gadus 5 var nobraukt bez jebkadām probzām, pārējais jau lai nu paliek otrā īpašnieka atbildībā.

264274. viesis 30.novembris 2008 0:14
0 0 Atbildēt

Ar Hyundai esmu pazīstams 5 gadus. Pirmais bija Getz, tad Sonata. Varu teikt tikai to vislabāko gan par Hyundai automašīnām, gan par Skandi Motors un tā servisu. Ja kādste mēģina viebties un ******* par Hyundai, ka auto sūdīgs u.t.t. , tad viņš nav nekad ar tām nav braucis vai pat iekšā sēdējis. Katrā ziņā kvalitāte tām ir augstāka par audi un mercedes. Tādas ir manas atziņas par auto, kas ir ikdienas darba auto - konkrēti audi q7 un mercedes sl600. Vairāk pa servisiem dzīvojas, nakē braucu. āmen

264280. viesis 1.decembris 2008 9:53
0 0 Atbildēt

cik zināms, viens no popularākajiem iauto speciem, kurš hundajus tikai no liela attāluma redzējis - varētu būt msh.

264291. viesis 1.decembris 2008 11:34
0 0 Atbildēt

Man viens pazīstams Latvijā populars kriminalkomisars agrāk brauca ar dārgo BMW sēriju auto - tagad jau daudzus gadus tikai ar hyundai džipiem. Un ir ļoti apmierināts.

264345. viesis 2.decembris 2008 10:51
0 0 Atbildēt

Normalas masinas!

264371. viesis 2.decembris 2008 15:00
0 0 Atbildēt

Gribētos redzēt tās trīs mašinas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti