Jaunais «Hyundai ix55» jau nopērkams Latvijā 9

 
10.marts 2009 8:00

Jaunā septiņvietīgā Hyundai luksusa apvidus auto ix55 Eiropas prezentācija notika šā gada Parīzes auto izstādē Mondial de l'Automobile. Jaunais flagmanis ix55, pārspējot Tucson un Santa Fe, papildinājis Hyundai dinamisko un pievilcīgo apvidus automobiļu klāstu.



ix55 ir veidots uz Ziemeļamerikas tirgū populārā Veracruz modeļa bāzes, taču lai padarītu to pievilcīgu Eiropas tirgum, realizēta plaša uzlabojumu programma.

Hyundai ix55 ir ietilpīga automašīna – tās garums sasniedz 4844 mm un platums - 1945 mm. Jaunais modelis ir aprīkots ar pilnīgi jaunu V6 CRDi turbo dīzeļdzinēju un sešpakāpju automātisko transmisiju. Eiropas prasībām ir pielāgota arī ix55 dinamika – jauns balstiekārtas regulējums un uzlabota stūres sistēmas darbība nodrošina dinamisku vadāmību un gaitas īpašības. Par Hyundai apņemšanos ar uzviju izpildīt prasīgā Eiropas tirgus kritērijus liecina elegantais un modernais dizains, pedantiskā montāžas kvalitāte, augstais luksusa,  komforta un drošības līmenis.

Stils un dizains

Hyundai ix55 turpina i10, i20 un i30 modeļu aizsākto Eiropeisko stilu. ix55 robusto dizainu elegantu padara izvēlētas proporcijas un tādi elementi kā izteiksmīgie, papildus aprīkojumā pieejamie ksenona lukturi, iespaidīgās radiatora restes, muskuļotā sānu līnija, masīvie 17 vai 18 collu vieglmetāla diski, izliektā jumta līnija, virsbūves stūrus ieskaujošie aizmugures lukturi un integrētie izpūtēji.

Pateicoties paaugstinātajam klīrensam un transmisijai, kas aktivizē pilnpiedziņu, kolīdz tas ir nepieciešams, ix55 ir piemērots laivu vai zirgu treileru vilkšanai, kā arī nodrošina stabilu pārvietošanos pa piesnigušiem, dubļainiem vai grūti izbraucamiem ceļiem. Labo caurgājību papildina plašs un pārdomāti veidots salons. Automobiļa fleksiblais septiņu sēdvietu dizains ir ļoti funkcionāls un ērts izmantošanai arī ģimenēm lielākiem pārbraucieniem.

Salons

Atbilstoši markas flagmanim, ix55 salons ir veidots atbilstoši jaunākajām luksusa tendencēm. Izmantojot augstvērtīgu ādu un koku, Hyundai dizaineri ir radījuši plašu salonu, kas vienlaikus ir gan funkcionāls, gan elegants. Standarta aprīkojums ir viens no labākajiem savā klasē, un tajā ietilpst elektriskās regulēšanas funkcija vadītāja sēdeklim, radio ar RDS, augstas klases Infinity audiosistēma ar MP3 atskaņošanas iespēju, daudzfunkcionāls borta dators, tonēti aizmugurējie stikli, divu zonu klimata kontrole ar atsevišķu vadību aizmugures pasažieriem, regulējams, multi-funkcionāls stūres rats ar ādas apdari un kruīza kontrole.

Balstiekārta un gaitas īpašības

Kā jau iepriekš minēts, pirms ienākšanas Eiropas tirgū jaunais ix55, kas veidots uz Ziemeļamerikas tirgū panākumiem bagātā Hyundai Veracruz bāzes, tika pakļauts pamatīgai pilnveidošanas procedūrai. Priekšējo statņu un aizmugures balstiekārta ir aprīkotas ar stingrākām atsperēm un amortizatoriem, kas nodrošina sportiskākas gaitas īpašības, bet stūres iekārtas ģeometrija un pastiprinātāja darbība ir noregulētas tā, lai sniegtu pozitīvākas braukšanas izjūtas.

Jaunajā ix55 Hyundai prezentē pilnīgi jauno un spēcīgo 3 litru V6 CRDi turbo dīzeļdzinēju. Tas ir radīts īpaši Eiropas tirgum, ievērojot Euro IV izplūdes gāzu normas. Dzinējs ir aprīkots ar 1600 bāru Common Rail degvielas iesmidzināšanas sistēmu un Piezo inžektoriem, kas ļauj tam attīstīt 240 Zs pie 3800 apgr./min. un panākt 451 Nm griezes momentu no 1750 līdz 4500 apgr./min..

ix55 adaptīvā pilnpiedziņas sistēma un sešpakāpju automātiskā transmisija (pirmo reizi Hyundai vēsturē) ar manuālas pārnesumu pārslēgšanas iespēju (Shiftronic) sniedz optimālu dinamikas un ekonomijas apvienojumu. No 0 līdz 100 km/h automobilis paātrinās 10,4 sekundēs, maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 200 km/h atzīmes, bet degvielas patēriņš kombinētā ciklā ir tikai 9,4 l/100 km, savukārt CO2 izmešu līmenis ir 249 g/km.

Drošība

Ar ix55 Hyundai turpina savā klasē vadošās drošības līmeņa tradīcijas. Izturīgā, ar datorsimulāciju palīdzību izstrādātā pasažieru drošības kapsula, pārliecinošā pilnpiedziņas sistēma, spožie ksenona lukturi, spēcīgās bremzes un augstās sēd-pozīcijas sniegtā pārredzamība nodrošina augsta līmeņa aizsardzību ix55 vadītajam un pasažieriem. To papildina plašs standarta drošības aprīkojuma saraksts: seši drošības spilveni ar sānu aizkariem visām trim sēdekļu rindām, elektroniskās stabilitātes programmas (ESP) jaunākā paaudze, TCS vilkmes kontroles sistēma un ABS ar elektronisko bremzēšanas sistēmu. ix55 drošības aprīkojumā ietilpst arī aktīvie priekšējie galvas balsti, trīspunktu drošības jostas ar spriegotājiem un slodzes ierobežotājiem visām septiņām sēdvietām un brīdinājuma signāls par nepiesprādzētu drošības jostu vadītājam un priekšējam pasažierim.

Komforts

Kopš pašiem pirmsākumiem ix55 izstrāde ir bijusi orientēta uz visas ģimenes vajadzībām piemērotu daudzpusību. Šīs daudzpusības atslēga ir septiņu sēdvietu konfigurācija, ko tajā pašā laikā var funkcionāli nolocīt bagāžas nodalījuma grīdā, iegūstot 598 litru ietilpību. Nepieciešamības gadījumā aizmugurējos sēdekļus kopā ar drošības jostām ir ļoti vienkārši uzstādīt to sākotnējā stāvoklī. Hyundai inženieri ir parūpējušies arī par to, lai aizmugurējām sēdvietām būtu ērti piekļūt no abām pusēm. Otrās un trešās rindas sēdekļi ir nolokāmi kopā vai pa daļām, kas ļauj ix55 īpašniekam pielāgot automobili konkrētai pasažieru vai bagāžas pārvadāšanas situācijai. Maksimālā salona ietilpība ir 1746 litri. Neskaitāmi nodalījumi sīklietām, vairākas 12 voltu rozetes, elektrisko spoguļu, sēdekļu un stūres pozīcijas atmiņas funkcija, dzesējams nodalījums viduskonsolē, atslēga ar tālvadību, automātiskie logu tīrītāji un stāvvietas sensori ļauj ix55 būt gatavam jebkuram pārbaudījumam, ko ikdiena var sagādāt tā īpašniekam.

Hyundai ix55 ir pieejams Latvijā jau kopš februāra sākuma, un tā cena ir sākot no 42 800 EUR. Automobiļi Hyundai ix55 tiek ražoti Dienvidkorejā. ix55 ir 5 gadu garantija bez nobraukuma ierobežojuma un 10 gadu pretkorozijas garantija. 

1967. gadā dibinātais Hyundai Motor Co. ir izaudzis par piekto lielāko autoražotāju pasaulē jau kopš 2007.gada un ietver vairāk nekā divdesmit meitas uzņēmumus un saistītos uzņēmumus. Uzņēmumā kopumā strādā vairāk nekā 75 000 cilvēku. Hyundai Motor ir 2008.gadā ir pārdevis aptuveni 2.8 miljonus transporta līdzekļu visā pasaulē. Hyundai automobiļi ir nopērkami aptuveni 6000 pārstāvniecībās un autosalonos 193 pasaules valstīs. Papildu informācija par Hyundai Motor Co. uzņēmumu un produktiem ir atrodama www.hyundai-motor.com un www.hyundai.lv.
 
Visi komentāri
 
267535. viesis 10.marts 2009 8:46
0 0 Atbildēt

baigi dārgi par hjundaju, bet tā jau OK

267536. viesis 10.marts 2009 9:27
0 0 Atbildēt

Pasaulē ir krīze tāpēc vajag vajag mums luksusa apvidus (nedaudz sasmīdināja) auto kā ēst :]

267540. viesis 10.marts 2009 11:20
0 0 Atbildēt

Auto, iespējams, ir pavisam labs. Bet, ne pašreizējos krizes apstākļos. Un cena arī bišķi par traku. Bet izdevīgāk šādu braucamo tomēr pirkt jau pāris gadus lietotu. Pieļauju, ka tml. lietots braucamais pēc trim gadiem maksās ne vairāk kā 18000-20000 eiriku. Nesen viens mans paziņa nopirka max aprīkotu divgadīgu Santa Fe dīzeli par 12 000 eiro. Auto kā no bodes, bet cena vairāk nekā uz pusi lētāka.

267543. viesis 10.marts 2009 11:46
0 0 Atbildēt

42k jevro par lētāko. tak pa tādu summu var jau sākt skatīties uz koijotu kukurūzeri

267545. viesis 10.marts 2009 13:05
0 0 Atbildēt

nez ko Hyndai domā ar šādām cenām ? :D

267546. viesis 10.marts 2009 14:17
0 0 Atbildēt

Jaa,man tik sitaads truuka...:D

zigis

267559. viesis 10.marts 2009 16:03
0 0 Atbildēt

CENA !!!!!!!!!

267570. viesis 10.marts 2009 18:32
0 0 Atbildēt

urrā tovarišči! beidzot latviju ir sasniedzis 2007 gada hjundajs :D

en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Veracruz

tikai TUR maksimāla nopakotas tačkas cena stāv rakstīta $35,750

speciāli eiropas tirgum ir uzlaboti nosaukums un cena.... vairāk jau nekas tur nav īpaši mainīts :D

sadaļā futūre ir arī tas megajaunais dīzelis pieminēts, ko nu mēģina kā eiropas uzlabojumu pasniegt ;)

267582. viesis 10.marts 2009 22:31
0 0 Atbildēt

Drebiet Vācijas "brendi", šis ir Hyundai gads, kad visi BMW, Audi un Mercedes Benz tiks izspiesti ne tikai no Vācijas, bet arī no visas Eiropas autotirgus un jau 2010.gada sasniegs 55-65% no kopējā jauno pārdoto automobīļu skaita visā Eiropā.

Bet kas attiecas uz Latviju, tad jau šī gada otrajā pusē Rīgas ielas tiks pārpludinātas ar Hyundai markas automobīļiem.

Vot!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti