Jaunās paaudzes «Toyota Prius» hibrīdautomobilis debitējis Detroitā 2

 
13.janvāris 2009 10:41

Detroitas motoršovā debitēja jaunās paaudzes hibrīdautomobilis Toyota Prius. Kā ziņots preses relīzē, nedaudz palielinājušies automobiļa gabarītizmēri (Prius ir kļuvis par 1,5 cm garāks un par 2,5 cm platāks), samazinājies aerodinamiskās pretestības koeficients (no 0,26 uz 0,25), parādījusies jaudīgāka spēkiekārta, kā arī savādāks ir kļuvis virsbūves noformējums no priekšpuses un aizmugures, kaut gan iepriekšējās virsbūves kopējās stila iezīmes tika saglabātas.

Galvenās jaunās paaudzes Toyota Prius spēkiekārtas izmaiņas - tas ir četru cilindru 1,8 l benzīna dzinējs, kurš darbojas pēc Atkinsona cikla, ar jaudu 98 z.s., maksimālais griezes moments - 142 Nm (agrāk šim modelim bija 76 z.s. 1,5 litru dzinējs). Līdz simtam jaunais Prius ieskrienas 9,8 sekundēs, bet vidējais degvielas patēriņš jauktajā ciklā - 4,7 litri uz 100 km (samazinājies par 0,4 litriem).  





Par 20 % ir samazinājies arī spēkiekārtas izmērs un svars, kā arī ir parādījusies jauna bremžu enerģijas reģenerēšanas sistēma, disku bremzes visiem četriem riteņiem un saules baterijas klimatiekārtai, kuras par atsevišķu samaksu tiek uzstādītas uz automobiļa jumta.



Jaunās Toyota Prius cenas pagaidām netiek nosauktas. Pārdošanā jaunais automobilis nonāks šī gada pavasarī.
 
Visi komentāri
 
265777. viesis 13.janvāris 2009 11:19
0 0 Atbildēt

Malziet smieklīgi, uzlikusi dzinēju kas ir apmēram par 10% efektīvāks par Otto dzinēju, un tad droši tagad mēģīnās iestāstīt ka šitais puselektromobilis kļuvis ekonomiskāks dēļ nākotnes hibrīdtehnoloģijām, tas nekas ka tā ir tikai un vienīgi iekšdedzes dzinēja tehnoloģija.

265778. viesis 13.janvāris 2009 11:34
0 0 Atbildēt

nezinu, kas jāpīpē, lai nopirktu sev ko tādu.

Kroplīgs dizains komplektā ar dīvainu tehnoloģiju un parasto mazlitrāžas auto patēriņu par droši vien absolūti nejēdzīgu cenu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti