Raimonds Strokšs/Anrijs Jesse startēs ar Mitsubishi Lancer Evolution X 2

 
29.janvāris 2009 12:28

Šo sestdien, 31. janvārī, netālu no Lietuvas pilsētas Utenas sāksies Latvijas čempionāts autorallijā. Jau pirmajās sacīkstēs – „Winter Rally 2009” – uz starta stāsies arī jaunākās paaudzes Mitsubishi Lancer Evolution X automašīna, ar kuru startēs „RA Motosport” komandas ekipāža Raimonds Strokšs/Anrijs Jesse.

Divkārtējais Latvijas čempions autorallijā Raimonds Strokšs ielas Mitsubishi Lancer Evolution X automašīnu iegādājās pirms 2008. gada Latvijas čempionāta noslēdzošā posma „Parex Rallijs Latvija”. Tad tā tika atdota Pētera Neikšāna kompānijas „AMP Motorsport” rīcībā un neilgi pirms jaunā gada nonāca atpakaļ pie Raimonda Strokša jau pilnībā sagatavota rallija vajadzībām.



„Lēmums iegādāties Evo X un pirmajam Baltijas valstīs to sagatavot rallija sacensībām nāca diezgan negaidīti. Latvijas rallijsprinta čempioni Jānis Dūcis/Aivars Anevics izteica vēlmi iegādāties mūsu Mitsubishi Lancer Evo IX, un jau pāris dienas pēc šī darījuma biju Mitsubishi salonā un iegādājos Evo X! Šis nav viegls uzdevums – būt pirmajiem Baltijā, kuri sagatavo jauna modeļa automašīnu. Sagatavošanas periodā saskārāmies ar vairākām problēmām, kas pirmkārt saistītas ar rezerves daļu piegādi – daudzi mezgli desmitās paaudzes evolūcijai vēl vienkārši netiek ražoti! Tomēr automašīna ir gatava startam un plānojam ar to šogad piedalīties visos Latvijas čempionāta posmos, kā arī pāris treniņsacensībās ārvalstīs,” stāsta Raimonds Strokšs.



Raimondam Strokšam un viņa vadītajai „RA Motorsport” komandai starti ar Mitsubishi Evo X nebūs vienīgais izaicinājums 2009. gada sezonā. Komanda apņēmusies arī organizēt vienas no populārākajām sacensībām Latvijā – ralliju Talsos. Tas šogad ieguvis jaunu ģenerālsponsoru – apdrošināšanas sabiedrība „BTA”, tādēļ sauksies „BTA Rally Talsi 2009”. Apdrošināšanas sabiedrība „BTA” šogad būs arī „RA Motosport” komandas ģenerālsponsors.

„RA Motosport” komandā šogad startēs divas ekipāžas – jau pieminētie Strokšs/Jesse ar Mitsubishi Lancer Evolution X, kā arī ekipāža ar Renault Clio automobili – Ivo Priedītis/Mārtiņš Vitkovskis. Bez apdrošināšanas sabiedrības „BTA” komandu atbalsta arī „SC Grupa”, būvfirma „ST Baltic Group”, „Kubs E”, „Swecon” un „Autogarant”.
 
Visi komentāri
 
266249. viesis 30.janvāris 2009 8:01
0 0 Atbildēt

Super!

Prieks dzirdēt, k ašajos laikos kaut kas labs notiek!

Lai veicas mūsējiem braucējiem :-)

pilots

266281. viesis 31.janvāris 2009 22:33
0 0 Atbildēt

oho, normāli čīča pacēlies :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti