«RA Motosport» augstu novērtē Somijas rallijā gūto pieredzi 2

 
10.marts 2009 0:03

7. martā Somijas pilsētā Joensū notika Latvijas rallija čempionāta un kausa izcīņas 3. posms, kurā veiksmīgi nostartēja arī "RA Motosport" komandas ekipāžas Raimonds Strokšs/Anrijs Jesse, iegūstot 5. vietu savā klasē, un Ivo Priedītis/Mārtiņš Vitkovskis, iegūstot 3. vietu savā klasē.

Taču par vērtīgāko komanda uzskata tieši iegūto pieredzi izbraucot Somijas sarežģītos ātrumposmus.


Foto: Raimonds Volonts, V4 Motors.

“RA Motosport” ekipāža Raimonds Strokšs/Anrijs Jesse, startējot ar desmitās paaudzes Mitsubishi Lancer Evolution, N4 klasē finišēja piektajā vietā. Somijas rallijs bija pārbaudījums komandas sporta automašīnai, jo pēc rallija Sarma bija radušās nopietnas tehniskas problēmas. Aizdegoties automašīnas dzinējam, ekipāža no rallija Sarma bija spiesta izstāties jau pēc pirmās dienas, tāpēc labs starts Somijā bija ļoti būtisks, lai atgūtu zaudētās pozīcijas.

Raimonds Strokšs: ”Darījām visu, lai atrisinātu tehniskās problēmas un Somijas rallijā sasniegtu labākos rezultātus. Automašīnai bija nepieciešams jauns dzinējs un turbīna, un tā kā laika starp abiem rallijiem bija maz, vajadzēja darboties ļoti operatīvi. Veiksmīgais starts liecina, ka tehniski auto bija labi sagatavots un gribu pateikt milzīgu paldies komandas tehniķiem. Protams, rēķinājāmies, ka jebkuram jaunam auto ir jāizslimo tā saucamās „bērnu slimības”, un ceram, ka turpmāk nekādas nopietnas likstas vairs neatgadīsies”.

"RA Motosport" komandas ekipāža Ivo Priedītis/Mārtiņš Vitkovskis ar savu 2WD ieskaites Renault Clio Sport sporta automašīnu izcīnīja trešo vietu klasē. Šī ekipāža joprojām saglabā līderpozīcijas Latvijas rallija čempionāta 2WD klases kopvērtējumā, taču ekipāža Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis atpaliek tikai par vienu punktu. „RA Motosport” Renault Clio Sport automašīnas pilots Ivo Priedītis: „Esam apmierināti ar sasniegto, jo Somijas rallijs ir tikai ceturtais lielais rallijs mūsu karjerā. Bijām piesardzīgi nelielās pieredzes dēļ, jo šis rallijs ir slavens ar saviem sarežģītajiem ātrumposmu ceļiem, tāpēc primārais uzdevums bija sasniegt finišu un to arī veiksmīgi izdarījām. Protams, esam priecīgi par iegūto trešo vietu savā klasē, tas mums ir vērā ņemams sasniegums un palīdz mums saglabāt līderpozīciju 2WD klasē. Kopumā guvām ļoti vērtīgu pieredzi, krājām kilometrus, kas mums dos iespēju sasniegt labākus rezultātus turpmākajos Latvijas rallija čempionāta posmos”.

Ar veiksmīgo startu Somijā „RA Motosport” izcīnīja vērtīgus punktus čempionāta komandu ieskaitei, kur pēc Somijas rallija „RA Motosport” joprojām saglabā 3. vietu, piekāpjoties tikai tādām spēcīgām komandām kā "SEB Tieto Rally Team" un "Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda".

Nākamais rallijs Latvijas čempionāta ietvaros būs „BTA Rally Talsi 2009”, kas norisināsies Talsos 16. un 17. maijā un kura organizēšanā ir iesaistījusies arī „RA Motosport” rallijkomanda ar Raimondu Strokšu un Mārtiņu Vitkovski priekšgalā.

„RA Motorsport” komandas ģenerālsponsors ir „Apdrošināšanas sabiedrība BTA”, bet sponsori – „SC Grupa”, būvfirma „ST Baltic Group”, „Kubs E”, „Swecon” un „Autogarant”.
 
Visi komentāri
 
267534. viesis 10.marts 2009 8:34
0 0 Atbildēt

Super!

Cerams drīz Strokš būs līderis,

Audi gāja lopā, paradi ko Evo spēj vai nespēj!!!

Audi Quattro

267542. viesis 10.marts 2009 11:39
0 0 Atbildēt

Ja paskatās cik Raimonds atpaliek, tad nav pamata domāt, ka viņš kādreiz būs līderis.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 8

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti