«Hyundai Genesis» iekļūst Ziemeļamerikas gada auto finālā 4

 
5.janvāris 2009 12:35

Korejas ražotāja automobilis pirmo reizi 16 gadu ilgajā apbalvojuma pasniegšanas vēsturē iekļuvis Ziemeļamerikas gada auto (North American Car of the Year) finālā. Hyundai Genesis tika prezentēts pagājušā gada Ziemeļamerikas starptautiskajā automobiļu izstādē, savukārt tirdzniecībā Latvijā tas gaidāms šī gada pirmajā pusē.

2008. gada Ziemeļamerikas starptautiskajā automobiļu izstādē Hyundai demonstrēja jauno Genesis un solīja satricināt autobūves industriju, piedāvājot biznesa klases sedanu ar sporta auto spējām un īpašībām. Šo apgalvojumu apstiprināta Ziemeļamerikas gada auto žūrija, kas savos ikgadējos ievērojamākā un nozīmīgākā jaunā automobiļa meklējumos paziņoja, ka Genesis ir viens no trim finālistiem. Tas pārspēja tādus sāncenšus kā Nissan GT-R, Audi A4, Dodge Challenger un BMW 1-Series.

„Mēs lepojamies ar Hyundai Genesis,” saka Džons Krafčiks (John Krafcik), Hyundai Motor America izpilddirektors. „Šis auto ir mūsu labākais paraugs, mūsu inženierzinātnes izcilības augstākā pakāpe. Jūtamies pagodināti, ka esam kļuvuši par finālistiem šā prestižā apbalvojuma laureātu izvēlē.”

Lai izvēlētos trīs labākos automobiļus un trīs labākos autofurgonus, žūrija izvērtēja vairāk nekā 50 jaunus automobiļus. Genesis ir pirmais Korejas ražotāja automobilis, kas spējis iekļūt Ziemeļamerikas gada auto labāko trijniekā. Dažādi ASV pašmāju autoražotāju mašīnu modeļi jau astoņas reizes ir ieguvuši Ziemeļamerikas gada auto titulu, Japānas autoražotāji ir uzvarējuši trīs reizes, savukārt Eiropas autoražotāji – četras reizes. Pārējie divi finālisti ir Volkswagen Jetta TDI un Ford Flex.

Ziemeļamerikas gada auto uzvarētāju nosaka neatkarīga 50 auto žurnālistu žūrija no ASV un Kanādas. Žūrija izvērtē automobiļus pēc vairākiem kritērijiem, to vidū, piemēram, jaunievedumi, dizains, drošība, vadāmība, autovadītāja apmierinātība u.c. Šogad pasākums notiek jau sešpadsmito reizi.

Uzvarētājs tiks paziņots Ziemeļamerikas starptautiskajā automobiļu izstādē Detroitā 2009. gada 11. janvārī.
 
Visi komentāri
 
265438. viesis 5.janvāris 2009 13:16
0 0 Atbildēt

Pie mums "dzīvajā" vēl šie auto nav manīti. Cik saprotu, runa iet par diviem atseviskiem auto - biznesa sedanu un sporta auto, kuriem ir kopējs GENESIS apzīmējums. Bildēs šie auto ir redzēti vairākās IT lapās. Cik var spriest no aprakstiem, Genesis būs lielās klases aizmugures piedziņas auto ar 6 un 8 cilindru dzinējiem - konkurents A8, S-merša um 7.serijas bembja klasē. Par sporta klases auto info ir pamaz. Jautājums tikai - cik tas lielais hundajs pie mums maksās ? Diez vai kāds pašreizējā situacijā vairāk par 25 000 eiriku par to maksās ?

265474. viesis 5.janvāris 2009 22:43
0 0 Atbildēt

ciik zināms, eiropas tirgū genesis būs tkai ar 3,3 l dzinēju, to pašu, kas'sonātei. Bet pats auto būs klasi augstāks par sonāti - arī izmēros krietni lielāks. Līdzīgs s- klases mersim.

Ja nebūs pārāk dārgs, būs ņemams auto.

265487. viesis 6.janvāris 2009 0:43
0 0 Atbildēt

Dizains tāds citātu salikums no citiem vien ir www.hyundaigenesis.com/ -iepr. paaudzes 7.bembja bagāžnieka vāks,pasāta sānu stiklojums,merša "grils".Protams,ja cena būs kā USA(no 30K$),tad jau pirks tauta.Te vēl kupejnieks www.thegenesiscoupe.com/

UUSA

265545. viesis 6.janvāris 2009 21:48
0 0 Atbildēt

Ieskatījos tajā lapā - nu, patiešām glīts un interesants auto. Protams, ir līdziba ar jaunajiem lielajiem vācu auto. Bet sonāte arī bija līzīga A6 - visiem tīri labi patika.Pat pašiem fričiem. Bet,kopumā tas genesis izskatās pavisam labi. Ja tādu pie mums dos zem 30 000 eirikiem - interese būs liela. Pat krīzes laikā. Iesaku to auto apskatīt arī iauto galvenajam hundaju kritizierim msh - iespējams, ka patiks.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 5

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti