Neikšāns/Dzirkals finišē piektie arī Kipras rallijā, PWRC kopvērtējumā latvieši trešie! 8

 
16.marts 2009 10:34

Pasaules autorallija čempionāta posmā Kiprā 5. vietu PWRC ieskaitē izcīnījuši „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” sportisti Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Šāds sniegums ļāvis Latvijas sportistiem pacelties uz trešo vietu PWRC čempionāta kopvērtējumā.



Kipras rallijs komandai bija ļoti grūts. Pirmkārt, Andis Neikšāns vēl nekad mūžā nebija braucis asfalta rallijā, un pirmā Kipras rallija diena bija pa asfalta segumu. Otrkārt, Andis vēl nekad mūžā nebija braucis tik sarežģītā rallijā – vidējais ātrums otrajā un trešajā sacensību dienā nepārsniedza 60 kilometrus stundā! Tas tādēļ, ka ceļi Kiprā ir ļoti līkumoti, bedraini un akmeņaini.

Pēc pirmās dienas „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” duets ieņēma 10. vietu PWRC, jo bija nepieciešams mainīt salūzušo pārnesumkārbu un tā rezultātā tika nopelnīts divu minūšu un 20 sekunžu laika sods. Otrajā rallija dienā Neikšāns pacēlās uz 7. vietu PWRC, bet pēdējā dienā spēja aizcīnīties līdz 5. vietai.

„Šis tiešām bija grūts rallijs, tādēļ esmu ļoti apmierināts, ka esam finišā. Mums vēl daudz jāmācās, lai varētu pabraukt tikpat ātri kā PWRC līderi, taču finišs pirmajos divos posmos 5. vietā ir labs sasniegums. Lai gan sākotnēji domājām, ka visgrūtāk būs pierast asfalta segumam, par kādu nekad mūžā nebijām braukuši, beigās izrādījās, ka tieši zemes ceļi ir vissarežģītākie. Ļoti lēni veicām sarežģītās vietas, kur ir daudz bedru un akmeņu. Tur zaudējām daudz laika. Tomēr esam finišā un tas ir lieliski! Nepārsitām nevienu riepu, mašīnu nesalauzām. Žēl, ka gadījās ķibele ar pārnesumkārbu, bet tāds ir rallijs!,” pēc finiša komentēja Andis, uzrādot arī Latvijas autorallija visu laiku izcilāko rezultātu absolūtajā vērtējumā – Neikšāns/Dzirkals finišēja 15. pozīcijā.

Nākamais pasaules autorallija čempionāta posms ar Latvijas sportistu līdzdalību notiks jau pēc trim nedēļām, kad no 2. līdz 5. aprīlim Algarves apkārtnē notiks Portugāles rallijs. Uz to Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals dodas kā trešā labākā ekipāža PWRC kopvērtējumā – priekšā vien zviedra Patrika Sandela un portugāļa Armindo Arauho ekipāžas, kuras finišēja attiecīgi pirmajā un otrajā vietā Kipras rallijā.

Komandas ģenerālsponsors ir „Latvijas Mobilais Telefons SIA”. Vēl „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandu” atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Cramo”, „Neste Oil”, „Juneka” un „Agip”.

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis,
 
Visi komentāri
 
267730. viesis 16.marts 2009 11:11
0 0 Atbildēt

Nu jau gan salielīja. Malači, protams, bet vieta tikai ceturtā - www.wrc.com/jsp/index.jsp...40&season=2009

Pēc punktiem it kā dalīta trešā, bet tas tikai tāpēc, ka norvēģis BRYNILDSEN šo posmu izlaida, mūsējie, savukārt, vēlāk izlaidīs 2 posmus un tad jau uz 3. vietu mazākas cerības.

267731. viesis 16.marts 2009 11:22
0 0 Atbildēt

Njā, tā laikam ir. Kaut punktu skaits vienāds, Brynildsenam ir augstāka izcīnītā vieta posmā, tātad augstāka vieta arī kopvērtējumā.

267736. viesis 16.marts 2009 11:39
0 0 Atbildēt

Vēl tāda niansīte, ka čehs Prokops www.wrc.com/jsp/index.jsp...0Prokop%20(CZ) piedalās gan P-WRC www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=a00 gan J-WRC www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=900 (kur šobrīd kopvērtējumā ir pirmais www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=940 ) un arī viņš Kipras posmu izvēlējās P-WRC izlaist, taču piedalījās J-WRC ieskaitē un kopvērtējumā bija ātrāks par mūsējiem www.wrc.com/jsp/index.jsp...09&rally_id=CY

267738. viesis 16.marts 2009 11:42
0 0 Atbildēt

Tā kā konkurence ir pamatīga un 5. vieta sezonas kopvērtējumā mūsējiem būtu MEGA sasniegums. Lai veicas!

267743. viesis 16.marts 2009 12:16
0 0 Atbildēt

Lai gan- Neikšānam iedeva 2:20 sodu, tīri pēc laika viņš nobrauca pusotru minūti ātrāk par Prokopu. Taču vēl arī Nasser Al-Attiyah www.wrc.com/jsp/index.jsp...Attiyah%20(QA) nepiedalījās pirmajā posmā un arī Toshi Arai www.wrc.com/jsp/index.jsp...i%20Arai%20(J) otrajā posmā parādīja labu rezultātu (ceturtā vieta), bet pirmajā izstājās. Izskatā, ka ar stabilu braukšanu Neikšānam varētu izdoties iekļauties top 7.

267768. viesis 17.marts 2009 14:41
0 0 Atbildēt

267731. viesis 16.03.2009 11:22

Njā, tā laikam ir. Kaut punktu skaits vienāds, Brynildsenam ir augstāka izcīnītā vieta posmā, tātad augstāka vieta arī kopvērtējumā.

----------------------------------------------

Vispaar, (varbuut , ka man tikai liekas) punktus ar vietaamnejauc. Ir reekjins peec vietaam, ir reekjins peec punktiem. Galareekjins ir tikai peec punktiem, ja tie ir vienaadi, saak reekjinaat vietas. Taadaa veidaa man patika, kaa mums reekjinaaja sekundes (punktus) PSRS rallija laikos: beidza it kaa divi uzvareetaaji , abiem 8488 sekundes laika dopos. Njeema peedeejo dopu-rezultaatas identisks. Njeema priekshpeedeejo - identisks. Uttt... Beigaas 5. aatrumposmaa no beigaam viens no pretendentiem bija zaudeejis 1 sek., desmitdaljas toreiz neskaitiija ... Bet kopaa, viss bija OK, godiigi, sak, pazaudeeji vakar, atradi shodien:-)))))

267770. viesis 17.marts 2009 15:19
0 0 Atbildēt

Nu par to jau arī ir runa. Abiem kopvērtējumā 8 punkti, skatāmies vietas. Ja abiem vienādi (kā piemēram 6.-7. vietai), skatāmies laikus.

Nekas jau īpaši nav mainījies no Taviem laikiem!

267786. viesis 18.marts 2009 13:08
0 0 Atbildēt

267770. viesis 17.03.2009 15:19

Nu par to jau arī ir runa. Abiem kopvērtējumā 8 punkti, skatāmies vietas. Ja abiem vienādi (kā piemēram 6.-7. vietai), skatāmies laikus.

Nekas jau īpaši nav mainījies no Taviem laikiem!

--------------------------------------------------------------------------------

Tieshi taa, tikai nekaadas vietas neviens neskatiijaas un neskataas - saciikste (chempionaats) tachu veel nav galaa :-) Vietas skaita tikai tad, kad tas ir beidzies,

chempionaata gaitaa skaita tikai punktus, bez kaadaam blakus ievirzeem. Taapeec arii taas "daliitaas" vietas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 6

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti