Indijā uzsākta pasaulē lētākā automobiļa ražošana 16

 
23.marts 2009 13:26

Šodien Tata rūpnīcā Indijā tiek uzsākta mazlitrāžas automobiļa Nano ražošana. Tas ir vislētākais sērijveida automobilis pasaulē, auto maksā 2000 ASV dolārus.

Šis mazlitrāžas automobilis ir paredzēts ģimenēm, kuras agrāk nevarēja sev atļauties nopirkt automobili. Nano ir daudz drošāks par Indijā populārajiem motocikliem un motorolleriem. Šī modeļa aizmugurē atrodas 623 cm3 dzinējs, kas spēj attīstīt ātrumu 105 km/stundā. Visvienkāršākajā komplektācijā automobilis ir aprīkots ar manuālo 4-pakāpju pārnesumkārbu un, pēc izvēles, ar stūres pastiprinātāju vai elektriskajiem logu pacēlājiem. Dārgākajā komplektācijā Deluxe, iespējams, būs pieejams kondicionieris un citas opcijas.  

Tata rūpnīcas maksimālais apjoms ir 250 tūkstoši auto mēnesī. Taču pirmajā gadā ierobežotās ražošanas jaudas dēļ tiek plānots saražot tikai 30-50 tūkstošu automobiļu gadā.

Eiropai Tata ir sagatavojusi savu Nano modeļa versiju, kura pārdošanā parādīsies 2011.gadā. No indiešu auto tas atšķirsies ar pastiprinātu virsbūvi, lielākiem buferiem, kvalitatīvākiem apdares materiāliem un dzinēju, kas atbilst Eiropas normām. Paredzams, ka Eiropas valstīs Tata Nano Euro maksās ne mazāk kā pieci tūkstoši eiro.
 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
267899. viesis 23.marts 2009 14:20
1 0 Atbildēt

Pa 5k jevro EU pilsoņi noteikti stāvēs rindās pēc šīs urnas. Tad jau Lada Kazļina labāk, tai vismaz ir auto izcelsme un 4 riteņi defoltā, nevis no pet pudelēm taisīta virsbūve uzlikta uz motorolera bāzes...

Vai tiešām eurodzinējs un buferi maksā 3700 eur (ja jau indiāņu variants maksā ~1300 eur)???

267904. viesis 23.marts 2009 16:00
1 0 Atbildēt

cap uz eiropu gan jau brauks pilnākās komplektācijas :) Un neaizmirsti par visādām dārgām formalitātēm, licencēšanām un citām herņām, par kurām galu galā jāsamaksā pircējam nevis rūpnīcai.

267906. viesis 23.marts 2009 16:41
1 0 Atbildēt

msh [?] 23.03.2009 16:00

cap uz eiropu gan jau brauks pilnākās komplektācijas Un neaizmirsti par visādām dārgām formalitātēm, licencēšanām un citām herņām, par kurām galu galā jāsamaksā pircējam nevis rūpnīcai.

--------------------------------------

Licenceeshana , resp. sertifikaacija atbilstoshi ES prasiibaam, gan jau ir pabeigta vai taisaas buut pabeigta, ja jau taisaas paardot Eiropaa :-) Un ka tik taalaakaa plaanaa nav monteet / razhot tepat Eiropaa, lai samazinaatu izmaksas :-) Kaut vai kaadaa no taa pasha FIAT , ar kuru TATA ir visai tuvas, pat intiimas, attieciibas, ruupniicaa :-)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti