Pasaules autorūpniecības atjaunošanai būs nepieciešami 4 gadi 5

 
11.marts 2009 8:17

2009.gadā vieglo automobiļu ražošanas apjoms pasaulē sastādīs aptuveni 53 miljons vienību, kas būs viszemākais rādītājs kopš 2001.gada; salīdzinājumā ar 2008.gadu, kad pasaulē tika saražoti 65 milj.automobiļu, samazinājums būs par 18 %. Šādas prognozes izteiktas kompānijas CSM Worldwide Inc. pētījumā, kurš tika prezentēts Dienvidkorejā.

Kā paziņoja kompānijas viceprezidents Maikls Robinette (Michael Robinette), faktiskais pārdošanas apjoms var nedaudz pārsniegt ražošanas apjomu uz noliktavas krājumu rēķina.

Eksperti paredz, ka 2009.gads būs vissliktākais automobiļu rūpniecībai, bet 2010.gadā sāksies mērens pārdošanas apjoma pieaugums. Lai atgrieztos pagājušā gada līmenī, pasaules autorūpniecībai būs nepieciešami četri gadi. Bet jau 2015.gadā automobiļu ražošanas apjoms var pieaugt līdz 80 milj.vienībām strauja pieprasījuma palielināšanās dēļ ASV un Ķīnā. 
 
Visi komentāri
 
267594. viesis 11.marts 2009 8:55
0 0 Atbildēt

:D mans domāt, ka šī krīze būs liela mācība tiem tipāžiem, kas bija pasākuši ik pēc pāris gadiem mainīt Huņdaju pret Daciju utt ieguldot visu savu 20 Ls algas pieaugumu jaunajā līzē cerībā, ka ap Rīgu neaptrūksies vietas, kur pienest ķieģeļus jauna papīra namiņa celtniecībai :D līdzīgi arī citur pasaulē. vnk pasaulei nevajag tik daudz mašīnu, ar tām var braukt drusku ilgāk, un naudu tērēt prātīgāk. Bet zuper-puper ekonomisti prognozē, ka tas iepriekšējo gadu ārprāts atjaunosies pēc 4 gadiem... nu-nu. Nez, cik naudas iztērēts šīm pētījumam (izskatās pēc LV valdības pasūtījuma :D:D:D)

267600. viesis 11.marts 2009 10:38
0 0 Atbildēt

Diemžēl, treknajos gados, Latvijas autoparks knapi paguva atjaunoties par 1/4 no kopskaita. Tas ir ļoti maz. Šobrīd jau sākušies arī pretējie prodesi - lizinga kompānijas lielu daļu no maksātnespējīgo klientu auto iztirgo atpakāl uz ārvalstīm. Kā man vakar stāstīja pieredzējis servisnieks, sākusies tendence, kad naudas grūtibās nonākušie pilsētnieki sāk no lauku mājām vest atpakal un remontēt savus vecos auto. Nupat saņēmis remontā 4 gadus nebrauktu Renault 25V6, kuru iedevis viens vēl nesen pabiezs čalis. Tam čalim lizinga kompanija atņēmusi lendkruiseri. Līdzīgas situacijas esot arī citiem. Tiekot pieteikti remontiem pat vecie w-123 merši, "cigari", vecie bembji un pat pa kādam kadetam. Pakapeniski servisos atgriežoties vecie laiki.

267601. viesis 11.marts 2009 10:44
0 0 Atbildēt

Latvijas autoparka atjaunošanos vajag skatīt valsts ekonomiskās situācijas kontekstā. nevis caur rozā brillītēm. Kā daži iepriekšējos gados skatījās uz auto un mājokļu tirgu. Āfrikā brauc ar 70-to 80-to gadu meršiem un tojotām un neviens nesūdzas. Un piesārņojums ir muļķības. Daudz lielāku piesārņojumu rada nepārtrauktā auto nomaiņa ik katrus 3-5 gadus, nevis 10-20 gadus ilga ekspluatācija.

267605. viesis 11.marts 2009 11:17
0 0 Atbildēt

cap, tas viss skaisti, bet auto kvalitate pedejos 10 gados arii tika piereguleeta uz trim gadiem... Viss saak ost pec ta, ka 10-15 gadus veciem auto cenas ja ne pacelsies, tad vairs noteikti nekritiis tik daudz kaa ieprieksh, jo jaunie auto ir vienkarshi parak daargi uztureshanaa, ipashi dauzot pa musu celjiem...

kopumaa gan latvijaa faktiskaa situacija ir tada, ka jaunakus par 10-15 gadiem auto pirkt var tikai retais.. It kaa arii pelnu virs videjaa valstii, bet jaunaks par 15 gadiem auto man nesanak- tam vismaz varu pirkt visas daljas jaunas utt, isak sakot, normali uztureet... Kaa cilveeki pamanaas pirkt jaunus ar maniem ienakumiem, nesaprotu?

267650. viesis 12.marts 2009 10:25
0 0 Atbildēt

nu ko, finansu mahinatori padarbojās uz nebēdu - visu pasauli gandrīz uz grunti nolaida. Vajadzētu kādu citplanētieti ataicināt, lai izmeklē šīs afēras un atrod vainīgos mūsu pasaules stipro vidū. Un lai saņem tie nelieši pēc pilnas programmas.

-------

MN12

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti